mosbatesabz

خطرات پرخوری چیست؟

5/5 - (1 امتیاز)

خطرات پرخوری عبارتی است که همه ما را پس از شنیدن، به سرعت به یاد چاقی و اضافه وزن می اندازد. این معضل که منجر به بزرگ شدن معده و افتادن در یک دور باطل می شود، در اکثر مواقع به بیماری های مختلف علاوه بر معضلات متداول چاقی می انجامد. خطرات پرخوری چیست؟ در […]

خطرات پرخوری چیست؟
Oralyte

خطرات پرخوری عبارتی است که همه ما را پس از شنیدن، به سرعت به یاد چاقی و اضافه وزن می اندازد. این معضل که منجر به بزرگ شدن معده و افتادن در یک دور باطل می شود، در اکثر مواقع به بیماری های مختلف علاوه بر معضلات متداول چاقی می انجامد.

آنچه در این مقاله می خوانیم

خطرات پرخوری چیست؟

در بیشتر مواقع پرخوری به دو صورت انجام می شود، یا فرد از روی اشتها و به دلیل بزرگی معده غذا می خورد و یا به دلیل مشکلاتی بجز گرسنگی، شروع به غذا خوردن می کند. این اختلال، که به اختلال پرخوری معروف است، خطرات بیشماری را برای بدن به وجود می آورد.

یکی از مهمترین خطرات پرخوری، کاهش طول عمر است. البته مشکلات دیگری نیز می توان به این اختلال نسبت داد، خطراتی مانند کاهش کیفیت زندگی، ابتلا به بیماری های دستگاه گوارش و خطرات بیشمار دیگری که در انتظار افراد پر خور می باشد.

حجم نرمال معده یک انسان بالغ چقدر است؟

معده انسان بالغ، به طور متوسط می تواند در حدود یک تا یک و نیم لیتر غذا را تحمل کند، اما تا قبل از پاره شدن نیز می تواند برای جا دادن چهار برابر این مقدار غذا، به اصطلاح کش بیاید.

پس از پر خوری در بدن چه اتفاقی رخ می دهد؟

زمانی که حجم زیادی غذا که مملو از چربی، قند و کربوهیدرات می باشد، مصرف گردد، سیستم عصبی پاراسمپاتیک به بدن دستور می دهد که با کاهش سرعت فعالیت ها، بر هضم غذا تمرکز نماید که این امر باعث می شود انسان احساس بی حالی کند.

خطرات پرخوری چیست؟

همچنین از سویی دیگر در هنگام هضم غذا، سلول های لوزالمعده، هورمون انسولین تولید می کنند که موجب افزایش هورمون هایی مانند ملاتونین و سرتونین می شوند؛ این هورمون ها موجب بروز احساس خواب آلودگی و همچنین شادی در بدن انسان می شوند.

مشکل از بین رفتن رسیدن پیغام سیری به مغز

سلول های چربی در بدن هورمون لپتین تولید می کنند که با اتصال با گیرنده های مغزی، پیام سیر شدن را به انسان منتقل می کنند.

حال غذا خوردن بیش از نیاز بدن، منجر به این می شود که بدن لپتین بیشتری تولید نماید، زیرا میزان این هورمون به طور مستقیم با میزان چربی بدن ارتباط دارد. درست پس از تکرار این اتفاق، بدن انسان نسبت به هورمون لپتین مقاومت پیدا می کند که توانایی مغز را برای شناسایی زمان سیری انسان از بین برده و باعث پرخوری و اضافه وزن فرد می شود.

عوارض چاقی و پرخوری بیش از حد

خطرات پرخوری دقیقا همان عوارض چاقی است، تمام خطرات بیماری های قلبی و عروقی، مشکلات تنفس، مشکلات مفاصل و دردهای زانو به دلیل تحمل نکردن وزن زیاد بدن را در کنار کاهش طول عمر، کاهش اعتماد به نفس، فشار و چربی خون بالا و… همگی منجر به از بین رفتن سلامت بدن می شود.

پرخوری عصبی

نوعی از پرخوری را پرخوری موقت و عصبی می دانند، برخی افراد هنگام، ناراحتی یا شادی و یا عصبانیت، به پرخوری روی می آورند. این نوع از پرخوری به علت موقت بودن، ممکن است تنها برای یک بار در سال یا ماه، تنها منجر به دل درد و تاخیر در هضم شود که زودگذر می باشد. بهتر است این نوع از پرخوری را نیز تا حد توان کنترل نمود.

خطرات پرخوری چیست؟

راهکاری سبز

بهتر است اگر به معضل پرخوری دچار هستید و این اتفاق برای شما بیش از یک بار در هفته رخ می دهد و ولع خوردن در شما زیاد است، حتما به پزشک تغذیه مراجعه نموده و با استفاده از فیبر موجود در سبزیجات و میوه جات، حجم معده خود را کنترل نمایید.

می توانید با شروع به ورزش و پیروی از رژیم غذایی صحیح، از مکمل های تناسب اندام و کاهش اشتها نیز در جهت دفع خطرات پرخوری بهره ببرید.

علاوه بر این موارد، جهت دوری از خطرات پرخوری و چاقی، مطالعه مقاله “نظم در ساعات غذا خوردن” را نیز به شما توصیه می کنیم.

مطالب مرتبط
دسته بندی: افزایش وزن
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها