بررسی دلایل و راه های درمان تاری دید

امتیاز دهید

واضح است که چشم و بینایی هم مانند تمام قسمت‌های بدن می‌تواند همیشه خوب عمل نکرده و گاهی با مشکل روبه رو شود. افرادی که دچار تاری دید می‌شوند، غالبا احساس می‌کنند فیلتری در مقابل چشمانشان قرار گرفته و توانایی تمرکز بر روی نوشته ها و یا حتی قدرت دید را از آنان سلب کرده […]

راه های درمان تاری دید

واضح است که چشم و بینایی هم مانند تمام قسمت‌های بدن می‌تواند همیشه خوب عمل نکرده و گاهی با مشکل روبه رو شود. افرادی که دچار تاری دید می‌شوند، غالبا احساس می‌کنند فیلتری در مقابل چشمانشان قرار گرفته و توانایی تمرکز بر روی نوشته ها و یا حتی قدرت دید را از آنان سلب کرده است. در این مواقع بیماری‌های شبکیه اغلب تشخیص داده نمی‌شوند، زیرا افراد هنگام بروز علائم آن هیچ دردی احساس نمی‌کنند و چشم سالم، تاری دید چشم ضعیف‌تر را جبران می‌کند. همچنین تاری دید ممکن است اولین علامت مشکلات اساسی چشم مثل آب مروارید، آب سیاه، یا تخریب لکه زرد چشم باشد. برخی شرایط خاص که مستقیما به چشم مربوط نمی‌شوند هم گاهی تاری دید را به وجود می‌آورند. از جمله اینها می‌توان بیماری قند، کم‌خونی، بیماری‌های کلیوی و بیماری‌های اعصاب را نام برد.

راه های درمان تاری دید

آنچه در این مقاله می خوانیم

علائم تاری دید چیست؟

تاری دید می‌تواند تمام خط دید شما و یا فقط بخشی از بینایی شما را تحت تاثیر قرار دهد. این مشکل می‌تواند چشم‌انداز محیطی شما را تار کرده و یا اینکه زمانی که به سمت راست یا چپ میدان دید خود را تغییر می‌دهید شما را دچار مشکل کند. شما همچنین می‌توانید گاهی تار دیدن را فقط در یک چشم تجربه کنید.

مطالعات نشان می‌دهند، مشکلاتی مانند تاری ناگهانی چشم می‌تواند یکی از نشانه‌های بیماری‌های قلبی عروقی باشد، این مطالعه نشان می‌دهد که تاری ناگهانی دید می‌تواند یکی از علایم وجود لخته باشد که باید در اولین فرصت برای رفع آن توسط تیم پزشکی اقدام صورت پذیرد.
معمولا برای حذف لخته از یک روش جراحی به نام “اندآرترکتومی کاروتید” استفاده می‌شود که پلاک‌های موجود در عروق تنگ را حذف می‌کند.

تاری دید مقطعی

تاری دید ناگهانی تاری دیدی است که به‌صورت یک باره و لحظه ای به‌وجود می‌آید و می‌تواند نشانه اختلالی در جریان خون چشم یا مغز بیمار باشد. در این موقعیت، رسیدگی فوری پزشکی می‌تواند از بروز آسیب‌های جدی در چشم جلوگیری کند و حتی در بعضی از موارد، جان شخص بیمار را نجات بدهد. چنانچه به‌صورت ناگهانی دچار تاری دید شدید، اما این حالت سریعا بهبود پیدا کرد، نباید مشکل را نادیده بگیرید. درواقع، این حالت می‌تواند علامت هشداردهنده‌ای برای سکته مغزی یا شروع سردردهای میگرنی باشد.

کپسول آنتی فت پلاس دوبیس
کپسول آنتی فت پلاس (قرص لاغری)
قیمت: 298.000 تومان
قیمت با تخفیف:253.000 تومان
کپسول آنتی فت پلاس دوبیس
کپسول آنتی فت پلاس (قرص لاغری)
قیمت اصلی: 298.000 تومان
قیمت با تخفیف: 253.000 تومان

راه های درمان تاری دیدبرآمدگی غیر طبیعی چشم‌ها بیماری گریوز را سبب می‌شود که غده تیروئید، بیش از اندازه هورمون‌ ترشح کند. دقیقا همین مشکل هم است که باعث برآمدگی غیرمعمول چشم‌ها می‌شود. علاوه بر این‌ نکته، این بیماری می‌تواند منجر به اسهال، افت وزن و لرزش دست‌ها شود. مصرف دارو یا انجام دادن جراحی در مواقع لازم، می‌تواند به کنترل میزان هورمون‌های ترشح‌شده توسط غده تیروئید کمک کند. در هر حال، هیچ کدام از روش‌ها درمانی ذکرشده، بیماری‌های زمینه‌ای را به‌طور ریشه‌ای درمان نخواهند کرد و درنتیجه نمی‌توانند به درمان کامل مشکلات مربوط به ناحیه چشم کمکی کنند.

بررسی دلایل ایجاد تاری دید

در این مجال به بررسی دلایلی که بیش از همه محتمل است که باعث تاری دید شود، خواهیم پرداخت…

دیابت

قند خونی که به درستی کنترل نشود، باعث این می‌شود‌ مایعات وارد عدسی چشم شده و آن را متورم کند. این حالت اکثرا زمانی رخ می‌دهد که دیابت هنوز در بیمار تشخیص داده نشده باشد یا برای مثال درمان تزریق انسولین شروع نشده باشد.

افراد مبتلا به دیابت بیشتر در معرض ابتلا به “رتینوپاتی دیابتی” و مشکلات چشمی هستند، به همین علت می بایست هر ساله مورد معاینه کلی قرار گیرند.

افت فشار خون

وقتی تاری دید با سرگیجه و احساس ضعف به وجود می‌آید، شاید علت آن کم شدن فشار خون باشد، افت فشار خون می‌تواند به دلایل مختلفی ایجاد شود، یکی از آنها کم آبی بدن در هوای گرم، مصرف برخی داروها، مشکلات قلبی، عدم تعادل هورمونی و… است.

شروع میگرن

طبق تحقیقات، در حدود یک چهارم مبتلایان به میگرن اکثرا قبل از شروع درد و به مدت کمتر از یک ساعت، به تاری دید مبتلا می‌شوند.

این مشکلات بینایی شامل دیدن خطوط نورانی زیگزاگ، دیدن نقاط سیاه و…متغیر هستند. حتی ممکن است این نشانه‌ها بعد از سردرد یا بدون بروز سردرد هم رخ دهند که در این صورت باید فورا به پزشک مراجعه کنید.

مشکلی در مغز

تومور مغزی بسته به اندازه آن می‌تواند روی دید افراد تاثیر بگذارد. “کانکاشن” یا آسیب مغزی باعث گسیختگی اطلاعات ارسالی از چشم به مغز می‌شود. دوبینی یا تاری دید یکی از نتایج تورم مغز یا تورم غشای در بر گیرنده آن است. اغلب این عارضه‌ها در اثر عفونت به وجود می‌آیند. تاری دید می‌تواند نشان دهنده سکته مغزی هم باشد.

ضعف بینایی

وقتی کره چشم از حالت گرد به شکل تخم مرغی تبدیل شود، یا عدسی یا قرنیه به اندازه کافی انحنا نداشته باشند، نور نمی‌تواند در نقطه صحیح متمرکز گردد. در این حالت عدم وضوح تصاویر در بعضی از فواصل، دور بینی و نزدیک بینی ایجاد می‌شود یا اختلال دید، آستیگماتیسم، به وجود می‌آید. البته خبر خوش اینجاست که این عیوب انکساری را می‌توان با عینک، لنز تماسی یا جراحی‌های ساده اصلاح نمود.

التهاب چشم

خوابیدن با لنز، تمیز نکردن کامل لنز و… می‌تواند عفونت را به چشم منتقل کند. بیماری های سیستم ایمنی مثل پسوریازیس، بیماری التهابی روده و آرتریت روماتویید که روی بخش‌های دیگر بدن تاثیر می‌گذارند هم می‌توانند باعث التهاب در چشم‌ها شوند.

آب مروارید

وقتی بخشی از عدسی چشم که باید به طور طبیعی شفاف باشد کدر می‌شود، اصطلاحا “آب مروارید” به وجود می‌آید. آب مروارید به کندی رشد کرده و معمولا هر دو چشم را به خود درگیر می‌کند. این عارضه به طور معمول پس از 55 سالگی دیده می‌شود، اما در سنین کمتر حتی کودکان هم امکان بروز دارد.

مشکلات بارداری

تاری دید  وقتی با احساس تهوع، سردرد و تنگی نفس همراه می‌شود، ممکن است نشانه عارضه‌ای جدی به نام “پره اکلامپسی” یا همان مسمومیت حاملگی  باشد. وقتی رگ‌های خونی جفت به شدت تنگ شوند، مسمومیت حاملگی به وجود می‌آید. بالا رفتن فشار خون بعد از هفته بیستم معمولا اولین علامت پره اکلامپسی است. در چنین شرایطی به سرعت به پزشک مراجعه کنید، چرا که جان مادر و کودک به شدت در خطر است!

راه های درمان تاری دیدام اس

مشکلات بینایی معمولا اولین نشانه ام اس است. وقتی اعصاب چشم متورم گردد یا آسیب جدی ببینند، ارسال پیام از چشم به مغز با مشکل مواجه می‌شود. پزشکان دقیقا نمی‌دانند چه عاملی باعث “نوریت اپتیک” می‌شود، اما حدود نیمی از مبتلایان به این عارضه ظرف پانزده سال دچار بیماری ام اس می‌شوند.

تشخیص اختلالات بینایی

اگر هر کدام از اختلالات بصری به طور ناگهانی و غیر منتظره شروع شود، در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید. اگرچه اختلال بینایی ممکن است در نتیجه یک مشکل جزئی باشد اما اختلالات بینایی می‌تواند اولین علامت سایر شرایط جدی مانند موارد زیر هم باشد:

  • آنوریسم
  • گلوکوم
  • تومورهای مغزی
  • سکته مغزی

پزشک شما احتمالا چند آزمایش تشخیصی برای تعیین علت اختلال بینایی شما انجام خواهد داد، این آزمایش‌ها ممکن است شامل موارد زیر باشند:

  • معاینه بدنی
  • معاینه چشم
  • آزمایش خون

آزمایش‌های تصویربرداری مانند تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI) یا اسکن کامپیوتری (CT) ممکن است برای تأیید یک مشکل یا بررسی وضعیت مشکوک هم مورد استفاده قرار گیرد.

درمان اختلالات بینایی

اولین گام در درمان اختلال بصری، شناسایی مشکل به وجود آورنده است. هنگامی که شما و پزشکتان این موضوع را کشف کنید، می‌توانید برنامه ای برای درمان ایجاد کنید. در برخی موارد، اختلال به طور طبیعی از بین می رود. برای مثال، زمانی که سردرد از بین می‌رود، تاری دید ناشی از سردرد هم معمولا حل می‌شود. پزشک شما ممکن است دارویی را برای پیشگیری از سردرد در آینده برای شما تجویز کند.

درمان‌های مختلفی برای اختلالات بینایی وجود دارد:

  • دارو: گاهی اوقات داروها می‌توانند شرایط زمینه ای را درمان کنند تا علائم دیگر ایجاد نشود.
  • تغییرات غذایی: اگر دیابت کنترل نشده دارید، اما قادر به کاهش وزن و کنترل بیماری هستید، تغییرات در رژیم غذایی شما گاهی اوقات می‌تواند مانع اختلالات بینایی شود.
  • عینک‌ها، لنزهای تماسی یا دستگاه‌های بزرگ کننده، ممکن است قادر به اصلاح اختلالات بینایی باشد که نمی تواند با درمان دیگری تصحیح شود.
  • جراحی: در صورت لزوم، جراحی می‌تواند به کاهش یا تعمیر اعصاب و عضلات آسیب دیده کمک کند.
مطالب مرتبط
دسته بندی: مقالات گوناگون
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها