8 باور غلط در مورد ویروس اچ آی وی کدامند؟

2/5 - (1 امتیاز)

ویروس اچ آی وی عامل اصلی ایجاد بیماری ایدز است که گاهی اوقات این دو نام به اشتباه به یکدیگر نسبت داده می‌شوند. در واقع ایدز زمانی رخ می‌دهد که ویروس اچ آی وی پیشرفت کند، اما لزوما ورود این ویروس به بدن منتهی به ایدز نمی‌شود. در حالت کلی ویروس HIV سبب کشته شدن سلول‌های […]

8 باور غلط در مورد ویروس اچ آی وی کدامند؟

ویروس اچ آی وی عامل اصلی ایجاد بیماری ایدز است که گاهی اوقات این دو نام به اشتباه به یکدیگر نسبت داده می‌شوند. در واقع ایدز زمانی رخ می‌دهد که ویروس اچ آی وی پیشرفت کند، اما لزوما ورود این ویروس به بدن منتهی به ایدز نمی‌شود. در حالت کلی ویروس HIV سبب کشته شدن سلول‌های cd4 که نوعی از سلول‌های دستگاه ایمنی هستند نیز می‌شود، یکی از راه‌های تشخیص بیماری ایدز در افراد شمارش این سلول هاست. به عبارتی هر فرد بزرگسال در هر میلی متر مکعب  دارای 500 تا 1500 عدد سلول cd4 است که این تعداد در یک فرد مبتلا به ایدز در هر میلی متر مکعب کمتر از 200 عدد است.

با توجه به اینکه ایدز یکی از شایع‌ترین بیماری‌های جهان است و تا به امروز جان نزدیک به 35 میلیون نفر را در سرتاسر جهان گرفته است، همچنان در رابطه با اچ آی وی تصورات غلطی بین عموم مردم رواج دارد که در این نوشتار قصد داریم تا 8 باور غلط در مورد ویروس اچ آی وی را بررسی نماییم.

آیا با نزدیک شدن به افراد مبتلا بیماری می شویم؟

در طی سال‌های گذشته تا کنون تلاش‌های بسیاری برای فرهنگ سازی صورت گرفته است تا این باور غلط از بین برود اما همچنان نشانه‌هایی از این مدل تصورات وجود دارد.

باید بدانید و آگاه باشید که به هیچ عنوان ویروس اچ آی وی از طریق تماس، اشک چشم، عرق بدن، آب دهان یا ادرار از یک فرد به فرد دیگر منتقل نمی‌شود و البته از راه‌های دیگر از جمله موارد زیر هم این بیماری منتقل نمی‌شود:

  • آب خوردن از یک آبسرد کن
  • استفاده از لوازم ورزشی مشترک
  • استفاده از لوازم غذاخوری مشترک
  • لمس کردن دستگیره یا کاسه توالت
  • نفس کشیدن رد یک فضای بسته و مشترک
  • لمس کردن، بغل کردن، دست دادن و بوسیدن
  • استفاده از لباس یکدیگر و سایر لوازم شخصی مشترک

نکته: لازم به ذکر است تنها راه انتقال این ویروس تنها و تنها از طریق مایعات بدنی از قبیل خون، منی، ترشحات واژن و شیر مادر است.

X-Ade
قرص تقویت قوای جنسی آقایان
قیمت: 861.000 تومان
قیمت با تخفیف:439.000 تومان
X-Ade
قرص تقویت قوای جنسی آقایان
قیمت اصلی: 861.000 تومان
قیمت با تخفیف: 439.000 تومان

آیا با دسن دادن ایدز منتقل می شود؟ آیا درمان اچ آی وی با روش‌های غیر متعارف امکان پذیر است؟

به لحاظ علمی تا به امروز درمان قطعی برای این بیماری کشف نشده، اما درمان‌هایی وجود دارد که روند پیشرفت بیماری را کند کرده و شرایط زندگی کردن را بهبود می‌بخشد که کاملا علمی هستند. اما در این بین یک سری باورهای غلط خصوصا در کشورهای تایلند و آفریقا وجود دارد که افراد مبتلا رو تشویق به برقراری رابطه با دختران باکره می‌کند تا بدینوسیله بیماری درمان یابد، که مسلما از پایه دروغ است و خرافات!

آیا پشه ها می توانند ناقل بیماری باشند؟

همانطور که در بالا گفته شد یکی از راه‌های انتقال این ویروس از طریق خون هست و چون نیش پشه یا سایر حشرات به با خون افراد مرتبط است، احتمالاتی وجود دارد که نیش حشرات انتقال دهنده بیماری باشند. اما تحقیقات علمی خلاف این ادعا رو اثبات کرده است.

از دیدگاه علمی باید بدانید که حشرات هنگام نیش زدن، خونی که قبلا مکیده‌اند  را وارد بدن نمی‌کنند. ویروس اچ آی وی فقط برای مدتی کوتاه در بدن حشرات زنده می‌ماند. پس دانستیم که با نیش زدن حشرات هیچ گونه بیماری منتقل نمی‌شود.

پشه ها ناقل ویروس ایدز آیا رابطه جنسی دهانی انتقال دهنده بیماری است؟

دانشمندان اذعان دارند رابطه‌های دهانی از سایر روابط کم خطرترند، اما با وجود اطمینانی که دارند درحدود چهار در ده هزار نیز احتمال خطا و انتقال بیماری وجود دارد. بنابراین نمی‌توان درصد انتقال بیماری از طریق رابطه دهانی چه با مرد و چه با زن را نادیده گرفت. به همین دلیل است که حتی در رابطه جنسی دهانی هم پزشکان استفاده از کاندوم را الزامی می‌دانند.

آیا استفاده از کاندوم دلیلی است بر عدم انتقال بیماری؟

متاسفانه باید گفت که کاندوم‌ها دارای درصدی خطا هستند و گاها در حین رابطه جنسی دچار پارگی یا ترک‌خوردگی می‌شوند و نمی‌توان به طور صد در صد به آنها اعتماد نمود. اما برای اطمینان بیشتر افراد مبتلا هم باید از کاندوم‌های نوع لاتکس استفاده کرده و از طرف دیگر تحت درمان سایر روش‌های درمانی قرار گیرند.

کاندوم جهت جلوگیری از بیماری

آیا نبود نشانه های بیماری، دلیلی بر سلامت است؟

ممکن است فرد مبتلا به اچ آی وی مثبت بین 10 تا 15 سال به این ویروس مبتلا باشد، اما هیچ گونه رد و نشانی از بیماری در وی نمایان نباشد. لازم به ذکر است در هفته‌های اولیه ابتلا به ویروس ممکن است افراد دچار نشانه‌هایی شبیه بیماری آنفولانزا مثل تب، سردرد، بثورات پوستی یا گلودرد شوند. اما با گذشت زمان رفته رفته این ویروس سیستم ایمنی بدن را تضعیف نموده و پس از آن سایر علائم  که شامل تورم غدد لنفاوی، کاهش وزن، تب، اسهال و سرفه است، نمایانگر می‌شود.

ضمنا اگر بیماری تشخیص داده نشود، به طور قطع به دلیل ضعف بیشتر سیستم ایمنی بدن بیماری‌های بدتری مانند سل، سرطان، مننژیت قارچی، عفونت‌های حاد میکروبی و انواع سرطان‌های لنفوم و سارکوکاپوزی نیز رخ خواهد داد.

آیا فرد مبتلا به اچ آی وی در جوانی می میرند؟

خبر خوب در این خصوص این است که همه چیز بستگی به روند درمان و پیگیری درمان دارد. یعنی اگر فردی زود متوجه وجود این ویروس در بدن خود شود و اقدام به درمان نماید، این احتمال وجود دارد که این بیماری کنترل شود و حتی آزمایش خون آنها هم اچ ای وی را نشان ندهد و در صورت داشتن رابطه جنسی هم نمی‌توانند ویروس را به طرف مقابل انتقال دهند. در 47 درصد حاملان ویروس اچ ای وی که تحت درمان هستند، آزمایش خونشان موردی از بیماری را نشان نمی‌دهد.

بنابراین اگر به محض اطلاع از وجود این ویروس در بدن خود، مراحل درمان را طی کنید، زندگی بسیار سالم‌تری خواهید داشت و قطعا مدت زمان بیشتری زنده خواهید بود.

آیا این ویروس همیشه از مادر به فرزند منتقل می شود؟

در این مورد هم مسئله درمان جایگاه مهمی دارد، زیرا اگر فرد مبتلا تحت درمان باشد تا حد زیادی سطح این ویروس در بدن آن کنترل شده و در حد پایین می‌باشد و در این شرایط امکان انتقال به فرزند وجود نداشته و فرزندان کاملا سالم متولد می‌شوند.

انتقال بیماری از مادر به فرزند

مطالب مرتبط
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها