قرص لووکسین برای درمان کم کاری تیروئید

2.7/5 - (4 امتیاز)
کم‌کاری تیروئید بیماری شایعی است که بر اثر عدم توانایی غده تیروئید در تولید کافی هورمون تیروئید حاصل می‌شود. خوشبختانه این بیماری را با مصرف قرص لووتیروکسین به راحتی می‌توان کنترل و درمان کرد. البته این قرص می‌تواند با عوارض جانبی همراه باشد که در اینجا شما را با مهم‌ترین آنها آشنا خواهیم کرد.
لووتیروکسین

قرص لووکسین 0.1 میلی گرم که به آن قرص لووتیروکسین ۰.۱ نیز می‌گویند، در درمان کم‌ کاری تیروئید کاربرد دارد. فروش این قرص بدون نسخه پزشک ممنوع است. قرص لووتیروکسین در دوزهای مختلف و برندهای متفاوت عرضه می‌شود. قیمت قرص لووتیروکسین ایرانی و خارجی با هم متفاوت بوده و مسلما نوع خارجی آن گران‌تر است. با استفاده از این قرص می‌توان از بروز گواتر و سرطان تیروئید نیز جلوگیری نموده و همچنین به درمان آنها پرداخت. به منظور خرید قرص لووتیروکسین باید با نسخه پزشک به داروخانه‌های معتبر مراجعه نمود. بهتر است این دارو صبح‌ها به فاصله نیم تا یک ساعت قبل از صبحانه با معده خالی مصرف شود و تا ۴ ساعت بعد از مصرف داروهایی که با جذب لووتیروکسین تداخل دارند، خودداری شود.

کم کاری تیروئید چه بیماری است ؟

هنگامی که غده تیروئید قادر نیست به اندازه كافی هورمون‌های تيروئيدی توليد نمايد، کم‌کاری تیروئید به وجود می‌آید. کم شدن اشتها، عدم تحمل سرما، خشک و زبر شدن پوست، داشتن موهای ضعیف و شکننده، ضعف و خستگی، یبوست و گرفتگی عضلات از نشانه‌های کم کاری تیروئید به شمار می‌آیند. آمارها نشان می‌دهند که از هر ۱۰۰ نفر ۲ نفر به این بیماری مبتلا هستند. این بیماری با انجام آزمايش خون شناسايی و به راحتی قابل درمان است. برای درمان کم کاری تیروئید معمولا پزشکان قرص لووتیروکسین را تجویز می‌کنند. پيشگيری و درمان گواتر و سرطان تيروئيد از دیگر مزایای استفاده از قرص Levoxine است.

  اینفوگرافیک علائم کم کاری تیروئید

نکات مهم در رابطه با قرص لووکسین 0.1 میلی گرم

به موارد زیر دقت کنید:

  • اگر مصرف یک دوز از این دارو فراموش کردید، به محض یادآوری آن را مصرف نمایید ولی چنانچه زمان به یاد آوردن شما همزمان با مصرف دوز بعدی بود فقط یک دوز مصرف نمایید و از ۲ برابر نمودن دوز خودداری نموده و بقیه را طبق روال معمول مصرف کنید.
  • قبل از هر گونه عمل جراحی، حتی جراحی‌های دندانپزشکی و یا هر درمان اورژانسی پزشک معالج را از مصرف قرص لووتیروکسین مطلع سازید.
  • در صورت مصرف هر نوع دارویی قبل از مصرف لووتیروکسین پزشک را در جریان قرار دهید.
  • مصرف مقادیر مناسب از این قرص در دوران بارداری و شیردهی عوارض خاصی را نشان نداده است اما باز هم بهتر است با پزشک در این رابطه صحبت شود.
  • در مواردی که بیمار قادر به خوردن قرص نیست، می‌توان مقدار تجویز شده از قرص را خرد نموده و در حدود ۵ تا ۱۰ سی سی آب حل کرده و بلافاصله استفاده نمود.

نحوه مصرف قرص لووتیروکسین

هر یک عدد قرص لووکسین حاوی لووتیروکسین سدیم 0.1 میلی گرم است. مقدار مصرف صحیح هر دارو را پزشک تعیین می‌کند ولی مقدار مصرف معمول این دارو به قرار زیر است:

  • دوز معمول در هیپوتیروئیدی 7 mcg/kg/day است. در هیپوتیروئیدی شدید، درمان با دوز ۱۲.۵-۲۵ mcg/kg/day شروع می‌شود که به تدریج می‌توان هر ۲ تا ۴ هفته یک بار به همراه انجام آزمایشات لازم، به میزان ۲۵ میکروگرم در روز به آن افزود تا TSH به سطح نرمال برسد.
  • کودکان: توصیه می‌شود محاسبه دوز دارو بر اساس وزن بدن صورت گیرد.
  • سالمندان: در افراد بالای ۵۰ سال درمان با ۲۵-۵۰ mcg/day شروع می‌شود و در صورت نیاز هر ۶ تا ۸ هفته مقدار دارو تا رسیدن به حد مطلوب افزایش می‌یابد.
  • بیماران قلبی: در افراد بالای ۵۰ سال درمان با دوز ۱۲.۵-۲۵ mcg/day شروع می‌شود و در صورت نیاز هر ۴ تا ۶ هفته مقدار دارو تا رسیدن به حد مطلوب افزایش می‌یابد.

این دارو باید دور از رطوبت و در دمای کمتر از 30 درجه سانتیگراد نگهداری شود.

SiderAL
قرص آهن با جذب بالا
قیمت: 260.000 تومان
قیمت با تخفیف:197.000 تومان
SiderAL
قرص آهن با جذب بالا
قیمت اصلی: 260.000 تومان
قیمت با تخفیف: 197.000 تومان

  لووتیروکسین ایران هورمون

عوارض قرص لووتیروکسین چیست ؟

با مصرف این قرص ممکن است عوارض زیر مشاهده شود:

  • افزایش یا کاهش وزن
  • سردرد
  • استفراغ
  • اسهال
  • تغییر در اشتها
  • تب
  • تغییر در چرخه قاعدگی
  • حساسیت به گرما
  • ریزش مو
  • درد مفاصل
  • گرفتگی عضلات پا

برخی از عوارض جانبی ناشی از قرص لووکسین ممکن است جدی باشد. بنابراین با مشاهده علائمی همچون تنگی نفس، خس خس سینه، کهیر، خارش، بثورات پوستی، برافروختگی، درد معده، حالت تهوع و تورم دست و پا حتما با پزشک مشورت نمایید.

تداخل دارویی قرص لووکسین

لووتیروکسین می‌تواند با داروهای زیادی تداخل داشته باشد. بنابراین پیش از شروع مصرف این دارو در مورد دیگر داروهایی که استفاده می‌کنید، با پزشک مشورت نمایید. این قرص مهم‌ترین تداخلات خود را با داروها یا مکمل‌های زیر دارد که بین زمان مصرف آنها حداقل 4 ساعت باید زمان گذاشته شود:

  • آنتی اسیدها
  • تسکین دهنده‌های اسید صفراوی
  • رزین های تبادل یونی مثل سدیم پلی استایرن سولفونات
  • مهارکننده‌های پمپ پروتون
  • فنوباربیتال
  • ریفامپین

علاوه بر داروهای ذکر شده مکمل‌هایی مثل آهن، کلسیم، آلومینیوم و منیزیم و همچنین ویتامین C نیز می‌توانند با قرص Levothyroxine تداخل داشته باشند. همچنین خوراکی‌هایی وجود دارد که با قرص لووکسین تداخل ایجاد می‌کنند: قهوه، آب گریپ فروت، الکل، فرآورده‌های حاوی سویا، گردو و فیبرهای رژیمی.

کلام آخر

در پایان تاکید می‌کنیم که هرگز قرص لووکسین را بدون مشورت با پزشک مصرف و یا قطع نکنید. مقدار دقیق مصرف این قرص با در نظر گرفتن آزمایش تیروئید باید برای هر شخص به طور جداگانه توسط پزشک تعیین شود. قطع ناگهانی این قرص ممکن است با عوارض نامطلوبی همراه باشد. بنابراین در صورت لزوم به تدریج باید کم شود. سوالات خود را در مورد مصرف این قرص می‌توانید در پایان این مقاله درج نمایید و خیلی زود منتظر پاسخ خود از سوی پزشکان فعال در مجموعه مثبت سبز باشید.

مطالب مرتبط
بحث و تبادل نظر
guest

8 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
مجید
مجید

سلام خدمت شما یه سوال داشتم. من قرص لووتیروکسین ۵۰ طبق نظر پزشک ناشتا یک عدد میخورم. تیروئیدم ۷ بودکه بعد از مصرف تو یک ماه تیروئیدم اومد روی ۲.۵ اما بعد دیدم دوباره پاهام سرده و ازمایش دادم دیدم tsh شده ۷ .دوباره
همین روال صبح ناشتارو دکتر گفت ادامه بده و من انجام دادم میخواستم دوباره tsh شد ۳ بعد دوباره شده ۷.۵ دوباره ادامه دادم شد ۱.۵۶ بعد دوباره ادامت دادم اما این بار tsh شده ۸. میخواستم ببینم دلیلش چیه چون من طبق دستور دارم میخورم چکار باید بکنم

دکتر مریم حق نژاد
دکتر مریم حق نژاد
پاسخ به  مجید

همراه محترم
سلام
شما میزان مشخصی هورمون تیروئید را وارد بدن خود میکنید اما ممکن است میزان هورمون ترشح شده در بدن شما تحت عواملی مثل استرس و … متغیر باشد.
متشکرم

افسانه
افسانه

سلام من حدود سه هفته به تجویز پزشک قرص لووکسین صبح ناشتا مصرف میکنم ولی هرشب بادرود شدید معده ازخواب بیدار میشم لطفاً راهنمایی کنید چیکار کنم؟

دکتر مریم حق نژاد
دکتر مریم حق نژاد
پاسخ به  افسانه

همراه محترم
سلام
میتوانید قبل از خواب از یک قرص فاموتیدین 40 میلی گرم استفاده فرمایید.
متشکرم

مهدی
مهدی

باسلام،
بنده دارای نتیجه TSH ۷ هستم. از بیش از یکسال تنگی نفس دارم.‌آیا نیاز به انجام سونوگرافی گواتر هست؟
در ضمن ریفلاکس معده نیز دارم.‌ از آنجا که داروهای هر دو عارضه قبل از صرف صبحانه است، تداخلی در مصرف دارد یا خیر؟
بعد از صبحانه به اندازه بیش از ۵۰۰ سی سی محلول قهوه نیز جزو عادت روزانه بنده هست.
ممنون از راهنمایی و توصیه پزشکی.
با سپاس مجدد

کارشناس ارشد تغذیه
کارشناس ارشد تغذیه
پاسخ به  مهدی

با سلام همراه گرامی،
بین داروها حداقل یک ساعت فاصله باشد.
مصرف قهوه می‌تواند رفلاکس را تشدید کند

الله کرم بحرینی
الله کرم بحرینی

سلام من روزی یه دونه لووتیروکسین 100 میخورم. آزمایش دادم tsh هست 27.5
حالا با این وضعیت مصرف ذو باید چقدر زیاد کنم؟
ممنون میشم جواب بدید
شماره واتساپم 09179612263
دسترسی به پزشک ندارم تا یک ماه دیگه

دکتر حامد دادالهی
دکتر حامد دادالهی

با سلام
قرص رو باید صبح ناشتا مصرف کنید اثر بخشی بیشتر دارد