4 درمان برای کاهش استرس روده

امتیاز دهید

حتما تا حالا در زندگی خود شاهد دقایق و لحظاتی بوده‌اید که متحمل فشار روحی شده‌‌اید و به ناخواسته استرس فراوانی را تجربه کرده‌اید. در این شرایط شاید عامل اسرس‌زا در برابر فشاری که به روح و جسم شما می‌آید انقدری اهمیت نداشته باشد. هیچ می‌دانید که استرس بر سلامت عمومی شما تاثیرگذار بوده و […]

4 درمان برای کاهش استرس روده

حتما تا حالا در زندگی خود شاهد دقایق و لحظاتی بوده‌اید که متحمل فشار روحی شده‌‌اید و به ناخواسته استرس فراوانی را تجربه کرده‌اید. در این شرایط شاید عامل اسرس‌زا در برابر فشاری که به روح و جسم شما می‌آید انقدری اهمیت نداشته باشد. هیچ می‌دانید که استرس بر سلامت عمومی شما تاثیرگذار بوده و به دنبال خود عواقب ذهنی و جسمی خطرناکی را در پی خواهد داشت. یکی از عوارض استرس را می‌توانید بر عملکرد روده ملاحظه نمایید. شاید براتون عجیب باشه که بدانید استرس دستگاه گوارشی را تحت تاثیر قرار داده و مشکلاتی را برای هضم بوجود می‌‌آورد. پس در این مطلب از داروخانه آنلاین مثبت سبز 4 درمان برای کاهش استرس روده را مطرح می‌نماییم.

تا به حال شده یکی از آشنایان خود را بعد از مدتی ببینید و با وجود اینکه فرد جوانی هست، حس کنید چقدر شکسته و پیر شده، دلیلش واضحه، استرس! تعجب نکنید استرس می‌تواند بعنوان یک قاتل خاموش عمل کند و ریز ریز تمام ارگان‌های بدن شما رو تحت تاثیر قرار دهد.

همانطور که در بالا گفته شد استرس بر همه ارگان‌های بدن از جمله معده و دستگاه گوارش اثر گذاشته و قادر است تا کنترل دستگاه گوارش را به دست گیرد و  موجب تحریک پذیری این دستگاه شود. جالبه بدانید اضطراب سبب ترشح بیش از حد مواد شیمیایی طبیعی مانند آدرنالین، کورتیزول و هورمون استرس در بدن می‌شود و این موارد دستگاه عصبی خودکار بدن را تحریک کرده و منجر به بروز مشکلات گوارشی می‌گردند. جالبه توجه است که دانشمندان بین عدم تعادل باکتری‌های روده و افزایش استرس و ناراحتی‌های معدی و گوارشی ارتباط قوی را کشف کرده‌اند.

بررسی تاثیر استرس بر روی روده

تاثیر استرس بر روی روده‌ها بستگی به مدت زمان طولانی شدن استرس دارد، یعنی اینکه بسته به مدت زمان تجربه استرس، عوارض هم متفاوت است:

استرس کوتاه مدت، سبب کاهش اشتها شده و بر هضم غذا اثرگذار است.

استرس بلند مدت، می‌تواند مسائل مربوط به دستگاه گوارش مانند یبوست، اسهال، سوء هاضمه یا ناراحتی معده را ایجاد کند.

استرس مزمن، در طول دروه‌های طولانی مدت استرس ممکن است منجر به بروز مسائل جدی‌تری مانند سندرم روده تحریک پذیر و سایر اختلالات گوارشی شود.

یکی از راهکارهای کلیدی برای هضم بهتر و برطرف نمودن مشکلات کلیدی، مدیرت استرس است. در واقع کاهش میزان اضطراب، از میزان سوزش و التهاب روده کم می‌کند و موجب تسکین می‌شود. در این شرایط بدن شما قادر خواهد بود تا مواد مغذی مورد نیاز خود را از مواد دریافتی جذب نماید و بر این کار تمرکز پیدا کند.

اگر شما از اون دسته افرادی هستید که متوجه شده‌اید که استرس بر روی دستگاه گوارشتون تاثیرگذار است، در ادامه 4 راه نکته برای کمک به بهبود وضعیت روده را مطرح نموده‌ایم.

راهکارهای درمانی برای کاهش استرس روده

  1. تمرینات یوگا انجام بدید

توجه داشته باشید که کم تحرکی یکی از اصلی‌ترین عوامل بروز انواع بیماری‌هاست، بنابراین به منظور تقویت و حمایت از دستگاه گوارش و روند هضم در بدن تمرینات یوگا بسیار مفید است. در این خصوص نیازی نیست که به دنبال تمرینات فوق حرفه‌ای باشید، حتی یک پیاده‌روی ساده هم بسیار موثر است.

بعنوان مثال تمرینات هاتا یوگا که تمرکز بر همترازی و وضعیت بدن دارد، تا حد زیادی در رفع نشانه‌های بیماری دستگاه گواش موثر است و در مجموع در تسکین استرس هم تاثیرگذرا است.

کاهش اضطراب روده 2. مدیتیشن ذهنی را برای کاهش استرس روده امتحان کنید

مراقبه ذهنی از دیگر راهکارهای محققان است، آنها اذعان دارند هر چه افراد از زندگی روزانه خود بیشتر آگاهی داشته باشند، توانایی بیشتری در درمان و تسکین این مدل امراض خواهند داشت.

مدیتیشن همراه با رعایت تکنیک تنفس عمیق کمک به کاهش التهاب و نشانگر استرس در بدن می‌کند. قبل از صرف وعده بعدی غذا سعی کنید کمی به خودتون فرصت بدید و ریلکس کنید، یعنی چند مرتبه تمرینات تنفس عمیق که شامل 4 شماره نفس کشیدن، 4 شماره نگهداری نفس و 4 شماره خارج کردن نفس است را انجام بدید.

انجام این تمرین نه تنها به پروسه هضم شما کمک می‌کند بلکه لذت شما از غذا خوردن رو بیشتر می‌کند و به تناسب اندام هم کمک می‌کند.

3. مواد غذایی پروبیوتیک بخورید

یکی از دسته غذاهایی که می‌توانند برای روده و دستگاه گوارش شما مفید باشند گروه غذایی پروبیوتیک دار هستند. این دسته از غذاها از باکتری‌های روده محافظت می‌کنند. به عنوان مثال میوه‌جات و سبزیجاتی مانند موز، مارچوبه، سیر و پیاز سرشار از پروبیوتیک هستند و البته در این بین مواد خوراکی دیگری از جمله کلم، ماست و دوغ کفیر رو هم نباید فراموش کرد.

پروبیوتیک‌ها دارای قابلیتی هستند که می‌توانند آرایش باکتری‌ها را در میکروبیوم روده تغییر دهند و محیط ایده‌آلی را برای باکتری‌های مفید و سازگار با دستگاه گوارش فراهم کنند، بدین ترتیب این مواد خوراکی از روند هضم در دستگاه گوارش حمایت می‌کنند.

استرس روده4. عادت سیگار کشیدن را ترک کنید

اگر شما هم برای کاهش میزان استرس خود عادت به سیگار کشیدن دارید، وقت آن رسیده است که این عادت خود را ترک کرده و به دنبال جایگزین دیگری باشید.

بیماری‌های قلبی، و بیماری‌های تنفسی به طور مستقیم با سیگار کشیدن در ارتباط هستند، اما دانشمندان اثبات کرده‌اند افراد سیگاری نه تنها در معرض خطر بیماری‌های قلبی و تنفسی هستند، بلکه سیستم گوارش این افراد هم تحت تاثیر این عادت مضر قرار دارد.

آنچه در این مقاله می خوانیم

سایر اثرات نامطلوب استرس بر سلامت عمومی

استرس دشمن پوست

یکی از بدترین ضربه‌هایی که اضطراب و استرس به انسان وارد می‌کند، پیر کردن پوست است، یعنی طوری ظاهر افراد رو در هم می‌ریزد که انگار از سن واقعی خود فاصله زیادی دارید. استرس بر فعالیت غدد سباسیه پوست اثر گذاشته و این غدد با ترشح چربی، سلامت و شادابی پوست را حفظ می‌کنند، اما اگر ترشح این غدد کمتر یا بیش از حد معمول باشد، فرد دچار خشکی یا جوش‌های پوستی می‌شود. از طرف دیگر استرس ارتباط مستقیمی با ریزش مو دارد و می‌تواند موها رو از چرخه رویش وارد چرخه ریزش کند. در این موارد معمولا ریزش مو مدتی پس از بروز استرس به صورت منتشر در تمام سر اتفاق می‌افتد.

استرس دشمن چشم ها

حتما تا به حال یا برای خودتان یا برای اطرافیانتون پیش آمده که پس از یک دوره ناراحتی یا فشار روحی پلک چشمانشان افتاده باشد، خیلی عجیب نیست زیرا استرس موجب لرزش و ارتعاشاتی در ناحیه چشم‌ها می‌شود، که این مسئله باعث بروز تحریکاتی در عضلات کوچکی می‌شود که وظیفه بالا بردن پلک چشم را بر عهده دارند. از این موضوع که بگذریم استرس باعث بروز التهاب چشم و تاری دید نیز می‌گردد.

مطالب مرتبط
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها