مجله مثبت سبز

درمان قطعی شوره سر

5/5 - (2 امتیاز)
آیا می‌دانستید که شوره سر می‌تواند یکی از مهم‌ترین علل ریزش مو باشد؟ فرق شوره سر خشک و چرب نیست؟ هر یک از آنها چگونه باید رفع شوند؟ شوره سر با پوسته‌های سر تفاوت دارد؟ این مقاله را بخوانید تا پاسخی مناسب دریافت کنید.
درمان شوره سر

یکی از رایج‌ترین مشکلات مو در میان مردم، شوره سر است. در هر دوره‌ای از زندگی می‌توان شوره سر را تجربه کرد اما این مشکل در سنین نوجوانی تا میان‌سالی بیشتر شایع است. عوامل مختلفی خطر ابتلا به شوره سر را افزایش می‌دهند که از جمله آنها می‌توان به سن فرد، آب و هوا، استرس، مشکلات پزشکی و استفاده از محصولات غیر مناسب برای مو اشاره کرد. بهداشت ضعیف دلیلی برای شوره سر نیست اما اگر فردی موهای خود را مرتب نشوید، پوسته‌های سر بیشتر نمایان خواهند شد. در این مقاله شما را با درمان شوره سر بیشتر آشنا خواهیم کرد.

شوره سر چیست؟

شوره سر مربوط به درماتیت سبورئیک است که باعث خارش و پوسته پوسته شدن پوست می‌شود اما فقط روی سر بوجود می‌آید. در میان مردم جهان شوره آنقدر شایع است که می‌توان گفت نیمی از افراد حداقل در یک دوره از زندگی خود درگیر این مشکل بوده‌اند. بیشتر مردم روی پوسته‌های ایجاد شده بر اثر شوره تمرکز دارند اما خارش پوست سر بر اثر این عارضه هم می‌تواند بسیار آزاردهنده باشد. نخستین اقدامی که اکثر مردم پس از مشاهده شور سر انجام می‌دهند، خرید شامپو مخصوص شوره سر است.

علائم شروره سر کدام است؟

پوسته‌هایی که در کف سر ایجاد می‌شوند یا به تارهای مو چسبیده‌اند، مهم‌ترین نشانه شور سر هستند که معمولا با خارش نیز همراهند. شوره‌های سر در ماه‌های پاییز و زمستان که هوا خشک است، معمولا بیشتر می‌شوند. دیگر علائم شوره سر شامل موارد زیر است:

  • اریتما یا قرمز شدن کف سر (یا گاهی اوقات صورت)
  • وجود شوره روی ابرو
  • ریزش مو
  • پوسته‌های خشک روی پوست صورت

  شوره سر چیست

علت ایجاد شوره سر

پیش از بررسی درمان شوره سر بهتر است با دلیل شوره سر آشنا شوید. از آنجایی‌که عوامل زیادی در ایجاد شوره سر می‌توانند نقش داشته باشند، تعیین علت دقیق کمی دشوار بوده و نیاز به بررسی پزشک دارد. مهم‌ترین دلیل شوره سر موارد زیر می‌تواند باشد:

  • ترشحات زیاد غدد چربی سر
  • ایجاد قارچ در سطح پوست
  • عدم استفاده از شامپو به دفعات مناسب یا زیاد شستن موها با شامپو
  • شانه زدن بیش از حد موی سر و ایجاد اصطکاک بیش از حد با پوست حساس روی سر
  • مخمری به نام مالاسزیا
  • استفاده از محصولات نامناسب برای مراقبت از موها
  • قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور آفتاب
  • بیش از حد قرار گرفتن در برابر گرد و غبار و خاک
  • نوع رژیم غذایی
اگر شوره‌های مقاوم دارید این مقاله را بخوانید: شامپو کتوکونازول چیست و در چه مواردی کاربرد دارد ؟

بهترین درمان شوره سر

اگر می‌خواهید بدانید بهترین درمان برای شوره‌های سر شما چیست ابتدا باید متوجه شوید که نوع شوره سر شما چرب است یا خشک؟

انواع شوره سر

شوره سر انواع مختلف دارد:

شوره سر خشک

یکی از رایج‌ترین انواع شوره سر، شوره خشک است. شوره سر خشک معمولا در ماه‌های سرد سال تشدید می‌شود زیرا هوای سرد بیرون و هوای گرم داخل منزل سبب خشک‌تر شدن پوست می‌شود. شستن مکرر موها با آب داغ نیز می‌تواند خشکی موها را بیشتر کند.

شوره سر چرب

در زیر پوست سر غدد تولید کننده سبوم وجود دارند که به مرطوب نگه داشتن و محافظت از پوست سر کمک می‌کنند. وقتی غدد چربی بیش از حد سبوم تولید کنند، موها بیشتر چرب می‌شوند. در این صورت پوسته‌ها به جای سفید، مایل به زرد به نظر می‌رسند. درماتیت سبورئیک شکل شدیدتر شوره سر پوست چرب است.

شوره‌های خشک معمولا روی شانه‌ها و لباس می‌ریزند، در حالی‌که شوره‌های چرب به دلیل چربی کف سر اغلب به سر یا موها می‌چسبند.

اینفوگرافیک شوره سر را در این عکس ببینید:

اینفوگرافیک شوره سر

شوره سر مرتبط با قارچ

نوعی قارچ به نام مالاسیزا در پوست سر همه افراد وجود دارد. اما در برخی از افراد می‌تواند یک پاسخ التهابی ایجاد کرده و شوره سر یا اگزما را بوجود آورد. استفاده از شامپویی با مواد مهارکننده مالاسزیا ، مانند زینک پیریتیون، ممکن است به درمان شوره سر مرتبط با قارچ کمک کند.

درمان شوره سر با شامپو

حالا که با انواع شوره سر آشنا شدید، بهتر می‌توانید درک کنید که هر نوع از شوره سر برای درمان با استفاده از شامپوی مخصوص به خود باید کنترل شود:

این مقاله را از دست ندهید: بهترین شامپو ضد شوره کدام است ؟

معرفی شامپو ضد شوره موهای خشک

از یکی از محصولات زیر استفاده کنید:

شامپو ضد شوره سری درمااسکالپ درماسیف؛ درمان شوره سر خشک

این شامپو با کاهش میزان کراتین پوست سر، پوسته‌ریزی را کنترل کرده و بدون خشک کردن کف سر به درمان شوره سر کمک می‌کند. اگر موی خشک دارید و از شوره رنج می‌برید، این شامپو گزینه مناسبی برای شما خواهد بود. استفاده از این شامپو موجب می‌شود تا از بازگشت مجدد شوره پیشگیری به عمل آید. کاهش پسوریازیس و کنترل تکثیر قارچ از دیگر مزایای این محصول است. 3 تا 4 هفته حداقل به مدت 10 هفته باید از این شامپو استفاده شود تا نتیجه مطلوبی بدست آید.

  شامپو ضد شوره درماسیف برای شوره خشک

شامپو ضد شوره خشک سباروکس ایروکس

عصاره‌های گیاهی التیام بخش از جمله عصاره بید کانادایی، همیشه بهار و آلوئه ورا در شامپو ضد شوره خشک سباروکس ایروکس استفاده شده‌اند. این شامپو، شوره‌های خشک و مقاوم را از بین می‌برد. کلیمبازول و پیروکتون اولامین از دیگر ترکیبات موثر در این شامپو محسوب می‌شوند. 1 الی 2 بار در هفته به مدت 4 تا 6 هفته این شامپو باید مورد مصرف قرار گیرد. این شامپو ضد التهاب بوده و برای افرادی که پوست سرشان بسیار حساس است مناسب به نظر می‌رسد.

  شامپو ضد شوره خشک ایروکس

معرفی شامپو ضد شوره موهای چرب

برای درمان شوره سر چرب از شامپوهای زیر می‌توانید استفاده کنید:

شامپو ضد شوره D3 پریم؛ درمان شوره سر چرب

شامپو ضد شوره D3 پریم با کنترل ترشح چربی پوست سر به درمان شوره سر چرب کمک می‌کند. این شامپو حاوی ترکیبات التیام بخش بوده و از التهاب، خارش و سوزش کف سر ممانعت به عمل می‌آورد. شوره‌های مقاوم به درمان در موهای چرب را به کمک این شامپو می‌توان برطرف کرد. این شامپو ضد قارچ بوده و فاقد پارابن و سیلیکون است. این شامپو 2 تا 3 بار در هفته به مدت یک ماه و نیم باید مورد استفاده قرار گیرد تا موثر واقع شود. برای اینکه شوره‌ها مجددا برنگردند، بهتر است تا یک سال مصرف این محصول را ادامه دهید.

  شامپو ضد شوره پریم برای شوره چرب

شامپو ضد شوره چرب سباروکس ایروکس

یک راه دیگر برای درمان شوره‌های چرب و مقاوم استفاده از شامپو ضد شوره چرب سباروکس ایروکس است. عصاره گزنه و بید کانادایی در این محصول مورد استفاده قرار گرفته و خاصیت تسکین بخش برای خارش و سوزش کف سر دارد. کلیمبازول، سیکلو پیروکس، اسید سالیسیلیک نیز از دیگر ترکیبات موثر موجود در این شامپو هستند. به هنگام استفاده از این شامپو باید صبر کنید چند دقیقه روی سرتان بماند و ماساژ دهید تا اثر خود را به بهترین شکل بر جای گذارد. مصرف‌کنندگان شامپو ضد شوره ایروکس معمولا از مصرف آن اظهار رضایت می‌کنند و به نتیجه دلخواه خود می‌رسند.

  شامپو ضد شوره چرب ایروکس

درمان شوره سر با روش های خانگی

اگر می‌خواهید بدون شامپو و دارو به بهبود شوره‌های سر خود کمک کنید، از روش‌های زیر کمک بگیرید:

  • جوش شیرین: مقدار مناسبی از جوش شیرین را برداشته، در حمام به پوست سر خود بمالید و بعد از چند دقیقه آبکشی کنید.
  • سرکه سیب: ¼ فنجان سرکه سیب را با ¼ فنجان آب مخلوط کنید، به مدت 15 دقیقه الی 1 ساعت روی موهای خود بمالید و بعد آبکشی کنید. 2 بار در هفته این کار را تکرار کنید.
  • روغن نارگیل: 3 تا 5 قاشق چایخوری روغن نارگیل را به پوست سر مالیده و اجازه دهید 1 ساعت روی موها بماند. سپس موها را شانه زده و بشویید.
  • آبلیمو: 2 قاشق چایخوری آبلیمو را به سر خود مالیده و بشویید. سپس یک قاشق چای‌خوری دیگر را با 1 فنجان آب مخلوط کرده و هر روز این عمل را تکرار کنید.
  • آلوئه ورا: قبل از شستن موها به پوست سر خود آلوئه ورا بمالید.
  • روغن زیتون: 10 قطره روغن زیتون را به پوست سر خود بمالید. سر خود را با یک کلاه بپوشانید و اجازه دهید 1 شب بماند. سپس صبح با شامپو موهای خود را بشویید.
برای اطلاعات بیشتر این مقاله را بخوانید: بهترین درمان خانگی رفع شوره سر

تفاوت شوره سر با خشکی پوست سر

تشخیص تفاوت بین شوره سر و پوست سر خشک کمی دشوار است زیرا هر دو علائمی مشابه یکدیگر دارند. به طوری‌که هر دو باعث پوسته پوسته شدن شده و احساس خارش در پوست سر بوجود می‌آورند. اما شوره سر به درماتیت سبورئیک مربوط می‌شود در حالی‌که خشکی پوست سر به از دست دادن آب بیش از حد پوست مرتبط است. خشکی پوست سر زمانی اتفاق می‌افتد که فرد به اندازه کافی آب ننوشد. همچنین برخی از محصولاتی که برای مو استفاده می‌شوند نیز ممکن است خشکی پوست سر را ایجاد کنند. اگر در آب و هوای سرد و خشک زندگی می‌کنید، ممکن است بیشتر مستعد داشتن پوست سر خشک باشید.

درمان شوره سر را برایتان شرح دادیم. اما درمان خشکی پوست سر معمولا با جایگزین کردن یک شامپوی ملایم که کمترین افزودنی را دارد، صورت می‌پذیرد.

  تفاوت شوره با پوسته سر

جلوگیری از بروز شوره سر

رعایت این نکات در پیشگیری از بروز شوره سر موثر است:

1- بهداشت را رعایت کرده و سعی کنید کمتر دست خود را به پوست سر مالیده و آن را بخارانید.

2- یک شامپوی مناسب برای موهای خود پیدا کنید و به اندازه کافی شامپو بزنید. یعنی نه خیلی زیاد و نه خیلی کم.

3- استرس می‌تواند شوره سر را تشدید کند. بنابراین تا می‌توانید اضطراب و استرس را از خود دور کنید. استرس سیستم ایمنی بدن را ضعیف کرده و احتمال شوره و دیگر مشکلات را افزایش می‌دهد. برای کاهش استرس، به اندازه کافی استراحت داشته باشید، ورزش‌هایی مثل یوگا انجام دهید و خود را از محیط‌های استرس‌زا دور نگه دارید.

4- در فضاهای باز در صورت امکان اجازه دهید موهایتان بدون هر گونه پوشش در معرض هوای پاکیزه قرار بگیرد. در این صورت تجمع چربی در پوست سر کمتر خواهد شد.

5- پوست سر خود را با دست‌های پاکیزه ماساژ دهید تا به کاهش علائم شوره کمک شود.

6- حداقل دو بار در روز موهای خود را برس بزنید.

7- از پوشیدن کلاه و روسری‌هایی که از مواد مصنوعی ساخته شده‌اند، خودداری کنید.

سخن پایانی در مورد درمان شوره سر

درمان شوره سر قطعی نیست اما خوشبختانه راهکارهای بسیاری وجود دارد که به کمک آنها می‌توان شوره سر را کنترل کرد. ابتدا باید عامل شوره سر را شناسایی کنید و بعد به درمان بپردازید. گاهی درمان‌های خانگی جواب می‌دهد. اما گاهی هم نه تنها به شامپو نیاز است بلکه در کنار آن داروهایی نیز به صورت موضعی باید مورد مصرف قرار گیرد. آیا تاکنون درگیر شوره سر بوده‌اید؟ موفق شده‌اید این مشکل را حل کنید؟ چگونه؟ برای ما و خوانندگان این مجله اینترنتی از تجربیات خود در کامنت‌ها بنویسید.

دسته بندی: سلامت مو

محصولات مرتبط

شامپو ضد شوره D3 پریم مناسب پوست سر چرب
شامپو ضد شوره چرب سباروکس ایروکس
شامپو ضد شوره سری درمااسکالپ درماسیف مناسب پوست سر خشک
شامپو ضد شوره خشک سباروکس ایروکس
شامپو ضد شوره D3 پریم مناسب پوست سر چرب
شامپو ضد شوره چرب سباروکس ایروکس
شامپو ضد شوره سری درمااسکالپ درماسیف مناسب پوست سر خشک
شامپو ضد شوره خشک سباروکس ایروکس
بحث و تبادل نظر
guest

4 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
مهدی هرمزی
مهدی هرمزی

سلام وقت بخیر
من چند سالی هست که این مشکل شوره سر و قارچ دارم که به صورت هم رسیده یعنی توی ابرو کنار های بینی و ریش و سبیل هم زیاد شده
انواع شامپو خارجی و ایرانی استفاده کردم و حدود ۳سال شامپو سلنیوم سولفاید ناژو 2.5 درصد استفاده کردم خوب بود امام متاسفانه دیگه این شرکت تولید نمیکنه
میخواستم شما هم راهنمایی کنید
ممنونم

کارشناس علمی و بهداشتی
کارشناس علمی و بهداشتی
پاسخ به  مهدی هرمزی

همراه گرامی
برای خرید شامپو سلنیوم سولفاید اینجا کلیک نمایید .

مهدی هرمزی
مهدی هرمزی

ممنونم از شما
امیدوارم شرکت سازندش تاثیری در اثر گذاری شامپو نداشته باشه
چون از یک شرکت دیگه با همین درصد خریداری کرده بودم اما متاسفانه جواب نداد

کارشناس علمی و بهداشتی
کارشناس علمی و بهداشتی
پاسخ به  مهدی هرمزی

زنده باشید