خطرات پیک هفتم کرونا در ایران

امتیاز دهید

در تیر 1401 بار دیگر شاهد افزایش آمار مبتلایان به کووید-19 بودیم و متاسفانه تعداد فوتی‌ها نیز رو به افزایش رفته و وارد پیک هفتم کرونا شدیم. این بار نیز ویروس منحوس کرونا با جهشی جدید دنیا را شگفت‌زده کرده است. در مورد جهش جدید کرونا هر اطلاعاتی که نیاز دارید در این مقاله در […]

پیک هفتم کرونا

در تیر 1401 بار دیگر شاهد افزایش آمار مبتلایان به کووید-19 بودیم و متاسفانه تعداد فوتی‌ها نیز رو به افزایش رفته و وارد پیک هفتم کرونا شدیم. این بار نیز ویروس منحوس کرونا با جهشی جدید دنیا را شگفت‌زده کرده است. در مورد جهش جدید کرونا هر اطلاعاتی که نیاز دارید در این مقاله در اختیار شما قرار خواهیم داد؛ پس همراه مجله مثبت سبز باشید.

سویه BA5 کرونا چیست ؟

زیرسویه BA5 یکی از انواع امیکرون است و امیکرون نیز خود یکی از سویه‌های ویروس کرونا به حساب می‌آید. طبق گفته متخصصان در حال حاضر بیش از 80% موارد مثبت ابتلا به کرونا مربوط به نوع BA.5 است. امیکرون زیرسویه‌های دیگری هم دارد که احتمالا به اندازه BA5 عفونی نیستند. تا به اینجا تحقیقات نشان داده است که BA5 مانند اومیکرون نسبت به دیگر سویه‌های کرونا کمتر موجب درگیری ریه می‌شود اما متاسفانه سرعت سرایت آن بیشتر است. به طوری‌که گفته می‌شود هر فرد مبتلا می‌تواند حدودا 18 نفر دیگر را مبتلا کند. اگر قبلا به کرونا مبتلا شده‌اید، همچنان این امکان وجود دارد که به واریانت BA5 هم مبتلا شوید. یعنی گمان نکنید که با یک بار کرونا گرفتن در برابر همه سویه‌های آن مصون شده‌اید.

علائم کرونا BA5

4 مورد از نشانه‌های ابتلا به نوع جدید کرونا عبارتند از:

  • گلودرد شدید: که علاوه بر سوزش و خارش گلو ممکن است به گوش هم آسیب برساند.
  • تعریق زیاد: بیشتر در شب دیده شده و ممکن است باعث خیس شدن بالش شده و اختلالات خواب ایجاد کند.
  • بدن‌درد و احساس کوفتگی
  • بی اشتهایی و زود سیر شدن

به جز این موارد که جزء شایع‌ترین‌ها بودند علائم دیگری مثل سرفه، تب، آبریزش بینی، سردرد، تنگی نفس و … نیز ممکن است در کرونای جدید دیده شود.

  دوز چهارم واکسن کرونا

سرایت پذیری جهش جدید ویروس کووید-19

مطالعات نشان می‌دهد که سرایت پذیری واریانت‌های BA4 و BA5 که اخیرا در ایران رو به افزایش رفته است، حدود 2 برابر امیکرون اصلی بوده و بنابراین باید پروتکول‌های بهداشتی را بیش از پیش رعایت کرد. در پیک هفتم کرونا نیز مانند قبل هرگز نباید زدن ماسک را پشت گوش بیندازید. همچنین نکته دیگری که جهت پیشگیری از ابتلا به کرونا باید مد نظر قرا گیرد، شستن دست‌ها با آب و صابون است. اگر از لمس کردن اجزای صورت خود پرهیز کنید، احتمال ورود ویروس Covid-19 به بدن شما کمتر خواهد بود. در مراکز و محافلی که جمعیت زیاد است، فاصله‌گذاری اجتماعی را نیز فراموش نکنید.

دوز چهارم واکسن کرونا برای مبارزه با پیک هفتم کرونا

وزارت بهداشت به کلیه افرادی که از تزریق دوز سوم واکسن کرونای آنها 6 ماه گذشته است، توصیه می‌کند که برای تزریق دوز چهارم اقدام کنند. اکثر پزشکان توصیه کرده‌اند که بهتر است دوز چهارم این واکسن با انواع قبلی متفاوت باشد. یعنی اگر قبلا واکسن سینوفارم زده‌اید، بهتر است این‌بار نوع دیگری (مثل اسپایکوژن یا پاستوکوک) را تزریق کنید.

در صورت ابتلا به کرونای جدید چند روز قرنطینه شویم ؟

اگر پیک هفتم کرونا شما را هم درگیر کرد، از زمان شروع علائم بهتر است به مدت 10 روز خود را قرنطینه کنید. البته دقت داشته باشید که رعایت 5 روز اول قرنطینه جهت کاهش احتمال انتقال این بیماری به اطرافیان اهمیت بیشتری دارد. با توجه به اینکه آمار مبتلایان به کرونا در حال حاضر روند افزایشی دارد توصیه می‌شود که با مشاهده هر نوع علائم شبیه به سرماخوردگی مثل گلودرد، بدن‌درد، سردرد و … خود را قرنطینه کنید. به نظر می‌رسد در فرم جدید کرونا درگیری ریه کمتر از سویه‌های قبلی باشد اما قابلیت سرایت آن بیشتر است؛ پس باید محافظت بیشتری از خود به عمل آورید. علائم کرونای جدید هم مانند قبلی‌ها در شب و عصر بیشتر بروز می‌کند و در صبح و ظهر کمتر آزاردهنده است.

دوره نهفتگی کرونای جدید چند روز است ؟

از زمانی‌که فرد در مواجهه با فرد مبتلا به کرونای BA5 قرار می‌گیرد، معمولا 2 تا 5 روز طول می‌کشد تا علائم ابتلا را نشان دهد. همانند واریانت‌های قبلی در این سویه نیز احتمال منفی شدن تست کرونا به صورت کاذب وجود دارد. بنابراین معیار اصلی شما برای اینکه متوجه شوید کرونا دارید یا نه باید علائم بالینی شما و نظر پزشکتان باشد.

  زدن ماسک برای جلوگیری از کرونای جدید

درمان کرونای BA5

چنانچه اشاره کردیم این کرونا نیز علائمی مشابه با دیگر سویه‌های قبلی کرونا دارد. در صورتی‌که علائم خفیف باشد حتی با درمان‌های خانگی نیز می‌توانید به بهبود خود کمک کنید. اما به هر حال با مشاهده هر نوع علائم مشکوک به کرونا بهتر است مراجعه‌ای به پزشک داشته باشید. در صورتی‌که علائم تنفسی دیده شود، فرد حتما باید به مراکز درمانی مراجعه کند تا در صورت لزوم بستری شود.

راه های درمان خانگی گلودرد در کرونای جدید

گفتیم که یکی از مهم‌ترین نشانه‌های کرونای BA5 گلودرد است. به همین دلیل در اینجا راه‌های خانگی کمک به درمان این عارضه را ذکر می‌کنیم تا به کمک آنها بتوان درمان را تسریع کرد:

  • آب‌نمک غرغره کنید.
  • از خوردن غذاهای پرادویه، سرخ‌کردنی و ترشیجات بپرهیزید.
  • مایعات ولرم بخورید. دقت داشته باشید که مایعات خیلی داغ می‌تواند شرایط سوزش گلو را بدتر کند.
  • از به‌دانه استفاده کنید.
  • دمنوش آویشن به همراه عسل می‌تواند بسیار موثر باشد.
  • فرنی و نشاسته بخورید.
  • از مصرف دمنوش‌هایی که حاوی کافئین هستند، بپرهیزید.
  • برای خرید پودر روتارین اقدام کنید. در این پودر از به‌دانه و گیاه مرزنجوش استفاده شده و تهیه آن نیازی به نسخه پزشک ندارد.
  • می‌توانید هر 8 ساعت یکبار شربت دیفن هیدرامین بخورید. البته توصیه می‌کنیم این دارو تحت نظر پزشک استفاده شود.

تقریبا 70 درصد افراد مبتلا به کرونای جدید نیازی به بستری شدن در بیمارستان ندارند و با داروهای معمول سرماخوردگی و افزایش مصرف مایعات رو به بهبود می‌روند. زیرسویه BA.5 بیشتر منجر به بستری افراد می‌شود که ضعف سیستم ایمنی دارند یا مسن هستند و واکسن کرونا نزده‌اند.

سخن پایانی

برای در امان ماندن از پیک هفتم کرونا واکسیناسیون دوز چهارم خود را هر چه زودتر انجام دهید. فاصله اجتماعی را رعایت کرده و حتما به ویژه در مراکز عمومی ماسک بزنید. شستن و ضد عفونی کردن دست‌ها نیز از مواردی است که حتما باید به آن دقت داشته باشید. با مشاهده هر نوع علائمی که شما را مشکوک به کرونای جدید نشان می‌دهد، حتما خود را قرنطینه کنید تا از انتشار بیماری جلوگیری به عمل آید.

مطالب مرتبط
دسته بندی: بیماری ها
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها