مجله مثبت سبز

حساس بودن به صدای غذا خوردن دیگران

امتیاز دهید

حساس بودن به صدای غذا خوردن دیگران به چه دلیل است؟ اگه تا به حال صدای غذا خوردن فردی که در رستوران در میز کناری شما نشسته و در حال هورت کشیدن سوپه و یا اگه فردی که در تئاتر کنار شما نشسته و با صدای بلند نفس میکشه، همگی باعث ناراحتی شما میشه و […]

حساس بودن به صدای غذا خوردن دیگران

حساس بودن به صدای غذا خوردن دیگران به چه دلیل است؟

اگه تا به حال صدای غذا خوردن فردی که در رستوران در میز کناری شما نشسته و در حال هورت کشیدن سوپه و یا اگه فردی که در تئاتر کنار شما نشسته و با صدای بلند نفس میکشه، همگی باعث ناراحتی شما میشه و خون شما رو به جوش میاره، شما تنها نیستید، شما یکی از بسیاری از افراد مبتلا به اختلال واقعی مغز به نام misophonia یا همون حساس بودن به صدای غذا هستید.

حساس بودن به صدای غذا خوردن دیگران

Misophonia، یک اختلاله که به بیماران مبتلا به نفرت از صداهایی مثل خوردن، جویدن، تنفس با صدای بلند و یا حتی تکرار قلم هستن، اطلاق میشه.

در طول سالها، دانشمندان در مورد اینکه آیا این بیماری یک بیماری واقعی پزشکی هست با نه، شک و تردید داشتن، اما در حال حاضر تحقیقات جدید توسط یک تیم در دانشگاه نیوکاسل انگلستان اثبات کرد که کسانی که با misophonia دارن، بیمار نامیده میشن. بااینکه این بیماری از سال 2000 تاکنون شناخته شده؛ اما تحقیقات در مورد دلیل و شیوع اون همچنان ادامه داره. معیار مشخصی برای دسته بندی این بیماری در میان بیماری های ذهنی وجود نداره و افرادی که چنین مشکلی رو تجربه می کنن، معمولا چندان جدی گرفته نمیشن.

یک مطالعه منتشرشده در مجله روانشناسی بالینی در سال 2014، نشون میده این بیماری می تونه حدود 20 درصد از افراد رو درگیر خودش کنه. مطالعه دیگه در سال 2015 مدعی شده که این بیماری می تونه با اختلال وسواس فکری (OCD) و اضطراب مرتبط باشه و به طور بالقوه یک اختلال در نوع خود محسوب میشه.

کپسول آنتی فت پلاس دوبیس
کپسول آنتی فت پلاس (قرص لاغری)
قیمت: 298.000 تومان
قیمت با تخفیف:253.000 تومان
کپسول آنتی فت پلاس دوبیس
کپسول آنتی فت پلاس (قرص لاغری)
قیمت اصلی: 298.000 تومان
قیمت با تخفیف: 253.000 تومان

حساس بودن به صدای غذا خوردن دیگران

محققان در تحقیقی بر روی 20 داوطلب که تجربه حساس بودن به صدای غذا رو داشتن، از اونها خواستن به صداهای خنثی و تکراری مثل صدای جوش‌ اومدن کتری، صداهای ناراحتت کننده ای مثل گریه بچه و صداهایی مانند صدای نفس‌ کشیدن و جویدن گوش کنن.

پس از این آزمایش، واکنش های عصبی و روانی اونها با 22 نفر داوطلب دیگه که تجربه بیماری misophonia نداشتن، مقایسه شد.

هیچ کدام از دو گروه واکنش خاصی به صداهای خنثی یا ناراحت کننده نشون داده؛ بااین‌حال، زمانی که نوبت به صداهای تحریک‌کننده رسید، گروه اول با افزایش شدید ضربان قلب و رسانایی پوست مواجه شدن.

حساس بودن به صدای غذا خوردن دیگران

اسکن‌های مغزی هم تفاوت خیلی زیادی در اعصاب این گروه نشون داد. در گروه اول با مشکل  misophonia، صداهای تحریک کننده باعث افزایش فعالیت در بخش های مختلف مغز میشده.

قشر قدامی منزوی در عمق تاشدگی قشر مغز قرار گرفته که لب قدامی و لب آهیانه رو از لب تمپورال مغز جدا می کنه. این ناحیه مسئول کنترل و مدیریت رفتارهای احساسی هست. قشر قدامی منزوی همچنین وظیفه یکپارچه سازی سیگنال ها از جهان بیرونی با اطلاعات درونی بدن رو هم داره.

درحالی که صداهای تحریک کننده واکنش قشر قدامی منزوی افراد بدون misophonia رو هم تشدید میکنه، اما هیچ افزایش قابل توجهی در فعالیت بخش هایی از مغز این افراد مثل لب قدامی مشاهده نشد. این عدم افزایش نشون دهنده سطح بالاتری از کنترل میان این دو قسمت مغز هست.

شواهد نشون میده افراد مبتلا به misophonia دارای مغزهایی هستن که در کنترل انتقال پیام های مرتبط با صداهای خاص دچار مشکل هستن.

درحالی که افراد عادی به ندرت احساس بدی پیدا می کنن، مبتلایان به misophonia با یک صدای آزاردهنده به شدت خشمگین میشن، چراکه این صدا توسط بخش های دیگه ای از مغز اونها منتشر میشه.

مجله مثبت سبز

یکی از منابع معتبر که مقاله فوق از مفهوم آن اقتباس گرفته شده، time.com می باشد.

مطالب مرتبط
دسته بندی: مقالات گوناگون
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها