علائم سندرم نشت روده چیست؟

امتیاز دهید

علائم سندرم نشت روده چیست؟ آیا تا به حال عبارت “نشت روده” یا ” سندرم روده نشت کننده “را شنیده اید؟ آیا به راستی این عارضه یک بیماری است؟ زمینه ساز چه بیماری هایی خواهد شد؟ این سوال ها و هزاران سوال دیگر ممکن است در ذهن همه ما نقش بسته باشد. روده نشت کننده […]

سندرم روده نشت کننده چیست؟
آنچه در این مقاله می خوانیم

علائم سندرم نشت روده چیست؟

آیا تا به حال عبارت “نشت روده” یا ” سندرم روده نشت کننده “را شنیده اید؟ آیا به راستی این عارضه یک بیماری است؟ زمینه ساز چه بیماری هایی خواهد شد؟

این سوال ها و هزاران سوال دیگر ممکن است در ذهن همه ما نقش بسته باشد.

روده نشت کننده یکی از مفاهیم به درستی درک نشده در پزشکی امروز است. سندرم روده نشت کننده که به عنوان افزایش نفوذپذیری روده نیز شناخته می شود، به خودی خود یک بیماری نیست. بلکه یک نوع شرایط پاتولوژیک است که با بیشتر بیماری های التهابی و خود ایمنی مرتبط است.

سندرم نشت روده چیست؟

سندرم روده نشت کننده چیست؟

آسیب دیواره روده و خروج ذرات غذایی بزرگتر از آن را سندرم روده نشت کننده می نامند.

روده به طور طبیعی دارای منافذی محکم است. این نقص موجب جدایی در اتصالات روده می شود، درست همانند این است که مخاط روده پوسته پوسته شده باشد. ورود باکتری ها، ویروس ها، ذرات گوارش نشده غذا و ضایعات سمی از بخش پوشش داخلی آسیب دیده روده کوچک به جریان خون می تواند التهاب، نفخ، تغییرات در شرایط اجابت مزاج و خستگی پدید آورد.

سیستم ایمنی بدن این مهاجمان خارجی را به عنوان عوامل بیماری‌زا شناسایی کرده و به آنها حمله می کند. این شرایط در نهایت به افزایش التهاب در بخش های مختلف بدن منجر شده و طیف گسترده ای از نشانه ها و علائم را به همراه دارد.

پزشکان معتقدند که راهکارهای مطمئنی برای پیشگیری از این بیماری وجود ندارد و تشخیص آن نیز بسیار دشوار است.

علائم بارز نشت روده:

ایجاد حساسیت های غذایی:

نشت روده باعث ایجاد برخی تورم ها می شود. یکی از دلایلی که روده می تواند دچار تورم شود، حساسیت های غذایی است.

آزمایش های محدودی برای تشخیص نشت روده وجود دارد. اما یکی از بهترین روش های تشخیص این بیماری، حذف برخی از مواد غذایی است که ایجاد دشواری هایی می کنند.

از این میان ۶ گروه مواد غذایی وجود دارند که پزشکان از بیماران خود می خواهند به مدت دو تا سه هفته از مصرف آنها پرهیز کنند. این شش گروه عبارت از: لبنیات، تخم مرغ، ذرت، گلوتن، مرکبات و سویا هستند.

ناتوانی در تحمل گلوتن:

سندرم روده نشت کننده چیست؟

گلوتن یکی از اصلی ترین تحریک کننده های روده می باشد. اگر بعد از مصرف نان، پاستا و یا سایر مواد غذایی محتوی گلوتن، احساس آشفتگی، نفخ، خستگی و سستی می کنید، ممکن است بدن تان در هضم این نوع از پروتئین دچار مشکل باشد. این معضل گاهی می تواند از نشانه های سندروم نشت روده باشد.

درد مفاصل بخصوص زانودرد:

سندرم روده نشت کننده چیست؟

گاهی اوقات بیماران از یک درد مفاصل کلی شکایت می کنند. پزشکان اگر بابت منفی بودن جواب آرتریت روماتوئید خاطر جمع شوند، توجه شان به سمت روده نشت کننده جلب می شود.

عملکرد ضعیف دستگاه گوارش:

سندرم روده نشت کننده چیست؟

افراد مبتلا به نشت روده غالبا از نفخ، عدم هضم صحیح معده، یبوست، حالت تهوع و… شکایت دارند. مشکل اصلی اینجاست که این بیماران، این نشانه ها را نادیده گرفته و به آن ها عادت می کنند.

جوش و اگزماهای پوستی:

سندرم روده نشت کننده چیست؟

روده نشت کننده می تواند یکی از دلایل ریشه ای پدیدار شدن آکنه در برخی بیماران باشد. در حقیقت، بیماران مبتلا به آکنه به برخی شاخص های التهابی روده نشت پذیر واکنش نشان می دهند. اگزما و سوریازیس از دیگر نشانه های پوستی این افراد هستند.

سطح بالای قند خون:

سندرم روده نشت کننده چیست؟

روده نشت کننده می تواند موجب التهاب در سراسر بدن شود و این شرایط می تواند مقاومت به انسولین را تحت تاثیر قرار دهد. از آنجایی که انسولین برای مدیریت قند خون حیاتی است، مقاومت به انسولین می تواند به افزایش قند خون منجر شود.

قند خون افزایش یافته به همراه فشار خون بالا و تری گلیسیرید بالا می تواند در نهایت افزایش خطر سندرم متابولیک، وضعیتی خطرناکی چون مواجهه با حمله قلبی، سکته مغزی و دیابت را به همراه داشته باشد.

مشکلات خلق و خو:

سندرم روده نشت کننده چیست؟

روده نشت کننده ترشح سیتوکین ها و دیگر مواد شیمیایی التهابی را تحریک می کند که تاثیر مستقیمی بر اختلالات مربوط به خلق و خو مانند اضطراب و افسردگی دارند. باکتری های مضری که از دیواره روده به جریان خون راه یافته اند، از طریق جریان خون به مغز می رسند. این سموم می توانند در تولید انتقال دهنده های عصبی در مغز اختلال ایجاد کرده و اثر منفی بر خلق و خو داشته باشند.

ناتوانی در تشخیص:

سندرم روده نشت کننده چیست؟

اکثر افراد مبتلا به این بیماری، با وجود مراجعه متعدد به پزشکان اما با تشخیص روشن مواجه نشده و بیماران ممکن است پس از انجام آزمایش ها در راستای بررسی انواع مختلف بیماری ها،  به آنها گفته شود که جواب آزمایش ها عادی هستند. در این زمان است که ابتلا به سندرم روده نشت کننده باید مورد توجه قرار گیرد.

 

آیا سندروم روده نشت کننده قابل درمان است؟

پاسخ مثبت است. هر بیماری با قدم اول و مهم نگران نبودن و حفظ آرامش و قدم دوم رعایت نکات کاهنده بیماری، قابل درمان است.

در دردمان روده نشت کننده، نخستین گام حذف محرک بیماری است. سپس، بیماران مکمل گلوتامین دریافت می کنند. گلوتامین سوختی برای سلول های پوشش دهنده روده است و به احیا سلول ها کمک می کند. بافت روده از سرعت بالای بهبودی سود می برد. این عامل کلیدی خود عامل فراگیری تامین نیازهای منحصر به فرد بدن است.

رژیم غذایی و برخی پرهیزهای موقت غذایی در تسکین و روند کاهشی علایم این بیماری بسیار موثر است.

مجله پزشکی مثبت سبز

مطالب مرتبط
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها