InsectRepellentSpray

کدام هورمون باعث چاقی می شود؟

امتیاز دهید

کدام هورمون باعث چاقی می شود؟ گاهی اوقات شاید ورزش می کنیم، از یک رژیم غذایی خاصی پیروی می کنیم و در کل مراقب کالری های دریافتی بدنمون هستیم، اما همچنان با مشکل چاقی و اضافه وزن مواجه هستیم و از وزن خودمون رضایت کافی نداریم. در این شرایط بایستی بدن رو به لحاظ مشکلات […]

کدام هورمون باعث چاقی می شود؟
Oralyte

کدام هورمون باعث چاقی می شود؟

گاهی اوقات شاید ورزش می کنیم، از یک رژیم غذایی خاصی پیروی می کنیم و در کل مراقب کالری های دریافتی بدنمون هستیم، اما همچنان با مشکل چاقی و اضافه وزن مواجه هستیم و از وزن خودمون رضایت کافی نداریم. در این شرایط بایستی بدن رو به لحاظ مشکلات پزشکی مورد ارزیابی قرار دهیم، و شاید این سوال برامون پیش بیاد که کدام هورمون باعث چاقی می شود؟  چرا که ممکنه دچار مشکلات هورمونی شده باشیم.

کدام هورمون باعث چاقی می شوند؟

هورمون ها پیام های شیمیایی هستند که پروسه های بدن ما را تنظیم می کنن که خود می تونن دلیلی برای چاقی باشند. بعنوان مثال هورمون انسولین، لپتین، هورمون های جنسی و هورمون رشد بر اشتها، سوخت و ساز بدن و همینطور توزیع چربی بدن اثرگذار هستند. در افراد چاق سطوح این هورمون ها تشویق می شه و  متابولیسم غیر طبیعی رخ می ده و در نهایت بدن برای انباشت چربی تحریک می گردد.

پس فقدان و یا فزونی هورمون ها می تونه دلیلی بر چاقی باشه و یا چاقی می تونه دلیلی برای ایجاد تغییر در هورمون ها باشه.

هورمون لپتین یکی از عوامل چاق کننده!

لپتین توسط سلول های چربی در بدن تولید شده و وارد جریان خون می شود. وظیفه لپتین تمرکز بر روی مراکز خاص مغز برای کاهش اشتها و کاهش میل به خوردن است. از اونجاییکه لپتین با چربی تولید می شود، سطح این هورمون در افراد چاق بیشتر است. محققین در جستجوی این پاسخ هستند که چرا پیام های لپتین در افرادی که چاق هستند، به مغز نمی رسد و همچنین این افراد نه در حین غذا و نه بعد از غذا احساس سیری و کامل شدن نمی کنن.

چاقی و انسولین

انسولین یک هورمون تولید شده در پانکراس است که برای تنظیم کربوهیدرات ها و متابولیسم  چربی بسیار اهمیت داره. انسولین سبب جذب گلوکز شده تا انرژی لازم برای عملکرد روزمره بدن فراهم بشه. اما در افراد چاق، گاهی اوقات سیگنال های انسولین کم می شود و بافت های دیگر قادر به کنترل قند خون نیستند و این خود منجر به چاقی و توسعه دیابت نوع دو می گردد.

چاقی و هورمون های جنسی

استروژن و آندروژن از هورمون های جنسی زنان و مردان هستند که در تخمدان ها و بیضه ها تولید می شن و به توزیع چربی در بدن کمک می کنن. که این مقدار در زنان یائسه و مردان مسن بسیار کمتر شده و توزیع چربی در سنین بالا از نواحی پایین بدن و شکل گلابی به نواحی میانی بدن و شکل سیب تغییر پیدا می کنه. در این زمینه مطالعات بر روی حیوانات نشون داده کمبود استروژن در بدن سبب افزایش وزن بیش از اندازه می شود.

کدام هورمون باعث چاقی می شود؟ هورمون رشد

هورمون رشد توسط غده هیپوفیز مغز تولید شده و وظیفه اون کمک به ساخت استخوان و عضله سازی می باشد. ضمنا هورمون رشد متابولیسم بدن را هم تحت تاثیر قرار می ده، دانشمندان دریافته اند که سطح این هورمون در افراد چاق بسیار کمتر از افرادی هست که وزن نرمالی دارند.

و اما به خاطر داشته باشید….

هورمون های لپتین، انسولین، استروژن، آندروژن و هورمون های رشد بر میزان اشتها، متابولیسم بدن و توزیع چربی تاثرگذارند.

افراد چاق دارای سطوح هورمونی هستند که سبب تجمع چربی در بدن می شوند.

چاقی یک عامل خطر برای بروز انواع بیماری ها می باشد.

و اما بیماری های مرتبط با چاقی، با کمی کاهش وزن قابل پیشگیری هستند.

مجله مثبت سبز

یکی از منابع معتبر که مقاله فوق از مفهوم آن اقتباس گرفته شده، مجله Better Helth می باشد.

مطالب مرتبط
دسته بندی: افزایش وزن
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها