بیماری چاقی و جراحی های درمان کننده آن

امتیاز دهید

بیماری چاقی و جراحی های درمان کننده آن گاهی کمی اضافه وزن رو هم چاقی می دونیم و سریعا در صدد رفع اون برمیایم، بعضی وقت ها هم این اضافه وزن حقیقتا به چاقی مفرط مبدل میشه که دیگه کاهش دادن اون سخته، در این مواقع میشه اصطلاح بیماری چاقی رو به کار برد. اما […]

بیماری چاقی و جراحی های درمان کننده آن
آنچه در این مقاله می خوانیم

بیماری چاقی و جراحی های درمان کننده آن

گاهی کمی اضافه وزن رو هم چاقی می دونیم و سریعا در صدد رفع اون برمیایم، بعضی وقت ها هم این اضافه وزن حقیقتا به چاقی مفرط مبدل میشه که دیگه کاهش دادن اون سخته، در این مواقع میشه اصطلاح بیماری چاقی رو به کار برد.

اما حقیقتا این بیماری به چه معناست و مثل باقی امراض چه دلایل، نشونه ها و چه درمان هایی داره؟

چرا چاقی رو یه بیماری می دونیم؟

چاقی خود به خود می تونه زمینه ساز دنیایی از امراض به حساب بیاد، قدم اول در کاستن اعتماد به نفس، تنگی نفس، ناباروری، دیابت، انواع سرطان و… همگی از بیماری هایی است که چاقی دلیل و سرمنشا اونهاست.

وزن بدن وقتی زیاد میشه که مقدار انرژی که از خوردن غذا به دست میاد از مقدار انرژی که با فعالیت روزمره سوزونده و مصرف میشه، بیشتر باشه. اگه مقدار افزایش وزن در حدی باشه که شاخص BMI بالای 25 باشه، به عنوان اضافه وزن و بالای 30 رو چاق در نظر می گیریم.

عوارض چاقی مفرط یا همون بیماری چاقی چیست؟

بیماری چاقی و جراحی های درمان کننده آن

عوارضی چون مشکلات قلبی، اختلال عروق اصلی قلب، پرفشاری خون، واريس اندام تحتانی، مشكلات ريوی مثل تنگی نفس در حين فعاليت، وقفه نفس در خواب، عوارض گوارشی مثل ريفلاكس معده، سنگ های صفراوی، دردهای مفاصل زانو، قوزک پا، مهره های كمری و آرتروز ناشی از سائيدگی سطح مفصلی، افزايش چربی خون، بیماری ديابت، تخمدان های پليكيستيک، نازايی و عقيمی و همچنین اختلالات قاعدگی، سقط جنين و بروز برخی ناهنجاری های جنينی، از جمله عوارض قابل توجه چاقی در بانوان است. احتمال بروز آمبولی ريوی در افراد چاق نسبت به افراد لاغر يا نرمال به مراتب بيشتر است.

روش های درمان کدامند؟

در اغلب موارد ورزش و داشتن تحرک کافی و همچنین سر و سامان دادن به برنامه غذایی می تونه باعث کاهش وزن بشه، اما در این بین برخی افراد که به چاقی مفرط دچار هستن، با این روش ها قادر به کم کردن همه اضافه وزن خود نیستن، از این روعمل های جراحی مختلف می تونن چاره ساز باشن.

سه روش جراحی:

  1. اولين روش، محدود كننده ورود غذاست كه با تنگ كردن ابتدای معده با گذاشتن حلقه سيلكونی كه قابل تنظيم هم هست ورود و مصرف غذا محدود می شه.
  2. در روش دوم، با بريدن و برداشتن سه چهارم معده به طور عمودی از حجم معده كاسته می شه.
  3. سومين روش عمل توام محدود كردن ورود غذا و ايجاد سوجذبه، در اين روش معده از مسير ورود و عبور غذا حذف می شه و مواد غذايی مستقيما به روده باريک وارد ميشن.
  4. روش چهارم تلفيقی از عمل اسليو و جابه جايی روده باریکه که در اين عمل هم غذا به ميزان محدود مصرف و هم از جذب اون كاسته ميشه.

مجله مثبت سبز

مطالب مرتبط
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها