mosbatesabz

20 حقیقت جالب درباره حافظه

5/5 - (3 امتیاز)
اگر تا به حال با اطمینان وارد اتاقی شده‌اید و بعد فراموش کردید که چرا از ابتدا به آنجا رفته‌اید، می‌دانید که حافظه انسان پر از شگفتی است. به نظر می‌رسد که ما اطلاعات مهم را فراموش کرده‌ایم، اما هزاران جزئیات پیش‌پاافتاده را که هرگز به آن‌ها نیاز نخواهیم داشت، به خاطر می‌آوریم. چرا این طور است؟ 20 حقیقت جالب درباره حافظه را در مقاله امروز با شما به اشتراک می‌گذاریم.
20 حقیقت جالب درباره حافظه
Oralyte
  • حدود ۷۵% مغز از آب تشکیل شده است که به این معناست که کم‌آبی بدن و از دست دادن سدیم و الکترولیت‌ها می‌تواند باعث تغییرات حاد در حافظه و توجه شود.
  • ما می‌توانیم چیزهایی را به یاد بیاوریم که هرگز اتفاق نیفتاده‌اند! با گذشت زمان، دانستن اینکه خاطرات ما از یک رویداد چقدر دقیق هستند، دشوار است که مفهومی‌ بسیار ترسناک دارد و توسط روانشناسان مورد مطالعه قرار گرفته است. در یک آزمایش، مصاحبه‌کنندگان توانستند 70 درصد افراد را متقاعد کنند که مرتکب جرمی ‌شده‌اند، در حالی که در واقعیت مرتکب جرم نشده‌ بودند!
  • اعتقاد بر این است که رویاها ترکیبی از تخیل، عوامل روانی و عوامل عصبی هستند. این موضوع ثابت می‌کند که مغز حتی در هنگام خواب نیز کار می‌کند. یک انسان به طور متوسط ​​حدود 4-7 خواب در شب می‌بیند.
  • این یک افسانه است که انسان فقط از 10% مغز استفاده می‌کند. ما در واقع از همه مغز استفاده می‌کنیم. اگرچه درست است که در هر لحظه، تمام نواحی مغز به طور همزمان فعالیت نمی‌کنند، اما محققان نشان داده‌اند که بیشتر آن‌ها مانند ماهیچه‌های بدن، به طور مداوم در یک دوره 24 ساعته فعال هستند. ما حتی هنگام خواب نیز بیشتر از 10% از مغزمان استفاده می‌کنیم.
  • مغز تولیدکننده فکرهای تصادفی است. هر فرد به طور متوسط ​​حدود 12000 تا 60000 فکر در روز دارد. از این تعداد، 95% دقیقا همان افکار تکراری روز قبل و حدود 80% افکار منفی هستند.
  • انجام چند کار همزمان (مالتی تسکینگ) غیرممکن است. وقتی فکر می‌کنیم در حال انجام چند وظیفه به طور همزمان هستیم، در واقع در حال تغییر زمینه کارها هستیم. یعنی ما به‌سرعت بین کارهای مختلف جابه‌جا می‌شویم، نه اینکه آن‌ها را همزمان انجام دهیم. تحقیقات نشان می‌دهد که میزان خطای شما با این کار، 50 درصد افزایش می‌یابد و انجام کارها دو برابر زمان می‌برد.

رویا

  • بدن و مغز به استراحت نیاز دارند تا به درستی کار کنند. کم‌خوابی سلول‌های مغز را از بین می‌برد. خواب مناسب نیز برای حفظ حافظه ضروری است. در طول خواب، مغز تمام خاطرات روز را جمع می‌کند. تحقیقات نشان می‌دهد خمیازه مغز را خنک می‌کند و کم‌خوابی دمای مغز را بالا می‌برد.
  • کلسترول کلید یادگیری و حافظه است. مغز به شدت به کلسترول وابسته است، اما متابولیسم کلسترول آن منحصر‌به‌فرد است. از آنجایی که سد خونی مغزی مانع از جذب کلسترول خون توسط سلول‌های مغز می‌شود، مغز باید کلسترول خود را تولید کند.
  • گزارش‌های شاهدان عینی از مظنونان جنایی معمولا فقط حدود 50 درصد دقیق است؛ زیرا به خاطر سپردن جزئیات چهره فردی که با او آشنایی ندارید، برای مغز شما دشوار است. رویدادهای آسیب‌زا نیز می‌توانند بر توانایی مغز برای به خاطر سپردن جزئیات تاثیر بگذارند.
  • رویدادهای دارای بار عاطفی بیشتر، بهتر از رویدادهای خنثی، برای مدت طولانی و با دقت بیشتری به خاطر سپرده می‌شوند.
  • اطلاعات بین نورون‌های مغز با سرعت‌های متفاوتی حرکت می‌کنند. سریع‌ترین سرعت انتقال اطلاعات بین نورون‌ها حدود 250 مایل در ساعت است.
  • مغز انسان با افزایش سن کوچک‌تر می‌شود و در اواخر دهه 20 سالگی شروع به از دست دادن برخی از توانایی‌های حافظه و مهارت‌های شناختی می‌کند.
  • الکل بر روی مغز تاثیراتی مانند تاری دید، عدم توانایی در صحبت کردن، عدم تعادل در راه رفتن و… می‌گذارد. معمولا به محض اینکه دوباره هوشیار شوید، این اثرات ناپدید می‌شوند. با این حال، اگر اغلب برای مدت طولانی مشروب می‌نوشید، شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد الکل می‌تواند برای همیشه بر مغز شما تاثیر بگذارد و پس از هوشیاری مجدد، این تاثیر معکوس نشود. اثرات دراز مدت شامل مشکلات حافظه و کاهش برخی عملکردهای شناختی است.
  • حافظه کوتاه مدت حدود 20-30 ثانیه طول می‌کشد. مغز این اطلاعات را در حالت در دسترس نگه می‌دارد، اما این کار را فقط برای یک دقیقه و نیم انجام می‌دهد. اکثر مردم اعداد را حدود 7 ثانیه و حروف را حدود 9 ثانیه در حافظه خود نگه می‌دارند. علاوه بر این، مغز می‌تواند تا 7 رقم را در حافظه کوتاه‌مدت ذخیره کند.

حافظه کوتاه مدت

  • ورزش برای مغز نیز مفید است. ورزش هوازی ضربان قلب را بالا برده و جریان خون را به مغز افزایش می‌دهد. همانطور که افزایش تنفس، اکسیژن بیشتری را به جریان خون پمپاژ می‌کند، اکسیژن بیشتری به مغز می‌رسد و منجر به نوروژنز یا تولید نورون‌ها در بخش‌های خاصی از مغز شما می‌شود که حافظه و تفکر را کنترل می‌کنند.
  • عملا هیچ محدودیتی برای مقدار اطلاعاتی که می‌توانید به خاطر بسپارید وجود ندارد. مغز اساسا یک “ظرفیت ذخیره سازی” نامحدود برای یادگیری دارد و می‌تواند 2.5 پتا بایت (2500000 گیگابایت) داده را ذخیره کند.
  • ما فقط می‌توانیم تعداد انگشت شماری از چیزها را در حافظه کوتاه‌مدت خود به خاطر بسپاریم. اگرچه حافظه بلندمدت ما تقریبا نامحدود است، حافظه کوتاه‌مدت ظرفیت بسیار بسیار کمتری دارد.
  • ما سعی نمی‌کنیم اطلاعات را به مقدار قبل، در حافظه خود ذخیره کنیم؛ زیرا می‌دانیم که اینترنت همه چیز را می‌داند. این امر به خاطرات شخصی نیز تسری پیدا می‌کند. ما به تلفن‌های هوشمند خود اعتماد کرده‌ایم تا خاطرات را برای ما ذخیره کنند.
  • خاطرات در رحم، در اوایل 4 ماهگی بارداری، شروع به شکل گیری می‌کنند! آزمایش‌ها نشان داده‌اند که جنین با استفاده از حافظه پیش از تولد، در واقع می‌تواند صداهایی را که برایش پخش می‌شود، به خاطر بسپارن. حافظه پیش از تولد در ایجاد دلبستگی نوزاد به مادرش بسیار مهم است.
  • مغز انسان تقریبا دارای صد میلیارد نورون است که تقریبا برابر با تعداد ستاره‌های کهکشان راه شیری است.

سخن پایانی

مغز بخش بسیار پیچیده، جذاب و عجیبی از بدن است و قابلیت ارسال و دریافت حجم بالایی از اطلاعات را دارد. به همین دلیل، هنوز اسرار زیادی در مورد حافظه و مغز انسان وجود دارد. در این مقاله از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز، چند حقیقت جالب را که به شما در درک پیچیده‌ترین اندام بدنتان کمک می‌کند، شرح دادیم. اگر شما هم اطلاعات جذابی در رابطه با حافظه دارید، با ما به اشتراک بگذارید.

مطالب مرتبط
برچسب: حافظه
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها