علت خستگی و خواب آلودگی روزانه چیست؟

امتیاز دهید

در طول روز مدام احساس خستگی می‌کنید؟ با وجود اینکه خوابتان به مقدار کافی بوده است، باز هم حس می‌کنید که به خواب بیشتری نیاز دارید؟ احساس خواب‌آلودگی در طی روز ممکن است به کمبود خواب شبانه شما مرتبط باشد اما گاه دلایل دیگری نیز وجود دارد که منجر به یک احساس کرختی و بی‌حالی […]

علت خستگی و خواب آلودگی روزانه

در طول روز مدام احساس خستگی می‌کنید؟ با وجود اینکه خوابتان به مقدار کافی بوده است، باز هم حس می‌کنید که به خواب بیشتری نیاز دارید؟ احساس خواب‌آلودگی در طی روز ممکن است به کمبود خواب شبانه شما مرتبط باشد اما گاه دلایل دیگری نیز وجود دارد که منجر به یک احساس کرختی و بی‌حالی دائم در شما خواهد شد. برای کسب آگاهی و اطلاعات بیشتر در این زمینه با این مقاله از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز با موضوع علت خستگی و خواب آلودگی روزانه همراه باشید.

هر فرد به چند ساعت خواب نیاز دارد ؟

اشخاصی که به طور منظم از خواب ناکافی رنج می‌برند، بیش از سایرین در معرض ابتلا به برخی اختلالات از جمله فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی، چاقی، دیابت و افسردگی هستند. بدن انسان برای بازیابی توان خود به مقدار خواب کافی نیاز دارد و این مسئله آنقدر اهمیت دارد که اختلال در خواب به صورت مداوم توان سیستم ایمنی بدن را به شدت کاهش می‌دهد. در جدول زیر می‌توانید مقدار خواب مورد نیاز در سنین مختلف را مشاهده نمایید:

رده سنی مقدار خواب توصیه شده
تا 3 ماهگی 14 تا 17 ساعت
4 تا 11 ماهگی 12 تا 15 ساعت
1 تا 2 سال 11 تا 14 ساعت
3 تا 5 سال 10 تا 13 ساعت
6 تا 13 سال 9 تا 11 ساعت
14 تا 17 سال 8 تا 10 ساعت
18 تا 25 سال 7 تا 9 ساعت
26 تا 64 سال 7 تا 9 ساعت
65 سال به بالا 7 تا 8 ساعت

اگر هر شب به طور معمول طبق جدول بالا به مقدار کافی می‌خوابید و با این وجود در صبح روز بعد احساس خستگی دارید، بهتر است بررسی علت این مشکل را به دست پزشک بسپارید. ما نیز در ادامه به برخی از علل این موضوع می‌پردازیم.

برای تنظیم ریتم خواب شبانه‌روزی یکی از بهترین محصولاتی که می‌توانید از آن بهره بگیرید، قرص ملاتونین است. این قرص محصولی ایمن به حساب می‌آید که معمولا عوارض جانبی خاصی ندارد و ضمنا تا جایی که مطالعات نشان می‌دهند موجب اعتیاد به مصرف نیز نمی‌شود.

علت خستگی و خواب آلودگی روزانه

احساس خستگی مداوم در طی روز فعالیت‌های روزمره را تحت الشعاع قرار داده و مشکلات عدیده‌ای را به وجود می‌آورد. علت خستگی و خواب آلودگی روزانه به مشکلات و یا اختلالات زیر می‌تواند مرتبط باشد:

آپنه خواب

آپنه خواب اختلالی است که با انسداد مجاری تنفسی همراه بوده و موجب می‌شود تا افراد در خواب حالتی همچون خفگی حس کرده و شروع به نفس نفس زدن کنند. آپنه خواب در بسیاری از موارد می‌تواند منجر به خر و پف شدید شده و خوابیدن را به طور کلی مختل کند زیرا فرد باید به طور مکرر از خواب بیدار شود و بدیهی است که در این صورت فردا صبح همچنان احساس خستگی با وی همراه خواهد بود.

  آپنه

نارکولپسی

نارکولپسی که به عنوان حمله خواب نیز از آن یاد می‌شود، نوعی اختلال عصبی بوده که با خواب آلودگی بیش از حد روزانه و حملات ناگهانی خواب همراه است. اگرچه تغییر در شیوه زندگی می‌تواند به بهبود این اختلال کمک کند اما به طور کلی درمان قطعی برای آن وجود ندارد. در بعضی مواقع نارکولپسی با شل شدن ناگهانی عضلات همراه است. خواب آلودگی بیش از حد در طول روز یکی از شایع‌ترین علائم این اختلال به شمار می‌آید به طوری‌که شخص ممکن است در هر مکانی و در هر زمانی بدون هیچ آمادگی قبلی به ناگاه به خواب برود.

مصرف بیش از حد کربوهیدرات

علت خستگی و خواب آلودگی روزانه را به مصرف بیش از حد کربوهیدرات نیز می‌توان مرتبط دانست. کربوهیدرات یک منبع سریع انرژی است به این معنا که وقتی در قالب نان و برنج آن را استفاده می‌کنید، به قند تبدیل می‌شود و به عنوان سوخت می‌توان از آن استفاده کرد. با این حال مصرف بیش از حد کربوهیدرات تصفیه شده می‌تواند عاملی برای احساس خستگی در طی روز باشد. وقتی قند و کربوهیدرات‌های فرآوری شده مصرف می‌شوند، سطح قند خون افزایش می‌یابد و لوزالمعده مقدار زیادی انسولین تولید می‌کند. مطالعات نشان داده است که هرچه مصرف کربوهیدرات را کمتر کنید و به جای آن از مواد غذایی مفید استفاده نمایید، سطح انرژی در بدن افزایش می‌یابد. غذاهای سرشار از فیبر مثل سبزیجات و حبوبات جایگزین بسیار خوبی برای کربوهیدرات‌ها هستند.

کم آبی بدن، کم غذا خوردن و مصرف اندکی پروتئین نیز می‌تواند در ایجاد خستگی در طی روز موثر باشد. دقت داشته باشید که جهت تامین انرژی بدن هرگز نباید به نوشیدنی‌های انرژی‌زا اکتفا کرده و تغذیه سالم را فراموش کرد.

  خستگی

هایپرسومنیا

هایپرسومنیا نوعی اختلال خواب است که در آن فرد بیش از حد معمول یعنی بیش از 9 ساعت می‌خوابد و به سختی نیز از خواب بیدار می‌شود. فرد مبتلا به این نوع اختلال در طول روز آنقدر احساس خواب‌آلودگی و گیجی دارد که انگار در طول شب هرگز نخوابیده است. علت اصلی این اختلال نیز هرگز به طور دقیق مشخص نشده است.

بی تحرک بودن

عدم فعالیت می‌تواند علت خستگی و خواب آلودگی روزانه و کمبود انرژی در افراد باشد. سندرم خستگی مزمن که با خستگی بسیار شدید در طی روز همراه است، ممکن است یکی از عللی باشد که موجب ورزش نکردن افراد و کم‌تحرکی آنها شود. برای تقویت سطح انرژی یکی از بهترین راهکارها انجام تمرینات ورزشی است. هرچه تحرک خود را بیشتر کنید، کمتر احساس خواب‌آلودگی بی‌دلیل خواهید داشت. از فعالیت‌های ساده آغاز کنید؛ مثلا به جای استفاده از آسانسور از پله‌ها بالا بروید و یا یه جای رانندگی کردن، مسافت‌های کوتاه را پیاده‌روی کنید.

  پیاده روی

حساسیت های غذایی

خارش پوستی، آبریزش بینی، سردرد و ریزش اشک از چشم از علائم حساسیت‌های غذایی است اما اغلب در این زمینه علامت خستگی که از نشانه‌های حساسیت غذایی می‌تواند باشد، نادیده گرفته می‌شود. برخی از افراد نسبت به تخم مرغ، لبنیات، سویا و ذرت ممکن است حساسیت داشته باشند و پس از مصرف آنها احساس خستگی مداوم کنند.

بر هم خوردن چرخه خواب

علاوه بر خواب ناکافی خوابیدن در زمان نامناسب و برهم خوردن ریتم شبانه‌روزی نیز می‌تواند علت خستگی و خواب آلودگی روزانه محسوب شود. خوابیدن در طول روز ریتم شبانه‌روزی بدن را مختل کرده و خستگی مزمن ایجاد خواهد شد. بسیاری از کارمندان و کارگرانی که به جای صبح‌ها شب‌ها کار می‌کنند، در طی روز مدام احساس خستگی دارند.

استرس زیاد

استرس مزمن ممکن است تاثیر عمیقی بر سطح انرژی و کیفیت زندگی شما داشته باشد. اگرچه ممکن است به طور کامل نتوانید از قرار گرفتن در موقعیت‌های استرس زا جلوگیری کنید اما ایجاد استراتژی‌هایی برای کنترل استرس می‌تواند از احساس خستگی مزمن پیشگیری نماید. به عنوان مثال یوگا و مدیتیشن از بهترین راهکارهای طبیعی برای کاهش استرس و اضطراب می‌تواند باشد.

سخن پایانی

علت خستگی و خواب آلودگی روزانه اگر به مقدار خواب ناکافی در طی شب مربوط نباشد به علل دیگری ممکن است مرتبط شود که به طور جداگانه در این مقاله به توضیح در مورد هر یک از آنها پرداختیم. با این حال اگر با رعایت موارد بالا و اصلاح سبک زندگی موفق به افزایش انرژی خود نشدید و همچنان احساس خستگی در طی روز همراه شما بود، به پزشک مراجعه داشته باشید تا به طور تخصصی به حل مشکل شما کمک کند.

مطالب مرتبط
دسته بندی: بهبود خواب
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها