مجله مثبت سبز

ادرار شما چه چیزی در مورد سلامتی شما میگه؟

امتیاز دهید

از آزمایشات متداول برای محک میزان سلامتی، آزمایش ادراره، در حقیقت ادرار شما نکات خیلی مهمی در مورد سلامتی منتقل می کنه. با ما تا انتهای این مطلب از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز همراه باشید، تا با هم نشونه هایی از بیماری یا عدم بیماری در ادرار رو مرور کنیم… مواردی چون بارداری، عفونت […]

ادرار شما چه چیزی در مورد سلامتی شما می گه؟

از آزمایشات متداول برای محک میزان سلامتی، آزمایش ادراره، در حقیقت ادرار شما نکات خیلی مهمی در مورد سلامتی منتقل می کنه. با ما تا انتهای این مطلب از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز همراه باشید، تا با هم نشونه هایی از بیماری یا عدم بیماری در ادرار رو مرور کنیم…

مواردی چون بارداری، عفونت و… در تست های ادرار مشخص می شن، اما علائمی هم هست که افراد غیرپزشک هم با دیدن اون ها باید سریعا به پزشک مراجعه کنن!

ادرار شما چه چیزی در مورد سلامتی شما می گه؟

اگه موقع دفع ادرار متوجه رنگ، بو و یا حالت عجیبی در ادرار کردن نرمال خودتون شدید، حتما اون رو جدی بگیرید، البته برخی علائم هم جای نگرانی نداره…

آنچه در این مقاله می خوانیم

در ادرارتون خون مشاهده کردید؟

اگه در ادرار خود یا پوشک فرزندتون، متوجه لکه های خون یا خونابه شدید، بهتره این موضوع رو فورا با پزشک درمیون بذارین؛ این مشکل در خانم های جوان می تونه نشونه عفونت دستگاه ادراری باشه، همچنین وجود خون در ادرار یکی از هفت علامت سرطان مثانه در زنان و مردان هم هست.

بجز احتمال عفونت یا سرطان، وجود خون در ادرار می تونه توسط زخم و یا پارگی که می تونه به دلیل انجام ورزش های سنگین و شدید باشه، ایجاد شده باشه که اگه این حالت تا 24 ساعت ادامه داشته باشه، باید به پزشک مراجعه کنید، همچنین وجود خون در ادرار می تونه به علت سنگ کلیه و یا عوارض جانبی داروی رقیق کننده خون هم باشه.

بوی نامتعارفی از ادرارتون به مشام می رسه؟

تاثیر غذاها و داروهایی خاص می تونه کاملا بوی ادرار رو تحت تاثیر خودش قرار بده، وقتی غذا هضم می شه، مواد بودار آزاد شده و در کلیه فیلتر می شن و سپس وارد ادرار شده و بوی عجیبی ایجاد می کنن به محض اینکه غذا کاملا هضم شه و از سیستم بدن پاک شه، این بو هم دفع میشه.

اما دقت کنید که اگر بوی نامتعارف از ادرار شما بعد از گذشت 24 ساعت همچنان باقی موند، حتما به پزشک مراجعه کنید.

آیا متوجه تغییر نگ در ادرار خود شدید؟

مثل بو، رنگ ادرار هم می تونه تحت تاثیر داروها و غذاهای مصرفی شما در 24 ساعت گذشته قرار بگیره؛ خوردن مکمل های ویتامین B و آهن، خوردن غذاهایی خاص و… از عواملی هستن که می تونه رنگ ادرار رو عوض کنه.

عموما خوردن مارچوبه علاوه بر تغییر بوی ادرار، رنگ ادرار رو هم کمی بمایل به سبز می کنه، خوردن هویج نارنجی و چغندر هم قهوه ای مایل به قرمز رو در ادرار به وجود میاره.

برخی از آنتی اسیدها یا داروهای شیمایی هم به شدت رنگ ادرار رو تحت تاثیر خودشون قرار میدن. گاهی اوقات هم یه رنگ غیرمعمول می تونه نشونه ای از مشکلات مربوط به سلامتی باشه، اگه ناگهان رنگ ادرار شما تغییر کرد و شما دلیل اون رو نمی دانستید، حتما با پزشک متخصص صحبت کنید.

ادرار شما چه چیزی در مورد سلامتی شما می گه؟

ادرار کم رنگ

اگه ادرار شما به رنگ سفید بود، جای هیچ نگرانی نیست، چرا که نشون میده شما د طول روز آب و مایعات زیادی نوشیدید!

ادرار تیره رنگ

هرچه ادرار در رنگ زرد تیره تر باشه، احتما اینکه بدن شما در بی آبی است هم بالاتره.

ادرار و نشانه ای از دیابت

بوی قند از ادرار نشونه قند خون بالاست، به طور کلی کلیه مثل یه فیلتر در بدن عمل میکنه، اگه این فیلتر خراب شه، خیلی از مواد از اون رد شده و وارد ادرار می شن. در صورت دیابت، قند اضافی خون مخفیانه از فیلتر آسیب دیده، عبور می کنه و در ادرار دیده می شه.

ادرار کف آلود داشتید؟

می تونه به این معنی باشه که شما پروتئین زیادتر از معمول در ادراتون دارید. این اغلب اولین نشونه از اختلالی است که علت اصلی نارسایی کلیه است.

این بیماری به عروق خونی کلیه های شما آسیب می رسونه. این بیماری باعث می شه که بدن شما بیشتر از اونچه که باید، نمک، آب و مواد زائد رو در خون نگه داره.

ادرار کف آلود به همراه خون مشاهده کردید؟

گلومرولونفریت نام بیماری است که می تونه کف آلودگی و خون در ادرار رو به وجود بیاره، این بیماری غالبا چهره و مچ پا رو متورم کرده و باعث گرفتگی عضلانی و خارش پوست می شه. این بیماری زمانی اتفاق میافته که فیلتری کوچک در یکی از کلیه ها ملتهب بشه، در نتیجه می تونه باعث ایجاد مایع و مواد زائد در بدن شده و مشکلاتی مثل فشارخون بالا و یا نارسایی کلیه رو به وجود بیاره.
به طور کلی گلومرولونفریت می تونه به وسیله چندین عامل بهداشتی و سلامت از جمله دیابت، عفونت و یا بیماری های خود ایمنی به وجود بیاد.

مطالب مرتبط
دسته بندی: کلیه و کبد
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها