همه چیز درباره آب مروارید

1/5 - (1 امتیاز)

همه چیز درباره آب مروارید آب مروارید از جمله بیماری های شایع چشمی است که قصد داریم در این مجال به تشریح علل بروز، علائم و دیگر موارد پیرامون آن اشاره کنیم. ماهیت؟ آب مروارید عبارت است از کدر شدن عدسی چشم و منجر به تار دیدن می شود. عدسی چشم در حالت طبیعی به […]

همه چیز درباره آب مروارید
آنچه در این مقاله می خوانیم

همه چیز درباره آب مروارید

آب مروارید از جمله بیماری های شایع چشمی است که قصد داریم در این مجال به تشریح علل بروز، علائم و دیگر موارد پیرامون آن اشاره کنیم.

ماهیت؟

آب مروارید عبارت است از کدر شدن عدسی چشم و منجر به تار دیدن می شود. عدسی چشم در حالت طبیعی به صورت شفاف می باشد که پس از ابتلا به این بیماری سبب تاری دید و عدم وضوح می شود. مقدار و شكل كدر شدن عدسی متفاوت است. چنانچه كدر شدن عدسی نزديک مركز عدسی نباشد ممكن است شما از وجود آب مرواريد آگاه نباشيد.

عقاید غلط:

آب مروارید بر خلاف برخی عقاید غلط، بر اثر استفاده بیش از حد از چشم به وجود نمی آید و از یک چشم به چشم دیگر نیز سرایت نمی کند.

علائم شایع:

  • دوبینی به وجود می آورد
  • این بیماری بدون درد بوده
  • ایجاد حساسیت به نور می کند
  • کاهش دید در شب را به وجود می آورد
  • تغییرات مکرر نمره عینک را به وجود می آورد
  • احتیاج به نور بیشتری برای مطالعه را طلب می کند

علت وقوع این بیماری کدام است؟

شایع ترین شکل آب مروارید ناشی از افزایش سن است و همچنین دیگر علل این بیماری عبارت است از:

کپسول آنتی فت پلاس دوبیس
کپسول آنتی فت پلاس (قرص لاغری)
قیمت: 298.000 تومان
قیمت با تخفیف:253.000 تومان
کپسول آنتی فت پلاس دوبیس
کپسول آنتی فت پلاس (قرص لاغری)
قیمت اصلی: 298.000 تومان
قیمت با تخفیف: 253.000 تومان

  • سابقه خانوادگی
  • ابتلا به دیابت
  • ضربه به چشم
  • سابقه جراحی چشم
  • مصرف طولانی مدت برخی داروها
  • قرار گرفتن طولانی مدت و بدون محافظت در مقابل آفتاب

انواع مختلف آب مروارید کدام است؟

آب مرواريد ناشی از افزايش سن:

عدسی نيز همانند ساير قسمت‌های بدن،‌ در طول زندگی به رشد خود ادامه می دهد و لايه‌هایی به سطح خارجی آن اضافه می شود كه با گذشت زمان لنز سخت می شود و شفافيت خود را از دست می دهد.

آب مرواريد ناشی از افزايش سن شایع ترین نوع آب مرواريد است و بين سنين 65 تا 74 سالگی، 50 درصد افراد و بالای سن 75 سالگی، 70 درصد افراد به آن مبتلا می شوند، اما می تواند از 35 سالگی به بعد شروع شود.

آب مرواريد ناشي از ساير بيماری ها:

اين نوع آب مرواريد در افرادی كه بيماری های مشخص ديگری از جمله ديابت دارند ديده می شود. گاهی بروز آب مرواريد در رابطه با مصرف داروهای كورتون دار است.

آب مرواريد ناشی از ضربه:

گاهی بلافاصله پس از صدمات چشمی و گاهی سال ها بعد از آن ديده می شود.

آب مرواريد مادرزادی:

برخی بچه‌ها با آب مرورايد به دنيا می آیند يا اين‌كه در كودكی به آن مبتلا می شوند كه معمولا در هر دو چشم است. اين آب مرواريد ممكن است در بينايی اختلال ايجاد نكند، اما در صورت ايجاد اختلال حتما بايد جراحی شود.

تشخیص:

همه چیز درباره آب مروارید

تشخيص آب مرواريد با مشاهده عدسی كدر شده توسط دستگاه های چشم پزشكی صورت می پذيرد. ارزيابی با چراغ قوه‌ قابل اعتماد نيست، زيرا همراهی بعضی از بيماری ها با آب مرواريد از جمله آب سياه با چراغ قوه قابل تشخيص نيست. برای تشخيص صحيح، معايناتی كه توسط چشم پزشک انجام می شود شامل موارد زير است:

اندازه گيری قدرت بينايی:

گشاد كردن مردمک كه با مصرف قطره‌های چشمی صورت می گیرد و به چشم پزشک اجازه می دهد تا تمام قسمت های عدسی و شبكيه را كاملا معاينه كند.

تونومتری:

با اين معاينه فشار چشم اندازی گيری می شود. افزايش فشار ممكن است علامت بیماری آب سياه باشد. همچنين چشم پزشک ممكن است معاينات ديگری برای بررسی سلامت ساير اجزای چشم نيز انجام دهد.

درمان:

در مراحل اوليه آب مرواريد، وضعيت بينايي با استفاده از عينک، عدسی های بزرگ نما و نورهای قوی تر بهبود می یابد. اما اگر اين تدابير كمک كننده نباشد، جراحی تنها راه درمان است كه شامل خارج كردن عدسی كدر شده و جايگزينی آن با عدسی مصنوعی است.

مجله پزشکی مثبت سبز

مطالب مرتبط
دسته بندی: مقالات گوناگون
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها