InsectRepellentSpray

قرص سیتریزین برای چیست؟ نحوه مصرف و عوارض آن

2.9/5 - (28 امتیاز)
آلرژی در مواردی که بسیار شدید است کاملا آزاردهنده بوده و روتین زندگی را بر هم می‌زند. در این مقاله هر آنچه که لازم است در مورد قرص سیتریزین بدانید در این مقاله ذکر کرده‌ایم. از جمله فواید، موارد مصرف، عوارض، مقدار مصرف، نحوه مصرف و نکات هشدار.
سیتریزین
mosbatesabz

آیا شما هم از آلرژی رنج می‌برید؟ اگر چنین است احتمالا قرص سیتریزین برای شما نامی آشنایی به حساب می‌آید. ستیریزین یک داروی آنتی هیستامین است که به علائم آلرژی کمک می‌کند. این دارو ایمن و بی‌خطر بوده و در عین حال بسیار موثر عمل می‌کند. در این مقاله از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز هر آنچه لازم است در مورد قرص سیتریزین بدانید به شما خواهیم گفت.

برای خلاصه مطلب به این پادکست گوش دهید:

سیتریزین چیست؟

ستیریزین یک آنتی هیستامین است که هیستامین طبیعی موجود در بدن را کاهش می‌دهد. هیستامین می‌تواند علائمی مانند عطسه، خارش، آبریزش چشم و آبریزش بینی را ایجاد نماید. به منظور درمان علائم سرماخوردگی یا آلرژی مانند عطسه، خارش، آبریزش چشم یا آبریزش بینی می‌توانید از داروی قرص سیتریزین استفاده کنید. علائم رینیت آلرژیک را به کمک Cetirizine می‌توان تا حدود زیادی بهبود بخشید.

برای خرید اسپری بینی و درمان آبریزش بینی کلیک کنید.

سیتریزین برای چیست؟

اگر در تمام طول سال از آلرژی رنج می‌برید یا آلرژی فصلی دارید، پزشک ممکن است ستیریزین را برای شما تجویز نماید. قرص سیتریزین علائم آلرژی را تسکین داده و از بروز آنها پیشگیری به عمل آورد. در مواجه شدن با آلرژن‌ها یعنی مواد حساسیت‌زا بدن شما یک ماده شیمیایی به نام هیستامین تولید می‌کند. ستیریزین یک آنتی هیستامین است که از اثرات هیستامین در بدن جلوگیری کرده و علائم آلرژی را کاهش می‌دهد. این دارو به تسکین علائم آلرژی خفیف تا متوسط ​​کمک می‌کند، مانند:

  • عطسه کردن
  • آبریزش بینی
  • خارش یا ریزش چشم از اشک
  • خارش گلو یا بینی

سیتریزین برای آلرژی

علائم ذکر شده ممکن است پس از  لمس یا استنشاق مواد حساسیت‌زا مانند گرده گیاهان، کپک یا شوره بدن حیوانات خانگی رخ دهد. آلرژی روی بینی، سینوس‌ها، گلو و سایر نواحی دستگاه تنفسی فوقانی تاثیر می‌گذارد. ستیریزین همچنین در تسکین کهیر موثر است و برای این عارضه تجویز می‌شود. کهیر باعث بثورات پوستی و خارش شده و به شدت آزاردهنده به حساب می‌آید. عامل ایجاد کهیر معمولا آلرژی‌های غذایی یا دارویی است.

X-Dream-Largo-Condom-3-Pcs
کاندوم بزرگ کننده لارگو ایکس دریم
قیمت: 47.300 تومان
قیمت با تخفیف:23.650 تومان

نحوه مصرف قرص سیتریزین

بزرگسالان و کودکان بالای 6 سال می‌توانند از کپسول یا قرص ستریزین استفاده کنند. دوز معمول مصرف این دارو 10 میلی‌گرم در روز است. اگر آلرژی خفیف باشد پزشک ممکن است دوز 5 میلی‌گرمی را یک یا دو بار در روز توصیه نماید. برای افراد زیر در مورد دوز مصرف Cetirizine با پزشک مشورت کنید:

  • کودکان 2 تا 6 سال
  • افراد بالای 65 سال
  • بیماران کلیوی یا کبدی

بهترین زمان مصرف سیتریزین

ستیریزین را می‌توان در هر زمانی از روز مصرف کرد. اکثر افراد ترجیح می‌دهند این محصول را هنگام صبح مورد استفاده قرار دهند تا علائم آلرژی در آنها را بهبود بخشد. قرص ستریزین در بعضی از افراد اثر آرامش‌بخش دارد. در این صورت از آنجایی که علائم خواب آلودگی بوجود می‌آید، بهتر است این دارو هنگام شب مورد مصرف قرار گیرد. ستریزین را می‌توان با غذا یا بدون غذا مصرف نمود.

عوارض جانبی قرص سیتریزین

ستیریزین یک آنتی هیستامین نسل دوم است که برخلاف آنتی هیستامین‌های نسل اول کمتر باعث ایجاد عوارض جانبی مانند خواب آلودگی خطرناک، خشکی دهان، تاری دید و گرمازدگی می‌شود. Cetirizine ممکن است عوارض جانبی زیر را به همراه داشته باشد:

  • خواب آلودگی
  • خستگی مفرط
  • خشکی دهان
  • دل‌درد
  • اسهال
  • استفراغ

هنگام استفاده از قرص سیتریزین اگر علائم غیر منتظره‌ای را تجربه کردید، حتما با پزشک مشورت کنید. در اکثر موارد عوارض جانبی مرتبط با این دارو خطرناک نیست و مشکل حادی به وجود نمی‌آورد.

احتیاط و هشدارها در مورد داروی Cetirizine

نکات زیر را در رابطه با قرص سیتریزین در نظر بگیرید:

هنگام استفاده از ماشین آلات دقت کنید

گفتیم که ستریزین معمولا باعث خواب آلودگی نمی‌شود، اما افراد نسبت به این دارو واکنش‌های متفاوتی نشان می‌دهند به‌خصوص هنگامی که مصرف دارو تازه آغاز شده است. بنابراین هنگام استفاده از ماشین آلات یا رانندگی از ستریزین استفاده نکنید تا مشکلی برای سلامتی شما ایجاد نشود.

هشدار: سیتریزین ممکن است باعث گیجی و خواب آلودگی شود.

مواد تشکیل دهنده سیتریزین را بررسی کنید

اگر قبلا نسبت به ترکیبات موجود در ستریزین حساسیت نشان داده‌اید، دیگر از آن استفاده نکرده و با پزشک مشورت کنید. همچنین اگر به هر آنتی هیستامین حاوی هیدروکسی زین حساسیت دارید، از مصرف ستیریزین نیز بپرهیزید.

مصرف قرص سیتریزین در دوران بارداری و شیردهی

چنانچه باردار هستید یا قصد باردار شدن دارید و یا در دوران شیردهی به سر می‌برید، قبل از مصرف ستریزین حتما با پزشک مشورت کنید. به طور کلی Cetirizine در دوران بارداری بی‌خطر است.

مصرف ستریزین در بیماران کلیوی و کبدی

در صورت ابتلا به بیماری‌های کبد و کلیه قبل از مصرف قرص سیتریزین با پزشک مشورت کنید. در اکثر موارد پزشک برای این افراد دوز کمتر از حد معمول را توصیه می‌کند.

به موارد زیر نیز دقت کنید:

  • شربت ستریزین حاوی قند است بنابراین در صورت ابتلا به دیابت، پیش از مصرف آن با پزشک مشورت کنید.
  • اگر مبتلا به صرع هستید یا سابقه تشنج دارید پیش از مصرف ستریزین پزشک را در جریان بگذارید
  • در دوره مصرف سیتریزین باید سطح کراتین بدن در سالمندان به طور مرتب بررسی شود.
  • چنانچه از این دارو استفاده می‌کنید، پیش از هر نوع عمل جراحی باید پزشک را در جریان بگذارید.

 قرص ستریزین

تداخل دارویی قرص سیتریزین

در رابطه با تداخل دارویی این قرص به موارد زیر دقت کنید:

  • هنگام مصرف قرص ستیریزین از مصرف نوشیدنی‌های الکلی به شدت باید اجتناب شود زیرا این کار بسیار خطرناک است. مخلوط کردن ستیریزین با الکل می‌تواند باعث خواب آلودگی شود یا فرد را هوشیارتر از حد معمول کند.
  • در صورت مصرف هر نوع داروی آرام‌بخش یا خواب‌آور قبل از استفاده از ستیریزین حتما این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید.
  • مخلوط کردن ستیریزین با داروهایی که سیستم عصبی مرکزی را سرکوب می‌کنند می‌تواند خواب آلودگی را افزایش دهد. همچنین می‌تواند بر عملکرد ذهنی و سیستم عصبی شما تاثیر بگذارد.
  • احتمال تداخل دارویی بین ستیریزین و تئوفیلین وجود دارد. تئوفیلین دارویی است که برای بعضی از افراد مبتلا به آسم یا مشکلات ریوی تجویز می‌شود. این تداخل بیشتر زمانی دیده شده است که دوز مصرف تئوفیلین 400 میلی گرم یا بیشتر باشد.

اشکال دارویی سیتریزین

داروی سیتریزین در اشکال دارویی مختلف در داروخانه‌ها عرضه می‌شود:

  • قرص خوراکی در دوزهای 10 و 5 میلی گرم
  • شربت ستیریزین
  • کپسول سافت ژل ستیریزین ۱۰ میلی‌گرم

برخی از نام‌های رایج داروی سیتریزین عبارتند از: رازوسیتریزین، ستریکیم، رینیزین، ستریژل، آلراژل و آلراید. زیرتک – Zyrtec نام تجاری این دارو است.

مصرف سیتریزین برای کودکان زیر ۲ سال مناسب نیست مگر آنکه پزشک توصیه کرده باشد.

قرص سیتریزین 10 برای چیست؟

قرص ستیریزین ۱۰ یک آنتی هیستامین است که برای درمان آلرژی و علائم آن مثل آبریزش بینی کاربرد دارد. علائمی همچون کهیر، خارش، آبریزش بینی و ریزش اشک از چشم را به کمک این دارو می‌توان بهبود بخشید. هیستامین، ماده‌ای است که بدن انسان در مواجه شدن با عوامل آلرژی‌زا ترشح می‌کند. با مصرف سیتریزین که نوعی آنتی هیستامین است می‌توان مانع از ترشح هیستامین شده و علائم حساسیت را از بین برد.

نحوه مصرف قرص سیتریزین 10

قرص سیتریزین ۱۰ میلی‌گرم برای افراد بزرگسال و بالای 12 سال به طور معمول روزانه 1 عدد باید مورد استفاده قرار گیرد. این قرص برای افراد زیر 12 سال مناسب نیست و بهتر است از دوزهای پایین‌تری استفاده شود. این قرص اثرات خود را در کمتر از 1 ساعت نشان می‌دهد و اثرات آن حتی تا 24 ساعت هم ممکن است در بدن بماند.

خرید قرص سیتریزین

قرص سیتریزین را بدون نیاز به نسخه پزشک هم می‌توانید با مراجعه به داروخانه تهیه کنید. اما بهتر است با مشورت پزشک از آن استفاده کنید تا دوز دقیق و نحوه مصرف را برای شما مشخص کند. برای خرید قرص سیتریزین می‌توانید به صورت حضوری به داروخانه دکتر حق نژاد (مثبت سبز) مراجعه نمایید.

کلام آخر

قرص سیتریزین برای درمان علائم آلرژی و حساسیت‌های فصلی مورد استفاده قرار می‌گیرد. از این دارو برای درمان رینیت آلرژیک فصلی یا رینیت دائمی به ویژه تب یونجه یا رینیت وازوموتور استفاده می‌شود. ستریزین یک داروی کاملا ایمن است که معمولا هیچ نوع عارضه خطرناکی را به دنبال ندارد. بهتر است Cetirizine را تحت نظر پزشک و بعد از مطمئن شدن از بیماری خود مورد مصرف قرار دهید. سوالات خود را در مورد این دارو می‌توانید در انتهای این مقاله درج کنید تا توسط پزشکان فعال در داروخانه آنلاین مثبت سبز در کوتاه‌ترین زمان ممکن پاسخگوی شما باشیم.

سوالات متداول در مورد قرص سیتریزین
بنادریل نباید همزمان با ستیریزین مصرف شود زیرا می‌تواند عوارض جانبی مانند سرگیجه، خواب آلودگی و مشکل در تمرکز را افزایش دهد.
ستیریزین به عنوان یک آنتی هیستامین غیر خواب آور طبقه بندی می‌شود، اما در برخی از افراد علائم خواب آلودگی را به همراه دارد. بنابراین هنگام خوردن این قرص از کارهایی که نیاز به هشیاری زیاد دارند اجتناب کنید.
خیر؛ سیتریزین فشار خون را افزایش نمی‌هد و این مورد از عوارض این دارو گزارش نشده است.
ستریزین یک داروی آنتی هیستامین است که تاکنون تاثیر آن در درمان کرونا تائید نشده است.
در هر زمانی از روز می‌توانید از این دارو استفاده کنید؛ با غذا یا بدون غذا.
افراد بالای ۶۵ سال، اشخاصی که مشکلات کبد و کلیه دارند و افرادی که نسبت به این دارو حساسیت نشان داده اند نباید از سیتریزین استفاده کنند.
برای افرادی که مشکل کلیه دارند معمولا پزشک در صورت لزوم از دوزهای پایین داروی سیتریزین استفاده می‌کند.
در ۵۰ درصد افراد قرص سیتریزین بعد از حدود ۲۰ دقیقه اثر می‌کند. در ۹۰% افراد نیز بعد از ۱ ساعت اثرات مصرف آن نمایان می‌شود.
مطالب مرتبط
بحث و تبادل نظر
guest

32 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امیر
امیر

ایا سیتریزین تست متامفتامین یا شیشه را مثبت می کند

دکتر مریم حق نژاد
دکتر مریم حق نژاد
پاسخ به  امیر

همراه محترم
سلام
خیر نمیتواند تاثیری بر تست شیشه داشته باشد.
متشکرم

شهاب
شهاب

سلام. بنده ، چند ماه هست که خارش مقعد دارم و از پماد آنتی هموروئید ،استفاده می کتم البته این دارو با مشورت دارو فروش خریدم ، هر وقت استفاده می کنم خوب است ولی وقتی استفاده نکنم همان طور خارش دارم.امروز رفتم دکتر ، پماد بتامتازون و قرص سیتروئن نوشته ، آیا قرص ستیریزن برای خارش مقعد استفاده می شود ؟؟

دکتر مریم حق نژاد
دکتر مریم حق نژاد
پاسخ به  شهاب

همراه محترم
سلام
لطفا جهت تهیه دارو با پزشک داروساز مشورت کنید. ستیریزین یکی از داروهای آنتی هیستامین است که میتواند در جهت کاهش حساسیت و خارش موثر باشد.
متشکرم

Fariba
Fariba

آیا بعد از تزریق بوتاکس و ژل میشه سیتریزین مصرف کرد؟

دکتر مریم حق نژاد
دکتر مریم حق نژاد
پاسخ به  Fariba

همراه محترم
سلام
موردی از لحاظ مصرف بعد از تزریق وجود ندارد. اما توصیه میشود این امور را فقط در مراکز معتبر و تحت نظر پزشک انجام دهید.
متشکرم

حسن
حسن

ایا آپوسیتریزین وسیتریزین در اثرگذاری تفاوت دارند

دکتر مریم حق نژاد
دکتر مریم حق نژاد
پاسخ به  حسن

همراه محترم
سلام
تفاوت در شرکت سازنده و میزان کیفیت است. از لحاظ ماده اولیه و اثر بخشی تفاوتی وجود ندارد.
متشکرم

کامبیز حیدری
کامبیز حیدری

سلام ‌شبکه چشم من خونریزی کرده وتزریق چشم کردم آیا مصرف ستیرزین برای چشم من مضر است یا نه

دکتر مریم حق نژاد
دکتر مریم حق نژاد

همراه محترم
سلام
بهتر است استفاده نشود.
متشکرم

زهرا
زهرا

سلام من این قرص خوردم کلا خواب بودم بعد بیداری هم تا یک روز حس گیجی داشتم

دکتر سیدی زاده
دکتر سیدی زاده
پاسخ به  زهرا

سلام کاربر گرامی
از عوارض سیتریزین خواب آلودگی می باشد.
سپاس از همراهی شما

Sanaz
Sanaz

سلام وقت بخیر آیا قرص سیتریزین میشه برای ۴ سال استفاده کرد ؟

دکتر اکرم کرامتی
دکتر اکرم کرامتی
پاسخ به  Sanaz

سلام کاربر گرامی
در این سن از شربت سیتریزین استفاده کنید.
سپاس از همراهی شما

طاها
طاها

سلام سیتریزین برای اگزما هم تاثیرداره؟

دکتر سیدی زاده
دکتر سیدی زاده
پاسخ به  طاها

سلام کاربر گرامی
بله برای کاهش خارش اگزما موثر است.
سپاس از همراهی شما

Ziba
Ziba

سلام وقت بخیر ببخشید خوردن ۳ تا قرص سیتریزین یک جا چه عوارضی داره ؟

مجله مثبت سبز
مجله مثبت سبز
پاسخ به  Ziba

سلام دوست عزیز
ممکن است حالت خواب آلودگی داشته باشید .

امیرمحمد
امیرمحمد

سلام،مصرف ۳ عدد سیتریزین در روز میتونه مشکل جدی بیاره؟

دکتر اکرم کرامتی
دکتر اکرم کرامتی
پاسخ به  امیرمحمد

سلام کاربر گرامی
ماکسیمم دوز سیتریزین 10 میلی گرم است شبی 1 عدد استفاده کنید .
سپاس از همراهی شما

گلاله اسکنوری
گلاله اسکنوری

سلام من چند ساله از ستیریزین استفاده میکنم برای حساسییت من الان چشمام ضعیف شده ب این دارو ربط داره

دکتر سیدی زاده
دکتر سیدی زاده

سلام کاربر گرامی
خیر ارتباطی ندارد.
سپاس از همراهی شما

حافظ
حافظ

من یه دو سه هفته ای هست رو دست و پاهام کهیر بوجود میاد وقتی یک قرص سیتریزن میخورم سه چهار روز درست میشه بعد دوباره کم کم کهیر میزنه. اصلا نباید از این قرص استفاده کنم و مشکل چیز دیگه ای هست یا باید حداقل روزی یدونه بخورم تا اثر بکنه و خوب بشه؟چون من فقط یدونه ازش میخورم بعد که دوباره کهیر میزنه یکی دیگه میخورم

دکتر سیدی زاده
دکتر سیدی زاده
پاسخ به  حافظ

سلام کاربر گرامی
باید علت کهیر و حساسیت مشخص شود.اگر داروی جدید یا غذای جدید استفاده کردید یا با انوع آلرژن ها مثل گل و گیاه حیوانات و … در تماس بودید باید بررسی شود به همین دلیل بهتر است به پزشک مراجعه نمایید.
سپاس از همراهی شما

محمد
محمد

سلام قرص سیترزین 10 جویدنی هستش خانم دکتر

دکتر سیدی زاده
دکتر سیدی زاده
پاسخ به  محمد

سلام کاربر گرامی
خیر
سپاس از همراهی شما

حامد
حامد

سلام من حساسیت فصلی در تابستان دارم و الان حدود سه هفته دو ورق سیتریزین رو مصرف کردم روزی ۱ بار، ولی اگر یه روز مصرف نکنم عطسه و آبریزش بینی امونم رو میگیره. به نظر شما باید کل تابستون از این قرص مصرف کنم و میشه روزی دو بار استفاده کرد؟

دکتر سیدی زاده
دکتر سیدی زاده
پاسخ به  حامد

سلام کاربر گرامی

روزی 1 عدد کافی است
بهتر است به پزشک مراجعه نمایید تا اگر ایشان صلاح دانستند برایتان بتامتازون ال آ تجویز کنند.
سپاس از همراهی شما

مصطفي
مصطفي

با سلام ببخشید کسانی که‌ آلرژی،دارندتا بهبودی کامل چقدر باید سیتریزین مصرف کنند ؟

دکتر سیدی زاده
دکتر سیدی زاده
پاسخ به  مصطفي

سلام کاربر گرامی
راه بهبود آلرژی دور شدن از ماده ی آلرژن می باشد.
مدت زمان مصرف داروهای آنتی هیستامین بسته به نوع آلرژی شما دارد.
سپاس از هراهی شما

vaez
vaez

ببخشید آیا سیتریزین می تونه اعتیاد آور باشه؟

مجله مثبت سبز
مجله مثبت سبز
پاسخ به  vaez

سلام دوست عزیز
این دارو اعتیاد یا وابستگی دارویی ایجاد نمی‌کند و عوارض جانبی خاصی هم ندارد. البته در این مورد بهتر است با پزشکتان مشورت کنید. استفاده در طولانی مدت به صورت کلی توصیه نمی‌شود. بهتر است دلیل آلرژی را پیدا کنید و به صورت ریشه‌ای مشکل را حل کنید.