تغذیه کودک در یک سالگی چگونه است؟

امتیاز دهید

تغذیه کودک در یک سالگی تغذیه کودک در یک سالگی از جهت اضافه کردن مواد غذایی جامد به رژیم غذایی کودک اهمیت ویژه ای داره. در این دوران والدین بایستی از صبر و تحمل بالایی برخوردار باشن تا بتونن در کمال آرامش این تجربه جدید و به فرزند خود آموزش دهند. شروع جامدات از ۴ […]

تغذیه کودک در یکسالگی

تغذیه کودک در یک سالگی

تغذیه کودک در یک سالگی از جهت اضافه کردن مواد غذایی جامد به رژیم غذایی کودک اهمیت ویژه ای داره. در این دوران والدین بایستی از صبر و تحمل بالایی برخوردار باشن تا بتونن در کمال آرامش این تجربه جدید و به فرزند خود آموزش دهند.

شروع جامدات از ۴ تا ۶ ماهگی

شروع تغذیه نوزاد با مواد غذایی جامد در این زمان توصیه می شه. البته این توصیه تنها مختص سن نیست و والدین باید توجه داشته باشن که کودکشان توانایی جویدن، نشستن با کمک والدین و چرخاندن سر خود را داشته باشد، و البته رفلاکس هم در وقت لزوم از دیگر توانایی های نوزاد در این سن که باید بتونه انجام بده. در صورت داشتن توانایی های مذکور می تونید به کودک غذای جامد دهید.

شیر مادر و یا شیر خشک

درسته که از حدود ۴ تا ۶ ماهگی به بعد کم کم باید از غذاهای جامد استفاده نمود، اما دقت داشته باشید که نباید این غذاها جایگزین شیرمادر و یا شیر خشک شوند. غذای جامد فقط بعنوان غذای کمکی بوده و جایگزین نمودن کامل اون نیاز به گذشت زمان داره.

چرا با غلات برنج باید شروع بشه؟

شما مجبور نیستید که با برنج شروع کنید، در حقیقت برای شروع تغذیه جامد هیچ قانون صریح و مشخصی وجود نداره که باید از همه انواع غلات استفاده بشه. شما می تونید با یک نوع غلات که حاوی آهن باشه و هیچ گونه طعمی هم نداشته باشه شروع کنین. جالبه بدونید استفاده از چند نوع غلات می تونه آلرژی زا هم باشه. برای شروع می تونید این مواد غذایی و با شیر مادر و یا شیر خشک ترکیب نمایید تا بر پایه آبکی باشه و به مرور زمان غلیظ تر بشه تا نوزاد آمادگی بیشتری پیدا کنه.

تمرین برای خوردن غذای جامد

ممکنه به نظرتون یه چیز طبیعی باشه اما گرفتن قاشق توسط کودک امریست تازه. تا این لحظه او رژیم غذایی مایع داشته، بنابراین نوزاد نیاز به تمرین داره تا یاد بگیره با قاشق غذا بخوره و حس داشتن غذای جامد در دهانشو بپذیره. پس انتظار نداشته باشید وقتی شروع به خوردن می کنه همه غذاشو در یک زمان بخوره. به جای تلاش برای خوردن همه وعده غذایی تلاش کنید تا او تمرکز کافی در این تجربه جدید داشته باشه.

شروع با میوه و سبزیجات در یک زمان

در موضوع تغذیه کودک در یکسالگی میوه جات، سبزیجات، حبوبات و پوره گوشت می تونه تو لیست غذای کودک باشه و ممکنه شما دلتون بخواد از هر کدوم اونها به نوزادتون بدید تا ذائقه و میزان حساسیت اونو بسنجید. اما اگر با عکس العمل منفی کودک مواجه شدید نگران نشید و دوباره امتحان کنین زیرا طبیعیه که کودک ۵ تا ۱۰ بار غذا رو پس بزنه. برای شروع خوبه که از غذاهای کاملا نرمی که برای بلعیدن راحت باشه استفاده نمایید.

همزمان با میل کودک پیش روید

این کودک هست که زمان گرسنگی و یا سیر شدن و تعیین می کنه. بنابراین لزومی نداره با اصرار های بی مورد مقدار زیادی غذا به او بخورانید. اگر کودک میلی به غذا خوردن نداشته باشه ممکن قاشق و نگیره، غذا رو به بیرون پرت کنه و یا گریه کنه و همه محتویات دهان و به بیرون بریزه. والدین به جای دادن غذای زورکی به نوزاد سعی کنن با میل او پیش روند زیرا این برخورد سبب جلوگیری از پرخوری فعلی کودک و حتی آینده او نیز می شود.

بدون اخم و ناراحتی

ممکنه کودک شما بلافاصله از غذای پیشنهادی خوشش نیاد و میل نکنه اما جای نگرانی نیست و شما نباید از این حرکت وی خسته بشید شما باید در نهایت آرامش بارها و بارها طی چندین روز تلاش مجدد خودتونو بکنید. فراموش نکنید شما برای کودکتون به منزله یک مدل هستید و اگر خود شما از اون غذا میل کنید و لذت ببرید وی نیز تشویق خواهد شد، و هیچ گاه سعی نکیند یه وعده غذایی بزرگ به زور به او بدهید.

غذا خوردن بهمراه کثیف کاری

همزمان با طی شدن مراحل رشد؛ کودک سعی بر تغذیه به صورت تنها و مستقل داره که در این زمان ممکنه شاهد کثیف کاری و ریخت و پاش او باشید. اما تعجب نکنید زیرا کاملا طبیعیه. غذا خوردن یک تجربه کاملا لمسیه و کودک غذا رو به زیر میز پرت خواهد کرد و یا به لباس خود و دیگران خواهد مالید. از این مرحله خیلی دلخور نشید و با کمی صبر تمام خواهد شد.

امتحان غذاهای انگشتی در تغذیه کودک در یکسالگی

در حدود ۹ ماهگی و کمی بیشتر کودک قادر خواهد بود تا قطعه های کوچک غذا رو برای خوردن آماده کنه. برخی از این غذاهای انگشتی می تونه شامل تکه های موزرسیده، هویج پخته شده، پنیر، پاستا، غلات خشک و تخم مرغ باشه که برای کودک بسیار مقوی هستند. اما در همین زمان مانع از خوردن غذاهایی مانند چیپس و پفک، سبزیجات خام و انگور در کودکان شوید.

مجله مثبت سبز

مطالب مرتبط
دسته بندی: مادر و کودک
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها