InsectRepellentSpray

آیا هپاتیت درمان قطعی دارد؟ بهترین روش های درمان هپاتیت

3.5/5 - (2 امتیاز)
هپاتیت یکی از بیماری‌های بسیار جدی است که می‌تواند باعث بروز مشکلات بسیاری شود. این بیماری در چهار نوع مختلف است که با توجه به نوع آن شما می‌توانید درمان مناسبی را استفاده کنید. در ادامه با تفکیک انواع مختلف آن به بررسی بهترین روش‌های درمان هپاتیت می‌پردازیم.
تایید شده توسط کارشناس تغذیه داروخانه مثبت سبز

این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست.

درمان هپاتیت
Oralyte

درمان هپاتیت ب

درمان هپاتیت B بستگی به نوع آن دارد. هپاتیت ب با توجه به شدت خود به دو نوع حاد و مزمن تقسیم‌بندی می‌شود. با توجه به نوع هپاتیت B که دچار آن شده‌اید می‌توانید درمان مناسب را استفاده کنید. در ادامه به بررسی روش‌های درمان هپاتیت B مزمن و حاد می‌پردازیم.

درمان هپاتیت B حاد

اگر پزشک از طریق علائم هپاتیت تشخیص دهد که عفونت هپاتیت ب شما حاد است، به این معنی که ویروس عمر کوتاهی دارد و خود به خود از بین می‌رود. به همین دلیل در این شرایط ممکن است شما به درمان خاصی نیاز نداشته باشید. البته در زمانی که شما درمانی برای هپاتیت ب حاد انجام نمی‌دهید و منتظر از بین رفتن آن هستید برخی مراقبت‌ها را باید انجام دهید. این مراقبت‌ها شامل موارد زیر می‌شود:

  • داشتن استراحت کافی
  • داشتن تغذیه مناسب
  • مصرف مایعات فراوان

در موارد شدیدتر پزشک به شما ممکن است استفاده از داروهای ضد ویروسی را توصیه کند.

درمان هپاتیت B مزمن

هپاتیت B که مزمن است بالعکس نوع حاد خود نیاز به درمان دارد. اکثر افرادی که دچار هپاتیت B مزمن شده‌اند تا پایان عمر خود نیاز به درمان دارند. برای درمان این نوع هپاتیت باید سایر شرایط‌های بیمار نیز در نظر گرفته شود؛ برخی از این شرایط‌ها شامل موارد زیر می‌شود:

  • ویروس باعث التهاب یا زخم کبد شده است یا خیر
  • بیمار دچار عفونت‌های دیگری مانند هپاتیت C شده است یا خیر
  • سیستم ایمنی بیمار توسط دارو یا بیماری سرکوب شده است یا خیر

با توجه به شرایط کلی بیماری، درمان هپاتیت B مزمن ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • استفاده از داروهای ضد ویروسی: این داروها می‌توانند به مبارزه با ویروس و کاهش توانایی آن در آسیب رساندن به کبد کمک کنند. این داروها به صورت خوراکی مصرف می‌شوند.
  • پیوند کبد: اگر کبد شما به شدت آسیب دیده است، پیوند کبد ممکن است یکی از گزینه‌ها باشد. در طول پیوند کبد، جراح، کبد آسیب دیده شما را بر می‌دارد و کبد سالم را جایگزین آن می‌کند.

آیا هپاتیت درمان دارد

بیشتر بخوانید: هپاتیت چیست؟ بررسی علل و روش های پیشگیری از آن

درمان هپاتیت A

هیچ درمان خاصی برای هپاتیت A وجود ندارد. بدن شما به خودی خود ویروس هپاتیت آ را از بین می‌برد. در این زمان شما می‌توانید با انجام برخی کارها علائم این بیماری را کنترل کنید. در ادامه به بررسی راهکارهایی برای کنترل علائم هپاتیت آ می‌پردازیم.

استراحت کافی

بسیاری از افرادی که به بیماری هپاتیت A دچار شده‌اند احساس خستگی شدید می‌کنند و انرژی کافی ندارند. در این شرایط شما باید استراحت کنید تا انرژی خود را ذخیره کنید. این کار باعث می‌شود راحت‌تر بتوانید طول درمان این بیماری را سپری کنید.

مصرف به اندازه غذا و مایعات

رژیم غذایی شما در طول بیماری هپاتیت A اهمیت زیادی دارد. در طول این بیماری شما باید یک رژیم غذایی سالم داشته باشد. حالت تهوع می‌تواند غذا خوردن را سخت کند. سعی کنید به جای خوردن وعده‌های غذایی کامل، در طول روز میان وعده بخورید. برای دریافت کالری کافی، غذاهای پرکالری بیشتری مصرف کنید. به عنوان مثال، به جای آب، آب میوه یا شیر بنوشید. نوشیدن مایعات زیاد برای جلوگیری از کم آبی بدن مهم است، به خصوص اگر استفراغ یا اسهال دارید.

خودداری از فعالیت جنسی

در صورتی که به بیماری هپاتیت A مبتلا هستید باید فعالیت جنسی خود را قطع کنید. این بیماری قدرت سرایت بالایی دارد و در صورت برقراری رابطه جنسی، هپاتیت A ممکن است به شریک زندگی شما سرایت کند. برای این بیماری ممکن است استفاده از کاندوم نیز در شرایطی موثر نباشد و از سرایت بیماری جلوگیری نکند.

خودداری از مصرف الکل

در طول بیماری هپاتیت کبد شما در عملکرد خود مشکل دارد. نوشیدن الکل در طول بیماری هپاتیت می‌تواند باعث آسیب کبدی شود و بیماری شما را بدتر کند. همچنین به غیر از الکل در صورتی که دارو خاصی مصرف می‌کنید با پزشک خود باید صحبت کنید.

درمان هپاتیت ب

درمان هپاتیت C

هپاتیت C اغلب با مصرف دارو، به مدت چند هفته قابل درمان است. اگر عفونت در مراحل اولیه (هپاتیت حاد) تشخیص داده شود، ممکن است نیازی به شروع فوری درمان نباشد. در عوض، ممکن است نیاز باشد بعد از چند ماه آزمایش خون بدهید تا ببینید بدن شما در مقابل ویروس مقاوم است یا خیر. اگر این بیماری برای چند ماه در بدن شما باقی بماند وارد مرحله ثانویه می‌شود و به آن هپاتیت مزمن می‌گویند. هپاتیت مزمن معمولا به درمان نیاز دارد. درمان هپاتیت C مزمن (کسانی که ۶ ماه یا بیشتر آلوده شده اند) شامل موارد زیر است:

  • قرص برای مبارزه با ویروس (قرص‌های ضد ویروسی)
  • یک آزمایش برای بررسی اینکه آیا کبد شما آسیب دیده است یا خیر
  • تغییر سبک زندگی برای جلوگیری از آسیب بیشتر

در طول درمان هپاتیت سی، باید آزمایش خون انجام دهید تا بررسی شود که آیا داروی شما موثر است یا خیر. اگر اینطور نیست، ممکن است به شما توصیه شود که داروی دیگری را برای درمان هپاتیت امتحان کنید. پزشک همچنین کبد شما را از نظر آسیب دیدگی‌ها با آزمایش خون یا اسکن به نام فیبروسکن ارزیابی می‌کند. در پایان درمان، یک آزمایش خون خواهید داشت تا ببینید آیا ویروس از بین رفته است یا خیر. مجددا یک آزمایش خون دیگر در ۱۲ یا ۲۴ هفته پس از قطع درمان انجام می‌شود. اگر هر دو آزمایش هیچ نشانه‌ای از ویروس را نشان نداد، به این معنی است که درمان موفقیت‌آمیز بوده است.

تغییر سبک زندگی برای جلوگیری از آسیب بیشتر

در طول درمان تغییر سبک زندگی برای جلوگیری از آسیب بیشتر می‌تواند بسیار موثر باشد و به درمان شما کمک کند. برخی از کارهایی که می‌توانید در این دوران انجام دهید شامل موارد زیر می‌شود:

  • داشتن رژیم غذایی سالم
  • ورزش منظم
  • قطع مصرف الکل
  • ترک سیگار
  • جدا کردن وسایل شخصی مانند مسواک یا تیغ‌
  • عدم استفاده از سوزن یا سرنگ مشترک با دیگران
  • داشتن رابطه جنسی ایمن

بارداری و هپاتیت C

داروهای جدید هپاتیت C در بارداری آزمایش نشده اند. در حین درمان نباید باردار شوید زیرا ممکن است برای جنین مضر باشد. اگر باردار هستید، باید درمان را تا پس از تولد نوزاد به تعویق بیندازید. اگر قصد بارداری در آینده نزدیک دارید، قبل از شروع درمان هپاتیت C با پزشک خود صحبت کنید. قبل از اقدام برای باردار شدن باید چند هفته پس از پایان درمان صبر کنید. اگر در طول درمان باردار شدید، در اسرع وقت با پزشک خود صحبت کنید تا در مورد گزینه‌های درمانی خود صحبت کنید.

جدیدترین درمان هپاتیت ب

درمان هپاتیت D

هپاتیت D یکی دیگر از انواع هپاتیت است. اگر مبتلا به HDV هستید، ممکن است لازم باشد به دکتری مراجعه کنید که با بیماری‌های دستگاه گوارش از جمله کبد کار می‌کند، به عنوان مثال به متخصص گوارش می‌توانید مراجعه کنید. هنوز هیچ درمان قطعی برای HDV وجود ندارد. زمانی که با این بیماری به پزشک مراجعه می‌کنید، پزشک ممکن است به شما برخی از داروها را تجویز کند.

دارویی که اغلب برای این بیماری تجویز می‌شود اینترفرون آلفا پگیله (peg-IFNa) است. این دارو ممکن است برای همه مناسب نباشد و همه نتوانند از آن استفاده کنند به همین دلیل باید زیر نظر پزشک مصرف شود. همچنین این دارو می‌تواند عوارض جانبی زیادی مانند کمبود انرژی، کاهش وزن، علائم مشابه آنفولانزا و مشکلات سلامت روان مانند افسردگی ایجاد کند.

سخن پایانی

در این مطلب از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز به بررسی کامل روش‌های درمان انواع هپاتیت پرداخته شد. با توجه به روش‌های گفته شده مهم است که بعد از مشاهده علائم این بیماری به پزشک مراجعه کنید. پزشک با بررسی دقیق‌تر بیماری شما و در نظر گرفتن سایر شرایط سلامتی شما می‌تواند بهترین روش را برای درمان انواع هپاتیت پیشنهاد دهد.

مطالب مرتبط
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها