آیا پوست شما به ویتامین C حساسیت نشان می دهد ؟

5/5 - (1 امتیاز)

ویتامین‌ها همواره یکی از مهم‌ترین مواد مغذی در حفظ زیبایی پوست و مو هستند. بدن قادر به تولید و یا ذخیره‌سازی برخی از ویتامین‌ها نیست؛ بنابراین ما برای دریافت آن‌ها باید به‌طور روزانه این ویتامین‌ها را مصرف کنیم. یکی از آن‌‌ها، ویتامین C محسوب می‌شود. ویتامین C یک آنتی‌اکسیدان قوی است که با خواص ضد […]

حساسیت پوست به ویتامین C

ویتامین‌ها همواره یکی از مهم‌ترین مواد مغذی در حفظ زیبایی پوست و مو هستند. بدن قادر به تولید و یا ذخیره‌سازی برخی از ویتامین‌ها نیست؛ بنابراین ما برای دریافت آن‌ها باید به‌طور روزانه این ویتامین‌ها را مصرف کنیم. یکی از آن‌‌ها، ویتامین C محسوب می‌شود. ویتامین C یک آنتی‌اکسیدان قوی است که با خواص ضد رادیکال آزاد بودن خود باعث از بین بردن سلول‌های سرطانی و همچنین جلوگیری از پیری پوست می‌شود. این خاصیت باعث شد تا بسیاری از کرم‌های آرایشی بهداشتی ما حاوی این ویتامین باشند. اما در برخی اوقات استفاده بیش‌ازحد از این ویتامین چه به‌صورت خوراکی و چه موضعی باعث بروز حساسیت پوستی می‌شود. ما در این مقاله از مجله مثبت سبز سعی کرده‌ایم تا به موارد مهم مربوط به حساسیت پوست به ویتامین C بپردازیم. تا پایان با ما همراه باشید.

فواید ویتامین C برای پوست

معجزه ویتامین C در آنتی‌اکسیدانی بودن آن است. این ویتامین نه‌تنها در درمان بسیاری بیماری‌ها مانند سرماخوردگی تا سرطان موثر است، بلکه در زیبایی پوست نیز تاثیر بسزایی دارد. این موضوع به این دلیل است که این ویتامین باعث تحریک کلاژن می‌شود و از پوست صورت در مقابل عوامل آسیب‌زا مانند انواع آلودگی‌ها محافظت می‌کند. ویتامین سی یکی از معروف‌ترین مواد مغذی در جلوگیری از پیری پوست و از بین بردن چین‌وچروک به شمار می‌رود. البته گاهی در موارد نادر حساسیت پوست به ویتامین C نیز در برخی افراد مشاهده می‌شود. اما فواید آن برای پوست عبارت‌اند از:

  • کاهش و کنترل لکه‌های پوستی
  • بهبود جریان خون در پوست
  • کمک به ساخت کلاژن
  • بهبود آفتاب‌سوختگی
  • روشن شدن پوست
  • بهبود زخم‌ها
  • درمان اگزما

نحوه مصرف ویتامین C برای پوست

از جمله تاثیر ویتامین C بر پوست خاصیت آنتی‌اکسیدانی آن محسوب می‌شود. مصرف آنتی‌اکسیدان‌ها چه به‌صورت خوراکی و چه به‌صورت موضعی می‌تواند از آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد جلوگیری کند. امروزه مکمل‌های خوراکی ویتامین C در داروخانه‌ها موجود است. اما اگر بخواهید به‌صورت موضعی از این ویتامین استفاده کنید، می‌توانید از سرم، لوسیون و کرم‌های غنی از ویتامین C که در بازار موجود هستند استفاده کنید. سرم ویتامین C یکی از پرطرفدارترین حالت‌های استفاده موضعی از این ویتامین به شمار می‌رود. برای استفاده از آن کافی است ابتدا پوست خود را تمیز شسته و خشک کنید. سپس مطابق دستور، عمل کنید. دقت کنید که در برخی از افراد حساسیت پوست به ویتامین C مشاهده شده است. در صورت هرگونه حساسیت باید به پزشک مراجعه کرده و نوع ویتامین مصرفی را قطع کنید.

قرص هیرویت
قرص هیرویت هلث اید 60 عددی
قیمت: 147.200 تومان
قیمت با تخفیف:97.600 تومان
قرص هیرویت
قرص هیرویت هلث اید 60 عددی
قیمت اصلی: 147.200 تومان
قیمت با تخفیف: 97.600 تومان

دلایل حساسیت پوست به ویتامین C

در برخی از موارد فرد پس از استفاده زیاد از مواد آرایشی بهداشتی حاوی ویتامین C دچار حساسیت پوستی می‌شود. شاید این موضوع در نگاه اول کمی عجیب باشد؛ چراکه خود ویتامین C مانع از بروز اگزما و بسیاری از مشکلات پوستی می‌شود. اما دلیل این حساسیت پوست به ویتامین C چیست؟ قبل از هر چیز خوب است بدانید که اسید پوست شما با pH حدود 4.5 تا 5 است. بنابراین اگر قرار است موادی را روی پوست خود اعمال کنید باید این سطح اسیدی زیر 4 باشد. از طرفی ویتامین C یک اسید قوی محسوب می‌شود. این موضوع می‌تواند پوست را دچار مشکل کند. گذشته از ترکیب طبیعی اسیدی، این ویتامین در تماس با اکسیژن می‌تواند روی پوست شما اکسید شود. این موضوع باعث ایجاد یون هیدرونیوم می‌شود که می‌تواند منجر به بروز حساسیت پوست شود.
عوارض حساسیت پوست به ویتامین C

عوارض حساسیت پوست به ویتامین C

اگر به‌صورت موضعی از ویتامین C استفاده می‌کنید و پوست خشکی دارید، احتمال بروز حساسیت پوست به ویتامین C بسیار زیاد است. همان‌طور که گفتیم ویتامین C یک ماده اسیدی بسیار قوی محسوب شده که روی پوست به‌سرعت اکسید می‌شود. در صورت بروز حساسیت پوستی شما شاهد این عوارض خواهید بود: قرمزی، دانه‌های جوش مانند، خارش، سوزش و احساس سوزن شدن در هنگام استفاده. اگر شخصی عوارض مصرف ویتامین C مانند سوزش مداوم یا علائم واکنش آلرژیک مانند تورم یا کهیر را تجربه کرد، باید بلافاصله پوست خود را شسته و سرم یا محصول مراقبت از پوست حاوی ویتامین C را از روی پوست به‌طور کامل پاک کند. در موارد حساسیت‌های شدید، گاهی افراد پس از بروز قرمزی و تحریکات پوستی، تپش قلب و تنگی نفس را تجربه می‌کنند.

جلوگیری از حساسیت پوست به ویتامین C

دانستیم که حساسیت پوست به ویتامین C به دلیل اسیدی بودن آن و همچنین پایدار نبودن و اکسید شدن سریع آن روی پوست است. اگر بخواهید تحت هر شرایطی از خواص کلاژن سازی این ویتامین استفاده کنید، باید به دنبال محصولی باشید که به حل این دو مشکل توجه کرده باشد. افراد بیشتر به سرم این ویتامین حساسیت نشان می‌دهند. دقت کنید که زرد شدن سرم می‌تواند نشانگر اکسیداسیون و ناکارآمدی آن باشد. محصولات رنگی اکسیداسیون را پنهان می‌کنند. سرمهای ویتامین C که اکسید می‌شوند بی‌فایده شده و ممکن است باعث آسیب و واکنش‌های آلرژیک به پوست شوند. جالب است بدانید که ویتامین C اکسیدشده ممکن است تشکیل رادیکال‌های آزاد را افزایش دهد. خوشبختانه امروزه برخی از محصولات جدید صورت که حاوی مشتقات ویتامین C با غلظت کمتر و البته پایدارتر هستند، در بازار موجودند. این محصولات بسیار ملایم هستند و به پوست آسیب نمی‌زنند.

Ordinary-Caffeine-Solution-5-Serum-30
سرم دور چشم کافئین 5% اوردینری
قیمت: 1.370.000 تومان
قیمت با تخفیف:1.100.000 تومان
Ordinary-Caffeine-Solution-5-Serum-30
سرم دور چشم کافئین 5% اوردینری
قیمت اصلی: 1.370.000 تومان
قیمت با تخفیف: 1.100.000 تومان

درمان حساسیت پوست به ویتامین C

اگر شما از آن دسته افرادی هستید که حساسیت پوست به ویتامین C را تجربه می‌کنید، خوب است تا به فکر درمان و کنترل آن باشید. اگر واکنش شما خفیف باشد، کافی است تا بلافاصله استفاده از محصول را متوقف کرده و منطقه را با آب بشویید. سپس می‌توانید از پماد 1٪ هیدروکورتیزون بدون نسخه در منطقه آسیب‌دیده، دو بار در روز و تا دو هفته استفاده کنید. اما اگر واکنشی متوسط تا شدید دارید، بهتر است بلافاصله برای تشخیص و درمان به متخصص پوست مراجعه کنید. اگر دچار خارش هستید احتمالا پزشک شما آنتی‌هیستامین‌های بدون نسخه را برای کنترل حساسیت برایتان تجویز خواهد کرد. اگر بعد از دو هفته بثورات بهبود نیافت، حتما دوباره به فکر درمان پزشکی باشید. ممکن است لازم باشد تا برای مدتی داروهای ضد آلرژی خوراکی مصرف کنید.

رعایت نکات مهم هنگام حساسیت پوست به ویتامین C

تا اینجا با بسیاری از موارد مربوط به حساسیت پوست به ویتامین C آشنا شدید. زمانی که این اتفاق برایتان رخ داد باید به برخی نکات مهم دقت کنید و برای مدت کوتاهی از انجام برخی کارها بپرهیزید. ما در اینجا بعضی از نکات مهم را نام‌برده‌ایم:

  • قرمز شدن و تحریکات پوستی ممکن است عارضه‌های دیگری نیز با خود به همراه داشته باشند. اگر دچار مشکلات تنفسی یا شدت گرفتن ضربان قلب هستید، حتما به پزشک مراجعه کنید.
  • از شروع زمان بروز حساسیت تا پایان درمان، از استفاده از هرگونه اسکراب ساینده، لایه‌بردار، تونر و درمان آکنه صرف‌نظر کنید و یک پاک‌کننده و مرطوب‌کننده ملایم انتخاب کنید.
  • به دنبال مرطوب‌کننده‌هایی با اسید هیالورونیک و سرامیدها باشید، زیرا این مواد به مرطوب نگه‌داشتن محل آسیب‌دیده و ترمیم سد پوست کمک می‌کنند.
  • هنگام بهبودی از فعالیت بدنی بیش‌ازحد و قرار گرفتن در معرض آفتاب مستقیم پرهیز کنید.
  • مصرف مواد آرایشی بهداشتی سنگین و یا حاوی ویتامین را موقتا ترک کنید.
    کدام نوع محصول مراقبتی پوست حاوی ویتامین C را استفاده کنیم ؟

کدام نوع محصول مراقبتی پوست حاوی ویتامین C را استفاده کنیم ؟

شاید اکنون برای شما این سوال پیش بیاید که آیا باوجود امکان حساسیت پوست به ویتامین C می‌توان از این محصولات استفاده کرد؟ پاسخ به این سوال مثبت است.

در حقیقت حساسیت در همه بروز نمی‌کند. اما با این ‌وجود محصولات ملایم‌تر این ویتامین در بازار موجود است. بهتراست بدانید که سرم صورت حاوی ویتامین C ممکن است فقط مشتقات ویتامین C مانند منیزیم آسکوربیل فسفات یا آسکوربیل پالمیتات را شامل شوند. این‌ها می‌توانند واکنش‌های نامطلوبی روی پوست ایجاد کنند. اسید اسکوربیک تنها فرم مفید ویتامین C برای استفاده در کرم‌ها و سرم های پوستی محسوب می‌شود. در هنگام خرید حتما به این نکات دقت کنید. اما در کل اگر پوست خشکی دارید حتما با پزشک خود قبل از مصرف، مشورت کنید.

سخن پایانی

ویتامین C با خاصیت آنتی‌اکسیدانی قوی خود به‌شدت با رادیکال‌های آزاد مبارزه می‌کند. این ویتامین باعث جلوگیری از اثرات پیری روی پوست می‌شود. در حقیقت ویتامین C با تحریک کلاژن سازی نقش جوان‌سازی و زیبایی پوست را به عهده دارد. در این میان شما می‌توانید این ویتامین را به‌صورت موضعی نیز استفاده کنید. انواع سرم ها و لوسیون‌های حاوی آن در بازار به فروش می‌رسد. اما سرم پوست ویتامین C برای همه مفید نیست و می‌تواند باعث بروز واکنش‌های آلرژیک شود. حساسیت پوست به ویتامین C به دلیل اسیدی بودن و اکسید شدن آن روی پوست است؛ بنابراین سعی کنید از محصولی که پایدارتر و ملایم‌تر است استفاده کنید. در صورت بروز حساسیت حتما به پزشک خود مراجعه کنید.

مطالب مرتبط
دسته بندی: سلامت پوست
بحث و تبادل نظر
guest

33 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
ارغوان زیبا
ارغوان زیبا

سلام .من ۳۸ سالمه . پوستم مشکلی خاصی نداشت. سرم ویتامین سی۵۰ اردن و که داخلش،رتینول و هیالورونیک اسید داره و گرفتم بعد از دو هفته استفاده لک قهوه ای بسیار کوچکی داشتم که متوجه شدم پررنگتر و بیشتر شده .حالا چکار کنم قطعش کنم و حالا برای از بین بردن لک ایجاد شده چکار کنم؟؟؟

کارشناس علمی و بهداشتی
کارشناس علمی و بهداشتی
پاسخ به  ارغوان زیبا

سلام روز بخیر
دوره مصرف کرمهای ضد لک به مدت 3 الی 9 ماه میباشد لطفا دوره درمان را کامل کنید و صبور باشید
ضمن اینکه در کنار استفاده از کرمهای ضد لک باید از ضد افتاب مکررا استفاده کنید چون با استفاده از کرمهای ضد لک پوست نازکتر شده و بیشتر اسیب میبینه

آنا
آنا

سلام وقتتون بخیر .من پوستم چرب بود ولی سالی یکبار جوش نمیزدم چون پوستم هیدارته بود لک دارم دو هفته ای هست روتین پوستی گرفتم متاسفانه الان صورتم پر از جوش زیر پوستی و سر سفید شده
سرم آلفا اربوتین با سرم ویتامین سی بالانس مرطوب کننده فاقد چربی نوتروژینا و واتر ژل آبرسان با ضدآفتاب لاکوئینتا با ژل شستشوی گارنیر
چند روزی هست استفاده نمیکنم
کل صورتم شد جوش ممنون میشم راهنمایی کنید