عمل لیپوماتیک چیست و چگونه انجام می شود؟

5/5 - (1 امتیاز)
ما در این مقاله به بررسی مشخصات منحصر به فرد روش لیپوماتیک از نظر مکانیسم عمل، کارائی، عوارض احتمالی و رضایت‌بخشی نتایج خواهیم پرداخت. علاوه بر این، اینکه چه کسانی کاندیدای بهتری برای استفاده از لیپوماتیک هستند، چه الزاماتی باید پیش از عمل در نظر گرفته شوند و چه اقداماتی پس از عمل ضروری هستند را نیز تشریح خواهیم کرد. نهایتا یک ارزیابی مقایسه‌ای بین لیپوساکشن و لیپوماتیک ارائه خواهد گردید تا بیماران با آگاهی و درک جامع‌تری نسبت به انتخاب روش مورد نظر خود اقدام نمایند.
عمل لیپوماتیک چیست
در انتظار بازبینی توسط تیم پزشکی مثبت سبز

این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست

فهرست مطالب

تکنیک لیپوماتیک و تفاوت آن با لیپوساکشن

احتمالا برای عده‌ای این سوال مطرح باشد که عمل لیپوماتیک چیست و چه تفاوتی با لیپوساکشن دارد. بدین منظور، ابتدا توضیحی در خصوص لیپوساکشن ارائه و سپس لیپوماتیک و تفاوت‌های بین این دو را بررسی می‌نماییم:

لیپوساکشن (Liposuction)

لیپوساکشن در حقیقت یک عمل جراحی زیبایی محبوب است که از چند دهه‌ پیش مورد استفاده قرار گرفته است. لیپوساکشن با این هدف طراحی شده تا چربی‌های سرسخت اضافی را از نواحی مختلف بدن حذف کرده و به بهبود و زیبایی ظاهر کلی بدن کمک نماید. اصل اساسی  لیپوساکشن شامل استفاده از یک لوله کوچک توخالی به نام کانولا است که از طریق ایجاد فشار منفی، اقدام به مکش سلول‌های چربی از نواحی مختلفی چون شکم، باسن، ران ها و بازوها می‌نماید.

لیپوماتیک (Lipomatic)

لیپوماتیک به عنوان روشی جدید، در حقیقت شکل تخصصی‌تری از تکنیک لیپوساکشن است که از چند جهت کلیدی با آن متفاوت است. اولین تفاوت مربوط به دستگاه کانول منحصر به فرد ارتعاشی است. برخلاف لیپوساکشن که برای از بین بردن چربی به مکش مکانیکی متکی است، در روش لیپوماتیکاز کانولایی استفاده می‌شود که در طول فرآیند مکش، تولید ارتعاش یا لرز می‌نماید. این ارتعاش به امولسیون یا مایع شدن چربی کمک کرده و مکش آن را از بدن راحت‌تر می‌نماید. مایع شدن چربی همچنین به کاهش آسیب کلی بافت مرتبط با این روش نیز کمک می‌کند.

علاوه بر این، روش لیپوماتیک نتایج موفقیت‌آمیزتری نسبت به لیپوساکشن دارد که عمدتا مربوط به دقت بالای استخراج چربی در روش لیپوماتیک می‌شود.

مکانیسم دستگاه لیپوماتیک چگونه است؟

دستگاه لیپوماتیک دارای یک کانول ویژه است که مشتمل بر لوله‌ای نازک و توخالی بوده و برای مکش چربی در طول عمل استفاده می‌شود. ویژگی بارز کانول لیپوماتیک توانایی آن در ایجاد ارتعاش یا لرز است. عمل ارتعاش در قسمت تیوب‌هایی که در انتهای کانولا پیش بینی شده‌اند اتفاق می‌افتد. نیروی محرکه ارتعاش توسط نوعی مکانیزم موتوری مخصوص که روی دستگاه تعبیه شده است، ایجاد می‌شود. زمانی که کانولا در ناحیه مورد نظر قرار گرفت و تولید ارتعاش نمود، باعث ایجاد گرما و منجر به امولسیون یا مایع شدن رسوبات چربی می‌شود. بنابراین، امولسیون چربی در حقیقت بارزترین جنبه تکنیک لیپوماتیک تلقی می‌شود که در اثر این فرایند، مکش زائدات چربی آسان‌تر و نتیجه نهایی نیز موفقیت‌آمیزتر می‌شود.

سایر ویژگی های لیپوماتیک

  • به دلیل امولسیون ، چربی با سهولت بیشتر از بافت داخلی بدن خارج و لذا آسیب کمتری به بافت اطراف وارد می‌سازد.
  • به دلیل آسیب کمتر، دوره نقاهت در این روش نیز کوتاه‌تر است.
  • دستگاه لیپوماتیک دارای مکانیسم‌های کنترل دقیقی برای تنظیم سرعت و شدت ارتعاش است.
  • همچنین تنظیمات دقیق‌تری جهت ساکشن و بهینه‌سازی استخراج چربی دارد.
  • و نهایتا، طراحی آرگونومیک دستگاه کمک شایان توجهی به جراح می‌نماید تا هندلینگ و مانورپذیری عمل خود را بهبود بخشد.

فرایند لیپوماتیک

فرآیند عمل لیپوماتیک

ما در این قسمت سعی کرده‌ایم تا توضیحی اجمالی پیرامون اینکه عمل لیپوماتیک چیست و چه مراحلی دارد، ارائه دهیم. فرآیند کلی لیپوماتیک معمولا شامل مراحل زیر می‌گردد:

مشاوره و ارزیابی

اولین مرحله در فرایند لیپوماتیک، انجام مشاوره با یک جراح و متخصص مجرب پلاستیک و گفتگو در مورد اهداف، نگرانی‌ها و ارزیابی تناسب این روش برای بیمار است. جراح در این مرحله، تاریخچه پزشکی بیمار، وضعیت سلامت فعلی او و هر گونه شرایط زمینه‌ای دیگر را مورد بررسی قرار ‌می‌دهد. نهایتا در صورت اطمینان از امکان انجام عمل، نواحی مورد نظر را بررسی و کیفیت پوست و توزیع چربی را ارزیابی و نواحی مورد نظر را نشانه‌گذاری می‌کند.

آمادگی قبل از عمل

سپس بیمار باید تمامی آزمایشات پزشکی لازم را انجام دهد تا از سلامت کافی وی برای عمل، اطمینان حاصل شود. پس از احصاء اطمینان، نواحی درمان مشخص شده و به بیمار دستورالعمل‌هایی در مورد مراقبت‌های پیش از عمل داده می‌شود. یکی از مواردی که پزشکان در مرحله پیش از عمل به بیماران خود تاکید می‌کنند، اجتناب از مصرف برخی داروها مانند رقیق کننده‌های خون یا داروهای ضد التهاب است، زیرا این قبیل داروها می‌توانند خطر خونریزی یا عوارض عمل را افزایش دهند.

بیهوشی و بی حسی

بیمار بسته به تشخیص جراح و وسعت ناحیه عمل، تحت بیهوشی عمومی یا ترکیبی از بی حسی موضعی و آرامبخش قرار می‌گیرد. سپس به ناحیه عمل، محلول تومسنت که حاوی بی‌حس کننده موضعی بوده و به کاهش خونریزی کمک می‌کند، تزریق می‌شود.

ساکشن عمل لیپوماتیک

برش‌های کوچکی در ناحیه درمان ایجاد می‌شود و کانول لیپوماتیک از آن قسمت‌ها وارد می‌شود. کانولا شروع به ارتعاش و آب کردن چربی‌های مورد نظر نموده و پس از امولسیون، چربی آب شده توسط لوله کانولا مکیده می‌شوند.

بستن و پانسمان

بعد از اطمینان از خارج شدن چربی‌های مورد نظر، برش‌ها با بخیه یا چسب بسته می‌شوند و ناحیه درمان با پوشش مخصوص و فشرده‌ای، پیچیده می‌شود.

مراقبت های بعد از عمل

در آخرین مرحله، پزشک دستورالعمل‌های دقیق در مورد مراقبت از زخم، مدیریت دارو و محدودیت‌های فعالیت در طول دوره بهبودی به بیمار ارائه می‌نماید.

چه کسانی کاندیدای مناسبی برای استفاده از عمل لیپوماتیک هستند؟

کاندیدای ایده‌آل برای عمل لیپوماتیک افرادی هستند که دارای چربی اضافی موضعی می‌باشند که در برابر رژیم‌های غذایی و ورزش مقاوم‌اند. این روش معمولا برای هدف قرار دادن نواحی مانند شکم، باسن، ران‌ها و بازوها که رسوبات چربی سرسخت‌تری شکل می‌گیرند، استفاده می‌شود. از نظر پزشکان، کسانی که از سلامت کلی خوبی برخوردارند، وزن بدن ثابتی علی رغم ورزش یا رژیم‌های غذایی دارند و نیز انتظارات واقعی‌تری دارند، عموما بهترین کاندید برای تکنیک لیپوماتیک هستند.

البته بسیار مهم است که پوست بیمار خاصیت ارتجاعی خوبی هم داشته باشد. علاوه بر موارد فوق، عمل لیپوماتیک معمولا برای بیمارانی توصیه می‌شود که توزیع نسبتا یکنواختی از چربی دارند. برای کسانی که رسوبات چربی بسیار نامنظم یا نامتقارن دارند، این روش چندان مناسب نیست.

لیپوماتیک و لیپوساکشن

ملاحظات تصمیم گیری در هنگام انتخاب بین لیپوماتیک و لیپوساکشن

هنگام تصمیم‌گیری بین لیپوماتیک و لیپوساکشن، چندین فاکتور مهم را باید مورد توجه قرار داد.

  1. لیپوماتیک یک روش جدیدتر و نسبت به روش لیپوساکشن که از واتر جت استفاده می‌کند، کم تهاجمی‌تر است و لذا آسیب بافتی کمتر و زمان بهبودی سریع تری دارد.
  2. لیپوساکشن سنتی می‌تواند در از بین بردن حجم بیشتری از چربی موثرتر باشد در صورتی که عمل لیپوماتیک برای نواحی گسترده‌تر، زیاد مناسب نیست و بهتر است به صورت موضعی و رسوبات کوچکتر استفاده شود.
  3. لیپوماتیک برای کسانی که دارای پوست ارتجاعی هستند، مناسب‌تر است و چون در نواحی محدودی استفاده می‌شود، لذا توام با شل شدن پوست نیست. اما در لیپوساکشن، شل شدن پوست تقریبا شایع است و لذا باید پوست توسط جراح پلاستیک ترمیم شود.

ریسک ها و عوارض احتمالی عمل لیپوماتیک

مانند هر عمل جراحی دیگر، لیپوماتیک نیز خطرات و عوارض احتمالی بالقوه‌ای را به همراه دارد که بیماران باید از آن آگاه باشند. این عوارض احتمالی شامل موارد زیر می‌شوند:

  1. خونریزی و کبودی: اگرچه امولسیون چربی می‌تواند تا حد قابل توجهی به کاهش خونریزی و آسیب کمک کند اما با اینحال، روش لیپوماتیک ممکن است منجر به خونریزی و کبودی در نواحی تحت درمان شود.
  1. عفونت: همواره خطر عفونت در محل‌ برش یا در داخل مناطق تحت درمان وجود دارد که ممکن است نیاز به درمان اضافی یا آنتی بیوتیک داشته باشد.
  1. عدم تعادل مایعات: حذف حجم زیادی از چربی می‌تواند منجر به عدم تعادل مایعات در بدن شود که در این صورت، نیاز به نظارت دقیق پزشک و مدیریت مایعات خواهد بود.
  1. بی‌نظمی یا بد شکلی‌: برداشتن ناخواسته چربی از برخی نواحی بدن ممکن است به بهم ریختن فرم بدن و به عبارتی دیگر، منجر به یک پیکرتراشی بد شکل گردد. در این صورت، باید با استفاده از روش‌های اصلاحی، نسبت به ترمیم نواحی بد فرم یا پوست‌های شل و آویزان، اقدام نمود.
  1. آسیب عصبی: این مورد یکی از عوارض بسیار نادر لیپوماتیک است که طی آن، ممکن است نوعی آسیب عصبی موقت یا دائم در اثر عمل لیپوماتیک ایجاد ‌شود.
  1. واکنش‌های نامطلوب به بیهوشی: مانند هر جراحی دیگر، احتمال واکنش‌های نامطلوب به ماده بیهوشی مورد استفاده در عمل لیپوماتیک نیز وجود دارد.

روند بهبودی و مراقبت های بعداز عمل لیپوماتیک

بهبودی کامل بیماران بعد از انجام عمل لیپوماتیک مستلزم زمان بوده و مراقبت‌های خاصی را طلب می‌نماید که در ادامه مورد اشاره قرار می‌گیرند:

جدول زمانی معمول برای کبودی، تورم و بهبودی

پس از لیپوماتیک، بیماران باید منتظر درجاتی از کبودی و تورم باشند. مدت زمان بروز این عوارض جانبی می‌تواند متفاوت باشد، اما معمولاً کبودی در هفته اول به اوج خود می رسد و پس از 2 تا 3 هفته شروع به محو شدن می‌کند. تورم اغلب در چند روز اول بارزتر است و به تدریج در طی 2 تا 4 هفته کاهش می‌یابد. روند بهبودی کامل و نمایان شدن نتیجه نهایی می‌تواند 2 تا 3 ماه طول بکشد. بیماران باید از این جدول زمانی آگاه باشند و فعالیت‌های عادی زندگی خود را بر اساس آن برنامه ریزی کنند.

لباس های فشرده سازی بعد از عمل لیپوماتیک

لباس های فشرده سازی و سایر دستورالعمل های بعد از عمل

مراقبت‌ مناسب پس از عمل برای بهبود سریع و حصول به نتایج مطلوب بسیار ضروری است. یکی از اقدامات مهم، استفاده از لباس‌های فشرده‌کننده است که به کاهش تورم و افزایش انقباض پوست کمک می‌کند. بیماران معمولا طبق دستور جراح خود باید این لباس‌ها را به مدت چند هفته بپوشند. دستورالعمل‌های دیگری در رابطه با استحمام، سطح فعالیت و استفاده از دارو نیز توسط پزشک ارائه می‌شود.

حفظ نتایج از طریق رژیم غذایی و ورزش

عمل لیپوماتیک می‌تواند باعث کاهش قابل توجه چربی شود، اما حفظ نتایج مستلزم تعهد طولانی مدت به یک سبک زندگی سالم است. بیماران باید برای جلوگیری از افزایش وزن و اطمینان از ماندگاری نتایج لیپوماتیک خود، برای اتخاذ یک رژیم غذایی متعادل و ورزش منظم آماده باشند. این موضوع ممکن است نیازمند راهنمایی یک متخصص تغذیه یا مربی شخصی و همچنین ارتباط مداوم با جراح باشد. طبیعتا با ایجاد تغییراتی در سبک زندگی، بیماران می‌توانند از مزایای کامل روش لیپوماتیک برای سالیان مداوم بهره‌مند شوند.

بازدید از این صفحه را به شما توصیه می‌کنیم: دکتر سیامک صدیقی جراح زیبایی و متخصص در لیپوماتیک

نتیجه‌گیری

عمل لیپوماتیک یک رویکرد نوآورانه برای حذف چربی و پیکرتراشی بدن است. هدف عمل لیپوماتیک با استفاده از یک کانول ارتعاشی ویژه، افزایش استخراج چربی، کاهش ترومای بافتی و تجربه راحت‌تر برای بیمار است. با اینکه مزایای بالقوه این روش بسیار امیدوارکننده است، اما با اینحال، ضروری است که بیماران انتظارات واقع بینانه‌ای از این عمل داشته باشند و با یک جراح پلاستیک مجرب مشورت نمایند.

بدیهی است متخصصان مجرب ارزیابی دقیقی از اهداف، آناتومی و سلامت کلی فرد برای اطمینان از حصول بهترین نتایج ممکن و به حداقل رساندن خطرات احتمالی ناشی از جراحی را ارائه خواهند کرد. داروخانه آنلاین مثبت سبز این آمادگی را دارد تا ضمن ارائه مشاوره‌های عمومی اولیه، هماهنگی‌های لازم جهت بهر‌مندی شما از خدمات بهترین جراحان متخصص در این خصوص را به انجام رساند.

دسته بندی: کاهش وزن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *