کلوفیبرات داروی ضد چربی

3/5 - (1 امتیاز)

کلوفیبرات داروی کاهنده چربی خون نام فارسی: کلوفیبرات نام انگلیسی: Clofibrate رده درمانی: پایین آورنده چربی خون اشکال دارویی: کپسول مکانیسم اثر: كلوفيبرات بعنوان یک داروی پایین آورنده چربی خون ممكن است با افزايش كاتابوليسم ليپوپروتئين‌هاي داراي دانسيته بسيار كم(VLDL)، غلظت سرمي تري‌گليسريدها را كاهش دهد. اين دارو با مهار بيوسنتز كلسترول، غلظت سرمي كلسترول […]

کلوفیبرات داروی ضد چربی
آنچه در این مقاله می خوانیم

کلوفیبرات داروی کاهنده چربی خون

نام فارسی: کلوفیبرات

نام انگلیسی: Clofibrate

رده درمانی: پایین آورنده چربی خون

اشکال دارویی: کپسول

مکانیسم اثر:

كلوفيبرات بعنوان یک داروی پایین آورنده چربی خون ممكن است با افزايش كاتابوليسم ليپوپروتئين‌هاي داراي دانسيته بسيار كم(VLDL)، غلظت سرمي تري‌گليسريدها را كاهش دهد. اين دارو با مهار بيوسنتز كلسترول، غلظت سرمي كلسترول را (به ميزان كمتر) كم مي‌كند. هر دوي اين مكانيسم‌ها ناشناخته است. كلوفيبرات دقيقاً با جمفيبروزيل (gemfibrozil)l مشابه می باشد.

میزان و نحوه مصرف دارو:

برای بزرگسالان میزان دو گرم در 2 تا 4 دوز منقسم تجویز می شود. برخی از بیماران ممکن است به مقادیر کمتری دارو پاسخ دهند. این دارو در کودکان کاربرد ندارد و کاهش مقدار مصرف بر اساس میزان چربی خون تنظیم می شود.

توضیحات دارو:

داروی کلوفیبرات به منظور درمان زیادی چربی خون در بیمارانی که به درمان با رژیم غذایی و یا سایر روش ها پاسخ کافی نداده اند نیز تجویز می شود. این دارو از روده به طور کامل و به آهستگی جذب می شود. پیوند آن به پروتئین بسیار بالا است و دارو در کبد و مجرای گوارش متابولیزه می شود. نیمه عمر آن در حدود 6 تا 25 ساعت بوده و غلظت پلاسمایی آن طی 2 تا 5 روز بعد از مصرف دارو کاهش می یابد. زمان لازم برای رسیدن به اوج غلظت پلاسمایی 2 تا 6 ساعت  و زمان لازم برای رسیدن به اوج اثر 3 هفته می باشد. در نهایت دفع دارو کلیوی است.

عوارض جانبی و هشدارها:

  • حالت تهوع، کاهش اشتها، درد معده و خارش
  • کهیر، کاهش توانایی جنسی، سردرد، سرگیجه و کسالت
  • ریزش مو، مسمومیت بافت عضلانی و سنگ های صفراوی

هشدارها:

  • این دارو در کودکان منع مصرف دارد.
  • برای کاهش تحریکات گوارشی دارو را همراه با غذا میل کنید.
  • در بیماران مبتلا به عیب کار کلیه و کبد با احتیاط مصرف شود.
    هشدار !!!

همراهان گرامی مثبت سبز، مصرف و تعیین دوز دارو به عهده پزشک معالج شما می باشد و مجله پزشکی مثبت سبز هیچگونه مسئولیتی در خصوص مصرف خود سرانه داروها ندارد.
لطفا قبل از مصرف هرگونه دارو به صورت خود سرانه با پزشک معالج خود مشورت نمایید.

مجله مثبت سبز

مطالب مرتبط
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها