همه چیز درباره کولونوسکوپی

امتیاز دهید

همه چیز درباره کولونوسکوپی کولونوسکوپی یا همون ابزار پس روده بین یک لوله باریک بلند و انعطاف پذیر است که در انتهای آن یه دوربین بهمراه چراغ متصل شده و پزشک به راحتی می تونه داخل راست روده و روده بزرگ یا کولون رو برای تشخیص انواع بیماری ها مشاهده کنه. نیاز به کولونوسکوپی از […]

کولونوسکوپی
آنچه در این مقاله می خوانیم

همه چیز درباره کولونوسکوپی

کولونوسکوپی یا همون ابزار پس روده بین یک لوله باریک بلند و انعطاف پذیر است که در انتهای آن یه دوربین بهمراه چراغ متصل شده و پزشک به راحتی می تونه داخل راست روده و روده بزرگ یا کولون رو برای تشخیص انواع بیماری ها مشاهده کنه.

نیاز به کولونوسکوپی از کجا شروع می شه؟

قبل از هر چیز باید بگم این دستگاه به قدری پرکاربرد و با اهمیته که ریسک مرگ ناشی از سرطان روده را تا 90 درصد کاهش می ده. در حقیقت پزشک به کمک این فناوری که حدودا 125 تا 183 سانتی متر طول داره می تونه داخل روده را بررسی کنه و نشونه های اولیه سرطان، بافت های ملتهب، وجود زخم و خونریزی و همینطور علت وجود خون در مدفوع، درد معده و شکم، تغییر در اجابت مزاج و اسهال را مورد بررسی قرار بده. البته دلیل انجام کولونوسکوپی به دلیل کاهش وزن ناگهانی و کم خونی هم می تونه باشه.

مراحل انجام کولونوسکوپی

قبل از کولونوسکوپی….

  • اجتناب از مصرف هر گونه خوراکی قرمز
  • مایعاتی همچون آب، آب میوه، چای و قهوه بنوشین
  • در صورت نیاز، پزشک خوردن آنتی بیتویک و داروی ملین را توصیه می کنه

در حین کولونوسکوپی ….

این حرکت با توجه به دستور پزشک با تجویز یه سری داروهای آرام بخش و بیهوشی انجام می شه و اگر مورد مشکوکی در حین کار دیده بشه نمونه برداری شده و نزد پاتولوژیست برده می شود. این عمل در حدود یکساعت زمان می بره و حتی ممکنه پولیپ های کوچک سرطانی موجود در مسیر با کمک جریان الکتریکی از دیواره روده با این روش به طور کامل از بین برن.

پس از کولونوسکوپی….

در حدود یک ساعت زمان می بره تا اثر داروهای آرام بخش از بین بره و در این زمان فرد دچار کرامپ های شکمی، نفخ و همینطور مقداری خون در اجابت مزاج خود خواهد دید.

طریقه انجام کولونوسکوپی به چه صورته؟

بیمار به حالت خوابیده و رو به پشت می خوابه، سپس پزشک لوله کولونوسکوپی را آغشته به ژل روان کننده کرده و لوله را به آرامی وارد مقعد و راست روده می کند در همین حین این لوله برای دریافت دید بهتر داخل روده را با گاز دی اکسید کربن پر می کند. در طول مدت این کار احتمال خونریزی وجود داره که متخصص با استفاده از یک پروب الکتریکی و یا داروهای مخصوص از طریق کولونوسکوپی جلوی اون رو می گیره.

در چه شرایطی فرد ملزم به انجام کولونوسکوپیه؟

  • اگر دارای سابقه بیماری های التهابی روده و سرطان روده هستین.
  • اگر اسهال و یبوست شما بیش از یک هفته ادامه داشته باشه.
  • اگر در مدفوع خود متوجه خون شده اید.
  • اگر دارای سابقه پولیپ هستین.

مجله مثبت سبز

مطالب مرتبط
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها