کبد چرب گرید 2 چیست؟

3.5/5 - (14 امتیاز)
بیماری کبد چرب گرید ۲ دومین مرحله از بیماری کبد چرب غیر الکلی است که در اثر انباشت چربی در اطراف کبد ایجاد می‌شود. ما در این مقاله به روش‌های درمان سریع کبد چرب گرید 2 می‌پردازیم.
کبد چرب گرید 2
mosbatesabz

کبد دومین عضو بزرگ بدن است که مواد مفید دریافت شده از نوشیدنی‌ها و خوراکی‌ها را آنالیز و مواد مضر موجود در خون را فیلتر می‌کند. شایع‌ترین بیماری مربوط به این عضو بدن، کبد چرب است. امروزه نیز با توجه به اشتباه بودن سبک زندگی اغلب افراد، کبد چرب در گریدهای مختلف در شهروندان دیده می‌شود. کبد چرب گرید 2 یکی از درجات کبد چرب است که در نتیجه جمع شدن مقادیر زیاد چربی در کبد ایجاد خواهد شد. کبد چرب می‌تواند عامل الکلی یا غیرالکلی داشته باشد که نوع غیرالکلی کبد چرب از 4 درجه یا اصطلاحاً گرید برخوردار است.

البته گرید همچنین می‌تواند به سونوگرافی کبدی نیز مربوط شود که سطح چربی موجود در اطراف کبد را از گرید اول کبد چرب تا سیروز کبدی مشخص خواهد کرد. دومین مرحله یا درجه در این بیماری، کبد چرب گرید 2 است که در آن، التهاب کبد و افزایش آنزیم‌های آن را شاهد خواهیم بود. البته لازم به ذکر است که این مرحله از کبد چرب با اصلاح سبک زندگی قابل درمان است. در این مقاله به تعریف این بیماری خواهیم پرداخت و روش‌های درمان سریع مربوط به آن را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

کبد چرب گرید 2 چیست؟

کبد چرب گرید 2
به وجود آمدن چربی و جمع شدن آن در اطراف کبد، عاملی است که موجب ابتلای فرد به کبد چرب گرید 2 خواهد شد. در واقع طیف وسیعی از مشکلاتی در اثر تجمع و انباشت چربی در بدن به وجود می‌آید که یکی از مهم‌ترین این موارد را می‌توان کبد چرب گرید دو و یا استئاتوهپاتیت غیرالکلی دانست. این بیماری با توجه به ارتباط مستقیم آن با چاقی و اضافه وزن، بسیار شایع است.

لازم به ذکر است که این بیماری در عین شایع بودن، اغلب سبب به وجود آمدن مشکلات چندانی در فرد نخواهد شد و وی را از انجام فعالیت‌های روزمره بازنخواهد داشت. در واقع تنها در 7 الی 30 درصد افرادی که به این بیماری مبتلا هستند، احتمال پیشرفت بیماری وجود دارد که این پیشرفت به مرور زمان و با حادتر شدن وضعیت بیمار بروز خواهد کرد.

پیشرفت کردن این بیماری در 3 مرحله انجام خواهد شد که به ترتیب زیر است:

  • بافت کبد ملتهب شده و درگیر آسیب‌هایی خواهد شد که با عنوان استئاتوهپاتیت شناخته می‌شود.
  • در قسمتی از کبد که دچار آسیب شده است، یک بافت تحت عنوان بافت اسکار به وجود می‌آید و این مرحله به نام فیبروز شناخته می‌شود.
  • بافت اسکار ایجاد شده جای بافت سالم را می‌گیرد و این مرحله، سیروز کبدی نام دارد.

هرچند که اغلب افراد مبتلا به کبد چرب گرید 2 در معرض خطرات چندانی در پی پیشرفت این بیماری قرار نمی‌گیرند، اما برخی خطرات همچون مشکلات قلبی و عروقی تمام این افراد را تهدید می‌کند.

علائم کبد چرب گرید 2

کبد چرب گرید 2 و حتی سایر گریدهای کبد چرب الکی یا غیرالکلی، اغلب با علائم خاصی بروز نمی‌کنند. تنها علامت و نشانه‌ای که ممکن است در برخی افراد ایجاد شود، داشتن احساس درد در قسمت بالای شکم و در سمت راست و همچنین احساس خستگی خواهد بود که این موارد در بزرگسالان شایع است. تشخیص اینکه درد کبد چرب چگونه است، مطمئنا در شناخت به موقع و کنترل این عارضه، بسیار کاربردی خواهد بود. در صورتی که کودکان به کبد چرب گرید 2 مبتلا شوند، علائم زیر در آن‌ها ایجاد خواهد شد:

  • تغییر رنگ و تیره شدن برخی از قسمت‌ها پوست به صورت ایجاد لکه که اغلب در ناحیه گردن و یا زیر بازو ایجاد خواهد شد
  • درد در برخی نواحی شکم همچون نواحی میانی و سمت راست بالای شکم
  • احساس خستگی

کبد چرب می‌تواند پس از مدت‌ها و در شرایط ایجاد سیروز برای پزشک قابل تشخیص باشد. اما در حالت کلی در صورت مشاهده هر یک از علائمی که در ادامه ذکر شده است، لازم است مراجعه به یک پزشک متخصص داخلی یا کبد و گوارش صورت گیرد:

  • مشاهده تغییر در رفتار و گفتار همچون سردرگمی یا نامفهوم صحبت کردن
  • زرد شدن قسمت سفید چشم
  • زرد شدن رنگ پوست در برخی افراد
  • کبود شدن و خونریزی آسان
  • ایجاد تورم در ناحیه شکم
  • رگ‌های عنکبوتی دقیقاً در ناحیه زیر پوست
  • احساس شدید خارش

مراقبت در این بیماری از اهمیت بالایی برخوردار است. ابتلا به بیماری کبد چرب گرید 2 می‌تواند بالا رفتن احتمال ابتلا به کارسینوم کبدی را در پی داشته باشد که یکی از شایع‌ترین انواع کنسر کبد است. به طور کلی کبد چرب علاوه بر درد و ضعف، با تغییرات و مشکلات پوستی نیز ممکن است همراه باشد که گاهی اوقات این تغییرات برای خود فرد قابل لمس بوده و می‌توانند به عنوان هشداری برای مراجعه به پزشک باشند.

بیشتر بخوانید: آیا کبد چرب باعث ایجاد مشکلات پوستی می‌شود؟

روش‌ های درمان کبد چرب گرید 2

کبد چرب

تاکنون نوع درمان و یا داروی قطعی برای رفع مشکل کبد چرب گرید 2 ارائه نشده است. در واقع با مراجعه به پزشک، به شما توصیه خواهد شد که علائم محرک را بشناسید و آن‌ها را کنترل کنید. اما اصلی‌ترین اقدام لازم برای درمان کبد چرب گرید 2، تغییر، اصلاح و بهبود سبک زندگی است که پزشک به شما توصیه خواهد کرد؛ اما مصرف قرص کبد چرب گرید 2 ، می‌تواند در سم‌زدایی، پاکسازی و رفع التهاب کبد موثر باشد.

رژیم غذایی بخش مهمی از اصلاح سبک زندگی را شامل می‌شود که لازم آن را حتماً مورد توجه قرار دهید. رعایت اصول در برنامه غذایی کمک شایانی به شما در این زمینه خواهد کرد. در ادامه نیز به کنترل و در نظر گرفتن برخی موارد دیگر نیز اشاره خواهیم کرد که لازم است در زندگی حتماً به آن‌ها توجه شود.

ورزش کردن و کنترل وزن

اضافه وزن و چاقی مهم‌ترین عاملی است که جمع شدن و انباشت چربی را در بدن سبب می‌شود. اما آنچه که اضافه وزن و چاقی را در پی دارد، اغلب عدم تحرک و فعالیت جسمانی است. ورزش کردن می‌تواند نقش بسیار قابل توجهی در از بین بردن چربی‌های اضافه بدن داشته باشد و از این طریق، کنترل وزن و کم کردن آن را ممکن سازد.

البته لازم به ذکر است که ورزش باید حتماً به صورت اصولی انجام شود و برنامه‌های ورزشی تحت نظر متخصص تغدیه مشخص شود تا روند کاهش وزن به صورت اصولی طی شود. همچنین در صورت داشتن وزن مناسب نیز با ورزش کردن می‌توان علاوه بر کنترل وزن و میزان چربی در بدن، از ابتلا به سایر بیماری‌ها جلوگیری کرد.

کنترل میزان کلسترول و دیابت

داشتن برنامه غذایی مناسب و رژیم اصولی، یکی از بخش‌های مهم سبک زندگی را شامل می‌شود. با استفاده از این برنامه، می‌توان سطح کلسترول خون را به آسانی تحت کنترل قرار داد. در نظر داشتن میزان کلسترول یکی از آسان‌ترین و قابل دسترس‌ترین روش‌ها برای ممانعت از جمع شدن چربی‌های مضر در بدن به شمار می‌رود که با نام چربی‌های اشباع نیز شناخته می‌شوند.

این موضوع در پروسه درمان کبد چرب نقش پررنگی ایفا می‌کند. از این جهت لازم است در صورتی که پزشک برای شما داروهای خاصی را به این منظور تجویز کرده است، حتماً آن‌ها را به صورت منظم و به موقع مورد استفاده قرار دهید. البته بدیهی است که تنها استفاده از دارو کارساز نخواهد بود و باید از رژیم مناسب غذایی نیز برای درمان کمک بگیرید و حتماً پرهیزات لازم را انجام دهید.

کنترل سطح قند خون

یکی از عوامل و فاکتورهای ابتلا به دیابت، عامل وراثت است. از این جهت در صورتی که سابقه ابتلا به این بیماری در هر یک از اعضای خانواده شما وجود دارد، لازم است حتماً داشتن برنامه غذایی سالم را در اولویت قرار دهید. تغذیه سالم و استفاده از مواد خوراکی مغذی، نقش تعیین کننده‌ای در درمان بیماری‌های کبدی دارد.

همچنین برعکس این موضوع نیز صادق است و در صورت استفاده از مواد غذایی ناسالم، بیماری‌های کبدی تشدید خواهند شد و میزان قند خون نیز از کنترل افراد خارج خواهد شد. چنانچه در این زمینه پزشک برای شما داروی خاصی تجویز کرده است، مصرف داروی مورد نظر باید بر اساس دستور پزشک صورت گیرد.

حذف محرک‌های کبدی

برخی از مواد غذایی ایجاد تحریک برای کبد را در پی خواهند داشت که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به مواد صنعتی، مواد شیمیایی و حتی برخی از غذاها اشاره کرد. مورد استفاده قرار دادن چنین موادی می‌تواند در پروسه عملکرد کبد تأثیر منفی ایجاد کند و آن را با اختلال مواجه نماید.

از این جهت لازم است برخی رژیم‌های غذایی را به کار ببرید که از خاصیت سم‌زدایی برخوردار هستند. لازم به ذکر است که این کار باید حتماً تحت نظر پزشک صورت گیرد. چراکه ممکن است برخی از این برنامه‌ها و رژیم‌های غذایی سم‌زدا دارای محدودیت زیادی باشند و برای شما مناسب نباشند. حتی برخی از ویتامین‌ها و مواد معدنی نیز برای کبد چرب مضر هستند که شناخت ویتامین‌های مضر برای کبد چرب و عدم مصرف آن‌ها می‌تواند در کنترل و رفع این مشکل، تاثیرگذار باشد.

ترک استفاده از الکل و داشتن برنامه منظم ورزشی

برنامه منظم، اصولی و صحیح ورزشی از مهم‌ترین فاکتورها در کنترل سطح چربی موجود در کبد به شمار می‌رود. بنابراین با داشتن برنامه مناسب ورزشی می‌توانید سلامت خود را بهبود بخشید. از آسان‌ترین ورزش‌ها برای کاهش وزن و کنترل میزان چربی خون می‌توان به پیاده‌روی و دوچرخه سواری اشاره کرد که تمام افراد می‌توانند این ورزش‌ها را انجام دهند.

استفاده از الکل نیز به عنوان یکی از مهم‌ترین و اساسی‌ترین علت‌های به وجود آمدن التهاب در کبد و ابتلا به بیماری‌های کبدی همچون کبد چرب است. مصرف الکل و مخصوصاً استفاده بیش از حد از آن، می‌تواند آسیب‌ها و عوارض بسیار شدیدی برای کبد در پی داشته باشد و سلامت فرد را تهدید کند.

سخن پایانی

در این مقاله از داروخانه آنلاین مثبت سبز، به معرفی کامل کبد چرب گرید 2، علائم و راهکارهای کنترل و درمان آن پرداختیم. کبد چرب گرید 2 یکی از شایع‌ترین و رایج‌ترین بیماری‌های کبد به شمار می‌رود که اغلب در اثر عواملی همچون چاقی و داشتن اضافه وزن، برنامه و رژیم غذایی ناسالم، عدم تحرک و کاهش میزان فعالیت و مواردی از این قبیل ایجاد خواهد شد. درمان این بیماری اغلب به صورت داشتن برنامه غذایی و رژیم مناسب صورت می‌گیرد.

البته علاوه بر این مورد، ورزش‌های اصولی و صحیح نیز می‌تواند در درمان کبد چرب نقش پررنگی ایفا کند. لازم به ذکر است که تمام این موارد باید حتماً تحت نظر متخصص تغدیه انجام شود تا از سالم و مناسب بودن آن برای شرایط جسمانی بیمار، اطمینان حاصل کرد.

مطالب مرتبط
برچسب: کبد
دسته بندی: بیماری ها
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها