مجله مثبت سبز

بیشتر از آندوسکوپی بدانیم

امتیاز دهید

بیماری های دستگاه گوارش و آندوسکوپی آندوسکوپی یک روش غیر جراحی است که برای بررسی دستگاه گوارش مورد استفاده قرار می گیرد. آندوسکوپ که یک لوله انعطاف پذیر است، مجهز به نور و یک دوربین کوچک در انتهای خود می باشد. با استفاده از این دستگاه پزشک قادر خواهد بود تا تصاویر رنگی مربوط به […]

بیشتر از آندوسکوپی بدانیم
آنچه در این مقاله می خوانیم

بیماری های دستگاه گوارش و آندوسکوپی

آندوسکوپی یک روش غیر جراحی است که برای بررسی دستگاه گوارش مورد استفاده قرار می گیرد. آندوسکوپ که یک لوله انعطاف پذیر است، مجهز به نور و یک دوربین کوچک در انتهای خود می باشد. با استفاده از این دستگاه پزشک قادر خواهد بود تا تصاویر رنگی مربوط به داخل دستگاه گوارش را به وضوح در مانیتور متصل به دستگاه مشاهده نماید.

مراحل انجام آندوسکوپی:

آندوسکوپی از راه بالایی؛ در این روش دستگاه آندوسکوپ از طریق دهان و گلو به داخل مری وارد می شود و به پزشک این امکان را می دهد که مری، معده و قسمت فوقانی روده کوچک بیمار را مانیتور کند.

آندوسکوپی از راه پایینی؛ این روش مشابه روش بالایی می باشد و فقط از قسمت انتهایی بدن یا همون روده بزرگ وارد بدن می شه و از طریق راست روده منطقه روده را بررسی می کند. به این روش کواونوسکوپی هم گفته می شود.

اشکال آندوسکوپی

شکل خاصی از این روش کلونژیوپانکرایتوگرافی نام دارد که این امکان رو فراهم می کنه تا پزشک تصاویری از لوزالمعده، کیسه صفرا و ساختارهای مربوطه داشته باشد، و همچنین برای قرار دادن استت ها و بیوبسی ها از این روش استفاده می شود.

شکل دیگری به نام سونوگرافی آندوسکوپی بالایی وجود داره که امکان معاینه اولتراسوند را برای قسمت های مختلف دستگاه گوارش فراهم می سازد.

چرا من نیاز به آندوسکوپی پیدا می کنم؟

اگر دچار مشکلات زیر شوید پزشک حتما گزینه مذکور را مطرح خواهد کرد.

  • دل درد
  • خونریزی دستگاه گوارش
  • پولیپ یا رشد در روده بزرگ
  • زخم، گاستریت یا بلعیدن مشکل
  • تغییرات در عادات روده نظیر یبوست مزمن و اسهال

و البته ممکنه پزشک از آندوسکوپی به منظور انجام بیوبسی استفاده کند، به نحوی که بخشی از بدن را جهت بررسی بیماری محتمل جدا می کنند.

گاهی اوقات از این روش برای درمان مشکلات دستگاه گوارش بهره می برند، به نحوی که دستگاه آندوسکوپی با عبور از روده بزرگ قادر تا پولیپ های روده را از بین ببره و مانع رشد سرطان روده بزرگ شود.

همچنین با استفاده از این متد می توان سنگ های کیسه صفرا که خارج از کیسه صفرا قرار گرفته اند را برداشت.

آیا آندوسکوپی روشی امن است؟

در حالت کلی این روش بسیار امن است اما با این حال چند عارضه بالقوه داره که شامل موراد زیر می باشد:

  • واکنش به آرامش خونریزی
  • پرفوراسیون یا پارگی در دیواره روده
  • پانکراتیت بعنوان یک نتیجه از روش ERCP

چه کسانی کاندید انجام آن هستند؟

پزشک داخلی و متخصصان دستگاه گوارش

آمادگی برای انجام آندوسکوپی….

به منظور انجام آن به روش بالایی نیاز دارید تا در حدود 6 تا 8 ساعت قبل غذا میل نکنید و معده شما تقریبا خالی باشد و برای انجام آندوسکوپی به روش پایینی، بایستی مقعد از مدفوع خالی باشد و پزشک حتما توصیه خواهد کرد که روز قبل بیمار یک قرص ملین نیز مصرف کند.

برای تسهیل این روش پزشکان از یک داروی آرامبخش و خواب آور نه بسیار قوی استفاده می کنند تا در طول انجام کار بیمار به خواب فرو رفته و متوجه روند کار نگردد.

یکی از منابع معتبر که مقاله فوق از مفهوم آن اقتباس گرفته شده، webmd.com می باشد.

مجله مثبت سبز

مطالب مرتبط
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها