فاصله بین تزریق واکسن آنفلوانزا و کرونا چند روز باشد؟

امتیاز دهید

هر سال با آغاز فصل پاییز و افزایش احتمال ابتلا به آنفولانزا تقاضا برای تهیه و خرید واکسن آنفولانزا در سراسر جهان از جمله کشور ما بیشتر می‌شود. امسال با توجه به اینکه بسیاری از افراد به تازگی واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند، یک پرسش مهم در ذهن بوجود می‌آید و آن اینکه فاصله بین […]

فاصله بین تزریق واکسن آنفولانزا و کرونا

هر سال با آغاز فصل پاییز و افزایش احتمال ابتلا به آنفولانزا تقاضا برای تهیه و خرید واکسن آنفولانزا در سراسر جهان از جمله کشور ما بیشتر می‌شود. امسال با توجه به اینکه بسیاری از افراد به تازگی واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند، یک پرسش مهم در ذهن بوجود می‌آید و آن اینکه فاصله بین تزریق واکسن آنفولانزا و کرونا به چه صورت و چند روز یا هفته باید باشد؟ با ما همراه باشید تا دقیق‌ترین اطلاعات و تازه‌ترین اخبار جهانی را در این زمینه با شما به اشتراک بگذاریم.

واکسن آنفلوانزا چیست و چه کسانی باید آن را تزریق کنند؟

واکسن آنفلوانزایی که در ایران مورد استفاده قرار می‌گیرد، معمولا یا هلندی است یا فرانسوی. برای تهیه این واکسن از ویروس ضعیف شده این بیماری استفاده می‌شود. تزریق واکسن آنفولانزا افراد را تا حدودی در برابر ویروس آنفلوانزا ایمن می‌کند اما هیچ ارتباطی به مصون شدن یا نشدن افراد در برابر ویروس مهلک کرونا ندارد. برای دریافت واکسن کرونا برخی از افراد بیش از سایرین در اولویت هستند:

  • افراد مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای (مثل بیماری قلبی، دیابت یا بیماری‌های ریوی همچون آسم)
  • سالمندان بالای 65 سال
  • کادر درمان
  • خانم‌های باردار و شیرده
آنفلوانزا یک بیماری حاد تنفسی است که بر اثر ابتلا به ویروس آنفولانزا بروز می‌یابد اما باید بدانید که بر اساس آمار، ویروس کرونا 3 برابر بیشتر از آنفولانزا می‌تواند کشنده و مهلک باشد.

آنفولانزا

فاصله بین تزریق واکسن آنفولانزا و کرونا

توصیه مجرب‌ترین متخصصان علم پزشکی این است که اولین واکسن کرونایی که به شما پیشنهاد شد، تزریق کنید و در مورد نوع آن حساسیت به خرج ندهید زیرا کلیه واکسن‌هایی که تزریق می‌شوند، تائیدیه‌های لازم را داشته و از لحاظ ایمنی بارها و بارها تست شده‌اند. بر اساس گفته بسیاری از پزشکان و محققان واکسن آنفولانزا و واکسن COVID-19 می‌توانند همزمان مورد استفاده قرار بگیرند. اما به طور کلی پیشترها توصیه بر این بوده که مابین تزریق واکسن کرونا با کلیه واکسن‌های دیگر حدود 2 هفته فاصله در نظر گرفته شود.

دقت کنید که تاکنون هیچ تداخلی بین تزریق این دو واکسن با هم مشاهده نشده و اظهارات بالا تنها به دلیل رعایت احتیاط بیشتر عنوان شده است. البته در این زمینه توصیه‌ها کمی با یکدیگر متفاوت نیز هستند. به عنوان مثال به گزارش ایرنا دکتر مسعود مردانی که عضو ستاد  ملی مقابله با کرونا و متخصص بیماری‌های عفونی است، فاصله بین تزریق واکسن آنفولانزا و کرونا را 1 هفته عنوان کرده است.

با در نظر گرفتن کلیه مطالب بالا اگر بخواهید احتیاط کامل را به عمل آورید، بهتر است فاصله 2 هفته‌ای را بین تزریق واکسن کرونا و آنفولانزا در نظر بگیرید؛ هر چند که شاید تزریق همزمان این دو واکسن نیز هیچ مشکلی برای شما بوجود نیاورد.

شرط عقل آن است که مراقبت های لازم بعد از تزریق واکسن کرونا را انجام دهید تا در حفظ سلامت خود موفق باشید.

اهمیت تزریق واکسن آنفولانزا و کرونا

در سال گذشته یعنی پاییز و زمستان 1399 بر عکس پیش‌بینی‌هایی که صورت گرفته بود، بیماری آنفولانزا در کشور اوج نگرفت و همچنان این ویروس کرونا بود که روزبه‌روز شیوع بیشتری می‌یافت. علت این امر مشخص نیست اما شاید رعایت بیشتر نکات بهداشتی توسط مردم بود که خوشبختانه راه را برای اپیدمی آنفلوانزا بست. با این تفاسیر در مورد امسال نمی‌توان پیش‌بینی دقیقی داشت. از یک طرف عنوان می‌شود که کشور در آستانه پیک ششم کرونا است و از طرف دیگر اگر در این میان آنفولانزا نیز گسترس یابد، کار بسیار سخت خواهد شد.

  کوید 19 و انفولانزا

البته برعکس انواع واکسن کرونا که تزریق آنها برای همه افراد توصیه می‌شود، متخصصان می‌گویند فقط افراد سالمند و افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای مثل آسم یا بیماری‌های قلبی برای دریافت واکسن آنفولانزا اقدام کنند و همه افراد برای خرید این واکسن هجوم نیاورند. اهمیت تزریق واکسن آنفولانزا در این است که با این کار احتمال ابتلا به این بیماری کاسته شده و از آنجایی‌که کرونا و آنفلوانزا در بسیاری موارد علائمی شبیه به هم دارند، کمتر با یکدیگر اشتباه گرفته خواهند شد. از طرف دیگر با کاهش بیماری کار برای کادر درمان و عوامل پزشکی نیز ساده‌تر خواهد بود و تمرکز بیشتری روی بیماران کرونایی وجود خواهد داشت.

شباهت ها و تفاوت های میان آنفولانزا و کرونا

گفتیم که به منظور احتیاط بیشتر فاصله بین تزریق واکسن آنفولانزا و کرونا بهتر است 2 هفته یعنی 14 روز در نظر گرفته شود. این دو بیماری در بسیاری از موارد علائمی یکسانی دارند، از قبیل:

  • تب
  • سرفه
  • تنگی نفس یا مشکل در تنفس
  • خستگی
  • گلو درد
  • آبریزش یا گرفتگی بینی
  • دردهای عضلانی
  • سردرد
  • تهوع یا استفراغ (این مورد در کودکان بیشتر از بزرگسالان شایع است)

  شباهت کرونا و آنفولانزا

به علت شباهت‌های آنفولانزا و کوید 19 احتمال اشتباه گرفتن این دو بیماری با یکدیگر بسیار زیاد است. هر دوی این بیماری‌ها می‌توانند بدون علامت، خفیف، متوسط یا شدید بوده و حتی منجر به مرگ شوند. تفاوت آنفلوانزا و کرونا در عامل بیماری است یعنی COVID-19 ناشی از ویروس جدید کرونا به نام SARS-CoV-2 است در حالی‌که آنفلوانزا ناشی از ویروس‌های آنفلوانزای A و B می‌تواند باشد. علائم بیماری کرونا 2 تا 14 روز و علائم آنفولانزا 1 تا 4 روز پس از قرار گرفتن در معرض ویروس مربوطه ظاهر می‌شود. آنفولانزا و کرونا درمان‌هایی متفاوت از یکدیگر نیز دارند.

بیماری کرونا مسری‌تر از آنفولانزا بوده و سریع‎‌تر گسترش می‌یابد. مبتلایان به کوید-19 ممکن است از دست دادن حس بویایی و چشایی را تجربه کنند و احتمال آسیب به ریه و مرگ نیز بر اثر ابتلا به کرونا بیشتر از آنفولانزا است.

راه های پیشگیری از کرونا و آنفولانزا

بهترین راه پیشگیری از ابتلا به این دو بیماری دریافت واکسن است؛ هرچند که زدن واکسن آنفولانزا برای همه گروه‎‌های سنی و با هر نوع شرایطی از لحاظ سلامتی پیشنهاد نمی‌شود. روش‌های پیشگیری از آنفولانزا و کرونا از بسیاری لحاظ به یکدیگر شباهت دارند و به طور یقین زدن ماسک و فاصله‌گذاری اجتماعی نه تنها در کاهش کرونا بلکه در کاهش آنفلوانزا نیز تاثیرگذار خواهد بود. با وجود دریافت واکسن همچنان نکات زیر را رعایت کنید تا از ابتلا به کرونا در امان باشید:

  • از حضور در تجمعات بپرهیزید
  • حداقل 2 متر با دیگران فاصله اجتماعی داشته باشید
  • به طور مرتب دست‌های خود را با آب و صابون حداقل به مدت 20 ثانیه بشویید یا از الکل 70% جهت ضد عفونی کردن دست‌های خود استفاده کنید
  • خارج از منزل و در فضاهای عمومی حتما ماسک بزنید
  • هنگام سرفه و عطسه جلوی دهان و بینی خود را بپوشانید
  • از لمس چشم‌ها، بینی و دهان خودداری کنید
  • سطوحی مثل دستگیره در که مدام توسط افراد مختلف لمس می‌شود، ضد عفونی کنید؛ هرچند که احتمال انتقال کرونا از طریق سطوح پایین است

نتیجه گیری

احتمالا تزریق همزمان واکسن کرونا و آنفولانزا تداخلی با یکدیگر ندارد. اما برای احتیاط عنوان شده که فاصله بین تزریق واکسن آنفولانزا و کرونا 14 روز در نظر گرفته شود که البته در برخی منابع نیز 7 روز یعنی 1 هفته عنوان شده است. در پایان مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز آرزوی پاییز و زمستانی سرشار از سلامتی و به دور از بیماری برای شما دارد.

مطالب مرتبط
برچسب: کرونا
بحث و تبادل نظر
guest

1 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
زویا
زویا

واکسن آنفولانزای فرانسوی خوبه یا هلندی؟