مجله مثبت سبز

تاثیر هورمون استرس بر بدن

امتیاز دهید

تاثیر هورمون استرس بر بدن تاثیر هورمون استرس بر بدن خوب است یا بد؟ شاید تصور عموم  مردم از هورمون استرس عاملی دلهره انگیز و تنش زا باشه. اما دونستن این موضوع ضروریه که هورمون استرس که همون کورتیزول نام داره همیشه هم بد نیست و ترشح اون در بدن لازم و مفیده! اصولا در […]

تاثیر هورمون استرس بر بدن
آنچه در این مقاله می خوانیم

تاثیر هورمون استرس بر بدن

تاثیر هورمون استرس بر بدن خوب است یا بد؟ شاید تصور عموم  مردم از هورمون استرس عاملی دلهره انگیز و تنش زا باشه. اما دونستن این موضوع ضروریه که هورمون استرس که همون کورتیزول نام داره همیشه هم بد نیست و ترشح اون در بدن لازم و مفیده!

اصولا در مواردی که ما برای یک آزمون، یک سفر و یا یک تعهد و دیگر دلایل استرس زا در فشار قرار داشته باشیم سطح این هورمون در بدنمون بالا می ره و اونجاس که دچار تکاپو و هیجان می شیم، و عمده حالاتی که در این شرایط برای بدن می تونه رخ بده حمله و جنگ کردن، فریز شدن و یا فرار از موقعیه!

با چند مثال برای فهم بیشتر تاثیر هورمون استرس بر بدن با مجله مثبت سبز ادامه می دهیم:

بعنوان مثل شما فردا یک امتحان دارید و باید که خودتون رو آماده کنید، مسلما برای همه این حالت پیش اومده که تا صبح نمی خوابید و فقط درس می خونید، وجود این حالت از ترشح هورمون کورتیزول نشات می گیره که دلیلی می شه برای بیدار موندن شما تا صبح، و این آمادگی و هیجان رو به شما می ده که به خواب نرید، پس خوبه!

تصور کنید برای رفتن به محیط کار باید که در یک ساعت معین در مترو حاضر باشید و شما دیر بیدار شده اید و استرس دارید که مبادا قطار رو از دست بدید، در اینصورت هورمون استرس بیشتر ترشح شده و شما رو به قدری هیجان زده می کنه که قدم هاتون رو تندتر برداشته و یا می دوید، پس این هم خوبه!

اما چه وقت هورمون استرس خطر آفرین و مشکل زا می شه

تاثیر هورمون استرس بر بردن

زمانیکه به دلیل بی نظمی و گرفتاری های موجود در زندگی ترشح هورمون کورتیزول همیشگی بشه و اکثر اوقات فرد رو در این شرایط بحرانی و هیجانی قرار بده!

ترشح بیش از حد هورمون استرس سبب:

ضعف سیستم ایمنی بدن و ابتلا به انواع بیماری ها نظیر سرماخوردگی و دیگر بیماری های مربوط به ضعف ایمنی بدن می شه…

  • اختلال حافظه
  • پوکی استخون
  • اختلالات روحی و روانی
  • بیماری های قلبی و عروقی
  • کبودی های بی دلیل بر روی بدن
  • چاقی های موضعی در اطراف شکم و نواحی سینه

آیا می توان از تخریب های حاصله از استرس رها شد؟

رهایی به میزان تخریب ها بستگی داره اما اگر خودتون و سبک زندگیتون رو تغییر بدید و سعی کنید کمتر در شرایط استرس زا قرار بگیری، با مرور زمان تخریب های وارده جبران شده و سلامتی باز می گرده.

پس نتیجه می گیریم که اگر در یک لحظه میزان این هورمون در بدن افزایش پیدا کنه و قصد انجام کاری رو داشته باشیم بسیار مفید و کمک کننده است، اما اگر این حالت تناوب داشته باشه و به حالت همیشگی در بیاد می تونه مشکلات بیماری رو بوجود بیاره که دلیل آشکار و پنهان مریضی های نسل حاضره!!!!

 

مجله مثبت سبز

 

مطالب مرتبط
دسته بندی: افسردگی
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها