mosbatesabz

عوارض قرص کلاژن

4/5 - (41 امتیاز)
یکی از مهم‌ترین پروتئین‌های موجود در بدن، کلاژن است که در سطح پوست، مفاصل، استخوان‌ها و بافت‌ها وجود دارد. با افزایش سن سطح کلاژن در بدن رو به کاهش می‌رود و علائمی همچون چین و چروک افزایش می‌یابد. چه می‌توان کرد که دوباره سطح کلاژن را بالا برد؟ یک راه عالی این است که از قرص کلاژن استفاده کنید. آیا این قرص ایمن و بی‌خطر است؟
عوارض قرص کلاژن
Oralyte

بر اساس تحقیقات انجام شده کلاژن پروتئینی سازنده در پوست، استخوان، دندان، تاندون، غضروف و سایر بافت‌ها است. این ماده شگفت‌انگیز در درمان و ترمیم غضروف‌ها و استخوان‌های آسیب دیده موثر است. با توجه به ارزش زیاد این ماده و استقبال افراد از مکمل‌های غذایی حاوی کلاژن، لازم دانستیم از عوارض قرص کلاژن بگوییم تا در زمان مصرف اطلاعات کافی داشته باشید. به طور کلی باید بگوییم که اگر از قرص کلاژن در مقادیر مطلوب استفاده کنید، هیچ عارضه‌ای نخواهد داشت؛ البته در برخی موارد مصرف کنندگان از طعم نامطبوع این مکمل یا ایجاد حساسیت شکایت کرده‌اند….

طعم بد در دهان از عوارض مصرف قرص کلاژن

مهم ترین عوارض قرص کلاژن چیست؟ بسیاری از افراد که از قرص‌های کلاژن ساز استفاده می‌کنند از طعم بد آن شکایت کرده‌اند. البته لازم به ذکر است ایجاد طعم بد به علت عوارض این ماده نیست، اما سبب آزار مصرف کننده می‌شود. برای حل این مشکل می‌توانید در زمان استفاده از قرص‌های کلاژن ساز، آب میوه یا شیر مصرف نمایید تا از طعم بد آن در امان باشید. اما از آب میوه‌های اسیدی مثل آب پرتقال استفاده نکنید. آب میوه‌های اسیدی سبب از بین رفتن اثربخشی این ماده می‌شوند.

 طعم نامطلوب در دهان از عوارض قرص کلاژن

تحریک پوست و ایجاد حساسیت از عوارض مصرف قرص کلاژن

آیا تحریک پوست از عوارض قرص کلاژن است؟ افزایش حساسیت‌های پوستی یکی از عوارض استفاده از قرص‌های حاوی کلاژن است. این واکنش‌ها یک پاسخ غیر طبیعی بدن بوده و به منبع تهیه قرص وابسته است. بنا به نوع کلاژن و همچنین به نوع واکنش بدن، حساسیت‌های مختلفی وجود دارد. بعضی از افراد دچار قرمزی، خارش و سوزش شده و برخی دیگر احساس خیسی در صورت داشته‌اند.

توجه داشته باشید چنانچه به ماهی یا تخم مرغ حساسیت دارید، ممکن است دچار حساسیت‌های شدید شوید. در این مواقع از قرص‌ها با دز بسیار کم استفاده کنید.

نکته بسیار مهمی که درباره این عارضه گفتنی است، حساس نبودن بدن به خود ماده کلاژن است. این پروتئین پس از آب فراوان‌ترین ماده در بدن است. از این رو هیچکس به کلاژن حساسیت نداشته و این نوع مشکلات به منبع تهیه کلاژن برمی‌گردد.

افزایش کلسیم

یکی دیگر از عوارض قرص کلاژن افزایش کلسیم در بدن و ایجاد هایپرکلسیمی است. بسیاری از محصولات کلاژن ‌ساز از منابع دریایی مانند صدف‌ها و کوسه‌ها تهیه شده است. از این رو دارای کلسیم بسیار بالایی هستند. افزایش میزان کلسیم در بدن سبب ایجاد مشکلاتی مانند درد استخوان، ریتم غیر طبیعی قلب، خستگی مزمن و حالت تهوع می‌شود. این مورد هم در عوارض قرص کلاژن نادر است و زیاد رخ نمی‌دهد.

کاهش وزن از عوارض قرص کلاژن

مصرف قرص کلاژن با افزایش متابولیسم می‌تواند سبب کاهش وزن شود. از این رو این مسئله ممکن است برای برخی از افراد مشکل‌ساز باشد. جهت برطرف کردن این مشکل می‌توانید درباره مقدار مصرفی با پزشک خود مشورت نمایید و یا در صورت استفاده از محصولات حاوی کلاژن، تغییراتی در رژیم غذایی خود ایجاد نمایید.

دیگر عوارض قرص کلاژن

از دیگر نشانه‌هایی که می‌توان به عنوان عوارض قرص کلاژن یا عوارض پودر کلاژن اشاره نمود عبارتند از:

  • احساس سنگینی در معده
  • بثورات
  • اسهال

عوارض قرص کوکونات کلاژن

کپسول کوکونات کلاژن مربوط به برند مای ویتامینز و ساخت کشور انگلستان است. به منظور جلوگیری از افتادگی پوست، بهبود سلامت مو و ناخن و جلوگیری از چروک‌های پوستی از این مکمل می‌توان بهره گرفت. به جز کلاژن هیدرولیز شده، پودر روغن نارگیل و ویتامین سی نیز در این محصول به کار رفته است. بعضی از افراد که پوستشان مستعد جوش بوده است، بعد از مصرف این محصول از بروز جوش و آکنه شکایت کرده‌اند اما در حالت کلی اگر از این مکمل، به میزان توصیه شده استفاده کنید، ایمن و بی‌خطر است.

آیا مصرف کلاژن برای گیاهخواران مناسب است؟

حال که از عوارض قرص کلاژن و عوارض پودر کلاژن صحبت شد، شاید برایتان سوال باشد که گیاهخواران هم می‌توانند از محصولات کلاژن‌ ساز استفاده کنند؟

از آنجایی که بیشتر مکمل‌های کلاژن از استخوان و پروتئین حیوانات تهیه شده‌اند، برای رژیم غذایی گیاهخواری مناسب نیستند. با این حال برخی از محصولات گیاهی این ماده نیز وجود دارد. دسترسی به این نوع شاید اندکی سخت باشد اما نشدنی نیست. همچنین افرادی که رژیم کتو را دنبال می‌کنند می‌توانند از مکمل‌های کلاژن گیاهی و غیر گیاهی استفاده کنند.

قرص کلاژن چند دوره باید مصرف شود؟

گردش کلاژن در بدن یک فرآیند کند است. مطالعات نشان می‌دهند که حداقل 8 هفته طول می‌کشد تا بتوانید نتایج مصرف قرص کلاژن را در بدن خود ببینید. این زمان، حداقل زمان لازم است اما در بعضی منابع نیز عنوان شده که بهتر است برای اینکه قرص کلاژن به بهترین شکل تاثیر خود را بگذارد، 12 ماه یعنی 1 سال از آن استفاده کنید. شاید فکر کنید که در این صورت ممکن است با عوارض قرص کلاژن مواجه شوید. اگر چنین است در مورد دوره مصرف قرص یا پودر کلاژن با پزشک مشورت نمایید. به طور کلی قرص کلاژن یک مکمل ایمن و بی‌خطر به شمار می‌آید و اکثر پزشکان توصیه می‌کنند به شکل زیر از آن استفاده شود:

  • روزانه به مدت 3 ماه

بعد از گذشت 3 ماه مصرف را به 2 طریق می‌توان ادامه داد: 1- به طور مداوم 1 روز در میان باز هم از آن استفاده کرد. 2- به مدت 3 ماه مصرف را قطع کرد و بعد از گذشت این زمان دوباره مصرف را آغاز نمود. به منظور جلوگیری از عوارض قرص کلاژن حتما مطابق با دستوری که پزشک داده است، از این مکمل استفاده نمایید.

سخن پایانی در مورد عوارض قرص کلاژن

اینکه قصد داشته باشید از مکمل‌های کلاژن استفاده نمایید یا خیر، کاملا به شیوه زندگی و خود شما بستگی دارد. اگر جوان هستید و به صورت طبیعی از مواد غذایی کلاژن مورد نیاز را دریافت می‌کنید، نیازی به استفاده از قرص کلاژن نخواهید داشت. اما استفاده از محصولات حاوی کلاژن برای افراد مسن یا با تغذیه نامناسب می‌تواند بسیار کارآمد باشد. اما همانطور که گفته شد جهت مصرف و انتخاب محصول مورد نظر خود به منبع تهیه آن دقت داشته باشید تا دچار عوارض قرص کلاژن نشوید. برای خرید آنلاین قرص کلاژن می‌توانید به صفحه خرید قرص کلاژن در داروخانه آنلاین مثبت سبز مراجعه کنید.

مطالب مرتبط
دسته بندی: رژیم غذایی
بحث و تبادل نظر
guest

100 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
علی
علی

در یک روز دو روز تعثیرشو میبینیم در چه مدت

دکتر سیدی زاده
دکتر سیدی زاده
پاسخ به  علی

سلام کاربر گرامی
حداقل باید یک دوره 3 ماهه استفاده شود.
سپاس از همراهی شما

علی
علی

ایا تعثیر قرص کلاژن بر چاقی صورت در چه مدت انجام میشود

دکتر سیدی زاده
دکتر سیدی زاده
پاسخ به  علی

سلام کاربر گرامی
کلاژن بیشتر باعث جلوگیری از افتادگر پوست می شود و برای اثر بخشی باید حداقل یک دوره 3 ماهه استفاده شود.
سپاس از همراهی شما