خارج کردن جرم گوش می تواند به گوش آسیب وارد کند

امتیاز دهید

شستشوی جرم گوش و آسیب های احتمالی جرم گوش هم به مانند موی بینی شاید چندش آور باشه اما قطع به یقین حکمتی برای بودنشون وجود داره. جرم گوش یا همون سرومن دقیقا به مانند موهای بینی عمل کرده و به نحوی یکی از سدهای دفاعی بدن در برابر ورود خاک، غبار و انواع باکتری […]

خارج کردن جرم گوش می تواند به گوش آسیب وارد کند

شستشوی جرم گوش و آسیب های احتمالی

جرم گوش هم به مانند موی بینی شاید چندش آور باشه اما قطع به یقین حکمتی برای بودنشون وجود داره. جرم گوش یا همون سرومن دقیقا به مانند موهای بینی عمل کرده و به نحوی یکی از سدهای دفاعی بدن در برابر ورود خاک، غبار و انواع باکتری ها می باشد. مشخصا موم گوش برای همه وجود داره اما نکته جالب اینجاست که مقدار و نوع آن مانند سایر صفات انسان، به ژنتیک ربط داره.

جرم گوش چیست و چه وظیفه ای بر عهده داره؟

جرم گوش ماده ای مومی شکل، چسبناک و زرد رنگه که توسط غدد پوست کانال گوش ساخته می شوند و از دو نوع خشک و مرطوب تشکیل شده اند، و اینکه جرم گوش شما از کدام نوع است کاملا به عامل وراثت بستگی داره، جالبه بدونید جرم گوش هم به مانند قد و رنگ پوست به طور کامل وابسته به ژن هر فرد متفاوت می باشد. بعنوان مثال مردم ساکن در آسیای شمال شرقی خصوصا مردم کشورهای چین و کره جرم گوش خشک دارند و سایر کشورها جرم گوش مرطوب دارند. جرم گوش با حالت روغنی و ضد باکتری که دارد برای نرم نگه داشتن و حفظ سلامت مجرای گوش خارجی بسیار ضروری است.

چرا پاکسازی گوش، آسیب رسونه؟

پاکسازی گوش تا حد مجاز مانعی نداره اما اگر برای از بین بردن جرم گوش وسواس داشته باشید و تمام جرم ها رو از بین ببرید مشکلات فراوانی از جمله کاهش شنوایی براتون بوجود می یاد، چرا که جرم گوش هر چند که ناخوشایند ما باشه بعضی مواقع راه نفوظ موادی مثل غذا، حشرات و سنگ های کوچک را که می توانند وارد گوش شوند را مسدود می کنه. حال اگر جرم گوش را بیش از حد بردارید ممکنه بنا به دلیل مذکور دچار مشکل شویم.

علائم تجمع جرم گوش

  • احساس کیپ شدن گوش
  • احساس درد و ناراحتی در گوش
  • احساس سنگینی و پری در گوش
  • احساس شنیدن صدای زنگ در گوش
  • حس خارش، بوی نامطبوع و بروز ترشحات

خارج کردن جرم گوش می تواند برای گوش آسیب رسان باشد؟

اگر فقط جرم اضافی را خارج کنید مانعی ندارد، اما اگر اقدام به تخلیه تمامی جرم ها داشته باشید؛ بله این عمل آسیب رسان خواهد بود. در حالت کلی شسشتوی گوش چه در خانه و چه در مطب بهتره انجام نشود زیرا خود گوش به طور خودکار هر از چند گاهی اقدام به تخلیه این جرم ها می کند. حتی اگر اصرار به این کار دارید دقت داشته باشید اگر گوشتون عفونت داره به هیچ عنوان این کار نکنید، چون شستشوی گوش با وجود اینکه بسیار رایج است ممکنه مشکلاتی به شرح زیرا بوجود آورد:

عوارض مستقیم شستشوی گوش

عفونت گوش

بر اثر شستشوی گوش ممکنه عفونت گوش خارجی و مجرای شنوایی و همینطور عفونت گوش میانی که نوعی التهاب است به وسیله عفونت بخش میانی رخ دهد.

سوراخ شدن پرده‌ی گوش

حتما تا حالا شنیده اید که شستشوی گوش و یا دست کاری کردن گوش با انواع اجسام مثل گوش پاک کن ممکنه منتهی به سوراخ شدن پرده گوش بشه، دلیل این حادثه فشردن بیش از حد جرم گوش به داخل است، به طوریکه فشار بیشتری به گوش وارد می شود و خطر سوراخ شدن پرده افزایش می یابد. گاهی اوقات هم مایع دورن مجرای گوش به دام می افتد و فشار را به حدی بالا می بره که این خود دلیلی بر پارگی پرده گوش می باشد.

عوارض غیر مستقیم شستشوی گوش

  • ناراحتی یا درد در مجرای گوش
  • زنگ زدن یا وزوز گوش
  • سرگیجه‌ی موقت

عوارض مذکور غالبا کوتاه مدت هستند و بعد از چند روز به صورت خود به خود برطرف می شوند. اما در این شرایط حواستون به طول مدت درد باشد اگر به مرور بهتر شد که مانعی نداره اما اگر رو به وخامت رفت حتما نزد پزشک روید، زیرا احتمال پارگی پرده گوش وجود داره.

روش های کم خطر برای خالی کردن جرم گوش

قبل از هر چیز مبتلایان به بیماری دیابت و سوراخی پرده گوش حتما تحت نظارت پزشک بایستی شستشوی گوش را انجام دهند.

محلول آب نمک

یک قاشق چایخوری نمک را بهمراه نصف فنجان آب گرم متعادل با بدن را ترکیب کرده، و توسط پنبه آغشته شده و یا سرنگ داخل گوش کنید و به مدت 5 دقیقه سر شما کج و به سمت سقف باشه، این محلول باعث نرم و متلاشی شدن جرم موجود در گوش می شه و خروج اونها رو راحت تر می کنه. حواستون باشه که آب حتما با درجه حرارت بدن یکسان باشه؛ در غیر اینصورت موجب بروز سرگیجه می شود.

سرکه و الکل

یک ترکیب برابر از سرکه سفید و الکل تهیه کنید و به مدت 5 دقیقه با کمک قطره چکان و یا پنبه چند قطره داخل گوشتون بچکونید، این ترکیب به دلیل وجود الکل و سرکه خاصیت ضد باکتریایی داشته و کمک به از بین بردن باکتریها می کنه و هم محیط داخل گوش رو بسیار تمیز نگه می داره و به راحتی جرم ها به بیرون راه می یابند.

شستشوی گوش با انواع روغن ها

روغن های مفید بسیاری مانند روغن زیتون، روغن بادام و روغن نارگیل وجود داره که روش کار همه اونها یکسانه و هر کدوم خاصیت خودشونو دارند، بعنوان مثال روغن زیتون به دلیل ضد التهاب بودن برای افراد حساس بسیار مناسبه و روغن نارگیل به دلیل دارا بودن اسید های چرب با زنجیره متفاوت دقیقا ساختاری شبیه روغن های ترشح شده توسط خود بدن را دارد و از همه مهمتر اینکه خاصیت ضد میکروبی داشته و احتمتال عفونی شدن گوش را به حداقل می رسونه. بنابراین می تونید هر کدوم از این روغن ها رو به مدت 5 دقیقه داخل گوش ریخته و با یک پنبه راه خروج رو مسدود کنید و به صورت کج و رو به سقف دراز بکشید و پس از آن پنبه را بردارید، خواهید دید به چه راحتی جرم ها خارج می شوند.

آیا گوش به جرم گیری عادت می کند؟

باید عرض کنم خیر و هر بار به دلیل ساختار بدن این ماده تولید می شود و شما ملزم به این کار می شوید چون این ماده مومی شکل مدام توسط غدد پوست کانال گوش در حال ترشح هستند و ملزم به انجام وظیفه می باشند.

مجله مثبت سبز

مطالب مرتبط
دسته بندی: مقالات گوناگون
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها