مجله مثبت سبز

چرا زنان طول عمر بیشتر نسبت به مردان دارند؟

امتیاز دهید

برای دونستن اینکه چرا زنان طول عمر بیشتر نسبت به مردان دارن، نیاز به کشفیاتی در DNA زنان هست! فاصله امید به زندگی بین زنان و مردان بسیار باریکه، اما همچنان زنان نسبت به مردان از میانگین بالاتری برای امید به زندگی برخوردار هستند. با ما در این مطلب از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز […]

چرا زنان طول عمر بیشتر نسبت به مردان دارند؟

برای دونستن اینکه چرا زنان طول عمر بیشتر نسبت به مردان دارن، نیاز به کشفیاتی در DNA زنان هست! فاصله امید به زندگی بین زنان و مردان بسیار باریکه، اما همچنان زنان نسبت به مردان از میانگین بالاتری برای امید به زندگی برخوردار هستند. با ما در این مطلب از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز همراه باشید.

آنچه در این مقاله می خوانیم

بررسی طول عمر بیشتر زنان در مقابل مردان

امروزه روز زنان به طور میانگین 4.9 سال از مردان بیشتر عمر می کنن، و اینکه چرا زنان علاقه بیشتری دارند تا در نور آفتاب قرار گیرند هم دلیل نامعلومی داره!

با این وجود دانشمندان تئوری دارند که تا حدی منتهی به دلیل تفاوت در میزان امید به زندگی بین زنان و مردان می شه. این تئوری مربوط به جزء کوچکی از DNA به نام تلومرز است.

به نظر می رسه، زنان نسبت به مردان از سلامت تلومری بیشتری برخوردار هستن.

کپسول آنتی فت پلاس دوبیس
کپسول آنتی فت پلاس (قرص لاغری)
قیمت: 298.000 تومان
قیمت با تخفیف:253.000 تومان
کپسول آنتی فت پلاس دوبیس
کپسول آنتی فت پلاس (قرص لاغری)
قیمت اصلی: 298.000 تومان
قیمت با تخفیف: 253.000 تومان

تلومر چیست؟

تلومرها رشته هایی هستند که وظیفه محافظت از DNA را بر عهداه دارند. که این رشته ها از همون بدو تولد در زنان طولانی تر از مردان هستن. محققان تا کنون متوجه شدن که تلومرها برای طول عمر سالم بسیار حیاتی اند. همچنین محققان می دونن که زنان به دلیل طول تلومری که دارن از مزایای سلامتی بیشتری نسبت به مردان برخوردارن.

به بیان واضح تر زمانیکه تلومرها دچار آسیب دیدگی می شن به دنبال آن DNA نیز آسیب می بینه و قدری هم کوتاه تر می شه، در نتیجه DNA کوتاهتر هم موجب کوتاه شدن طول عمر می شه.

هنوز علت طولانی تر بودن تلومرهای زنان مشخص نیست، که آیا عوامل بیولوژیکی به زنان کمک می کند یا خیر؟

در همین راستا تحقیقی توسط دانشگاه کالیفرنیا صورت گرفت مبنی بر اینکه چرا زنان بواسطه سطح سلولی شانس بهتری برای زندگی طولانی تر دارند.

تحقیقات اونها بویژه توجه خاصی به تاثیر هورمون های جنسی و استروژن بر میزان سلامت تلومرها داشت به همون اندازه که بر سلامت باروری و سلامت روان تاثیرگذاره.

نقش استروژن بعنوان یک محافظ سلامتی

استروژن و یا هورمون جنسی زنان، کلسترول بد در بدن زنان را به بیرون هدایت می کنه، این بدان معنی است که ممکنه کمک به محافظت بدن در برابر بیماری های قلبی – عروقی و همینطور دیگر بیماری های مرتبط با کلسترول در بدن کنه.

بعلاوه دانشمندان اذعان دارند، استروژن همچنین موجب افزایش مقدار کلسترول خوب در بدن شده و کمک بزرگی به کسب آرامش بیشتر می کنه و البته با گشاد کردن رگ های خونی باعث افزایش جریان خون بیشتر در بدن هم می شه.

و از نگاهی دیگر استروژن، از تلومرها و همینطور DNA نیز محافظت می کنه. محقیقن دریافته اند استروژن باعث افزایش فعالیت تلومرها و طولانر تر شدن اونها می شه، و از اونجاییکه استروژن به مانند یک آنتی اکسیدان عمل می کنه، می تونه از  DNA و همینطور تلومرها در برابر رادیکال های آزاد به خوبی محافظت کرده و مانع از تخریب و زوال این رشته های باریک بشه.

با این حال، استروژن توانایی محافظت همیشگی از تلومرها در برابر آسیب ها رو نداره. تلومرها به مانند هر عضو دیگری از بدن انسان با افزایش سن ممکنه مقداری از بلندی خود را از دست بدن و کمی کوتاهتر بشن. چرا که استرس ها و بیماری های مزمن با افزایش سن بیشتر می شه و اونها خود عاملی هستن بر کاهش طول تلومرها.

با افزایش سن، تلومرها دیگر نخواهند توانست به درستی از کروموزوم ها محفاظت کنند، و در این زمان عملکرد سلول ها دچار اختلال می شه و دقیقا همین جاست که سر و کله ریسک ابتلا به بیماری های قلبی، دیابت، سرطان و ضعف سیستم ایمنی پیدا می شه.

با وجود اینکه استروژن برای بدن بسیار مفید است اما هنوز تحقیقات به این نتیجه نرسیده که تجویز استروژن می تونه موجب طولانی تر شدن زندگی بشه و یا از بروز بیماری های قلبی پیشگیری کنه.

بررسی جامع تر هورمون استروژن

به نظر می رسه استروژن درمانی در یائسگی ترکیبی از تاثیرات بر روی قلب داشته باشه. در یک آزمایش تصادفی بسیار بزرگ نتایج جالبی نشون داده شده، زنانی که در اوایل سن 60 سالگی بودند و یا 10 سال بود که دچار یائسگی شده بودند، از درمان استروژن و پروژسترون بهره می بردند، که مشخص شد به میزان خیلی کم شانس ابتلا به بیماری های قلبی در اونها بیشتر از سایرین است.

اما اگر هورمون استروژن به تنهایی در زنانی که نزدیک به دوره یائسگی هستن مورد مصرف قرار بگیره می تونه تا حدی موجب کاهش ابتلا به بیماری های قلبی بشه، که البته ممکنه خطرات بالقوه دیگری هم در پی داشته باشه. به عبارتی استروژن تراپی یک راهکار درمانی برای تسکین علائم یائسگیه و کاهنده خطر شکستگی استخوان در زنان هست، اما در عین حال راهکاری برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی نمی باشد.

اما با تمامی این تفاسیر استروژن درمانی نتایج دلگرم کننده ای داره و یکی از دلایل  این است که زنان طول عمر بیشتر نسبت به مردان داشته باشن.

دانشمندان معتقدند بزرگترین امید بخشی که در  رابطه با درمان تلومراز وجود داره، بررسی بازسازی و اثربخشی آن بر جوانسازی و بازیابی جوانی است که البته برای دونستن مزایا و عوارض این درمان نیازمند مطالعات و تحقیقات بیشتری هستیم.

بهبود سلامت تلومریک در ادامه موضوع چرا زنان طول عمر بیشتر نسبت به مردان دارند؟

زمانیکه بحث DNA به میون می یاد، آسیب دیدگی نباید دائمی باشه. آنزیم تلومراز می تونه از رشته های DNA محافظت کنه و مانع از کوتاه شدگی تلومراز بشه.

بهترین راه افزایش تلومراز و بازگرداندن بخشی از تلومراز از دست رفته و یا آسیب دیده دنبال کردن رهنمودهای بهتر زندگی کردن و سلامتی است. به این معنی که استرس خود را مدیرت کنین، تمرینات منظم انجام بدین، غذای سالم مثل رژیم غذایی مدیترانه ای را دنبال کنین و روزانه 7 ساعت خواب کامل داشته باشین.

از طرف دیگه دانشمندان اذعان دارند مصرف تلومراز برای بازسازی و طولانی کردن اندازه تلومراز ها راه کار خوبیه اما در این بین سلول های سرطانی هم از اونها بهره مند می شن و احتمال رشد سرطان نیز در بدن وجود داره.

جالبه بدونید تست هایی برای دونستن طول و اندازه تلومراز وجود داره.

درسته تست های تجاری زیادی برای دونستن طول تلومراز ها وجود داره، اما اندازه تلومراز کاملا به زندگی و شیوه زندگی کردن هر کسی متفاوت است و پزشکان توصیه می کنن به جای صرف هزینه های زیادی برای این قبیل آزمایش ها بهتر است سبک زندگی خودتون رو ارتقاء بدید و از تغذیه و رفتارهای سالم پیروی کنین.

مطلب پایانی

متوجه شدیم که زنان طول عمر بیشتر نسبت به مردان دارند، درسته که علت این موضوع تا حد زیادی هنوز روشن نشده، اما مطالعات جدید به دو نکته اشاره می کنن نخست؛ تفاوت کلیدی اثر هورمون محافظتی هورمون استروژن در زنان، و دوم اینکه؛ زنان از همون ابتدا با تلومراز های طولانی تر متولد شده اند که همین هورمون های جنسی زنانه نقش محافظتی از اونها را دارند. بنابراین هر دوی این عوامل دلیل محکمی براین است که زنان طول عمر بیشتر نسبت به مردان داشته باشن.

مطالب مرتبط
دسته بندی: مقالات گوناگون
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها