mosbatesabz

کمبود کدام ویتامین باعث ایجاد زخم‌های پوستی می شود؟

4/5 - (4 امتیاز)
اگرچه استراتژی‌های فعلی جلوگیری از ایجاد زخم و بهبود آن اغلب بر عوامل موضعی تمرکز دارند، نقش تغذیه در بهبود زخم و سلامت پوست بسیار مهم است؛ اما اغلب نادیده گرفته می‌شود. در این مقاله، تاثیر کمبود ویتامین‌های خاص و وضعیت تغذیه بر ایجاد زخم‌های پوستی را بررسی می‌کنیم.
تایید شده توسط کارشناس تغذیه داروخانه مثبت سبز

این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست.

کمبود کدام ویتامین باعث ایجاد زخم‌های پوستی می شود؟
Oralyte

ویتامین C

تظاهرات پوستی کمبود ویتامین C، نقص در رشد بافت همبند و به تبع آن، خشن شدن پوست، هیپرکراتوز فولیکولی، موهای پیچ خورده، خونریزی اطراف فولیکولی، کبود شدن آسان، زخم و شکافت پوست است.

ویتامین C نقش مهمی در بهبود زخم دارد و کمبود این ویتامین اثرات متعددی در ترمیم بافت دارد. کمبود ویتامین C منجر به اختلال در التیام زخم می‌شود و با کاهش سنتز کلاژن و تکثیر فیبروبلاست، کاهش رگزایی و افزایش شکنندگی مویرگ‌ها مرتبط است. همچنین، کمبود ویتامین C منجر به اختلال در پاسخ ایمنی و عفونت ثانویه زخم‌ها می‌شود.

بیشتر بخوانید: کمبود کدام ویتامین باعث تاخیر در بهبود زخم‌ها می‌شود؟

ویتامین E

ویتامین E، نوعی آنتی اکسیدان است که یکپارچگی غشای سلولی را با محافظت در برابر تخریب توسط استرس اکسیداتیو تثبیت می‌کند. ویتامین E همچنین دارای خواص ضد التهابی است و در کاهش تشکیل اسکار اضافی در زخم‌های مزمن نقش دارد. آزمایشات روی حیوانات نشان داده است که مکمل ویتامین E برای بهبود زخم مفید است. این ویتامین به صورت موضعی به طور گسترده به عنوان یک عامل ضد اسکار توصیه شده است. با این حال، مطالعات بالینی هنوز نقشی را برای درمان موضعی ویتامین E در بهبود نتایج درمان ثابت نکرده‌اند.

بیشتر بخوانید: کمبود کدام ویتامین باعث مشکلات پوستی می شود؟

شربت ایمیونس ویتابیوتیکس ۲۰۰ میلی لیتر
قیمت: 143.000 تومان
قیمت با تخفیف:119.000 تومان

ویتامین A

تظاهرات پوستی کمبود ویتامین A شامل خشکی پوست و هیپرکراتوز فولیکولی است. خشکی ناشی از کمبود ویتامین A با چین و چروک، پوسته پوسته شدن و زخم پوستی مشخص می‌شود. این خشکی معمولا در اطراف برجستگی‌های استخوانی آرنج و زانو دیده می‌شود، اما ممکن است به سمت بالا و پایین اندام‌ها نیز برسد.

همچنین، کمبود ویتامین A منجر به اختلال در بهبود زخم می‌شود. خواص بیولوژیکی ویتامین A شامل فعالیت آنتی اکسیدانی، افزایش تکثیر فیبروبلاست، تعدیل تمایز و تکثیر سلولی، افزایش سنتز کلاژن و هیالورونیک اسید و کاهش تخریب ماتریکس خارج سلولی است.

ویتامین A

ویتامین K

ویتامین K یک ماده مغذی ضروری برای پاسخ به زخم‌ها و صدمات است، زیرا لخته شدن خون طبیعی را تنظیم می‌کند. همچنین ممکن است به جلوگیری از کلسیفیکاسیون (جمع شدن کلسیم) شریان‌ها و سایر بافت‌های نرم کمک کند. ویتامین K به تضمین سلامت پوست کمک می‌کند و در مبارزه با چین و چروک و پیری زودرس مفید است.

نیاسین (ویتامین B3)

نیاسین نقش مهمی ‌در متابولیسم سلولی دارد. تظاهرات پوستی کمبود ویتامین B3 شامل حساسیت به نور خورشید، درماتیت، ریزش مو و زخم و ضایعات پوستی قرمز است. پلاگر اختلالی است که در اثر کمبود مزمن نیاسین به وجود می‌آید و در کشورهای توسعه یافته نادر است. ضایعات پوستی در پلاگرا معمولا متقارن هستند و در نواحی در معرض آفتاب ایجاد می‌شوند. ظاهر ضایعات پوستی در پلاگر می‌تواند متغیر باشد.

ویتامین B6

از بیماری‌های رایج ناشی از کمبود ویتامین B6، می‌توان به گلوسیت (التهاب زبان) آتروفیک همراه با زخم، شیلیت زاویه‌ای (پوسته پوسته شدن روی لب‌ها و ترک در گوشه‌های دهان)، ورم ملتحمه و اینترتریگو اشاره کرد.

سخن پایانی

ویتامین‌ها برای سلامتی و عملکرد بدن ما ضروری هستند و این روزها، رژیم‌های غذایی نامناسب و سبک زندگی پر استرس اغلب می‌تواند منجر به کمبود آن‌ها شود. چیزی که بسیاری از مردم نمی‌دانند این است که کمبود ویتامین بر سلامت پوست تأثیر می‌گذارد. تغییرات متعدد پوست و ناخن مانند زخم‌های پوستی ممکن است ناشی از کمبود ریز مغذی‌های معرفی شده در این مقاله از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز، باشد. شناخت این کمبودهای تغذیه‌ای یک ابزار تشخیصی مهم بوده و منجر به درمان مناسب می‌شود.

مطالب مرتبط
دسته بندی: سلامت پوست
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها