پماد آلدارا چیست؟ خواص کرم Aldara درمان کننده زگیل تناسلی

4.5/5 - (2 امتیاز)
کرم آلدارا برای درمان کراتوزهای اکتینیک (AK)، که رشد پیش سرطانی روی پوست هستند، استفاده می‌شود. اعتقاد بر این است که پماد آلدرا با کمک به سیستم ایمنی بدن شما برای مبارزه با این رشد غیر طبیعی پوست کار می‌کند. لازم است بدانید که جذب این دارو به نظر می‌رسد که به منطقه کاربرد تا مقدار اعمال شده بستگی دارد…
آلدرا Aldara

کرم‌ها و مواد موضعی در حوزه بهداشت و درمان نقش بسزایی در مراقبت از پوست و درمان برخی از مشکلات پوستی ایفا می‌کنند. یکی از داروهای موضعی که در این زمینه به وفور استفاده می‌شود، کرم آلدارا است. این کرم با ترکیبات خاص خود، به عنوان یک ابزار کارآمد در درمان مشکلات پوستی و حفظ سلامت پوست مطرح می‌شود. آلدارا یک نوع کرم موضعی است که عمدتاً برای مراقبت از پوست و درمان مشکلاتی نظیر زگیل تناسلی خارجی، کراتوز اکتینیک، حساسیت و تحریکات پوستی به کار می‌رود. ترکیبات موجود در این کرم اغلب شامل عناصر طبیعی همچون عصاره‌های گیاهی، ویتامین‌ها و مواد مرطوب‌کننده هستند که به پوست کمک می‌کنند تا سلامتی خود را حفظ کند.

اشکال دارویی آلدارا

  1. کرم موضعی: (Zyclara) 3.75٪ (Zyclara)، 5٪ (الدارا)

موارد مصرف کرم آلدارا

کرم آلدارا برای درمان کراتوزهای اکتینیک (AK)، که رشد پیش سرطانی روی پوست هستند، استفاده می‌شود. کراتوزهای اکتینیک (AK) در اثر قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید ایجاد می‌شود. درمان این بیماری می‌تواند خطر عوارض ناشی از آن‌ها را کاهش دهد. داروی آلدارا متعلق به گروهی از داروها به نام اصلاح‌کننده‌های پاسخ ایمنی است. اعتقاد بر این است که با کمک به سیستم ایمنی بدن شما برای مبارزه با این رشد غیر طبیعی پوست کار می‌کند.

موارد مصرف کرم (پماد) آلدارا در بزرگسالان

  1. کراتوز اکتینیک
  2. کارسینوم سلول بازال سطحی
  3. زگیل تناسلی خارجی
  4. سرطان مثانه (یتیم)
  5. ملانوما (یتیم)

موارد مصرف کرم آلدارا

آثار فارماکولوژیک و مکانیسم اثر داروی  Aldara

مکانیسم عمل داروی آلدارا  در درمان کراتوز اکتینیک و زگیل تناسلی خارجی ناشناخته است. اصلاح کننده پاسخ ایمنی، آزادسازی سایتوکین‌های التهابی و تکثیر یا مهاجرت سلول‌های ایمنی را تحریک می‌کند. جذب این دارو به نظر می‌رسد که به منطقه کاربرد تا مقدار اعمال شده بستگی دارد. حداکثر غلظت پلاسمایی (Aldara) 0.1-3.5 نانوگرم در میلی لیتر و حداکثر غلظت پلاسمایی (Zyclara) 0.323 نانوگرم در میلی لیتر می‌باشد.

مقدار مصرف داروی Aldara

قبل از مصرف کرم موضعی آلدارا، اطلاعات دارویی (بروشور موجود در بسته بندی دارو) را به دقت بررسی کنید. این دارو تنها برای استفاده بر روی پوست است و مصرف آن در بخش‌های داخلی بدن یا گوش و چشم ممنوع است. این پماد را طبق دستور پزشک روزانه یک بار به مدت ۲ هفته روی ناحیه آسیب دیده بمالید. پس از استفاده باید به مدت دو هفته به پوست خود استراحت داده و پس از این دوره استراحت، مصرف این دارو را یک بار در روز به مدت 2 هفته دیگر از سر گیرید.

زمان مصرف کرم آلدارا

در صورت مصرف کرم آلدارا در چشم، دهان، واژن، گوش و… با سرعت محل مورد نظر را شستشو دهید و اگر سوزش رخ داد، فوراً با پزشک خود صحبت کنید. قبل از استفاده از دارو، دست‌ها و ناحیه مورد نظر را با آب و صابون بشویید و کاملا خشک کنید. طبق دستور پزشک درست قبل از رفتن به رختخواب آن را مصرف کنید. پس از هر بار استفاده دستان خود را با آب و صابون بشویید و توجه داشته باشید که ناحیه تحت درمان را با باند یا سایر پوشش‌های ضد آب نپوشانید. بعد از مصرف اجازه دهید تا کرم به مدت 8 ساعت روی پوست شما بماند سپس با آب و صابون بشویید تا کرم پاک شود.

SiderAL
قرص آهن با جذب بالا
قیمت: 260.000 تومان
قیمت با تخفیف:197.000 تومان
SiderAL
قرص آهن با جذب بالا
قیمت اصلی: 260.000 تومان
قیمت با تخفیف: 197.000 تومان

طریقه مصرف کرم آلدارا در بزرگسالان

  1. مقدار و زمان مصرف در بزرگسالان براساس سه اشکال دارویی یا داروهای همگروه شامل Zyclara 2.5% 3.75% و آلدارا 5% برای شما بیان شده است.
  2. کرم آلدارا برای درمان موضعی کراتوزهای اکتینیک غیرهیپرتروفیک، غیرهیپرتروفیک، از نظر بالینی معمولی روی صورت یا پوست سر در بزرگسالان دارای سیستم ایمنی مناسب است.
  3. دوز مصرفی برای کراتوز اکتینیک در اشکال دارویی Zyclara 2.5% 3.75%، روزانه مقدار مناسبی از کرم را به مدت دو دوره درمان 2 هفته‌ای در مدت زمان 2 هفته استفاده کنید. این مقدار دوز مصرفی در اشکال دارویی Aldara 5%، 2 بار در هفته به مدت 16 هفته در یک ناحیه درمان مشخص (منطقه همجوار <25 سانتی متر مربع) استفاده شود. همچنین نمونه‌هایی از برنامه‌های دوز شامل دوشنبه و پنجشنبه یا سه شنبه و جمعه است.
  4. این دارو برای کارسینوم سلول بازال سطحی دارای کاربرد است. تومور هدف باید حداکثر قطر کمتر از 2 سانتی متر داشته باشد و روی تنه (به استثنای پوست آنوژنیتال)، گردن یا اندام‌ها (به استثنای دست‌ها و پاها) قرار گیرد. ناحیه درمان باید شامل 1 سانتی متر حاشیه پوست در اطراف تومور باشد.
  5. آلدارا برای درمان زگیل تناسلی خارجی و پری آنال و کندیلوم آکومیناتا توصیه می‌شود. در اشکال دارویی Zyclara 3.75%، کرم را به صورت لایه نازک روی کل ناحیه درمان بمالید تا کرم دیگر قابل مشاهده نباشد. همچنین بعد از 8 ساعت با آب و صابون شستشو داده شود. این مقدار دوز در اشکال دارویی Aldara 5%، 3 بار در هفته تا رفع کامل زگیل یا حداکثر 16 هفته استفاده می‌شود. نمونه‌هایی از برنامه های کاربردی دوشنبه، چهارشنبه، جمعه یا سه شنبه، پنجشنبه، شنبه است. برای هر برنامه فقط از 1 بسته استفاده کنید.
  6. کرم آلدارا برای کودکان در درمان زگیل تناسلی خارجی و پری آنال یا کندیلوم آکومیناتا توصیه می‌شود. دوز مصرفی برای کودکان بالای 12 سال 3 بار در هفته تا رفع کامل زگیل یا حداکثر 16 هفته استفاده شود. این مقدار دوز برای اشکال دارویی Zyclara 3.75%، به صورت لایه نازک روی کل ناحیه درمان است که باید بعد از 8 ساعت شستشو داده شود.

موارد احتیاط

قبل از مصرف کرم آلدارا، اگر به آن یا سایر ترکیبات موجود در دارو حساسیت دارید، از مصرف خودداری کنید. این دارو ممکن است حاوی مواد غیرفعالی باشد که می‌تواند باعث واکنش‌های آلرژیک یا مشکلات دیگر شود. این دارو در برخی موارد شما را نسبت به نور خورشید حساس‌تر می‌کند. توجه داشته باشید که بعد از مصرف کرم تا مدتی محل استفاده را در معرض نور آفتاب قرار ندهید. همچنین این کرم را تنها برای استعمال خارجی طبق نسخه پزشک استفاده کنید و برای استفاده بدون نسخه با احتیاط و دوز پایین آن را مصرف کنید.

  1. از قرار گرفتن در معرض نور خورشید، از جمله لامپ‌های خورشیدی، اجتناب کنید یا آن را به حداقل برسانید. تا زمانی که پوست از درمان دارویی یا جراحی قبلی به طور کامل بهبود نیافته است، استفاده نکنید.
  2. از مصرف در بیماران مبتلا به بیماری‌های خودایمنی قبلی خودداری شود. همچنین تا زمانی که کرم روی پوست است از تماس جنسی خودداری کنید.
  3. ایمنی هنگام استفاده در ناحیه پوستی بیش از 252 سانتی متر در درمان کراتوز اکتینیک مشخص نشده است. واکنش‌های موضعی شدید پوستی از جمله گریه یا فرسایش پوست ممکن است پس از چند کاربرد رخ دهد که در برخی موارد نیاز به قطع دوز داشته باشد.
  4. این دارو ممکن است شرایط التهابی پوست مانند بیماری پیوند مزمن در مقابل میزبان را تشدید کند.
  5. واکنش‌های التهابی موضعی شدید دستگاه تناسلی خارجی زنان می‌تواند منجر به تورم شدید فرج شود که در برخی بیماران منجر به احتباس ادرار می‌شود. در این شرایط باید دوز مصرفی را قطع کرد.
  6. این کرم برای بیماری‌های ویروسی پاپیلومای انسانی دهان، چشم، مجرای ادرار، داخل واژینال، گردن رحم، رکتوم یا داخل مقعدی توصیه نمی‌شود.
  7. در کودکان 2 تا 12 ساله مبتلا به مولوسکوم کونتاژیوزوم استفاده نشود، زیرا مطالعات اثربخشی را نشان نداده است. ایمنی و اثربخشی در بیماران سرکوب شده سیستم ایمنی یا مبتلایان به سندرم خال سلول بازال یا خشکی پیگمنتوزوم ثابت نشده است.
  8. در بیمارانی که مبتلا به شرایط خودایمنی از قبل هستند، باید با احتیاط مصرف شود. علائم و نشانه‌های شبه آنفولانزا ممکن است همراه یا قبل از واکنش‌های پوستی موضعی (مانند خستگی، تب، حالت تهوع، بی‌حالی، آرترالژی، لرز) باشند. در این شرایط قطع مصرف دارو و ارزیابی مجدد پیشنهاد می‌شود.

موارد منع مصرف آلدارا

موردی یافت نشد

عوارض جانبی کرم آلدارا (Aldara)

قرمزی، تورم، خارش، سوزش، درد یا حساسیت، ضخیم شدن یا سخت شدن پوست، لایه‌برداری یا پوسته پوسته شدن و… برخی از عوارض محل درمان با کرم آلدارا می‌باشد. اگر هر یک از این اثرات ماندگار یا بدتر شد، فوراً به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید. اگر واکنش پوستی شدید از جمله خونریزی، ایجاد زخم و تاول رخ داد، شاید لازم باشد که مصرف آلدارا به طور موقت قطع شود تا پوست بهبود یابد. سرگیجه، اسهال، کمردرد، زخم‌های دهان، لب‌های متورم، و علائم شبیه آنفولانزا (مانند تب، خستگی، دردهای عضلانی) نیز ممکن است رخ دهد.

به یاد داشته باشید که این دارو تجویز شده زیرا پزشک شما تشخیص داده است که فواید آن برای شما بیشتر از خطر عوارض جانبی است. بسیاری از افرادی که از این دارو استفاده می‌کنند عوارض جانبی جدی ندارند. در صورت بروز عوارض جانبی جدی از جمله تورم غدد (غدد لنفاوی)، رشد یا تغییرات غیرعادی پوستی جدید یا واکنش آلرژیک از جمله بثورات پوستی، خارش و تورم (به ویژه در صورت، زبان و گلو)، سرگیجه شدید، مشکلات تنفسی و… فوراً به پزشک مراجعه کنید.

عوارض جانبی کرم آلدارا (Aldara)

عوارض شایع کرم آلدارا

  1. واکنش سایت برنامه
  2. URTI
  3. اریتم
  4. فرسایش و پوسته پوسته شدن
  5. ادم
  6. خارش یا اگزما
  7. سینوزیت
  8. سردرد و خستگی
  9. اسهال
  10. خونریزی
  11. سوزش و درد
  12. تحریک

تداخل دارویی آلدارا

  1. داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی بدن مانند سیکلوسپورین، تاکرولیموس و آزاتیوپرین
  2. داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن و ناپروکسن
  3. داروهای ضد ویروسی مانند آسیکلوویر و والاسیکلوویر

مصرف داروی آلدارا (Aldara) در دوران بارداری و شیردهی

بر اساس رده‌بندی سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA)، آلدارا در دوران بارداری در گروه C قرار دارد. این بدان معناست که مطالعات حیوانی نشان داده‌اند که این دارو می‌تواند برای جنین مضر باشد، اما مطالعات کافی در مورد انسان‌ها انجام نشده است. براساس برخی مطالعات حیوانی، داروی آلدارا باعث نقض‌های مادرزادی در جنین خواهد شد. همچنین، مصرف آلدارا در سه ماهه سوم بارداری می‌تواند باعث افزایش خطر ابتلا به سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS) شود. اگر باردار هستید یا قصد باردار شدن دارید، قبل از مصرف داروی آلدارا با پزشک خود صحبت کنید.

شرایط نگهداری داروی Aldara

داروی آلدارا باید در دمای اتاق (نه یخچال) و به دور از نور نگهداری شود. توجه داشته باشید که تمام داروهای شیمیایی و گیاهی باید به دور از دسترس حیوانات و کودکان نگهداری شوند. در صورت استعمال یا برخورد کرم با پوست کودک، به سرعت محل مورد نظر را شستشو دهید تا دچار عوارض پوستی نشود.

کلام آخر داروی آلدارا

در این مقاله با عنوان داروی Aldara از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز خواندیم که آلدارا به عنوان یک کرم موضعی گسترده‌ای که برای مشکلات مختلف پوستی مورد استفاده قرار می‌گیرد، شناخته می‌شود. این شامل درمان خشکی پوست، التهابات، حساسیت‌ها و حتی مشکلات ناشی از تحریکات پوستی می‌شود. با توجه به خصوصیات و کاربردهای آلدارا، پیشنهاد می‌شود که افراد با مشکلات پوستی، از این کرم موضعی برای مراقبت و درمان استفاده نمایند. قبل از استفاده بهتر است با پزشک یا متخصص پوست در رابطه با درمان مشورت کنید.

منبع سایت: Medscape

سوالات متداول درمورد کرم آلدارا
کرم موضعی آلدارا (Imiquimod) یک داروی محرک پاسخ ایمنی است که برای درمان زگیل تناسلی، سرطان سلول‌های پایه‌ای پوست (پس از جراحی) و کراتوز آفتابی (آکتینیک) استفاده می‌شود. آلدارا با تحریک سلول‌های لانگرهانس پوست، که به‌نوبهٔ خود، به غدد لنفاوی موضعی رفته و دستگاه ایمنی تطبیقی را فعال می‌کنند، عمل می‌کند.
قرمزی، تورم، خارش، سوزش، درد یا حساسیت، ضخیم شدن یا سخت شدن پوست، لایه برداری یا پوسته پوسته شدن و… برخی از عوارض محل درمان با کرم آلدارا می‌باشد. در صورت بروز عوارض جانبی جدی، مصرف دارو را قطع و به پزشک مراجعه کنید.
طریقه مصرف هریک از برندهای تولیدکننده با یکدیگر متفاوت است، با این حال طبق توصیه تولیدکننده این دارو باید در دمای اتاق و به دور از نور و رطوبت نگهداری شود. همچنین توصیه می‌شود که تا حدامکان دور از دسترس کودکان و حیوانات نگهداری شود.
پماد آلدرا برای درمان زگیل تناسلی مناسب است و با تحریک سیستم ایمنی بدن، باعث از بین رفتن زگیل می‌شود. مطالعات نشان داده‌اند که پماد الدرا در 70 تا 80 درصد موارد برای درمان زگیل تناسلی موثر است. این پماد عوارض جانبی نسبتاً خفیفی دارد که معمولاً خود به خود برطرف می‌شوند.
مطالب مرتبط
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها