Bucalfat

عوارض قرص خواب چیست؟

امتیاز دهید

بین یک سوم از مردم دنیا بی خوابی دارن و از خواب بی کیفیت خود در شب، شکایت دارن. طبق آمار تقریبا نیمی از این افراد به مصرف قرص خواب روی میارن. با هم در این مطلب از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز به بررسی عوارض قرص خواب خواهیم پرداخت… یه قرص خواب شاید به […]

عوارض قرص خواب چیست؟
Heatstroke

بین یک سوم از مردم دنیا بی خوابی دارن و از خواب بی کیفیت خود در شب، شکایت دارن. طبق آمار تقریبا نیمی از این افراد به مصرف قرص خواب روی میارن. با هم در این مطلب از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز به بررسی عوارض قرص خواب خواهیم پرداخت…

یه قرص خواب شاید به پایان دادن اوضاع بد خواب شما پایان بده اما باید بدونید که عوارض خود قرص به همین جا ختم نشده و با شما همراه خواهد بود.

آنچه در این مقاله می خوانیم

قرص خواب چیست؟

بیشتر قرص های خواب آور به عنوان “مسکن های رفع بی خوابی” طبقه بندی می شن. این نوع خاصی از داروهایی است که برای ایجاد و یا حفظ خواب استفاده می شه.

اگرچه این قرص ها دارای استفاده قانونی هستن، اما با خطرات قابل توجه و عوارض جانبی همراه هستن که بسیاری از مردم اونها رو نمی دونن.

به عقیده پزشکان این قرص ها نسبتا امن و قابل تحمل هستن. اما هنگامی که شما از اونها استفاده نادرست کنید، می تونه برای شما مشکل به وجود بیاره.

هنگامی که قرص های خواب آور رو در مدت زمان طولانی مصرف می کنید، بدن شما به مواد مخدر عادت می کنه و برای گرفتن یک اثر القا کننده خواب، به دوزهای بالاتر و بالاتر نیاز دارید.

برای کاهش خطر ابتلا به عوارض جانبی، قرص های خواب آور رو برای بیش از یک یا دو هفته مصرف نکنید. اگه یه اختلال خواب کوتاه مدت دارید، تنظیم الگوهای خواب معمولی می تونه به شما در برطرف کردن این مشکل کمک کننده باشه.

در حالی که مشکل بی خوابی شما عمیق شد، به جای استفاده خودسرانه از قرص های خواب می تونید از یه متخصص در این رابطه کمک بگیرید.

عوارض قرص خواب چیست؟

داروهای خواب آور کدامند؟

بنزودیازپین ها مانند Xanax، Valium، Ativan و Librium داروهای ضد اضطراب هستن. اونها باعث خواب آلودگی و کمک به خواب میشن. Halcion یک داروی آرامبخش و خواب آور بنزودیازپین هست که عمدتا توسط داروهای جدیدتر جایگزین میشه. در حالی که این داروها ممکنه کوتاه مدت مفید باشن، همه بنزودیازپین ها به طور بالقوه اعتیاد آور هستن و می تونن باعث مشکلات حافظه بشن. اونها معمولا برای درمان طولانی مدت مشکلات خواب توصیه نمیشن.

باربیتورات ها، داروهای آرام بخش و هیپنوتیزم هستن که سیستم عصبی مرکزی رو تحت فشار قرار میدن و می تونن باعث آرامش بشن. باربیتورات های کوتاه مدت یا طولانی مدت به عنوان آرام بخش یا قرص های خواب آور تجویز میشن. اما به طور معمول، این داروهای هیپنوتیزم فقط به عنوان بیهوشی استفاده میشنو می تونن در هنگام مصرف بیش از حد فرد رو دچار مرگ کنن.

داروهای جدیدتر به کاهش زمان خوابیدن کمک می کنن. بعضی از این داروهای القاء کننده خواب که به عنوان گیرنده های مغز مانند بنزودیازپین ها متصل می شن شامل Lunesta، Sonata و Ambien هستن. اونها تا حدودی کمتر از بنزودیازپین ها موجب عادت میشن، اما با گذشت زمان گاهی اوقات می تونن وابستگی فیزیکی ایجاد کنن. اونها می تونن به سرعت به افزایش خواب آلودگی و خواب کمک کنن. یکی دیگر از کمک کننده های خواب، به نام Rozerem، با تأثیر هورمون های مغز به نام ملاتونین، متفاوت از سایر داروهای خوابه و ایجاد عادت نمی کنه.

خرید انواع مکمل خواب آور و کاهنده استرس

عوارض قرص خواب چیست؟

قرص های خواب مثل اکثر داروها دارای عوارض جانبی هستن. با وجود این، تا زمانی که یک قرص خواب خاص رو امتحان نکنید، نمی تونید بفهمید که آیا عوارض جانبی اون رو هم تجربه می‌کنید یا خیر.

یادتون باشه که قرص های خواب عموما می تونن در تنفس معمولی، اختلال ایجاد کنن و در افراد مبتلا به مشکلات مزمن ریه بسیار خطرناک باشن. شایع ترین عوارض قرص خواب مثل لونستا، سوناتا، امبین، روزرم و هالیسون ممکنه شامل موارد زیر باشه:

  • سوزش یا مورمور شدن دست ها و پاها
  • تغییر در اشتها
  • یبوست
  • اسهال
  • دشواری در حفظ تعادل
  • سرگیجه
  • خشکی دهان یا گلو
  • گاز معده
  • سردرد
  • سوزش سردل
  • کند شدن توجه یا حافظه؛
  • لرزش غیرقابل کنترل یک قسمت از بدن
  • دیدن کابوس

خطرناک ترین عوارض قرص خواب چیست؟

عوارض قرص خواب سبب می شه که فرد در درازمدت دچار اختلالات عصبی و حتی زوال مغزی شه. طبق یک تحقیق، افرادی که قرص های خواب آور مصرف کرده بودن در مقایسه با افرادی که به این قرص ها عادت نداشتن، احتمال بیشتری برای مرگ یا ابتلا به سرطان داشتن. این لزوما بدان معنا نیست که این داروها قطعا عوارض جانبی منفی ایجاد می کنن، ولی برای درمان بی‌خوابی بهتره به جای تجویز این نوع دارو از درمان رفتاری شناختی کمک گرفت.

مطالب مرتبط
دسته بندی: بهبود خواب
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها