مجله مثبت سبز

آیا بیماری پانیک خطرناک است؟

امتیاز دهید

شاید خیلی از افراد از اصطلاح پانیک اتک با کوچکترین ترس یا دلهره ای استفاده کنند، اما باید بگیم که بیماری پانیک خیلی ترسناک تر از آن چیزی است که شما فکر می‌کنید. پانیک اتک یک وقفه ناگهانی از ترس بسیار شدید است که می‌تواند باعث واکنش‌های فیزیکی بشود. در این مطلب از مجله داروخانه […]

آیا بیماری پانیک خطرناک است؟

شاید خیلی از افراد از اصطلاح پانیک اتک با کوچکترین ترس یا دلهره ای استفاده کنند، اما باید بگیم که بیماری پانیک خیلی ترسناک تر از آن چیزی است که شما فکر می‌کنید. پانیک اتک یک وقفه ناگهانی از ترس بسیار شدید است که می‌تواند باعث واکنش‌های فیزیکی بشود. در این مطلب از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز به بررسی این بیماری خواهیم پرداخت.

بیماری پانیک چیست؟

اختلال هراس یا همان پانیک با وقایع غیر منتظره و ترس شدید همراه با علائم جسمی که ممکن است شامل درد قفسه سینه، قلب درد، تنگی نفس، سرگیجه یا ناراحتی شکمی باشد، مشخص می‌شود.

با این وجود تا زمانی که روش‌های پزشکی گسترده برای تشخیص صحیح یا تسکین ارائه نشود، نمی‌توان نظر نهایی ارائه داد.

علت چیست؟

وراثت، عوامل بیولوژیکی، حوادث زندگی استرس زا و… به نظر می‌رسد نقش مهمی در شروع اختلال هراس داشته باشند. برخی تحقیقات نشان می‌دهند که حملات پانیک زمانی رخ می‌دهند که یه مکانیسم زنگ زدگی در مغز فعال شده و به اشتباه گزارش می‌دهد که مرگ ناگهانی رخ داده.

کپسول آنتی فت پلاس دوبیس
کپسول آنتی فت پلاس (قرص لاغری)
قیمت: 298.000 تومان
قیمت با تخفیف:253.000 تومان
کپسول آنتی فت پلاس دوبیس
کپسول آنتی فت پلاس (قرص لاغری)
قیمت اصلی: 298.000 تومان
قیمت با تخفیف: 253.000 تومان

علت دقیق علل پانیک ناشناخته است و موضوع تحقیقات علمی جاری است.

عمده علائم حمله پانیک چیست؟

احساس گرما و لرز، استرس بسیار شدید، تعریق زیاد، تغییر ریتم ضربان قلب، ترس ناگهانی عمیق، ترس از مرگ، احساس دیوانگی، تنگی نفس، سرگیجه و…

آیا بیماری پانیک خطرناک است؟

درمان ها

درمان اختلال پانیک شامل دارو، روان درمانی یا ترکیبی از این دو است.

درمان شناختی، نوعی روان درمانی است که به بیمار می‌آموزد که چگونه رفتارهای ناگوار را متفاوت ببیند و راه‌های کاهش اضطراب را آموزش می‌دهد. درمان مناسب توسط یک پزشک حرفه‌ای و با تجربه می تواند 70 تا 90 درصد علائم افراد مبتلا به اختلال هراس را کاهش بدهد یا از بروز آنها جلوگیری کند.

اختلالات همراه این بیماری کدامند؟

برخی اختلالات با این بیماری همراه هستن که در این مجال به تشریح آنها خواهیم پرداخت.

افسردگی

حدود نیمی از بیماران مبتلا به بیماری پانیک بعضی اوقات در طی زندگی خود، یک قسمت از افسردگی بالینی رو هم تجربه می‌کنند. افسردگی عمده با غم و اندوه مداوم و یا احساس خلط، احساس ناامیدی و علائم دیگه مشخص شده، علاوه بر این، حدود 20 درصد از افراد مبتلا به اختلال پانیک متاسفانه خودکشی می کنند.

سوء مصرف مواد

حدود 30 درصد از افراد مبتلا به اختلال پانیک از الکل استفاده می کنند و 17 درصد از مواد مخدر مثل کوکائین و ماری جوانا در تلاش‌های ناموفق برای رفع ناراحتی ناشی از بیماری خود مورد استفاده قرار می‌دهد.

فوبیاهای ساده

مبتلا به بیماری پانیک اغلب ترس‌های غیر منطقی از وقایع خاص یا شرایطی که با احتمال حملات هراس مرتبط هستند، دارد. ترس از ارتفاعات و ترس از عبور از پل‌ها نمونه هایی از ترس‌های ساده هستند.

در مواجه با این شرایط ترس، به عنوان فرکانس حملات پانیک افزایش پیدا کرده و فرد اغلب شروع به اجتناب از شرایطی می‌کنه که از ترس حمله دیگری می تواند رخ دهد.

این اجتناب ممکن است در نهایت به آگورافوبیا تبدیل بشود، ناتوانی در فراتر رفتن از محیط شناخته شده و ایمن به دلیل ترس و اضطراب شدید یکی از این نشانه هاست.

آیا بیماری پانیک خطرناک است؟

به طور کلی، این ترس‌ها را می‌شود با قرار گرفتن در معرض مکرر شرایط وحشتناک حل کرد، در حالی‌که تکنیک‌های خاصی را به کار باید برد تا حساسیت بیشتری نسبت به آنها ایجاد نشود.

فوبیایی اجتماعی

فوبیایی اجتماعی، یک نگرانی مداوم از موقعیت‌هایی است که در آن فرد با بررسی دیگران در معرض خطر قرار می گیرد و از اقدام‌های خود حالتی خجالت آور یا تحقیرآمیز به وی دست داده. فوبیایی اجتماعی می‌تواند به طور موثر با روان درمانی یا دارو و یا هر دو مورد درمان شود.

اختلال وسواسی_اجباری

فرد در یک الگوی افکار و رفتارهای تکراری گمراه می شود که بی‌فایده و ناراحت کننده هستند، مثل ادای مراسم‌های مذهبی، شمارش زیاد و…

افراد مبتلا به اختلال هراس ممکن است سندروم روده تحريک پذيری داشته باشند که با علامتی چون اسهال يا يبوست شناخته می‌شود و يا مشکل قلبی نسبتا کوچک به نام پرولاپس ميترال که می‌تواند موجب حملات هراس در بعضی افراد شود.

راه های کنترل این بیماری

راه هایی وجود دارند که می توانید با استفاده از آنها سعی کنید حملهبیماری پانیک را متوقف کنید.

 از تنفس عمیق استفاده کنید

در حالی که بیش فعالی یک علامت حملات هراس است که می تواند ترس را افزایش دهد، تنفس عمیق می‌تواند علائم هراس را هنگام حمله کاهش دهد. اگر بتوانید تنفس خود را کنترل کنید ، احتمالا احتمال کمبود بیش فعالی را دارید که می‌تواند علائم دیگر و حمله هراس را بدتر کند. روی نفس کشیدن‌های عمیق از طریق دهان خود تمرکز کنید و احساس کنید هوا به آرامی سینه و شکم شما را پر کرده و دوباره آنها را به آرامی ترک کنید. برای تعداد چهار نفس بکشی ، یک ثانیه نگه دارید و بعد از آن برای چهاربار دیگر نفس بکشید.

تشخیص دهید که دچار حمله و وحشت شده اید

با تشخیص اینکه به جای حمله قلبی، دچار حمله هراس هستید، می‌‎توانید به خود یادآوری کنید که این موقتی است، می‌گذرد و شما خوب می‌شوید. اگر به خوبی به علائم مسلط باشید می‌توانید تمرکز کرده و خود را از گرداب حملات نجات دهید.

چشمانتان را ببندید

برخی از حملات بیماری پانیک ناشی از محرکاتی هستند که شما را تحت الشعاع قرار می‌دهند. اگر در محیطی پر سرعت و با محرک‌های زیادی قرار دارید، این می‌تواند حمله وحشت شما را تقویت کند. برای کاهش محرک‌ها، در هنگام حمله وحشت چشم خود را ببندید. این می‌تواند هرگونه محرک اضافی را از بین ببرد و تمرکز روی تنفس شما راحت‌تر شود.

ذهن آگاهی را تمرین کنید

ذهن آگاهی می تواند شما را در واقعیت آنچه در اطراف شما قرار دارد کمک کند. از آنجایی که حملات بیماری پانیک می‌تواند باعث احساس جدا شدن یا جدایی از واقعیت شود، این امر می‌تواند با نزدیک شدن یا در واقع اتفاق افتادن با حمله وحشت شما مبارزه کند.

بر روی احساسات جسمی که با آنها آشنا هستید تمرکز کنید، مانند حفر کردن پای خود به زمین یا احساس بافت شلوار جین روی دستان خود. این احساسات خاص شما را در واقعیت محکم می‌کند و به شما هدفی می‌دهد که روی آن تمرکز کنید.

بر روی یک شی تمرکز پیدا کنید

برای برخی از افراد پیدا کردن یک شی واحد برای توجه در هنگام حمله بیماری پانیک مفید است. یک شی را با چشم خود انتخاب کنید و آگاهانه همه چیز را درباره آن یادداشت کنید.

از تکنیک های شل شدن عضلات استفاده کنید

دقیقا مانند تنفس عمیق، تکنیک‌های شل کردن عضلات می‌توانند با کنترل پاسخ بدن تا حد ممکن به حمله پانیک در مسیرهای آن کمک کنند. به طور آگاهانه یک عضله را به طور همزمان شل کنید و با چیزی ساده مانند انگشتان دست خود شروع کنید.

مطالب مرتبط
دسته بندی: مقالات گوناگون
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها