فوبیا چیست؟

امتیاز دهید

فوبیا چیست؟ فوبی یا فوبیا هراس و هراس زدگی است که افراد ترسی شدید و غیر واقعی از حیوانی، جسمی، شخصی و یا موقعیتی دارند. فوبیا بسیار شایع است و از دسته اختلالات اضطرابی می باشد که می تواند زندگی شخص را مختل کند و جالب است که خود فرد می داند که ترسش کاملا […]

فوبیا
آنچه در این مقاله می خوانیم

فوبیا چیست؟

فوبی یا فوبیا هراس و هراس زدگی است که افراد ترسی شدید و غیر واقعی از حیوانی، جسمی، شخصی و یا موقعیتی دارند. فوبیا بسیار شایع است و از دسته اختلالات اضطرابی می باشد که می تواند زندگی شخص را مختل کند و جالب است که خود فرد می داند که ترسش کاملا بی پایه اساس و غیر منظقی می باشد.

در ادامه این مقاله با مثبت سبز همراه باشید تا همه چیز را درباره فوبیا بررسی نماییم.

تفاوت ترس با فوبیا

گاهی اوقات موقعیت و اتفاقی رخ می دهد که واقعا ترسناک بوده و فرد می ترسد که یک واکنش کاملا طبیعی است که در پی آن سیستم عصبی سمپاتیک هورمون آدرنالین ترشح می کند و به دنبال آن بالا رفتن ضربان قلب، قند خون و جریان خون نیز رخ می دهد که فرد از خود واکنشی را مرتبط با موضوع نشان می دهد. اما در فوبی شرایط به گونه ایست که میزان ترس و و حشت فرد متناسب با موضوع پیش آمده نمی باشد و شخص بی دلیل هراس زده می شود.

علائم فوبیا

مزمن شدن ترس، تعریق همراه با تپش قلب، حالت استفراغ، تهوع و سرگیجه، خستگی عمیق همراه با سردرد، درد پشت و شانه ها، فکرهای وسواسی و احساس حقارت.

که هر یک از نشانه های مذکور در دسته بندی علائم شناختی، هیجانی، رفتاری و بدنی قرار دارند.

کپسول آنتی فت پلاس دوبیس
کپسول آنتی فت پلاس (قرص لاغری)
قیمت: 298.000 تومان
قیمت با تخفیف:253.000 تومان
کپسول آنتی فت پلاس دوبیس
کپسول آنتی فت پلاس (قرص لاغری)
قیمت اصلی: 298.000 تومان
قیمت با تخفیف: 253.000 تومان

ریشه فوبی کجاست؟

برخی معتقدند فوبی ریشه در ژنتیک دارد و برخی دیگر ریشه را در خاطره و ترسی دلهره انگیز در دوران کودکی می دانند که بعد از گذشت سال ها در فرد باقی مانده است و گاهی اوقات افراد فوبی را از اطرافیان خود سرمشق و یاد می گیرند.

شایع ترین فوبیاها

  • ترس از پرواز
  • ترس از تاریکی
  • ترس از تنهایی
  • ترس از ارتفاع
  • هراس از سرطان
  • ترس از حیوانات
  • ترس از اماکن عمومی
  • هراس از آمپول، خون و آسیب دیدگی

درمان بیماری فوبی

اکثر روانشناسان معتقدند که این بیماری بایستی از طریق اجماع روان درمانی، رفتار درمانی و دارو درمانی درمان گردد و برای بهبود وضعیت بیمار باید از تکنیک مواجه سازی استفاده کرد. در حقیقت فرار از آن شرایط وضعیت را وخیم تر می کند. اگر فرد با شرایط ترس روبه رو شود، اعتماد به نفسش نیز بیشتر شده و دیگر دلیلی برای ترسیدن نمی ماند، و در اکثر موارد این بیماری برگشت پذیر نمی باشد و درمان می شود.

مجله پزشکی مثبت سبز

مطالب مرتبط
دسته بندی: مقالات گوناگون
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها