اختلال ترس ناگهانی (پانیک) چیست؟

2/5 - (1 امتیاز)

اختلال ترس ناگهانی (پانیک) چیست؟ اختلال ترس ناگهانی (پانیک) رو می شه گفت که نوعی ترس شدید و بروز علائم غیرعادیه که کار روزانه افراد رو دچار اختلال کنه. حمله پانیک دوره ای از ترس یا ناراحتی شدیده که ابتدا و انتهای مشخصی داره و طی اون حداقل 4 تا از علائم متداول به طور […]

اختلال ترس ناگهانی (پانیک) چیست؟
آنچه در این مقاله می خوانیم

اختلال ترس ناگهانی (پانیک) چیست؟

اختلال ترس ناگهانی (پانیک) رو می شه گفت که نوعی ترس شدید و بروز علائم غیرعادیه که کار روزانه افراد رو دچار اختلال کنه. حمله پانیک دوره ای از ترس یا ناراحتی شدیده که ابتدا و انتهای مشخصی داره و طی اون حداقل 4 تا از علائم متداول به طور ناگهانی پیدا می شه و در عرض 10 دقیقه به حداکثر شدت می رسه. حمله پانیک 20 الی 30 دقیقه و به ندرت بیش از یک ساعت طول می کشه و ممکنه علائم به سرعت یا به تدریج برطرف شن.

علائم اختلال ترس ناگهانی (پانیک):

عمده این علائم شامل مواردی مثل تپش قلب، تعریق، تهوع یا دردهای شکمی، سرگیجه، تلوتلو خوردن، منگی یا ضعف، واقعیت زدودگی یا شخصیت باختگی، ترس از دست دادن تسلط بر خود، ترس از مردن، احساس لرزیدن، احساس کوتاه شدن تنفس، احساس خفه شدن، احساس ناراحتی یا درد در قفسه سینه ، احساس کرختی یا سوزن سوزن شدن و…

در بدن چه اتفاقی رخ می ده؟

در هنگام حمله اختلال ترس ناگهانی (پانیک) مقادير زيادی آدرنالين در خون ترشح می شه؛ اغلب افرادی که برای بار اول دچار این جمله می شن، فکر می کنن که به حمله قلبی دچار شدن، حس می کنن عقل خودشون رو از دست دادن و یا در حال مردن هستن.

اکثر افرادی که به این حمله مبتلا شدن، اعلام کردن که دلهره آورترین احساسات زندگی شون رو می گذروندن.

کپسول آنتی فت پلاس دوبیس
کپسول آنتی فت پلاس (قرص لاغری)
قیمت: 298.000 تومان
قیمت با تخفیف:253.000 تومان
کپسول آنتی فت پلاس دوبیس
کپسول آنتی فت پلاس (قرص لاغری)
قیمت اصلی: 298.000 تومان
قیمت با تخفیف: 253.000 تومان

اختلال ترس ناگهانی (پانیک) چیست؟

اگه اين حمله ها به صورت مکرر و غير منتظره اتفاق بیافته، به عنوان بيماری پانيک نامگذاری می شه. برای مثال می شه به افراد دچار فویبا اشاره کرد، یعنی افرادی که ترس زیادی از قرار گرفتن در مکان های سربسته، ارتفاع، جاهای شلوغ و… دارن؛ این افراد غالبا در برخورد با سوژه ترسشون، ممکنه این حملات رو تجربه کرده باشن.
فراوانی بروز حملات از چند نوبت در روز تا صرفا تعداد انگشت شماری حمله در يه سال متغیره. نخستين حمله پانيک اکثرا خود به خوده، اما گاهی حمله هاي پانيک به دنبال آشفتگی، فعاليت بدنی، فعاليت جنسی يا آسيب هيجاني متوسط هم می تونه رخ بده!
وقتی حمله پانيک شروع می شه، علايمش در عرض ده دقيقه به سرعت تشديد می شن. علايم روانی عمده اين بيماری عبارته از ترس مفرط و احساس قريب الوقوع بودن مرگ؛ بيمار اکثرا نمی تونه علت رو بیان کنه و دچار اختلال در تکلم هم می شه.

درمان این بیماری:

دارو درمانی، توان بخشی و روش های آرام سازی رو می شه عمده راه های درمان دونست، باید بیمار رو به تنفس بیشتر تشویق کرد و بهش اطمینان داد که این علائم مربوط به یه بیماریه و او ون خودش رو از دست نمی ده.

مجله مثبت سبز

مطالب مرتبط
دسته بندی: مقالات گوناگون
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها