نفخ شکم نوزادان و راه های پیشگیری از آن

امتیاز دهید

نفخ شکم نوزادان و راه های پیشگیری از آن کولیت، دل درد و ناآرامی در نوزادان شیرخوار همگی نشونه هایی از نفخ شکم نوزادان است. که نوزاد در اثر نفخ و عدم توانایی در خارج کردن گاز معده دچار دل پیچه و دل درد می شود. پس تعجب آور نیست که اگر گاهی اوقات شاهد […]

نفخ شکم نوزادان و راه های پیشگیری از آن
آنچه در این مقاله می خوانیم

نفخ شکم نوزادان و راه های پیشگیری از آن

کولیت، دل درد و ناآرامی در نوزادان شیرخوار همگی نشونه هایی از نفخ شکم نوزادان است. که نوزاد در اثر نفخ و عدم توانایی در خارج کردن گاز معده دچار دل پیچه و دل درد می شود. پس تعجب آور نیست که اگر گاهی اوقات شاهد گریه و بی قراری بی مورد نوزادان باشید که در این شرایط کودکان پاهای خود را بالا برده و سعی دارند تا به ناحیه ای که درد می کند نزدیک کنند و مدام پشت خود را کش می دهند.

قبل از هر چیز لازم به ذکره نفخ شکم نوزادان از بدو تولد به دلیل تغییر نوع غذا به شیر مادر و همینطور در سنین 6 تا 12 ماهگی به دلیل تغییر سبک غذایی از شیر به مواد جامد با اونها همراهه، اما این اتفاق بسیار طبیعی بوده و برای اکثر نوزادان بوجود می یاد و جای هیچ گونه نگرانی نیست.

علت نفخ شکم نوزادان چیست؟

عدم شکل گیری فلور میکروبی

تا قبل از تولد می دونیم که نوزاد در شکم مادر بواسطه جفت و از طریق بند ناف از خون مادر تغذیه می کنه و به محض تولد روند تغذیه تغییر پیدا می کنه و چون نوزاد هنوز در داخل دستگاه گوارش خود باکتری های لازم را ندارد، دچار مشکلات دل پیچه، قولنج و یا همون نفخ شکم می شه. این مشکل در بسیاری از نوزادان از ابتدای تولد شروع شده و تا حدود سه الی چهار ماهگی به محض شکل گیری فلور میکروبی برطرف خواهد شد.

نوع تغذیه مادر

علاوه بر فقدان باکتری های ضروری در دستگاه گوارشی نوزاد، نوع تغذیه مادر در دوران شیردهی بسیار اهمیت داره، زیرا هر غذایی که مادر می خوره، طعم و بوی آن در شیر نمود پیدا می کنه و نوزادان قادر به تحمل و هضم آن نیستند، پس در این دوران مادران هم بایستی مراقب نوع تغذیه خود باشند.

مواد غذایی موثر نفخ شکم نوزادان

  • میوه جاتی از قبیل موز، زردآلو، انار، مصرف بیش از حد گوجه سبز، شاه توت، گیلاس و خربزه
  • پوست انگور، انجیر، مصرف بیش از حد خاکشیر و کشک
  • تره، ترب، کاهو، انواع کلم و پیاز
  • زرشک، همه حبوبات و شیر

پیشگیری از نفخ شکم نوزادان

پوزیشن صحیح حین شیردادن

سعی کنید در یک حالت صحیحی بنشینید که هم خودتون راحت باشید و هم نوزاد حس آرامش داشته باشه و هیچ گاه سینه خود را به زور وارد دهان نوزاد نکنید زیرا سبب ورود هوای زیادی و در نتیجه تولید نفخ شکم می شه.

آروغ گیری نوزادان بعد از شیردهی

پس از اینکه شیردهی به اتمام رسید با انجام روش های گوناگون از جمله بغل کردن نوزاد و آروم به پشتش زدن و یا سوار کالاسکه کردن و در اطراف چرخاندن و یا سوار ماشین کردن و دور زدن سعی کنید آروغ کودک را بگیرید.

استفاده از قرص های پروبیوتیک

با پزشک خود صحبت کنید و در صورت صلاحدید می تونید از قرص های پروبیوتیک استفاده کنید. این قرص در مواقعی که سیستم گوارشی نوزاد به هم می ریزد قادر به برقراری تعادل میکروبی بوده و تا حد بسیار زیادی تسکین بخش می باشد.

مجله مثبت سبز

مطالب مرتبط
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها