مجله مثبت سبز

فواید قاعدگی برای بدن چیست ؟

امتیاز دهید

شاید شنیدن عبارت فواید قاعدگی برای بدن کمی عجیب به نظر برسد، پروسه‌ای که گاه با درد و ضعف زیادی نیز می‌تواند همراه باشد! برای دانستن این فواید بهتر است با ما تا انتهای این مطلب از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز همراه باشید. سيكل قاعدگی چيست ؟ پریود شدن قسمتی از سيكل قاعدگی است؛ […]

فواید قاعدگی برای بدن چیست؟

شاید شنیدن عبارت فواید قاعدگی برای بدن کمی عجیب به نظر برسد، پروسه‌ای که گاه با درد و ضعف زیادی نیز می‌تواند همراه باشد! برای دانستن این فواید بهتر است با ما تا انتهای این مطلب از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز همراه باشید.

سيكل قاعدگی چيست ؟

پریود شدن قسمتی از سيكل قاعدگی است؛ در يک سيكل قاعدگی بدن خانم‌ها تغييراتی دارد تا هر ماه برای باردار شدن آمادگی کافی داشته باشد. يک سيكل قاعدگی از اولين روز خونريزی قاعدگی شروع می‌شود. متوسط زمان يک سيكل قاعدگی نرمال 28 روزه است اما يک سيكل نرمال ممكن است از 23 تا 35 روز متفاوت باشد.

در بين خانم‌ها اين طور شايع شده كه عادت ماهيانه بايد هر 4 هفته يک بار اتفاق بيفتد، در حالی که در اكثر خانم‌ها بی نظمی‌های زیادی در عادت ماهيانه وجود دارد. معمولا چرخه عادت ماهيانه 28 روزه است، اما اين عدد برای همه و حتی برای يک خانم‌ در تمام طول سال ثابت نيست و ممكن است بين 24 تا 34 روز متغير باشد.

ارگان های دخيل در ايجاد يک سيكل قاعدگی منظم

مغز، غده هيپوفيز، رحم و گردن رحم، تخمدان‌ها و لوله‌های فالوپ و واژن در ایجاد سیکل منظم قاعدگی نقش دارند.

هورمون های مرتبط با قاعدگی

تغيير سطح هورمون‌های جنسی در بدن باعث ايجاد مراحل مختلف سيكل قاعدگی می شود. دو هورمون اصلی مرتبط با قاعدگی كه توسط تخمدان‌ها توليد می‌شوند عبارتند از استروژن و پروژسترون؛ هورمون‌های FSH  و LH كه در هيپوفيز ساخته می‌شوند هم در اين امر سهیم هستند.

شدت خونریزی قاعدگی چقدر باید باشد ؟

مقدار خونریزی برای هر خانم می‌تواند متفاوت باشد اما به طور کلی در هر قاعدگی حدود 30 تا 40 سی سی خون از دست می‌رود، اگر این میزان بیشتر باشد، احتمالا مشکلی وجود دارد. در واقع اگر مجبور می‌شوید به طور مرتب نوار بهداشتی خود را تعویض کنید، احتمالا پای مشکلی در تخمدان‌ها یا مشکلات هورمونی در میان است.

 عادت ماهیانه

مصرف قرص‌های ضدبارداری می‌تواند برای کنترل این مشکل کارساز باشد. البته بهتر است اول به پزشک مراجعه کنید تا بررسی‌های لازم را انجام داده و تجویز مناسبی داشته باشد.

چرخه قاعدگی به طور منظم برای هر زن و سلامتی وی بسیار مفید بوده و مزایای زیادی دارد. دوره‌های قاعدگی برای هر فردی می‌تواند متفاوت باشد، اختلال در هورمون‌های یک زن اغلب باعث مشکلات بسیاری در سلامت می‌شود؛ افزایش وزن، تحریک، نوسانات خلقی، خستگی و… از شایع‌ترین مشکلاتی است که یک خانم در بر هم خوردن نظم قاعدگی می‌تواند داشته باشد.

خرید مکمل های دوران قاعدگی

همچنین باید گفت که چرخه قاعدگی به طور منظم کمک می‌کند تا خانم‌ها به لحاظ ذهنی در سطح بالایی قرار بگیرند.

فواید قاعدگی برای بدن چیست؟

در اینجا برخی از فواید قاعدگی را با یکدیگر مرور می کنیم

یک دوره منظم اغلب به عنوان یک چرخه‌ای که 28 روز طول می کشد طبقه بندی می‌شود اما گاهی اوقات چرخه‌های قاعدگی در فاصله‌ 21 تا 36 روز هم برای برخی خانم‌ها طبیعی است.

فواید قاعدگی و سلامت استخوان های بدن

تعادل مناسب بین هورمون‌هایی نظیر استروژن، پروژسترون، تستوسترون و… کمک می‌کند تا استخوان‌ها سالم و قوی باشند. هورمون‌های دیگری هم در بدن زنان وجود دارند که همواره باید در تعادل مناسب قرار داشته باشند؛ هورمون‌هایی مثل تیروئید، پاراتیروئید، کورتیزول، انسولین. اگر اختلال در این هورمون‌ها ایجاد شود، در نهایت به دوره‌های نامنظم منجر شده و پوکی استخوان را در پی خواهد داشت.

 فواید پریود شدن

متعادل نگه داشتن هورمون ها

وقتی که خانمی دوره‌های منظم قاعدگی را پشت سر می‌ گذارد یعنی هورمون‌های جنسی بدنش در وضعیت مناسبی قرار دارند.

حفظ وزن مناسب

معمولا چربی در اطراف شکم جمع می‌شود؛ تولید بیش از حد استروژن و کمبود انسولین باعث ایجاد چاقی در زنان می‌شود. قاعدگی منظم با تعادل هورمونی موجب حفظ تناسب اندام خواهد شد.

فواید قاعدگی و عملکرد مناسب تیروئید

تیروئید عملکرد هر سلول در بدن را کنترل می‌کند؛ این غده حتی روند رشد، ترمیم و تعادل میزان سوخت و ساز بدن را تنظیم می‌نماید. هنگامی که اختلال در سطح هورمون‌های تیروئید وجود دارد در نهایت منجر به افزایش وزن می‌شود. کلسترول بالا، افسردگی و سایر اختلالات مختلف بدن هم بخشی از عوارض دوره‌های نامنظم قاعدگی هستند. بنابراین عملکرد مناسب هورمون‌ها به دوره‌های منظم بدن بستگی دارد.

نتیجه یک تحقیق

در مقاله اخیر نیویورک تایمز با عنوان “چگونه می‌توان دوره قاعدگی خود را متوقف کرد” چنین استدلال شد که زنان با استفاده از داروهای سرکوبگر قاعدگی باعث از بین بردن سلامت و رفاه خود می‌شوند، نویسنده پیشنهاد داشت که زنان تنها تصمیم گرفتند که دوره‌های قاعدگی را متوقف نکنند اما نمی‌دانند که دوره ماهانه نشانه‌ای از سلامت محسوب می‌شود!

واقعیتی که در سال گذشته توسط کمیته زنان و متخصصین زنان و زایمان آمریكا مطرح شد و مشخص شد كه قاعدگی منظم پنجمین نشانه حیاتی سلامتی زنان است و تعداد قابل توجهی از تجویز های قرص‌های ضد بارداری هورمونی نشان می‌دهد که زنان احتمال بیشتری دارد که فقط در شرایط خاص به این باور برسند که دوره‌های ماهانه غیر ضروری و ناسالم هستند و کسانی که تصمیم گرفتند که از این داروها استفاده مداوم کنند، احتمالا عواقب ناگوار سرکوب قاعدگی و چرخه قاعدگی را نمی‌دانند!

باید بدانید که با مصرف قرص‌های ضد بارداری هورمونی و سرکوب قاعدگی، خودتان را در معرض مشکلات سلامتی قرار می‌دهید که می‌تواند باعث ناباروری و بروز انواع بیماری‌ها شود.  توقف دوره ماهانه برای سال‌ها ممکن است مشکلی برای شما ایجاد نکند تا زمانی که اقدام به باردار شدن می‌کنید و آن وقت متوجه مشکلات عدیده‌ای خواهید شد.

چه زمانی بايد به پزشک مراجعه كرد ؟

در موارد زیر باید به پزشک متخصص زنان مراجعه داشته باشید:

  • عدم شروع قاعدگی تا سن 16 سالگی
  • متوقف شدن بی دليل عادات ماهيانه
  • خونريزی بيش از 7 روز
  • حجم زيادی از حد خونريزی
  • درد شديد هنگام قاعدگی

نکته مهم

هنگامی که پزشک از شما می‌پرسد که دوره ماهیانه شما چقدر طول می کشد در واقع منظورش این هست که چند روز بین اولین روز یک دوره قاعدگی تا اولین روز از قاعدگی بعدی فاصله وجود داشته است؟

روز اول قاعدگی اولین روز معمولی خونریزی شماست نه روزی که قبل از آغاز قاعدگی، لکه بینی یا خونریزی خفیف دارید.

قرص های ضدبارداری

اگر از قرص‌های جلوگیری از بارداری استفاده می‌کنید ابتدا مطمئن شوید که آنها را در نمودار الگوی چرخه ماهیانه خود مصرف می‌کنید. در صورتی که قرص‌ها را درست و دقیق مصرف ننمایید، چرخه شما طوری هماهنگ می‌شود که قاعدگی هر ماه در زمان خاصی رخ ندهد.

سخن پایانی

همان طور که با خواندن این مطلب متوجه شدید، پریود شدن می‌تواند برای سلامتی فواید بسیاری داشته باشد بنابراین نباید بدون دلیل قانع کننده مانع از سیکل طبیعی قاعدگی شد. پریود شدن سبب برقراری تعادل بین هورمون‌ها شده و سلامتی را برای شما به ارمغان خواهد آورد. با توجه به این مطلب توصیه می‌شود که اگر در روند عادت ماهیانه خود دچار اختلال و نامنظمی شدید، حتما آن را جدی گرفته و به متخصص زنان مراجعه کنید تا علت آن را پیگیری نماید. آیا سیکل قاعدگی شما همیشه منظم است؟

مطالب مرتبط
بحث و تبادل نظر
1 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
معصومه عظیمی
معصومه عظیمی

سلام وقتی عادت ماهانه میشوم لکهای صورتم کمرنگ و یا کلا از بین میروند