چرا پاهای سرد داریم؟

2.7/5 - (3 امتیاز)

داشتن پاهای سرد گاهی اوقات فقط به دلیل استرس یک رویداد بزرگ مثل شب قبل از عروسی نیست و افراد بسیاری هستن که بدون هیچ گونه استرسی پاهای سرد دارن؛ که البته این وضعیت گاهی اوقات بی خطر بوده و جای نگرانی نداره و گاهی وقت ها هم ممکنه نشانه ای از یک مشکل جدی […]

چرا پاهای سرد داریم؟

داشتن پاهای سرد گاهی اوقات فقط به دلیل استرس یک رویداد بزرگ مثل شب قبل از عروسی نیست و افراد بسیاری هستن که بدون هیچ گونه استرسی پاهای سرد دارن؛ که البته این وضعیت گاهی اوقات بی خطر بوده و جای نگرانی نداره و گاهی وقت ها هم ممکنه نشانه ای از یک مشکل جدی و حتی تهدید کننده سلامت باشد. با ادامه این مطلب از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز همراه باشید.

آنچه در این مقاله می خوانیم

دلیل پاهای سرد چیست؟

در ادامه این مطلب از داروخانه مثبت سبز به دلایل ایجاد پاهای سرد خواهیم پرداخت. گاهی اوقات حتی ساده ترین دلایل مثل اینکه شما تی شرت و شلوار جین بپوشید و پاهای شما لخت باشد وجود دارد که دلیلی بر سرد شدن پاها است. اما گاهی وقت ها هم این عارضه از سایر دلایل نشات می گیره.

آیا گردش خون شما ضعیف است؟

گردش خون ضعیف یکی از دلایل رایج و مهم سرد بودن پاهاست زیرا، خون گرم به اندازه کافی در سرتاسر بدن جریان ندارد و همین موجب سرد شدن پا می شود.

مشکلات گردش خون ممکنه ناشی از بیماری قلبی باشد که در اینصورت قلب برای پمپاژ کردن تلاش کرده و بیشتر نواحی مرکزی بدن گرم می شود تا نواحی دورتر از هسته مرکزی.

بعلاوه گردش خون ضعیف می تونه نتیجه یک شیوه زندگی غیر سالم باشد، یعنی شما از اون دسته افراد کم تحرک باشید که بیشتر وقت خود را نشسته اید و فعالیت بدنی چندانی ندارید. البته حتی اگر کارمند باشید اما هیچ تحرکی نداشته باشید و مدام عادت به پشت میز نشینی داشته باشید هم از این قاعده خارج نخواهید بود. فراموش نکنید که سیگار کشیدن از دیگر دلایل تضعیف گردش خون است.

آیا از کم خونی رنج می برید؟

آنمیا یا کم خونی زمانی توسعه پیدا می کند که تعداد سلول های قرمز خون شما کمتر باشد. بنابراین کم خونی موجب سرد شدن پاها شده و در مواردی که بیماری شدت بیشتری داشته باشد، این عارضه هم بیشتر خواهد شد. کم خونی فقر آهن ممکن است در افراد بسیار سالم هم رخ دهد که با تغییر رژیم غذایی و مصرف برخی از مکمل ها قابل درمان است.

آیا دیابت نوع یک و دو دارید؟

در افراد مبتلا به دیابت نه تنها در حین لمس کردن پاها متوجه سرد بودن آنها می توان شد بلکه به علت آسیب عصبی این حس سردی از درون وجود داره. دیابتی ها مدام حس می کنند نوک انگشتان پاها و دست های اونها سوزن سوزن و سرد می شه. اگر در معرض چنین علائمی هستید حتما به پزشک مراجعه نمایید تا از آسیب دیدگی جدی و یا قطع پاها جلوگیری شود.

آیا مبتلا به کم کاری تیروئید هستید؟

این عارضه زمانی پدیدار می شود که تیروئد شما دچار کم کاری شده باشد و توانایی تولید هورمون کافی تیروئید را نداشته باشد. کم کاری تیروئید سوخت و ساز بدن را کاهش می دهد. از آنجاییکه تیروئید وظیفه کنترل متابولیسم ضربان قلب و دمای بدن را بر عهده دارد، کم کاری آن منجر به کاهش گردش خون و در نتیجه سرد شدن پاها می شود.

سایر دلایل غیر شایع پاهای سرد کدامند؟

  • آترواسکلروز
  • آسیب دیدگی عصبی
  • بیماری عروق محیطی و محدود شدن شریان
  • پدیده رینود که در آن رگ های خونی دچار اسپاسم می شوند

برای پاهای سرد چه زمان باید به دکتر مراجعه کرد؟

اگر پاهای سرد را در کنار سایر علائم به شرح زیر تجربه کرده اید، حتما به پزشک مراجعه نمایید:

  • زخم روی انگشتان دست و پا
  • خستگی
  • تغییرات وزن
  • تب
  • درد مفاصل
  • بروز هر گونه تغییرات پوستی از جمله بثورات یا ضخیم شدن پوست

اگر احساس سردی در پاهاتون می کنید بدون اینکه سایر نقاط پوست شما سرد باشه حتما به پزشک مراجعه نمایید، زیرا ممکنه یک علامت از بیماری عصبی باشد.

چطور علت پاهای سرد تشخیص داده می شود؟

پزشک با انجام یک معاینه فیزیکی که شامل ضربه زدن به نقاطی از پاها می شود به بررسی آسیب های ناشی از مشکلات عصبی می پردازد. در این بین پزشکان به دنبال سایر علت ها از قبیل کم کاری تیروئید، کم خونی و یا دیابت هم هستند.

البته متخصصین اگر به مشکلات قلبی و یا گردش خون ضعیف مشکوک شوند، ممکن است با استفاده از دستگاه الکتروکاردیوگرام به ارزیابی سلامت قلب بپردازند. در ادامه پزشکان با انجام سونوگرافی، جریان خون موجود در شریان ها را نگاه کرده تا بتوانند از این طریق مشکل را برطرف نمایند.

درمان پاهای سرد چگونه است؟

درمان کاملا به شدت دلیل عارضه سرد بودن پاها بستگی دارد. در حالت کلی در این شرایط پزشکان ورزش های منظمی را به منظور بهبود گردش خون توصیه می کنند. ورزش همچنین می تواند به درمان یا پیشگیری از سایر امراض مانند بیماری های قلبی نیز کمک کند.

برخی از علل سرد بودن پاها مثل کم کاری تیروئید و کم خونی با دارو قابل درمان است. پزشک ممکن است مسدود کننده های کلسیم را برای باز کردن رگ های خونی در امراض رینود و یا برخی از مشکلات خاص قلبی تجویز کند.

مطالب مرتبط
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها