InsectRepellentSpray

بیماری آسکاریازیس چیست؟

امتیاز دهید

بیماری آسکاریازیس چیست؟ بیماری آسکاریازیس که بیشتر در بین کودکان دیده میشه، نیاز به شناخت بیشتر داره که به همین دلیل به ذکر علائم، دلایل ایجاد و راه های پیشگیری و درمان اون می پردازیم… عامل این بیماری انگل روده آسکاریس لومریکوئیدساست که در اغلب موارد هیچ نشونه ای هم نداره، بخصوص اگه تعداد کرم […]

بیماری آسکاریازیس چیست؟
Oralyte
آنچه در این مقاله می خوانیم

بیماری آسکاریازیس چیست؟

بیماری آسکاریازیس که بیشتر در بین کودکان دیده میشه، نیاز به شناخت بیشتر داره که به همین دلیل به ذکر علائم، دلایل ایجاد و راه های پیشگیری و درمان اون می پردازیم…

عامل این بیماری انگل روده آسکاریس لومریکوئیدساست که در اغلب موارد هیچ نشونه ای هم نداره، بخصوص اگه تعداد کرم ها کم باشه! هر چه تعداد کرم ها بیشتر بشه، علائم هم بیشتر میشه، در آغاز تب و تنگی نفس و در اواسط بیماری، اسهال، ورم شکم و درد در ناحیه شکم از عمده علائم بیماری آسکاریازیس است.

غالبا در کودکان با کم شدن روند رشدشون، سوتغذیه و مشکلات یادگیری پی به وجود این بیماری می برن.

در صورتی که تعداد کرم ها زیاد شه، انسداد مجاری مثل روده، پانکراس، آپاندیسیت، یرقان انسدادی، آبسه کبدی و… بروز میکنه.

آمار چگونه است؟

در حال حاضر سالیانه 1 تا 2 میلیارد نفر از مردم جهان به این بیماری مبتلا میشن و از این تعداد حداقل 20 هزار نفر جان خودشون رو بر اثر این بیماری از دست میدن.

  • در کشور ما در مطالعه ای که در سال 1370 انجام شد، میزان آلودگی به آسکاریس 75 درصد گزارش شد، که در این میان استان همدان با 6/39 درصد بالاترین میزان آلودگی رو در سطح کشور داشته!

دلیل ایجاد چیست؟

بیماری آسکاریازیس چیست؟

این بیماری در انسان از طریق خوردن تخم جنین دار موجود در خاک به همراه خوردن سبزیجات و صیفی جات آلوده رخ میده.

تخم پس از وارد شدن به بدن در روده باز و لارو آزاد می شه، لارو پس از عبور از دیواره روده و سیر مراحل تکاملی از طریق ایجاد حفره در دیواره روده به شش ها میرن که این امر از طریق خون اتفاق میافته، بعد به آلوئول مهاجرت می کنن، از نای بالا میرن و از اونجا هم به واسطه سرفه بالا میان و بلعیده میشن و بعد از اون برای بار دوم از معده رد میشن و وارد روده میشن و در اونجا به کرم های بالغ تبدیل میشن!

کرم آسکاریس از محتویات غذایی روده فرد بیمار استفاده میکنه و باعث سو تغذیه، کمبود ویتامین A و کاهش رشد کودکان میشه.

لازم به ذکره که کرم آسکاریس بالغ حلقوی استوانه ای شکل، با انتهای باریک و به اندازه 15 تا 35 سانتیمتر در روده زندگی میکنه.

دو علت عمده:

دفع غیر بهداشتی مدفوع و استفاده از کود انسانی دو دلیل بسیار شایع در ابتلا به این بیماری برشمرده میشه.

پیشگیری:

  • دفع مدفوع کودکان در محیط های باز، به عنوان مثال در راه مسافرت ها و… از عمده دلایل ابتلا به این بیماری است که به شدت هم در مورد این عامل هشدار داده شده.
  • بهتره پس از دست زدن کودک به خاک، حتما دست های کودکان به خوبی شسته شده و برای دفع مدفوع حتما از سرویس های بهداشتی استفاده بشه.

مجله مثبت سبز

مطالب مرتبط
دسته بندی: مقالات گوناگون
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها