mosbatesabz

آشنایی با انواع روش‌های کاشت مو و مزایای آن‌ها

امتیاز دهید

افراد 35 تا 50 ساله با مشکل ریزش مو مواجه می‌شوند و علی‌رغم راه‌حل‌های زیادی که برای آن وجود دارد، کاشت مو تنها درمان دائمی آن است. کاشت مو، روشی یک‌باره است و باوجود اینکه در ابتدا پرهزینه به نظر می‌رسد ولی در بلندمدت بسیار به سودتان خواهد بود. هنگام تصمیم‌گیری برای کاشت مو باید […]

آشنایی با انواع روش‌های کاشت مو و مزایای آن‌ها
Oralyte

افراد 35 تا 50 ساله با مشکل ریزش مو مواجه می‌شوند و علی‌رغم راه‌حل‌های زیادی که برای آن وجود دارد، کاشت مو تنها درمان دائمی آن است. کاشت مو، روشی یک‌باره است و باوجود اینکه در ابتدا پرهزینه به نظر می‌رسد ولی در بلندمدت بسیار به سودتان خواهد بود. هنگام تصمیم‌گیری برای کاشت مو باید تکنیک‌های زیادی را بررسی کنید که نحوه انجام و نتیجه آن‌ها متفاوت است. در ادامه‌ی این مقاله به توضیح برخی از انواع روش‌های کاشت مو در کلینیک‌های مدرن می‌پردازیم:

نمونه کاشت مو در کلینیک پیوند موی بیمارستان گاندی

انواع روش‌های کاشت مو

انواع اصلی تکنیک‌های کاشت مو که امروزه انجام می‌شود، عبارت‌اند از:

1- تکنیک FUT

در کاشت واحد فولیکولی، یک نوار بلند و باریک از بافت مو از ناحیه اهداکننده در پشت و کناره‌های سر برداشته می‌شود و واحدهای فولیکولی مجزا با تقسیم استریو-میکروسکوپی از آن نوار جدا می‌شوند. سپس برش ایجادشده بخیه زده می‌شود و جای زخم باریکی به جا می‌گذارد. به دلیل اینکه گرافت‌ها با استریو-میکروسکوپ برداشته می‌شوند به فولیکول‌های مو آسیب نمی‌رسد. بنابراین، موها سریع‌تر رشد می‌کنند چون کانال‌های کوچک به جریان خون آسیب نمی‌زنند. درنهایت، قسمت برش خورده پوست با بخیه بسته می‌شود و درز بسیار باریکی باقی می‌ماند اما این جای زخم آشکار نیست مگر اینکه مو بسیار کوتاه باشد.

مزایای تکنیک FUT

  • فولیکول‌های بیشتری در یک جلسه قابل کاشت هستند.
  • در کاشت ابرو و ریش قابل استفاده است.
  • در مدت کوتاه‌تری انجام می‌شود و ارزان‌تر است.
  • عدم وجود رد کاشت در بیماران دارای موی سفید.

2- تکنیک FUE

استخراج واحد فولیکولی، فرایند برداشت گرافت‌ها مو از ناحیه اهداکننده با ابزاری مخصوص و کاشت آن در مناطق طاس است. مزایای استفاده از این تکنیک مثل انجام سریع و آسان کاشت مو موجب شده تا از تکنیک قدیمی‌تر FUT محبوب‌تر شود. با این تکنیک، گرافت‌ها با دستگاه مخصوصی از ناحیه اهداکننده برداشت می‌شوند و با تکنیک خاصی بدون نیاز به برش یا نوار پوست در کانال‌هایی با قطر 0.7 تا 0.8 میلی‌متر کاشته می‌شوند.

مزایای تکنیک FUE

  • راحت‌تر و سریع‌تر.
  • ریشه‌ها بین 24 تا 48 ساعت بهبود می‌یابند.
  • نیازی به برش و بخیه نیست.
  • بافت و حس از بین نمی‌رود.
  • مدت بهبودی سریع‌تر است.
  • نداشتن درد پس از جراحی به دلیل برش‌های ریز

3- FUE با پانچ دستی

FUE با پانچ دستی یکی از تکنیک‌های FUE و روش‌های کاشت مو است که به‌صورت دستی با استفاده از ابزاری مدادی شکل به اندازه 0.75 میلی‌متر تا 1.35 میلی‌متر انجام می‌گیرد.

اگر FUE با تکنیک پانچ دستی انجام شود، در یک جلسه کاشت مو حدود 2500 گرافت برداشت می‌شود. این گرافت‌های برداشت‌شده توسط پزشک باتجربه‌ای به‌صورت دستی به ناحیه طاس منتقل می‌شود.

مزایای FUE با پانچ دستی

  • جای زخم کمتر به دلیل استفاده از ابزار مدادی شکل
  • حرکت آسان‌تر در اطراف واحد فولیکولی
  • سرعت بیشتر برداشت گرافت‌ها
  • برداشت گرافت‌ها بدون تغییر ساختار طبیعی آن‌ها

این تکنیک به دلیل میزان کم برش، بی‌خطرترین و دقیق‌ترین روش به‌حساب می‌آید.

فرایند گام‌به‌گام کاشت موی FUE

برخی روش‌هایی که در کاشت موی FUE برای زنان و مردان به کار می‌رود عبارت‌اند از:

  1. استخراج گرافت موها برای ارزیابی قوی‌ترین و مناسب‌ترین نواحی اهداکننده جهت برداشت گرافت‌ها بررسی می‌شوند. از یک میکرو-موتور برای استخراج ریشه مو استفاده می‌شود.
  2. باز کردن کانال‌های دریافت‌کننده کانال‌های کوچک و میکروسکوپی در ناحیه مورد نظر باز می‌شوند تا گرافت‌ها در آن کاشته شوند.
  3. کاشت گرافت‌ها گرافت‌هایی که برداشته شده درون کانال‌هایی که قبلاً باز و آماده شده‌اند، کاشته می‌شوند.

مهم‌ترین مزیت تکنیک FUE این است که بیشترین تعداد گرافت‌ها برداشته می‌شوند بدون اینکه جای زخمی روی پوست اهداکننده باقی بگذارند.

کاشت مو برای هر فردی به‌طور مجزا طراحی می‌شود.

چون ریزش موی افراد باهم متفاوت است، هر کاشت مو هم با کاشت موی دیگر تفاوت دارد.

قبل از برنامه‌ریزی برای کاشت مو، چهار نکته زیر باید در نظر گرفته شوند: توزیع، حجم، جهت و زاویه. اگر همه این موارد به‌دقت در نظر گرفته شوند، نتایج طبیعی، پرپشت و رضایت‌بخشی به دست می‌آید.

عوارض جانبی کاشت مو چیست؟

مشکلات یا عوارض جانبی مرتبط با کاشت مو که معمولاً چند هفته دوام دارند، عموماً خفیف هستند.

این عوارض عبارت‌اند از: خونریزی، التهاب یا تورم ناحیه تحت جراحی، بی‌حسی ناحیه تحت درمان به مدت طولانی، عفونت، کبودی دور چشم‌ها، دلمه بستن اطراف نواحی تحت درمان، دسته‌ها یا رشد غیرطبیعی موهای تازه کاشته شده.

کاندیدای مناسب برای کاشت مو

کاشت مو برای هرکسی که دچار طاسی جزئی در اثر طاسی با الگوی مردانه، طاسی با الگوی زنانه، پس‌روی خط رویش مو، آلوپسی کششی یا جراحت سر است، توصیه می‌شود. کاشت مو راه‌حلی دائمی با ظاهری طبیعی برای کاندیداهای مناسب است.

این روش برای کسانی که دچار ریزش موی منتشر، طاسی منطقه‌ای یا کمبود مو در ناحیه اهداکننده هستند، توصیه نمی‌شود. این جراحی معمولاً برای افراد کمتر از 25 سال (به جز در موارد خاص به تشخیص جراح کاشت مو) هم توصیه نمی‌شود چون پیش‌بینی ثبات بلندمدت موهای اهداکننده و وسعت ریزش مو در آینده در این اشخاص دشوار است.

نمونه قبل و بعد کاشت موی طبیعی

معنای اصطلاح گرافت

گرافت به معنای تکه‌ای از بافت زنده است که با عمل جراحی از ناحیه‌ای از بدن به ناحیه دیگر منتقل می‌شود بدون اینکه جریان خون خود را داشته باشد. پس از قرار داده شدن در محل جدید، جریان خون جدید شکل می‌گیرد.

فولیکول‌های مو به‌طور طبیعی در گروه‌های 1 تا 4 رشته‌ای رشد می‌کنند که به آن‌ها واحدهای فولیکولی می‌گویند. جراحان کاشت موی FUE هدفشان برداشت و کاشت موها در گروه‌های طبیعی‌شان است تا رشد موها یکدست‌تر باشد. جراح با استفاده از تیغه‌های بسیار ریز و سوزن‌های بسیار نازک، گرافت­ها را درون نواحی مورد نظر قرار می‌دهد و زاویه آن‌ها را با الگویی یکسان تنظیم می‌کند تا حجم و ظاهری طبیعی داشته باشد.

مدت‌زمان تکمیل کاشت مو

مدت‌زمان جراحی بر اساس تعداد گرافت‌های مو و تعداد پرسنل تیم جراحی متفاوت است اما معمولاً بین 4 تا 8 ساعت طول می‌کشد. به دلیل اینکه جراحی با بی‌حسی موضعی انجام می‌شود، بیمار کاملاً بیدار است و می‌تواند چیزی بخواند، تلویزیون ببیند، گفتگو کند و غیره.

بلافاصله پس از جراحی، بیماران می‌توانند به خانه برگردند و اکثر فعالیت‌های روزانه معمول خود را پی بگیرند. ناحیه کاشت به مدت 3 تا 5 روز متورم و حساس است اما بیماران می‌توانند پس از 2 تا 3 روز از جراحی سر کار بروند. معمولاً 10 تا 14 روز پس از جراحی، قرمزی و دلمه روی سر دیده می‌شود.

شاید لازم باشد برای دستیابی به نتیجه مطلوب، برخی بیماران به فاصله چند ماه از هم، چند جلسه کاشت مو داشته باشند. این مسئله را جراح قبل از کاشت مو اعلام می‌کند.

انتظارات و روند بهبودی

پس از جراحی پوست سرتان بسیار حساس است. باید چند روز داروی مسکن مصرف کنید. ممکن است پزشک به مدت چندین روز داروی آنتی‌بیوتیک یا ضدالتهاب برایتان تجویز کند. اکثر افراد 2 تا 5 روز پس از جراحی سر کار برمی‌گردند.

طی 2 تا 3 هفته پس از جراحی، موهای کاشته شده می‌ریزند اما طی چند ماه پس از آن رشد موهای جدید شروع می‌شود. اکثر افراد پس از 6 تا 9 ماه 60% رشد موهای جدید را مشاهده خواهند کرد.

موهای کسانی که کاشت مو انجام داده‌اند در همان نواحی سر که کاشت انجام شده به رشد خود ادامه خواهند داد.

با این وجود، حجم رشد موهای جدید بسته به سستی سر یا میزان شل بودن پوست روی سر متفاوت است. حجم فولیکول‌های کاشته شده و کیفیت موها هم بر رشد موهای کاشته شده تأثیر می‌گذارد.

منبع: phhtc.ir

مطالب مرتبط
دسته بندی: سلامت مو
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها