طرز تهیه چای ماچا چگونه است و چه اهمیتی دارد؟

5/5 - (1 امتیاز)

به‌طور میانگین ۱ فنجان ماچا از نظر مواد مغذی برابر با ۱۰ فنجان چای سبز دم شده معمولی است. یکی از سؤالات پرتکراری که این روزها در اینترنت جست و جو می‌شود، پس از بررسی فواید، طرز تهیه چای ماچا است. خیلی از افراد تصور می‌کنند این پودر را باید دم کنند و مانند دیگر […]

طرز تهیه چای ماچا چگونه است و چه اهمیت دارد؟

به‌طور میانگین ۱ فنجان ماچا از نظر مواد مغذی برابر با ۱۰ فنجان چای سبز دم شده معمولی است. یکی از سؤالات پرتکراری که این روزها در اینترنت جست و جو می‌شود، پس از بررسی فواید، طرز تهیه چای ماچا است. خیلی از افراد تصور می‌کنند این پودر را باید دم کنند و مانند دیگر دم‌نوش ها مصرف کنند. برخی دیگر به دنبال استفاده از پودر ماچا در انواع دسرها هستند تا این بخش غذایی را مفید و سودمند کنند.

از آنجایی که ماچا به‌صورت پودر است، از آن می‌توان در تهیه انواع نوشیدنی‌های گرم و سرد، کیک و دسر و حتی ماسک صورت استفاده کرد.

در این مطلب از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز به بررسی فواید عمده و طرز تهیه چای ماچا به عنوان یک چربی سوز خواهیم پرداخت، با ما همراه باشید.

آنچه در این مقاله می خوانیم

ذکر چهار نکته مهم

  • طبع چای ماچا سرد است.
  • اگر به دنبال مزایای لاغری چای ماچا هستید توصیه می‌شود بین ۳ تا ۵ فنجان چای ماچا در طول روز مصرف کنید. مصرف بیش از ۵ فنجان در روز توصیه نمی‌شود.
  • پودر چای ماچا را در ظرف دربسته و در قسمت سرد و تاریک یخچال نگهداری کنید. قرار دادن پودر چای ماچا در مقابل نور خورشید، رطوبت و گرما باعث تغییر رنگ و طعم این نوشیدنی خواهد شد.
  • بهتر است از آبی که قبلا جوشیده باشد برای تهیه چای ماچا استفاده شود زیرا مواد معدنی موجود در آب معمولی می‌تواند طعم اصیل چای ماچا را خراب کند.

 تاریخچه ماچا

ماچا چای سنتی ژاپنی‌ها است که به‌طور خاص در بعضی از مزارع این کشور کشت می‌شود. جهت تولید ماچا، مزارع چای به مدت ۳ تا ۴ هفته پایانی قبل از برداشت با سایبان‌هایی پوشانده می‌شوند تا میزان کلروفیل چای قبل از اینکه برگ‌های آن جمع‌آوری شوند، افزایش یابد.

کپسول آنتی فت پلاس دوبیس
کپسول آنتی فت پلاس (قرص لاغری)
قیمت: 298.000 تومان
قیمت با تخفیف:253.000 تومان
کپسول آنتی فت پلاس دوبیس
کپسول آنتی فت پلاس (قرص لاغری)
قیمت اصلی: 298.000 تومان
قیمت با تخفیف: 253.000 تومان

پس از برداشت، قسمت‌های شیرین برگ چای بخار دهی و خشک شده و سپس به‌وسیله آسیاب‌های سنگی مخصوصی، پودر شده که ماچا نامیده می‌شود.

فواید چای ماچا چیست؟

پلی فنول های موجود در ماچا از توسعه سلول‌های سرطانی جلوگیری می‌کنند و باعث مرگ سلول‌های سرطانی می‌شوند. ماچا به دلیل این‌که همزمان دارای ترکیبات ال تیانین و کافئین است حالت آرامش و هوشیاری را همزمان در فرد القا می‌کند. با نوشیدن ماچا شما می‌توانید میزان ال تیانین و سطح امواج آلفا را در بدنتان افزایش دهید که این امر باعث می‌شود تا همزمان حالت آرامش و هوشیاری را تجربه کنید. مصرف چای سبز ماچا میزان انسولین ناشتا را به مقدار قابل ملاحظه‌ای کاهش می‌دهد.

ماچا دارای بیشترین مقدار آنتی‌اکسیدان EGCG در مقایسه با تمامی میوه‌ها و سبزیجات است. آنتی‌اکسیدان EGCG به همراه کافئین موجود در ماچا سیستم عصبی مرکزی را تحریک کرده و چربی را در جریان خون آزاد می‌کند. درنتیجه بدن می‌تواند از چربی به‌عنوان سوخت استفاده کند. اگرچه ماچا دارای کافئین است اما اثری که کافئین موجود در چای بر روی بدن می‌گذارد با کافئین موجود در قهوه کاملا متفاوت است.

کافئین موجود در قهوه بر روی غدد آدرنالین تاثیر منفی می‌گذارد، که منجر به افزایش میزان آدرنالین، گلوکز و انسولین در بدن می‌شود. افزایش سطح این مواد در بدن باعث ایجاد حالت استرس و اضطراب و بی‌خوابی می‌شود. در مقابل، کافئین موجود در چای ماچا به‌تدریج وارد بدن می‌شود و به‌جای اینکه سطح انرژی بدن به یکباره افزایش پیدا کند و سپس به‌سرعت کاهش یابد انرژی را به‌طور ثابت در طول ۳ الی ۴ ساعت بالا می‌برد.

طرز تهیه چای ماچا به صورت گرم

برای تهیه چای ماچا گرم ابتدا یک، تا یک ونیم قاشق چای‌خوری از پودر ماچا را به داخل یک فنجان آب داغ (حدود ۸۰ درجه سانتی‌گراد) و نه الزاما آب جوش، بریزید و آن را آن‌قدر با قاشق یا همزن ماچا، هم بزنید که حباب‌هایی سفید بر سطح فنجان ظاهر شوند. هر مقدار، پودر ماچا که دور لبه فنجان مانده یا امکان دارد در ته فنجان مانده باشد را کامل هم بزنید.

برای تعیین مقدار مطلوب میزان چای، بهتر است که یکی دو بار مقادیر مختلفی از این چای را تهیه کنید تا به میزان دلخواه خود در این مورد پی ببرید.

ماچا نیاز به دم کشیدن ندارد و چیزی از آن تحت عنوان تفاله باقی نمی‌ماند و معمولا ماچای داغ را با قوری تهیه نمی‌کنند در غیر این صورت مواد آن ته‌نشین خواهد شد و رنگ آن نیز از سبز به زرد تغییر پیدا خواهد کرد. هم‌چنین، می اندکی شیر گرم نیز به آن اضافه کنید.

یکی از بهترین شیرین کننده‌های طبیعی برای تهیه چای ماچا گرم، عسل هستند.

طرز تهیه چای ماچا چگونه است و چه اهمیت دارد؟

طرز تهیه چای ماچا با شیر گرم

چند قاشق از آب داغ را به ماچای پودرتر شده اضافه می‌کنیم و دوباره با همان مخلوط کن مخصوص با جنس بامبو یا چنگال هم می‌زنیم. کف کردن و شکل گرفتن یک سری حباب‌های ریز و درشت روی آب نشان دهنده آماده شدن چای سبز ماست.

می‌توانیم در این مرحله چای را در لیوان موردنظرمان بریزیم. شیر گرم را هم اضافه کرده و کمی هم بزنیم. اگر امکان فرم دادن شیر را داریم می‌توانیم روی چای یک جور کف درست کنیم که درست شبیه لاته معمولی است.

اگر دوست دارید، با کمی عسل یا هر شیرین کننده طبیعی، چای لاته را مزه دار کنید. بدون شیرینی اما مزه واقعی‌تری را تجربه می‌کنید.

همین روش را با یخ، آب سرد و چای خنک سبز می‌توانیم برای چای سرد یا آیس تی ماچا پیاده کنیم.

طرز تهیه چای ماچا چگونه است و چه اهمیت دارد؟

تهیه بستنی با ماچا

برای تهیه بستنی بدون شیر ماچا می‌توان از موز یخ زده و پودر ماچا استفاده نمود. دو عدد موز را حلقه حلقه کنید و در فریزر قرار دهید تا کاملا یخ بزنند سپس موزها را به همراه یک گرم  پودر ماچا در غذا ساز بریزید تا بعد از تقریبا ۳۰ ثانیه بستنی موزی ماچای واقعی شما آماده شود.

در تهیه این بستنی از شیر یا خامه استفاده نمی‌شود و برای کسانی که به لبنیات و شیر حساسیت دارند یک بستنی فوق‌العاده عالی است. به علاوه این بستنی بدون چربی است و قند آن تنها از شیرینی موز تأمین می‌شود.

با ترکیب موز و ماچا طعم جالب و جدیدی را تجربه خواهید کرد و این دسر علاوه بر اینکه یک بستنی رژیمی است یک بستنی چربی سوز هم هست. پودر ماچا به بالا بردن متابولیسم بدن و افزایش میزان چربی سوزی کمک می‌کند، می‌توان گفت این بستنی نه تنها چاق کننده نیست بلکه کاملا رژیمی و لاغر کننده هم هست.

طرز تهیه چای ماچا چگونه است و چه اهمیت دارد؟

دوستداران بستنی که عاشق شیرینی و خنکی آن هستند، از این بستنی استقبال می‌کنند، چرا که بافت بستنی ماچا کاملاً مانند بستنی‌هایی است که از شیر تهیه می‌شوند با این تفاوت که برای تهیه آن وقت زیادی صرف نمی‌شود و کاملا بدون استفاده از شیر و لبنیات تهیه می‌شود. در نهایت ترکیب طعم موز و ماچا یک ترکیب مکمل و عالی است.

مطالب مرتبط
دسته بندی: مقالات گوناگون
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها