از چه راهی حساسیت نوزاد به شیرخشک را بفهمیم؟

2/5 - (1 امتیاز)

از چه راهی حساسیت نوزاد به شیرخشک را بفهمیم؟ حساسیت نوزاد به شیرخشک از جمله دغدغه والدینی است که با گرسنگی و بروز علایم حساسیت نورسیده خود به صورت همزمان مواجه اند. خیلی از نوزادان به دلایل مختلف نمی تونن، از سینه مادر شیر بخورن، شیر ندادن عمدی مادر، آسیب و یا نافرم بودن نوک […]

از چه راهی حساسیت نوزاد به شیرخشک را بفهمیم؟

از چه راهی حساسیت نوزاد به شیرخشک را بفهمیم؟

حساسیت نوزاد به شیرخشک از جمله دغدغه والدینی است که با گرسنگی و بروز علایم حساسیت نورسیده خود به صورت همزمان مواجه اند. خیلی از نوزادان به دلایل مختلف نمی تونن، از سینه مادر شیر بخورن، شیر ندادن عمدی مادر، آسیب و یا نافرم بودن نوک سینه مادر، ناتوانی فک کودک و… همه اینها در کنار عواملی چون شاغل بودن مادر و… باعث می شه که کودک از شیرخشک تغذیه کنه؛ اما در این بین برخی نوزادان هنگام مصرف شیر خشک دچار بروز علائمی مبنی بر حساسیت نوزاد به شیرخشک می شن.

نوزادانی که به شیر خشک حساسیت دارن، سیستم ایمنی بدنشون واکنش منفی به پروتئین های موجود توی شیر گاو نشون می ده.

دو راه برای این حساسیت:

از چه راهی حساسیت نوزاد به شیرخشک را بفهمیم؟

اگه نوزاد از شیر مادر تغذیه کنه، بروز حساسیت به معنی واکنش نشون دادن به فرآوده‌های لبنی می شه که مادره مصرف کرده، پروتئین های شیر نوشیده شده توسط مادر از شیر سینه به نوزاد شیرخوار منتقل می شه؛ اما اگه نوزاد شیر خشک می خوره، در اصل به پروتئین های شیر گاو موجود توی شیر خشک حساسیت داره!

دفاع بدن نوزاد در برابر یک عامل خارجی:

در هر دو حالت ذکر شده، سیستم ایمنی بدن نوزاد، پروتئین گاوی رو یه ماده خارجی تلقی می کنه و در تلاش برای دفع حمله، هیستامین و مواد شیمیایی دیگه تولید می کنه که باعث بروز علائم آلرژیک در بدن می شه. بعضی نوزادان به شیر گوسفند و بز هم حساسیت دارن، چون این شیرها هم حاوی پروتئین های مشابه هستن.

آمار چگونه است؟

حدود 2 تا 8 درصد از نوزادان زیر یه سال به شیر گاو آلرژی دارن. این حساسیت معمولا تا سن 3 سالگی خود به خود از بین می ره، البته حساسیت توی برخی موارد تا سن 6 یا 8 سالگی هم باقی می مونه.

لازم به ذکره که حساسیت به شیر گاو برخی اوقات تا دوران بزرگسالی هم باقی می مونه و برطرف نمی شه، بخصوص اگه سابقه خانوادگی حساسیت به شیر هم وجود داشته باشه!

علائم حساسیت نوزاد به شیرخشک چیست؟

از چه راهی حساسیت نوزاد به شیرخشک را بفهمیم؟

تف کردن مکرر نوزاد، استفراغ، نشانه هایی از دل درد مثل گریه، اسهال، مدفوع خونی، کم بودن وزن نوزاد، کهیر، سرفه کردن یا خس خس سینه نوزاد، گرفتن بینی و ریزش اشک از چشم نوزاد، سخت نفس کشیدن و… از علائم حساسیت نوزاد به شیرخشکه!

درمان:

خوشبختانه قطع شیر مصرفی مادر و تعویض شیرخشک کودک به سرعت علائم رو برطرف و حال عمومی کودک رو بهبود می بخشه!

مجله مثبت سبز

مطالب مرتبط
دسته بندی: مادر و کودک
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها