مجله مثبت سبز

آیا سیگار شما را در برابر کرونا واکسینه می کند؟

امتیاز دهید

در روزهای اخیر خبری مبنی بر عدم ابتلای افراد سیگاری به کرونا در فضای مجازی و بین مردم پخش شده است. با توجه به اینکه روزانه 8 میلیون نفر در جهان به دلیل مصرف دخانیات جان خود را از دست می‌دهند، این خبر تا چه حد می‌تواند صحت داشته باشد؟ گروهی از دانشمندان فرانسوی با […]

آیا سیگار شما را در برابر کرونا واکسینه می کند ؟

در روزهای اخیر خبری مبنی بر عدم ابتلای افراد سیگاری به کرونا در فضای مجازی و بین مردم پخش شده است. با توجه به اینکه روزانه 8 میلیون نفر در جهان به دلیل مصرف دخانیات جان خود را از دست می‌دهند، این خبر تا چه حد می‌تواند صحت داشته باشد؟ گروهی از دانشمندان فرانسوی با تحقیقی که روی افراد سیگاری انجام دادند، به نتایج جالبی در مورد کرونا و سیگار رسیدند که در ادامه به توضیح در مورد آن می‌پردازیم؛ پس با ما همراه باشید.

نتایج تحقیق گروهی از دانشمندان فرانسوی

بر اساس تحقیقی که در یکی از بیمارستان‌های پاریس صورت گرفت، نشان داده شد که شمار افراد سیگاری در میان بیماران مبتلا به کوید-19 به طرز عجیبی کم است. پزشکان در کمال ناباوری دریافتند که از هر 480 بیمار مبتلا به کرونا، تنها 4.4% از آنها سیگاری بوده‌اند و همان تعداد اندک نیز نوع خفیفی از کرونا را داشته‌اند.

جالب است بدانید که محققان چینی نیز از پژوهش‌های خود نتایج مشابهی را منتشر کردند. آنها دریافتند که اگرچه 28 درصد از مردم چین، سیگاری هستند اما از هر 1000 نفر بیمار مبتلا به کرونا در چین، تنها 12.6% سیگاری بوده‌اند.

آیا واقعا مصرف نیکوتین احتمال ابتلا به کرونا را کاهش می دهد ؟

پس از انجام تحقیقاتی که در فرانسه و چین صورت گرفت، محققان چنین اظهار داشتند که علیرغم اینکه ممکن است بین مصرف سیگار و کرونا ارتباط خاصی وجود داشته باشد، اما هرگز مردم را تشویق به کشیدن سیگار به منظور عدم ابتلا به کرونا نخواهند کرد زیرا هنوز تحقیقات بیشتری در این زمینه لازم است تا به درستی بتوان به نتیجه‌گیری لازم رسید. این نکته را نباید فراموش کرد که سیگار در هر 8 ثانیه یک نفر را در جهان به کام مرگ می‌کشاند.

نظر سازمان بهداشت جهانی در مورد ارتباط کرونا و سیگار

سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است که اتفاقا افراد سیگاری بیش از دیگر اقشار جامعه در معرض ابتلا به کرونا هستند. به هنگام سیگار کشیدن، انگشتان دست با لب‌ها در تماس قرار می‌گیرند و همین مسئله احتمال انتقال ویروس از دست به دهان را افزایش می‌دهد. اشخاص سیگاری معمولا با مشکلات ریوی مواجه هستند و همین موضوع می‌تواند زمینه‌ساز ابتلا به بیماری‌های عفونی بسیاری باشد. استفاده از تنباکو سبب تضعیف سیستم ایمنی و همچنین تضعیف سیستم تنفسی بدن می‌شود و در این حالت فرد برای ابتلا به انواع بیماری‌ها مستعدتر خواهد شد. کاملا بر خلاف تحقیقات انجام شده در فرانسه، سازمان بهداشت جهانی اظهار می‌دارد که شواهد نشان می‌دهند که شدت ابتلا به کروناویروس یا همان کوید 19 در میان قشر سیگاری بیشتر است.

کرونا و سیگار

مصرف قلیان

شاید این سوال برایتان پیش بیاید که آیا مصرف قلیان نیز احتمال ابتلا به ویروس کرونا را افزایش می‌دهد؟ پاسخ این سوال کاملا مثبت است. قلیان کشیدن باعث انتقال بسیاری از ویروس‌ها می‌شود که قطعا کرونا نیز یکی از آنهاست. افرادی که قلیان می‌کشند، معمولا از یک قلیان به صورت اشتراکی استفاده می‌کنند و همین مسئله خطر ابتلا به کرونا را در میان آنها افزایش می‌دهد.

در واقع قلیان می‌تواند تمام عفونت‌های تنفسی را از فردی به فرد دیگر انتقال دهد و کرونا نیز می‌تواند یکی از آنها باشد. در صورتی که فرد مبتلا به کرونا از قلیان که وسیله‌ای عمومی است استفاده کند، ویروس از طریق قطرات تنفسی او به محفظه آب قلیان منتقل می‌شود. از آنجایی که ویروس‌ها در سرما بهتر رشد کرده و زنده می‌مانند، محفظه آب تعبیه شده در قلیان به حفظ بهتر ویروس کمک نموده و امکان انتقال ویروس را از فردی به فرد دیگر فراهم می‌کند.

گزارش مرکز کنترل بیماری های اروپا

در ماه مارس 2020 گزارشی از سوی مرکز کنترل بیماری‌های اروپا در مورد ارتباط سیگار و کرونا منتشر شد. طبق این گزارش همان‌طور که بیماران ریوی و قلبی بیش از دیگر گروه‌ها در معرض خطر ابتلا به کرونا هستند، افراد سیگاری نیز یکی از گروه‌های آسیب‌پذیر در برابر کوید 19 به شمار می‌آیند. بر اساس گزارش منتشر شده در این مرکز، افراد سیگاری در بدنشان سطح بالاتری از آنزیم تبدیل کننده آنژیوتانسین (ACE2) را دارند. ویروس کرونا با اتصال به این آنزیم به راحتی می‌تواند به سلول‌های بدن راه پیدا کرده و فرد را مبتلا کند. بنابراین سیگاری‌ها بیش از دیگران مستعد مبتلا شدن به کرونا هستند.

گزارش های ضد و نقیض

با خواندن مطالب فوق حتما متوجه اخبار و گزارش‌های ضد و نقیض در رابطه با ارتباط سیگار و کرونا شده‌اید. دلیل این امر آن است که کرونا یک بیماری جدید و ناشناخته است. ویروس کرونا مثل بسیاری از ویروس‌های دیگر می‌تواند مرتبا تغییر کند. به همین دلیل است که هر روز متوجه علائم جدیدتری از این ویروس می‌شویم و گاه نیز می‌شنویم که علائم ویروس کرونا به طور کلی تغییر کرده است.

برخی از تحقیقات حاکی از آن هستند که اگر یکبار کرونا بگیریم در برابر آن واکسینه می‌شویم و بعضی دیگر از پژوهش‌ها می‌گویند که ممکن است فرد در طی زندگی خود چندین بار به این ویروس مبتلا شود. به طور کلی زمان زیادی لازم است تا دانشمندان بتوانند در مورد یک ویروس به قطعیت برسند و در مورد آن اظهار نظر قطعی نمایند. پس بدیهی است که در مورد کرونا و سیگار نیز هنوز مطالعات بیشتری باید صورت گیرد.

کرونا و سیگار

ترک سیگار در دوران کرونا

کرونا با تمام معایب خود این مزیت را دارد که در ایام قرنطینه و خانه‌نشینی می‌توان زمانی برای اندیشیدن پیدا کرده و به برخی کارهای عقب‌افتاده نیز رسیدگی کرد. با وجود اینکه ممکن است حتی به واقع آمار کرونا در میان سیگاری‌ها کمتر باشد، اما هرگز نباید این مسئله عاملی برای بیشتر روی آوردن به سیگار باشد. سیگار برای قلب، ریه و بسیاری از ارگان‌های بدن بسیار مضر بوده و هر روز افرد بسیاری را به کام مرگ می‌کشد پس بهتر است جدی تر به ترک سیگار بیندیشید. اگر در مورد معایب و خطرات سیگار کشیدن خوب فکر کنید، قطعا به این نتیجه می‌رسید که هر چه زودتر آن را کنار بگذارید. حتی اگر نیکوتین سیگار شما را در برابر کرونا واکسینه کند، ده‌ها بیماری دیگر را برای شما به ارمغان خواهد آورد.

سخن پایانی

با در نظر گرفتن کلیه مطالب بالا به راحتی می‌توان دریافت که در زمینه ارتباط سیگار و کرونا تحقیقات بیشتری لازم است. برخی پژوهش‌ها ابتلای کمتر افراد سیگاری به کرونا را تائید می‌کنند و برخی دیگر سیگاری‌ها را بیش از دیگران مستعد ابتلا به کرونا می‌دانند. تا به امروز نمی‌توان تحقیق دانشمندان فرانسوی در مورد سیگار و کرونا را تایید کرد. با توجه به اینکه هر روز اخبار جدیدتری در مورد کوید 19 منتشر می‌شود، به شما پیشنهاد می‌کنیم که در مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز با ما همراه باشید تا در صورت انتشار خبری جدید از طریق این مجله آن را پیگیری نمایید.

مطالب مرتبط
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها