مجله مثبت سبز

برای عفونت مثانه چه باید کرد؟

امتیاز دهید

برای عفونت مثانه چه باید کرد؟ عفونت مثانه یکی از عفونت های رایج دستگاه ادراری است که دقیقا زمانیکه باکتری ها به صورت غیر قابل کنترلی رشد می کنند، نمایان می شه، و شخص رو مجبور می کنه تا در فواصل کوتاه مدت به دفعات به دستشویی بره و به جای اینکه در سرویس بهداشتی  […]

برای عفونت مثانه چه باید کرد؟

برای عفونت مثانه چه باید کرد؟

عفونت مثانه یکی از عفونت های رایج دستگاه ادراری است که دقیقا زمانیکه باکتری ها به صورت غیر قابل کنترلی رشد می کنند، نمایان می شه، و شخص رو مجبور می کنه تا در فواصل کوتاه مدت به دفعات به دستشویی بره و به جای اینکه در سرویس بهداشتی  با آرامش به موارد کاری خودش فکر کنه مدام درگیر سوزش ادراری و احساس خارش است. عفونت مثانه منجر به بیماری سیستیت می شه که سبب تورم و خارش در مثانه می گردد. یکی از رایج ترین عفونت های ادراری UTI می باشد.

در ادامه بخش هایی از فعالیت دستگاه ادراری را مرور خواهیم کرد:

کلیه ها تمامی ضایعات رو از خون جمع کرده و به شکل ادرار در می یاورن.

هر کلیه دارای یک لوله باریک به نام حالوب است که مواد سمی و ضایعات رو به سمت مثانه هدایت می کنن.

مثانه مواد دفعی رو ذخیره می کنه.

مجرای ادرار مواد دفعی یا همون ادرار رو به خارج از بدن هدایت می کنن.

زنان بیشتر از مردان دچار عفونت مثانه می شوند. درمان این بیماری بسیار مهمه زیرا این عفونت اگر درمان نشه به سایر بخش های دستگاه ادراری سرایت کرده و مشکلات جدی تری را بوجود می یاره، بنابراین درمان به روش درست بسیار حائز اهمیته!

دلایل اصلی بروز عفونت مثانه چی می تونه باشه؟

مقصر اصلی این بیماری باکتری ها هستند، جالبه بدونید این باکتری ها بر روی پوست شما، روده ها و همه جا هستند، اما اگر اونها وارد مجرای ادراری شوند، مشکل ساز شده و می توانند سبب بروز عفونت بشن. عفونت مثانه در زنان به دلایل مختلف از مردان بسیار بیشتر:

مجرای ادراری در زنان بسیار کوتاه تر از مردان است و نزدیک به نواحی واژن و مقعد است، محیلی که باکتری ها زندگی می کنند. رابطه جنسی، پاک کردن از پشت به جلو و استفاده از یک نوار بهداشتی همه و همه دلایلی بر بروز عفونت دستگاه ادراری در زنان می باشند.

در طول بارداری کودک می تونه به مثانه فشار وارد کنه و منجر به عدم تخلیه کامل مثانه و باکتری ها بشه.

بعد از یائسگی زنان به دلیل کاهش تولید هورمون استروژن، دارای پوشش مجرای ادراری نازک تری می شوند که این امر شانس افزایش باکتری ها رو بیشتر می کنه.

در مردان اصلی ترین عامل عفونت پروستات است، اما هر گونه انسداد مثل سنگ مثانه و یا بزرگ شدن پروستات سبب تخلیه ناکامل مثانه و ایجاد عفونت می گردد.

علائم بیماری عفونت مثانه چیست؟

  • تب که نشونه ای از گسترش عفونت به کلیه ها می باشد.
  • شایع ترین علامت، احساس سوزش و خارش است.
  • نیاز به ادرار کردن بیش از حد نرمال است.
  • تخلیه ادرار به مقدار بسیار کم می باشد.
  • بروز درد در اطراف لگن
  • ادرار تیره و یا خونی
  • دفع ادرار بد بو

برای عفونت مثانه چه کار باید کرد؟

به میزان فراوان آب بنوشید:

نوشیدن آب کمک می کنه تا باکتری ها از مثانه خارج شوند و سریعتر از عفونت خلاص شوید، و همچنین درد کمتری هم در زمان ادرار کردن حس خواهید کرد. پس نوشیدن 8 لیوان آب در روز و نوشیدن کمتر کافئین، سودا و چای توصیه می شود.

دفعات ادرار کردن را بیشتر کنید:

اگر تعداد دفعات بیشتری ادرار کنید، مجال تکثیر شدن به باکتری ها نمی دهید، توجه داشته باشید بعد از هر رابطه زناشویی  حتما ادرار کنید، زیرا رابطه جنسی سبب داخل رفتن باکتری ها می شه، با این کار باکتری ها از بدن خارج می شوند و احتمال دریافت عفونت کاهش می یابد.

مصرف آنتی بیوتیک ها:

اگر دچار هر گونه عفونت دستگاه ادراری از جمله عفونت های منتقله از روابط جنسی، عفونت های واژن و غیره شده اید، نزد پزشک رفته و از آنتی بیوتیک ها استفاده نمایید.

مسکن ها، در کنار مصرف آنتی بیوتیک ها در موادر عفونت شدید ضروری هستند زیرا سبب تخفیف درد در نواحی لگن می شوند.

پوشیدن لباس های مناسب:

می دونیم که محیط گرم و مرطوب سبب رشد هر چه بیشتر باکتری ها می شه بنابراین پزشکان توصیه می کنند از پوشیدن شلوارهای جین و تنگ به مدت زمان طولانی اجتناب کنید و اجازه دهید هوا در نواحی تناسلی گردش داشته باشد.

مجله مثبت سبز

یکی از منابع معتبر که مقاله فوق از مفهوم آن اقتباس گرفته شده، مجله webmd می باشد.

 

مطالب مرتبط
دسته بندی: کلیه و کبد
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها