مجله مثبت سبز

بیماری کرون چیست و چه ویژگی هایی دارد؟

امتیاز دهید

بیماری کرون چیست و چه ویژگی هایی دارد؟ بیماری کرون یا همان التهابی روده Inflammatory Bowel Disease وابسته به شرایط مزمنی است که موجب التهاب در برخی قسمت های روده می شود. در این بیماری، دیواره روده متورم، ملتهب و زخمی می شود و موجب مشکلات گوارشی می شود. علائم این بیماری بستگی به قسمت […]

بیماری کرون چیست و چه ویژگی هایی دارد؟
آنچه در این مقاله می خوانیم

بیماری کرون چیست و چه ویژگی هایی دارد؟

بیماری کرون یا همان التهابی روده Inflammatory Bowel Disease وابسته به شرایط مزمنی است که موجب التهاب در برخی قسمت های روده می شود. در این بیماری، دیواره روده متورم، ملتهب و زخمی می شود و موجب مشکلات گوارشی می شود. علائم این بیماری بستگی به قسمت درگیر در مجرای گوارشی دارد.

ماهیت:

کرون می تواند در تمام قسمت های لوله گوارش از دهان تا مقعد، رخ دهد. این بیماری بر لایه های عمیق پوشش لوله گوارش اثر می گذارد و می تواند باعث ضایعات بالا و پایین در بین مناطق سالم شود. اغلب این بیماری، بر روده کوچک و روده بزرگ و یا هر دو اثر می کند. بافت روده ای ممکن است تبدیل به مناطق کم عمق، دهانه مانند و یا زخم های عمیق گردد.

تاثیرات:

بیماری کرون علاوه بر تاثیر روی عمل هضم غذاها، باعث پوکی استخوان، مشکلات چشمی، التهاب مفاصل، کمر درد، مشکلات کبدی، سنگ کیسه صفرا، افسردگی و ناراحتی های پوستی می گردد.

علائم:

اسهال: بیماری کرون موجب التهاب شده و همین امر باعث ایجاد سلول هایی در مناطق آسیب دیده در روده می شود و میزان زیادی آب و نمک ترشح می کند. از آنجا که روده نمی تواند این مایع اضافی را جذب کند، اسهال ایجاد می کند.

کپسول آنتی فت پلاس دوبیس
کپسول آنتی فت پلاس (قرص لاغری)
قیمت: 298.000 تومان
قیمت با تخفیف:253.000 تومان
کپسول آنتی فت پلاس دوبیس
کپسول آنتی فت پلاس (قرص لاغری)
قیمت اصلی: 298.000 تومان
قیمت با تخفیف: 253.000 تومان

درد به نسبت شدید در ناحیه شکم: التهاب و زخم ممکن است سبب شود که دیواره های بخشی از روده شما متورم شوند و در نهایت بافت های روده ضعف پیدا کنند. این عامل بر روی حرکت عادی محتویات روده از طریق دستگاه گوارش شما تاثیر گذاشته و موجب درد و گرفتگی شود.

وجود خون در مدفوع: مواد غذایی که از طریق دستگاه گوارش شما حرکت می کنند می توانند باعث خونریزی بافت ملتهب شده و خونریزی روده را ایجاد نمایند.

راه های تشخیص:

آزمایش خون، کولونوسکوپی، سیگموئیدوسکوپی انعطاف پذیر، باریم انما، اشعه ایکس روده کوچک، توموگرافی کامپیوتری و کپسول اندوسکوپی از جمله راهکارهای پزشکان بسته به وضعیت مریض جهت درمان می باشند.

درمان های دارویی:

داروهای ضد التهابی: این داروها در بیشتر مواقع اولین گام در درمان بیماری کرون هستند. که شامل سولفاسالازین، مسالیمین و… هستند.

داروهای سرکوبگر سیستم ایمنی: شامل آزاتیوپرین، مرپاپتوپورین و… می شوند.

آنتی بیوتیک ها: شامل قرص مترونیدازول و سیپروفلوکساسین می شوند.

داروهای ضدعفونی کننده: لورئامید که در درمان اسهال موثر هستند.

رژیم غذایی مناسب بیماران مبتلا:

قرار دادن مقدار زیادی فیبر، حذف لبنیات، محدود کردن حبوبات و غذاهای سرخ شده و… از جمله نکاتی است که باید با نظر پزشکان و سطح بیماری در رژیم غذایی قرار داده شود.

تغییر در شیوه زندگی:

عواملی چون کاهش استرس، ورزش بیشتر، اجتناب از مصرف الکل و… می تواند بر تسریع روند درمان و بازنگشتن بیماری کرون موثر باشد.

نکته مهم:

از داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مانند آسپرین، ایبوپروفن و… یا ناپروکسن سدیم در تسکین بیماری کرون استفاده نکنید. این داروها می توانند علائم شما را وخیم تر کنند.

مجله پزشکی مثبت سبز

مطالب مرتبط
دسته بندی: مقالات گوناگون
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها