GYM

برای تقویت حافظه چی بخوریم؟ معرفی 7 غذای مغز

3.2/5 - (66 امتیاز)
غذاهایی مانند ماهی چرب، گردو و کلم بروکلی حاوی ترکیباتی هستند که ممکن است از سلامت و عملکرد مغز و حافظه حمایت کنند. مغز، به عنوان مرکز کنترل بدن وظیفه حفظ ضربان قلب و تنفس ریه‌ها را بر عهده دارد و به شما اجازه می‌دهد حرکت کنید، احساس داشته باشید و فکر کنید. خوردن برخی غذاها می‌تواند به شما کمک کند مغز خود را در بهترین حالت عملکردی نگه دارید. در این مقاله 7 ماده غذایی را که از عملکرد سالم مغز حمایت می‌کنند، به شما معرفی می‌کنیم.
تایید شده توسط کارشناس تغذیه داروخانه مثبت سبز

این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست.

برای تقویت حافظه چی بخوریم؟
mosbatesabz

ماهی‌های چرب

هنگامی‌که مردم در مورد غذاهای مغز صحبت می‌کنند، ماهی‌های چرب اغلب در صدر فهرست قرار می‌گیرند، زیرا منبع غنی از اسیدهای چرب امگا 3 هستند. ماهی‌های چرب شامل سالمون، قزل آلا، شاه ماهی و ماهی ساردین هستند.

مغز از امگا 3 برای ساخت سلول‌های عصبی استفاده می‌کند و این چربی‌ها برای یادگیری و حافظه ضروری هستند. مصرف امگا 3 ممکن است زوال ذهنی مرتبط با افزایش سن را کاهش دهد و به پیشگیری از آلزایمر کمک کند. از طرف دیگر، دریافت نکردن امگا 3 کافی با اختلالات شناختی و همچنین افسردگی مرتبط است.

برخی از تحقیقات همچنین نشان می‌دهد افرادی که به طور منظم ماهی می‌خورند، ماده خاکستری بیشتری در مغز خود دارند. ماده خاکستری حاوی سلول‌های عصبی است که تصمیم‌گیری، حافظه و احساسات را کنترل می‌کنند.

بیشتر بخوانید: 7 تمرین برای تقویت حافظه و تمرکز

Biotin-Bepanthene-ampoule
پک آمپول بیوتین بپانتن اکتوورکو
قیمت: 237.800 تومان
قیمت با تخفیف:166.500 تومان

قهوه، خوراکی مفید برای حافظه

دو جزء اصلی قهوه یعنی کافئین و آنتی‌اکسیدان‌ها، می‌توانند به سلامت مغز کمک کنند.

کافئین با مسدود کردن آدنوزین، یک پیام‌رسان شیمیایی که باعث خواب آلودگی می‌شود، مغز شما را هوشیار نگه می‌دارد. همچنین ممکن است برخی از انتقال دهنده‌های عصبی ایجادکننده “احساس خوب” مانند دوپامین را تقویت کند.

یک مطالعه نشان داد که مصرف کافئین منجر به بهبود کوتاه‌مدت توجه و هوشیاری در شرکت‌کنندگان در این مطالعه شده است. نوشیدن قهوه در طولانی مدت نیز با کاهش خطر بیماری‌های عصبی مانند پارکینسون و آلزایمر مرتبط است. بیشترین کاهش ریسک بیماری در بزرگسالانی مشاهده شد که 3-4 فنجان قهوه در روز مصرف می‌کردند. این خاصیت می‌تواند تا حدی به دلیل غلظت بالای آنتی‌اکسیدان‌های قهوه باشد. اما نوشیدن بیش از حد قهوه یا مصرف کافئین بسیار نزدیک به زمان خواب می‌تواند بر خواب تاثیر منفی بگذارد که عواقب منفی بر روی مغز و حافظه دارد.

قهوه، خوراکی مفید برای حافظه

بیشتر بخوانید: بهترین مولتی ویتامین برای تقویت حافظه

برای تقویت حافظه چی بخوریم؟ تخم مرغ

تخم مرغ منبع خوبی از مواد مغذی مرتبط با سلامت مغز از جمله ویتامین B6 و B12، فولات و کولین است.

کولین یک ریز مغذی ضروری است که بدن آن را برای تولید استیل کولین، انتقال دهنده عصبی تنظیم‌کننده خلق و خو و حافظه، استفاده می‌کند. مصرف بیشتر کولین ممکن است با حافظه و عملکرد ذهنی بهتر مرتبط باشد.

ویتامین‌های B موجود در تخم مرغ نیز از سلامت مغز حمایت می‌کنند. آن‌ها ممکن است با کاهش سطح هموسیستئین، اسید آمینه مرتبط با زوال عقل و بیماری آلزایمر، پیشرفت زوال ذهنی در افراد مسن را کاهش دهند. همچنین کمبود دو نوع ویتامین B یعنی فولات و B12 با افسردگی مرتبط است. کمبود فولات در افراد مسن مبتلا به زوال عقل رایج است و مطالعات نشان می‌دهد که قرص اسید فولیک می‌تواند به کاهش زوال ذهنی مرتبط با افزایش سن کمک کند.

زردچوبه

بله، زردچوبه! شاید برای شما عجیب باشد اما زردچوبه نیز غذای مغز به شمار می‌رود. کورکومین، ماده فعال زردچوبه، از سد خونی مغزی عبور می‌کند؛ به این معنی که می‌تواند مستقیما وارد مغز شود. کورکومین، یک ترکیب آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی قوی است.

کورکومین ممکن است به بهبود حافظه در افراد مبتلا به آلزایمر کمک کند. این ماده باعث افزایش سروتونین و دوپامین می‌شود که هر دو باعث بهبود خلق و خو می‌شوند. یک بررسی نشان داد که کورکومین ممکن است علائم افسردگی و اضطراب را در صورت استفاده در کنار درمان‌های استاندارد در افراد مبتلا به افسردگی بهبود بخشد.

کلم بروکلی

کلم بروکلی مملو از ترکیبات گیاهی قدرتمند از جمله آنتی‌اکسیدان‌ها است. همچنین حاوی ویتامین K بسیار بالایی است و بیش از 100% از مقدار توصیه شده روزانه را در یک پیمانه (160 گرم) کلم بروکلی پخته شده، ارائه می‌دهد.

کلم بروکلی

این ویتامین محلول در چربی برای تشکیل اسفنگولیپیدها، ضروری است. اسفنگولیپید، نوعی چربی است که به طور متراکم در سلول‌های مغزی فشرده می‌شود. برخی از تحقیقات در افراد مسن، مصرف بیشتر ویتامین K را با حافظه و وضعیت شناختی بهتر، مرتبط می‌کند.

بروکلی همچنین حاوی ترکیباتی مانند سولفورافان است که اثرات ضد التهابی و آنتی‌اکسیدانی دارد و ممکن است به محافظت از مغز در برابر آسیب کمک کند. سطح سولفورافان در جوانه‌های بروکلی بسیار بالا است.

آجیل

تحقیقات نشان داده است که خوردن آجیل می‌تواند نشانگرهای سلامت قلب را بهبود بخشد و داشتن قلب سالم با داشتن مغزی سالم و کاهش خطر ابتلا به اختلالات عصبی مرتبط است. یک مطالعه نیز نشان داد که مصرف منظم آجیل می‌تواند با کاهش خطر زوال شناختی در افراد مسن مرتبط باشد.

وجود چندین ماده مغذی موجود در آجیل، مانند چربی‌های سالم، آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین E، ممکن است اثرات مفید آن‌ها را بر سلامت مغز توضیح دهد. ویتامین E از سلول‌ها در برابر آسیب رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند تا به کاهش زوال ذهنی کمک کند. اگرچه همه آجیل‌ها برای مغز مفید هستند، گردو ممکن است مزیت بیشتری داشته باشد زیرا اسیدهای چرب امگا 3 ضدالتهابی را نیز تولید می‌کند.

شکلات تلخ

شکلات تلخ حاوی 70 درصد یا بیشتر کاکائو و همچنین ترکیبات تقویت‌کننده مغز از جمله فلاونوئیدها، کافئین و آنتی‌اکسیدان‌ها است. فلاونوئیدها گروهی از ترکیبات گیاهی آنتی‌اکسیدان هستند. این ترکیبات ممکن است حافظه را تقویت کرده و به کند کردن زوال ذهنی مرتبط با افزایش سن کمک کنند.

سخن پایانی

برخی از غذاها که در این مقاله از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز به آن‌ها اشاره کردیم، مانند تخم مرغ، کلم بروکلی و قهوه، دارای آنتی‌اکسیدان‌ها و سایر مواد مغذی هستند که به محافظت از مغز در برابر آسیب، حمایت از حافظه، بهبود خلق و خو و رشد مغز کمک می‌کنند. شما می‌توانید با گنجاندن استراتژیک این غذاها در رژیم غذایی به سلامت مغز و تقویت حافظه خود کمک کنید.

مطالب مرتبط
منبع:
بحث و تبادل نظر
guest

4 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
ناشناس
ناشناس

می تونیم به جای قهوه ، نسکافه بخوریم؟

کارشناس تغذیه
کارشناس تغذیه
پاسخ به  ناشناس

سلام همراه گرامی بله.

فرخ
فرخ

این نوشته ها همش چرت و پرته…….
من مدتهاست از همهٔ اینها استفاده میکنم ولی کمبود حافظه دارم و رفته رفته هم شدیدتر میشه!!

کارشناس تغذیه
کارشناس تغذیه
پاسخ به  فرخ

سلام همراه گرامی، غذاهای معرفی شده در این مقاله بخشی از یک تغذیه سالم برای داشتن حافظه خوب هستند. همچنین علاوه بر تغذیه عوامل متعدد دیگری مانند استرس، فشارهای عصبی، ژنتیک و… روی عملکرد حافظه موثراند.