مجله مثبت سبز

درمان طبیعی پارکینسون در 5 مرحله

5/5 - (1 امتیاز)

بیماری پارکینسون از جمله امراض تخریب کننده سیستم عصبی است که منجر به از دست دادن حرکات عمدی و اختلال در عملکرد می‌شود. علائم بیماری پارکینسون حرکات صاف و طبیعی بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهد و می‌تواند کارهای روزمره فرد مبتلا از قبیل صحبت کردن، بلعیدن و خوابیدن را دچار اختلال کند. بنابراین درمان […]

درمان طبیعی پارکینسون در 5 مرحله

بیماری پارکینسون از جمله امراض تخریب کننده سیستم عصبی است که منجر به از دست دادن حرکات عمدی و اختلال در عملکرد می‌شود. علائم بیماری پارکینسون حرکات صاف و طبیعی بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهد و می‌تواند کارهای روزمره فرد مبتلا از قبیل صحبت کردن، بلعیدن و خوابیدن را دچار اختلال کند. بنابراین درمان طبیعی پارکینسون اهمیت ویژه‌ای دارد.

افراد مبتلا به این بیماری دارای دوپامین کمتری در ناحیه مغزی هستند؛ دوپامین کنترل کننده جنبش‌های عضلانی در بدن است. این ماده شیمیایی بسیار ضروری است و نه تنها برای هماهنگی حرکات بدن لازم است بلکه برای یادگیری، افزایش انگیزه و تنظیم حالات روحی بسیار اهمیت دارد.

پس کمبود دوپامین یکی از دلایل اصلی است بروز افسردگی و سایر تغییرات خلقی در افراد مبتلا به پارکینسون است. با ما در این مطلب از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز همراه باشید.

علت ایجاد پارکینسون چیست؟ آیا علاج پذیر است؟

هنوز دلیل مشخصی برای این بیماری شناخته نشده است. اما برخی از عوامل مانند در معرض مواد شیمیایی قرار گرفتن، آب سمی و التهاب مغزی موجب تشدید این بیماری می‌شود. با وجود اینکه این بیمارری بیماری مزمن و رو به پیشرفتی است همچنان درمان خاصی برای آن کشف نشده است و فقط داروهای حاوی دوپامین تا حدی به درمان علائم این بیماری کمک می‌کنند.

کپسول آنتی فت پلاس دوبیس
کپسول آنتی فت پلاس (قرص لاغری)
قیمت: 298.000 تومان
قیمت با تخفیف:253.000 تومان
کپسول آنتی فت پلاس دوبیس
کپسول آنتی فت پلاس (قرص لاغری)
قیمت اصلی: 298.000 تومان
قیمت با تخفیف: 253.000 تومان

مطالعاتی در سال 2016 توسط محققین دانشگاه ساسکاچوان صورت پذیرفت، به‌طوریکه نشان می‌داد ترکیبات شیمیایی مبتنی بر کافئین که حاوی نیکوتین، متفورمین و آمینویندان هستند مانع از اشتباهی شدن آلفاسینوکلین می شوند، لازم به ذکر است آلفاسینوکلین یک پروتئین ضروری برای تنظیم دوپامین است.

زمانیکه دار

وهای جدید یا سنتی موثر واقع می‌شوند علائم پارکینسون تا حدی بسیار زیادی کنترل می ‌شود. به همین دلیل درمان‌های اضافی خصوصا در مراحل ابتدایی بیماری بسیار اهمیت دارد، زیرا موجب کاهش پیشرفت بیماری می‌شود.

در ادامه بیشتر درباره راه‌کارهای درمان طبیعی این بیماری از جمله خوردن غذاهای آنتی اکسیدانی و ورزش کردن خواهیم گفت.

علت ایجاد پارکینسونبیماری پارکینسون چیست؟

بیماری پارکینسون یک بیماری مزمن و دژنراتیو عصبی است که اغلب افراد سالخورده و مردان را مورد حمله قرار می‌دهد. اعتقادات بر این است که این بیماری از دو عامل ژنتیک و عوامل محیطی ایجاد می‌شود.

از علائم بارز این بیماری لرزش، سختی عضلات، تعادل ضعیف و راه رفتن سخت را می‌توان نام برد. البته علائم از فردی به فرد دیگر متغییر است اما در حالت کلی وظایف ساده‌ای مثل لباس پوشیدن یا راه رفتن در اکثریت مبتلایان به‌سختی صورت می‌پذیرد.

از آنجاییکه بیماری پارکینسون یک بیماری مزمن است، علائم همزمان با بالا رفتن سن افزایش یافته و به مدت طولانی در فرد ادامه می‌یابد. به دلیل تفاوت در علائم هر کدام از روش‌های درمان طبیعی پارکینسون در هر فردی متفاوت جواب می‌دهد.

علائم هشدار دهنده کدامند؟

علائم پارکینسون به دو دسته عمده تقسیم می‌شوند:

عملکرد حرکتی

تغییرات خلق و خویی

چهار علائم و نشانه بارز کدامند؟

  • لرزش: وجود لرزش در فک، پا، چهره و دست‌ها
  • سختی: حس سفتی و سختی در هسته مرکزی بدن و همچنین در دست‌ها و پاها
  • کندی حرکت: برخی از بیماران در حین حرکت فریز می‌شوند و قادر به شروع دوباره نیستند
  • بی‌ثباتی موضعی: این نشانه باعث از دست دادن تعادل شده و حرکات بدن به‌سختی هماهنگ می‌شود

علائم دیگری که بر خلق و خوی بیماران تاثیر می‌گذارد، عبارتند از:

  • افسردگی و خستگی
  • مشکلات ادراری
  • اختلال تکلم و بلع
  • مسائل گوارشی از جمله یبوست
  • اختلال در خواب
  • مشکلات پوستی
  • تغییر در صدا
  • اختلال عملکرد جنسی

عوامل خطر و علل بیماری پارکینسون چیست؟

یک علت واحد برای این بیماری اثبات نشده است. محققان معتقدند از بین رفتن دوپامین انتقال دهنده عصبی، آسیب‌های عصبی، التهاب و تحریک سلول‌های مغزی همگی از عوامل اصلی ایجاد پارکینسون هستند.

در این بین یک سری عوامل خطر شناسایی شده است که افراد را بیشتر در معرض ابتلا به بیماری پارکینسون قرار می‌دهد؛ از جمله:

  • مرد بودن و سن بالا هر دو از عواملی هستند که فرد را مستعد دریافت پارکینسون قرار می‌دهد.
  • حساسیت ژنتیکی، یکی دیگر از عوامل اصلی در ایجاد این بیماری است، به‌طوریکه شانس ابتلا در خانواده‌هایی که دچار این بیماری هستند بسیار بالاتر است.
  • آسیب‌دیدگی بخشی از مغز که مسئول تولید سلول‌های دوپامین هستند.
  • قرار گرفتن در معرض محیط و مواد شیمیایی و سمی
  • رژیم غذایی ناسالم
  • عدم تعادل هورمونی و سایر مشکلات که التهاب را افزایش می‌دهد.

درمان های متعارف کدامند؟

اگر چه این درمان‌ها تنها گزینه نیستند اما تا حدی می‌توانند علائم را کنترل کرده و بیماری را در حالت پایداری حفظ کنند. درمان پارکینسون به سه دسته کلی تقسیم می‌شود:

درمان علائم: در این بیماری علائم توسط داروهای لوودوپا، بروموکریپتین، انواسین، کربیدوپا که باعث افزایش تولید دوپامین می‌شوند تا حدی کنترل می‌شوند.

درمان‌های ضد عفونی کننده

آخرین تحقیقات نشان داده درمان طب طبیعی برای پارکینسون سبیار موفق عمل کرده و موجب بهبود کیفیت زندگی مبتلایان می‌شود.

در یک آزمایش گستره دانشمندان دریافتند درمان‌های رفتاری (تحریک مغزی عمیق) بهمراه دارو درمانی هر دو در کنار یکدیگر بیشتر از روش دارو درمانی موفق بوده، به‌طوریکه پس از دو سال 124 بیمار از 251 نفر تحت درمان هر دو روش به‌صورت یکجا قرار گرفتند، اثبات شد آنها در طول این دو سال 39 درصد کمتر دارو مصرف کرده و در مقابل باقی شرکت کنندگان حدود 21 درصد افزایش مصرف دارو داشتند.

5 مرحله درمان طبیعی

برای درمان و ریشه‌کردن یک بیماری علاوه بر درمان‌های کلینیکالی یک سری درمان‌‌های طبیعی کمکی وجود داردند که بسیار موثر هستند.

1. بهترین غذاها برای درمان پارکینسون

غلات کامل، سبزیجات تازه و گوشت با کیفیت برای این بیماران بسیار حیاتی است و همچنین پرهیز از مصرف غذاهای فراوری شده و دارای مواد نگهدارنده هم توصیه می‌شود.

غذاهای سالم شامل موارد زیر هستند:

  • مواد غذایی خام: میوه‌جات و سبزیجات خام سرشار از آنتی اکسیدان هستند که موجب کاهش آسیب‌های رادیکال آزاد شده و التهاب را کاهش می‌دهند.
  • غذاهای حاوی فیبر بالا: یبوست در بین این بیماران یک مشکل رایج است که اگر به اندازه فیبر مصرف کنید و بدنتان به اندازه کافی هیدرانه باشد این مشکل کمر‌رنگ خواهد شد.
  • چربی‌‍‌های سالم: مصرف چربی‌های سالم از قبیل روغن نارگیل، آووکادو، کره شی یا روغن گردو سلامت عصبی را تقویت می‌کند.
  • مواد غذایی حاوی امگا 3: افزایش این اسید چرب در رژیم غذایی منجر به افزایش دوپامین و کاهش التهاب می‌شود که به‌راحتی در غذاهای دریایی یافت می‌‌شود.
  • آب میوه‌های تازه: با کمک آب میوه‌ها، ویتامین و مواد معدنی ضروری جذب بدن شده و یبوست هم از بین می‌رود.
  • خوردن پروتئین در وعده شام: با حفظ سطح پروتئین بدن کمک بزرگی به کاهش علائم پروتئین می‌کنید.
  • چای سبز: این چای که سرشار از آنتی اکسیدان پلی فنول است با رادیکال آزاد مبارزه می‌کند و به دلیل وجود تینین سطوح دوپامین در مغز افزایش می‌یابد، پس روزانه سه فنجان چای سبز بنوشید.

تغذیه سالم در بیماری پارکینسوناجتناب از برخی مواد غذایی که می توانند پارکینسون را بدتر کنند

  • مصرف بیش از حد پروتئین: همانطور که در بالا گفته شد از پروتئین فقط در وعده شام استفاده کنید در غیر اینصورت علائم بیمارای تشدید می‌شود.
  • غذاهای فراوری شده: سم و سایر مواد شیمیایی موجود در این مدل غذاها به بدتر شدن بیماری کمک می کند و بهتر است این نوع غذاها را در سنین جوانی از رژیم غذایی خود حذف کنید تا از وقوع بیماری در سنین بالاتر پیشگیری کنید.
  • اجتناب از شیرین کننده‌های مصنوعی و شکر اضافی: این مواد غذایی سمی هستند و علائم بیماری را بدتر می‌کنند.
  • الکل: این ماده عملکرد نورولوژیکی را مختل کرده و تغییرات خلق و خویی را تشدید می‌کند.

2. مکمل ها و روغن های ضروری برای پارکینسون

مصرف روزانه 1200 میلی‌ گرم کوآنزیم Q10 : کوانزیم یک آنتی اکسیدان بسیار قوی است که مانع از پیشرفت بیماری پارکینسون می‌شود. مطالعات نشان داده سطح این آنزیم در مغز و خون افراد مبتلا به پارکینسون پایین است. میتوکندری مسئول تولید انرژی برای سلول‌های بدن است، و در طول پروسه تولید، یک محصول جانبی از الکترون‌های مجزا ایجاد می‌شود.

هنگامی که این الکترون‌ها از سلول فرار می‌کنند، به عنوان رادیکال‌های آزاد شناخته می‌شوند که مسئول آسیب اکسیداتیو مغز هستند و ارتباط مستقیم با مشکلات شناختی دارند.

برای مبارزه با این آسیب‌، هر سلول بدن حاوی یک آنتی اکسیدان قوی به نام کوآنزیم Q10 است، اما افرادی که دارای سطوح بالای آسیب اکسیداتیو هستند می‌توانند مقادیر بیشتری از این آنزیم استفاده کنند.

  • مصرف روزانه 750 میلی‌گرم ویتامین C: این ویتامین از سیستم ایمنی بدن محافظت کرده و یک آنتی آکسیدان قوی در برای پیشگیری از آسیب‌دیدگی رادیکال‌های آزاد است.
  • مصرف روزانه 400 میلی‌گرم ویتامین E: این ویتامین یک آنتی اکسیدان بسیار موثر برای مغز است که می‌توانید از مکمل‌های آن هم بهره‌مند شوید.
  • مصرف روزانه 1000 میلی‌گرم روغن ماهی امگا 3: این روغن باعث کاهش التهاب و حفظ سلامت عصبی می‌شود.
  • ویتامین D: به‌منظور سلامت استخوان افرادی که بالای 50 سال سن دارند، روزانه 1500 میلی‌گرم کلسیم و حداقل 800 واحد ویتامین D مصرف داشته باشند.

برای دریافت ویتامین‌های مذکور هم می‌توانید از انواع روغن‌های زیتون، نعناع، گوجه فرنگی و همینطور مکمل‌های موجود استفاده کنید.

3. ورزش و سایر اقدامات جنبشی برای پارکینسون

دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن اعلام کرده است ورزش خط مقدم درمان پارکینسون است. بنابراین افرادی که در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند یا سن بالا دارند باید ورزش کنند زیرا تحرک بدنی به‌طور قابل توجهی از خطر ابتلا به زوال عقل و اختلالات شناختی و علائم بیماری پارکینسون را پیشگیری می‌کند.

ورزش کردن دارای مزایای ضد التهاب، ضد افسردگی بوده و موجب بهبود مکانیسم‌های محافظت عصبی، کاهش نوروکسین‌های دوپامینرژیک، بهبود عوامل نوروتروفیک مغز و بهبود نوروپلاستی می‌شود

با احتیاط حرکت کنید

پارکینسون تعادل فرد را برهم می‌ریزد و حتی راه رفتن طبیعی هم دچار اختلال می‌شود. بنابراین باید موارد زیر را رعایت کنید:

  • بیش از حد سریع حرکت نکنید
  • پای خود را محکم و ثابت بر روی زمین قرار دهید
  • از چرخیدن ناگهانی خودداری کنید

ورزش برای کمک به پارکینسون4. ایجاد کشش برای جلوگیری از سخت شدن عضلات

پیروی از تمرینات ملایم روزانه مشکلات روزمره را ساده‌تر می‌کند. همچنین این حرکات موجب کاهش درد و ناراحتی می‌شوند. تمرینات مرتبط با حرکات کششی:

صاف روی لبه یک صندلی بنشینید و در حالیکه شانه‌هایتان را به سمت راست می‌چرخانید، سعی کنید دست راستتان را به سمت چپ نشیمنگاهتان برسانید. حالا عضلاتتان را شل کنید و ۱۰ ثانیه در این وضعیت بمانید.

حرکت دوم

الف) اگر قدتان به بالای درگاه می‌رسد، دست‌هایتان را بلند کنید و درگاه را بگیرید، آرام به سمت جلو متمایل شوید تا کشش خفیفی در شانه‌ها و سینه‌تان حس کنید. ۱۰ ثانیه در این وضعیت بمانید.

ب) اگر قدتان بلند نیست، رو به دیوار بایستید، پاهایتان را به اندازه عرض شانه باز کنید.

داخل درگاه در بایستید، دست راستتان را در حالیکه زاویه آرنجتان ۹۰ درجه است، روی ستون درگاه بگذارید. به‌آرامی تمام بدنتان را به سمت چپ بچرخانید. حتما در ناحیه شانه راستتان کششی را حس می‌‍کنید. ۱۰ ثانیه در این وضعیت بمانید و سپس همین حرکت را برای سمت مخالف انجام دهید.

در کل کارشناسان به افراد مبتلا به پارکینسون توصیه می‌کنند به ورزش‌های با تحرک بالا مانند شنا، تنیس، ورزش‌های هوازی مانند ایروبیک و دوچرخه سواری بپردازند تا ضربان قلب آن‌ها افزایش پیدا کند، افزایش ضربان قلب سبب خون رسانی بهتر به اندام‌های بدن وحفظ بهتر وضعیت تعادل بدن می‌شود.

5. طب سوزنی را امتحان کنید

پیرو مطالعات صورت پذیرفته در کالج کینگ لندن بر روی بیماری‌های نوروژنراتیو نشان داده شد طب سوزنی با ایجاد یک پاسخ عصبی در مناطقی از مغز، التهاب نقاطی مانند پوتامن و تالاموس را کاهش می‌دهد.

طب سوزنی برای قر‌ن‌ها به منظور کاهش درد، اضطراب و بی‌خوابی مورد استفاده قرار می‌گرفته است. در حال حاضر توصیه می‌شود در جهت کاهش مرگ سلول و همینطور کاهش اکسیداتیو مورد توجه قرار گیرد.

مطلب پایانی

با وجود اینکه مطالب مذکور در درمان و پیشگیری از بیماری پارکینسون مثمر ثمر هستند، اما نمی‌توان گفت که با رعایت آنها درمان صد در صدی رخ می‌دهد، زیرااین بیماری از آن دسته بیماری‌هایی است که غیر قابل پیش‌بینی است.

بنابراین شما اگر در خانواده خود فرد مبتلا به اختلالت شناخی دارید، بایستی بیشتر حواستان به حس بویایی، بینایی، چشایی و ثبات راه رفتنتان باشد و از تمام موارد بالا پیروی کنید.

مطالب مرتبط
دسته بندی: مقالات گوناگون
بحث و تبادل نظر
guest

4 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امیر
امیر

کلا دور مواد غذایی سردی رو در پارکینسون،
ام اس ، آلزایمر یه خط قرمز بکشید چه میوه چه لبنیات و غیره ولی ماهی رو به همراه سیر یا زنجبیل ، زعفران مصرف بکنید ، اگه شیر مصرف می کنید کم چرب با ویتامین د۳ اونم داخلش نصف قاشق چایخوری باید دارچین بریزین ، کلا تمام این بیماری ها بخاطر کمبود شدید کلسیم هستش . چای سبز رو جایگزین چای سیاه بکنین ، اگه قهوه مصرف کنید از شر هر دوی این بیماری ها خلاص میشین.

محسن
محسن

با سلام
لطفاً اگر ممکن هست مواد غذایی و داروهای حاوی Co_ansym Q_10 رو معرفی بفرمائید.
ممنون

مجله مثبت سبز
مجله مثبت سبز
پاسخ به  محسن

سلام دوست عزیز
برای مشاهده قرص کوآنزیم کیوتن کلیک کنید.

محسن
محسن

سلام
ممنون از مطالب جالبی که عنوان کردید
من به اشتباه یک ستاره امتیاز دادم که امکان اصلاح آن نبود لذا با ارسال پیام امتیازم به این مقاله رو به پنج ستاره تغییر میدم. علت اصلی اشاره به کوآنزیم Q10 هست که در مقالات و مطالبی که قبلاً مطالعه کرده بودم به این صورت جالب توجه و اشاره ای نشده بود🙏