دوپامین چیست و در بدن چه کاری انجام می دهد

امتیاز دهید

دوپامین چیست و در بدن چه کاری انجام می دهد خالق این هستی حواسش به تمامی جوانب بشر و مخلوقاتش بوده و با قرار دادان حس های گوناگون زندگی را بر انسان و سایر مخلوقات هستی زیباتر کرده است. با کشفیات بیشتر در مغز و ارگان های بدن آدمی بیشتر پی به وجود پروردگاری دانا […]

دوپامین
آنچه در این مقاله می خوانیم

دوپامین چیست و در بدن چه کاری انجام می دهد

خالق این هستی حواسش به تمامی جوانب بشر و مخلوقاتش بوده و با قرار دادان حس های گوناگون زندگی را بر انسان و سایر مخلوقات هستی زیباتر کرده است. با کشفیات بیشتر در مغز و ارگان های بدن آدمی بیشتر پی به وجود پروردگاری دانا و حکیم می برد. یکی از این کشفیات وجود هورمون مغزی دوپامین در سیستم اعصاب مرکزی، دستگاه گوارش و سایر اندام های بدن است. این ماده به ارتباط سلول های مغز در بدن کمک می کند و به ما توانایی و انرژی می بخشد و کمبود آن سبب خستگی و بی حوصلگی در فرد می شود.

از دیگر کارایی این هورمون در بدن

دوپامین

کمک به برقراری ارتباطات، احساسات و کنترل رفتار و همچنین هسته اصلی تمایلات جنسی و نیازهای حیاتی بدن است. در واقع آخر تمامی هیجانات زندگی نظیر روابط جنسی، بازی های کامپیوتری و مصرف دخانیات دوپامین وجود دارد.

مقایسه دوپامین و سروتونین

دوپامین سبب افزایش توانایی و انرژی و سروتونین سبب افزایش حس خوشبینی و رضایتمندی در افراد می گردد. در مقایسه با مردان، زنان بیشتر دچار کمبود سروتونین می شوند که حس افسردگی در آنان پدیدار می شود و مردان دچار کمبود دوپامین می شوند که دچار خستگی و بی حوصلگی می شوند.

به منظور فرار از حس های دلزدگی بایستی که گوشت بیشتری مصرف کنید.

آیا دوپامین خوب است یا بد؟

دوپامین

طبق تحقیقات انجام شده سطح دوپامین باید متوازن باشد در این صورت فرد از سلامت روانی و از حس های منطقی نظیر، انگیزه کافی، انتخاب های عاقلانه، وابستگی سالم، انتظارات منطقی، تمایلات جنسی سالم برخوردار است. نقطه مقابل کاهش و یا افزایش میزان دوپامین در بدن است که شاهد بروز رفتارهای افسارگسیخته نظیر خشونت، اضطراب، جنون، شیزوفرنی، اعتیاد جنسی، ریسک پذیری ناسالم، قمار، اعتیاد به مواد و نداشتن انگیزه و جسارت خواهیم بود.

راه کارهای افزایش این هورمون در بدن

دوپامین

  • ورزش کنید.
  • موسیقی گوش دهید.
  • مکمل های طبیعی مصرف کنید.
  • بدنتان را از سموم پاکسازی کنید.
  • مصرف مواد غذایی حاوی پروتئینی به نام تیروزین توصیه می شود.

علائم فیزیکی و ذهنی کمبود آن در بدن

  • فقدان انگیزه، ناامیدی، نوسانات خلقی
  • خستگی، مشکلات خواب، کاهش میل جنسی و افزایش وزن

مجله پزشکی مثبت سبز

مطالب مرتبط
دسته بندی: مقالات گوناگون
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها