قطره آهن لیپوزوفر دندان را سیاه می کند؟

5/5 - (1 امتیاز)

قطره آهن لیپوزوفر مکمل غذایی کودکان و حاوی ماده معدنی آهن بوده و به پیشگیری از فقر آهن کمک می‌کند. همچنین برای درمان آنمی در نوزادان و کودکان نیز می‌توان از این فرآورده استفاده کرد. یکی از عوارض معمول قطره‌های آهن سیاه شدن دندان‌های کودک است که بسیاری از والدین را نگران می‌کند. در مورد […]

لیپوزوفر دندان را سیاه می کند ؟

قطره آهن لیپوزوفر مکمل غذایی کودکان و حاوی ماده معدنی آهن بوده و به پیشگیری از فقر آهن کمک می‌کند. همچنین برای درمان آنمی در نوزادان و کودکان نیز می‌توان از این فرآورده استفاده کرد. یکی از عوارض معمول قطره‌های آهن سیاه شدن دندان‌های کودک است که بسیاری از والدین را نگران می‌کند. در مورد قطره Liposofer نیز این پرسش مطرح می‌شود و بسیاری از والدین می‌پرسند که آیا لیپوزوفر دندان را سیاه می کند ؟ برای پاسخ این پرسش ما را همراهی کنید.

جهت خرید قطره آهن لیپوزوفر (لیپوزومال) می‌توانید به سهولت و تنها با یک کلیک از داروخانه آنلاین مثبت سبز اقدام نمایید.

فقر آهن در کودکان و علائم آن

ضعف سیستم ایمنی یکی از بزرگ‌ترین مشکلاتی است که بر اثر کم‌خونی ناشی از فقر آهن حاصل می‌شود. بنابراین به ویژه در کودکان فقر آهن را هرگز نباید ساده انگاشت و از کنار آن رد شد. ضعیف شدن سیستم دفاعی بدن موجب می‌شود تا فرد بیش از حد طبیعی در معرض ابتلا به انواع عفونت‌ها قرار بگیرد و خطرات عدیده‌ای سلامتی وی را تهدید کند.

آمارها نشان می‌دهند که بیش از 30% از مردم در کشور ما با مشکل کم‌خونی مواجه هستند. اما باید دقت داشته باشید که فقر آهن در 2 سال نخست زندگی می‌تواند تبعات جبران‌ناپذیری را بر جای بگذارد زیرا به طور مستقیم روی رشد و تکامل مغزی تاثیر دارد. کودک کم‌خون در هماهنگی اعضای بدن برای حرکت کردن با تاخیر روبرو شده و وقتی به سن مدرسه نیز برسد، در کلاس درس قدرت یادگیری کمتری خواهد داشت زیرا بهره هوشی کمتری دارند. علائم کم‌خونی در کودکان را اینچنین می‌توان برشمرد:

  • رنگ‌پریدیگی پوست
  • تحریک پذیری اعصاب
  • کمبود انرژی یا خستگی
  • ضربان قلب سریع
  • زخم یا تورم زبان
  • بزرگ شدن طحال
  • تمایل به خوردن خاک یا یخ
کم خونی

چرا قطره آهن باعث سیاهی دندان می شود ؟

برای اینکه نوزادان و کودکان بتوانند از مکمل آهن استفاده کنند، به ناچار باید به سراغ قطره و شربت رفت. قطره آهن کودکان حاوی یونی رنگی است که می‌تواند در بزاق حل شده و با رسوب و جذب سطحی روی دندان سبب بروز لکه‌های قهوه‌ای یا سیاه رنگ شود. اما باید بدانید که این تغییر رنگ دندان‌ها اصلا دلیلی برای پوسیده شدن دندان‌ها محسوب نمی‌شود.

بهتر است قطره آهن با استفاده از قطره چکان در قسمت انتهایی زبان چکانده شود تا تماسی با دندان‌ها نداشته باشد، بلافاصله بلعیده شود و ترکیب آن با بزاق نیز کمتر صورت گیرد. همچنین می‌توان فورا پس از دادن قطره به کودک به وی آب داد تا فضای داخل دهان به خوبی پاک شود. اگر سن کودک مناسب باشد می‌توان قطره آهن را در آب میوه‎‌هایی مثل آب پرتقال نیز ریخته و بعد به کودک داد. در این صورت به واسطه ویتامین C موجود در پرتقال حتی می‌توان جذب آهن در بدن وی را نیز بهبود بخشید.

اثرات درمانی و فارماکولوژی قطره آهن لیپوزوفر

لیپوزوفر نوعی مکمل آهن است که در آن یون آهن در داخل لایه فسفولیپید و استرهای سوکروز اسیدهای چرب قرار گرفته است و لیپوزوم‌ های حاوی آهن به صورت دست نخورده از روده جذب می‌شوند. این قطره آهن با فرمول لیپوزومال تهیه شده و پایداری آهن در این صورت بیشتر است. ساختار لیپوزومی این قطره آهن سبب می‌شود تا این محصول به راحتی از طریق سلول‎های دیواره روده جذب شده و مشکلات گوارشی به وجود نیاورد.

  سیاه شدن دندان

آیا لیپوزوفر دندان را سیاه می کند ؟

همان‌طور که اشاره کردیم یون‌های آهن در لیپوزوفر درون ساختار لیپوزومی قرار گرفته‌اند و به همین دلیل با مخاط دستگاه گوارش و همچنین دندان‌ها تماس مستقیم ندارند بنابراین می‌توان در پاسخ به این پرسش که آیا لیپوزوفر دندان را سیاه می کند یا خیر، پاسخ منفی داد. سیاهی دندان در صورتی ایجاد می‌شود که قطره آهن به هنگام مصرف در تماس مستقیم با دندان‌ها قرار گیرد اما در مورد لیپوزوفر باید گفت که حتی اگر به هنگام خوردن تماسی با دندان داشته باشد، به دلیل نوع خاص ساختاری که به آن اشاره شد، موجب سیاهی دندان‌ نوزاد یا کودک نخواهد شد. این مزیت یکی از مهم‌ترین دلایلی است که قطره آهن لیپوزوفر را در میان دیگر محصولات مشابه برجسته‌تر می‌کند.

عوارض جانبی قطره لیپوزوفر

ساختار لیپوزومی قطره آهن لیپوزوفر که به آن اشاره شد، به گونه‌ای است که یون‌های آهن درون آن حبس شده‌اند و به همین دلیل عوارض جانبی معمولی که در قطره‌های آهن دیده می‌شود، در این محصول به چشم نمی‌خورد. اما هر نوع قطره آهن به طور کلی ممکن است موجب مشکلات گوارشی نظیر تهوع، استفراغ و یبوست شده و رنگ مدفوع را نیز تغییر دهد. دقت داشته باشید که مصرف طولانی مدت آهن در دوزهای بالا ممکن است سبب مسمومیت با آهن شده و سلامتی بدن را به خطر بیندازد. بنابراین حتما دوز مصرفی را که پزشک تعیین کرده در نظر بگیرد و خودسرانه دوز مصرف را کم و زیاد نکنید.

تداخل دارویی قطره آهن لیپوزوفر

اگر در ابتدا به دنبال پاسخ این پرسش بودید که آیا لیپوزوفر دندان را سیاه می کند یا نه، حتما به جواب خود رسیده‌اید. ماهیت لیپوزومال و غیر یونی قطره لیپوزوفر به صورتی است که در مقایسه با دیگر قطره‌های آهن با  آنتی اسیدها، مهارکننده‌های H2 و مهارکننده‌های پمپ پروتون تداخل دارویی ندارد. از این رو نیازی نیست که بین مصرف آنها با یکدیگر 2 ساعت فاصله زمانی باشد. این قطره آهن همچنین با غذاهایی نظیر مواد غذایی لبنی نیز تداخل ایجاد نمی‌کند.

  قطره آهن

مقدار نیاز به آهن در سنین مختلف

در جدول زیر می‌توانید مقدار نیاز بدن به ماده معدنی آهن را در سنین مختلف با یکدیگر بررسی نمایید:

سن آقایان خانم ها زنان باردار زنان شیرده
بدو تولد تا شش ماهگی 0.27 میلی گرم 0.27 میلی گرم
7 تا 12 ماهگی 11 میلی گرم 11 میلی گرم
1 تا 3 سال 7 میلی گرم 7 میلی گرم
4 تا 8 سال 10 میلی گرم 10 میلی گرم
9 تا 13 سال 8 میلی گرم 8 میلی گرم
14 تا 18 سال 11 میلی گرم 15 میلی گرم 27 میلی گرم 10 میلی گرم
19 تا 50 سال 8 میلی گرم 18 میلی گرم 27 میلی گرم 9 میلی گرم
51 سالگی به بعد 8 میلی گرم 8 میلی گرم

دقت داشته باشید که کودکان چه دختر و چه پسر تا سن پیش از 14 سالگی، حداکثر مقدار آهنی که می‌توانند به صورت روزانه مورد مصرف قرار دهند، 40 میلی‌گرم است و مصرف را به بیش از این مقدار نباید رساند.

سخن پایانی

در این مطلب به بررسی پاسخی مناسب برای این پرسش پرداختیم که آیا لیپوزوفر دندان را سیاه می کند ؟ همان‌طور که گفتیم ساختار لیپوزومی این فرآورده به گونه‌ای است که موجب سیاه شدن دندان نمی‌شود و هیچ نوع لکی را نیز ایجاد نمی‌کند. اگرچه سیاه شدن دندان‌ها بر اثر مصرف قطره آهن نشانه پوسیدگی دندان نیست اما ممکن است از لحاظ زیبایی روی ظاهر کودک تاثیر گذاشته و خوشایند نباشد. بنابراین قطره آهن لیپوزوفر گزینه‌ای مناسب برای تامین آهن مورد نیاز کودک بوده و در عین حال عارضه جانبی خاصی را نیز ایجاد نمی‌کند.

مطالب مرتبط
بحث و تبادل نظر
guest

4 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
خیری
خیری

خوشبختانه دندن های فرزند منو سیاه نکرد لیپوزوفر. البته من بعدش هم بهش آب می دادم

خیرجو
خیرجو

آیا ممکنه کودک با کم خونی مادرزادی متولد بشه؟

دکتر داروساز
دکتر داروساز
پاسخ به  خیرجو

سلام کاربر گرامی…کم خونی از چه نوعی منظور شما میباشد. فقر آهن و یا سایر انواع کمخونی؟