Bucalfat

برای فشارخون پایین چی بخوریم؟

5/5 - (1 امتیاز)
بسیاری از مردم می‌خواهند بدانند که برای بالا رفتن فشار خون پایین یا هنگام افت فشار خون چه غذایی بخورند. فشار خون پایین معمولا فشار خون زیر 90/60 میلی متر جیوه در نظر گرفته می‌شود. این وضعیت، بسیاری از افراد را به ویژه با افزایش سن تحت تاثیر قرار می‌دهد. علائم فشار خون پایین شامل غش کردن، تاری دید، سرگیجه و احساس سبکی سر است. فشار خون پایین در صورت عدم درمان، می‌تواند منجر به حمله قلبی یا سکته مغزی و آسیب طولانی مدت به قلب و مغز و یا حتی مرگ شود. فشار خون پایین می‌تواند ناشی از عوامل مختلفی از جمله عوارض جانبی داروها و شرایطی مانند دیابت باشد. آنچه می‌خورید نیز تاثیر قابل توجهی بر سلامت قلب و فشار خون شما دارد. در ادامه خوراکی‌های مفید برای فشار خون پایین را که ممکن است به افزایش فشار خون کمک کند، به شما معرفی می‌کنیم.
تایید شده توسط کارشناس تغذیه داروخانه مثبت سبز

این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست.

برای فشارخون پایین چی بخوریم
mosbatesabz

به مقدار زیاد مایعات بنوشید

وقتی بدن شما کم‌آب می‌شود، حجم خون کاهش می‌یابد و باعث کاهش فشار خون می‌شود. اکثر پزشکان نوشیدن حداقل دو لیتر (تقریبا هشت لیوان) آب در روز را توصیه می‌کنند. مصرف آب در هوای گرم یا هنگام ورزش باید بیشتر باشد.

بیشتر بخوانید: فشار خون نرمال چقدر است؟

غذاهای شور بخورید

غذاهایی با محتوای نمک بالا می‌توانند فشار خون شما را افزایش دهند. منابع خوب نمک عبارت‌اند از دوغ شور، زیتون، پنیر و کنسرو سوپ یا تن ماهی. همچنین می‌توانید بسته به سلیقه خود نمک معمولی یا نمک دریا را به وعده‌های غذایی خود اضافه کنید.

نوشیدنی‌های کافئینی بنوشید

نوشیدنی‌هایی مانند قهوه و چای باعث افزایش ضربان قلب و افزایش موقت فشار خون می‌شوند. این اثر معمولا کوتاه مدت است. البته مصرف کافئین بر فشار خون همه افراد تاثیر یکسانی ندارد. اگر به طور منظم قهوه می‌نوشید، ممکن است تحمل بیشتری نسبت به اثرات آن بر روی سیستم قلبی عروقی داشته باشید.

مصرف ویتامین B12 را افزایش دهید

ویتامین B12 نقش مهمی ‌در کمک به بدن برای تولید گلبول‌های قرمز سالم دارد. کمبود این ویتامین مهم می‌تواند منجر به کم خونی شود که فشار خون را کاهش داده و می‌تواند باعث خونریزی بیش از حد و همچنین آسیب اندام‌ها و اعصاب شود. غذاهای غنی از ویتامین B12 شامل تخم مرغ، مرغ، ماهی‌ها مانند سالمون و ماهی تن، لبنیات کم چرب و غلات غنی شده است.

منابع ویتامین B12

مصرف فولات را افزایش دهید

فولات (ویتامین B9) ویتامین ضروری دیگری است که در غذاهایی مانند مرکبات، سبزیجات برگ‌دار، تخم مرغ، جگر، مارچوبه، کلم بروکلی و حبوبات مانند لوبیا، عدس و نخود یافت می‌شود. کمبود فولات می‌تواند بسیاری از علائم کمبود ویتامین B12 را داشته باشد و باعث کم خونی و کاهش فشار خون شود.

حجم وعده‌های غذایی را کاهش دهید

وقتی یک وعده غذایی بزرگ می‌خورید، بدن شما انرژی بیشتری برای هضم آن مصرف می‌کند که می‌تواند باعث پایین آمدن فشار خون شود. این مشکل مخصوصا برای روزه‌داران، کسانی که از رژیم فستینگ پیروی می‌کنند و کسانی که وعده صبحانه را حذف می‌کنند، به وجود می‌آید. حذف وعده‌های غذایی اغلب می‌تواند منجر به پرخوری در وعده‌های بعدی برای جبران شود. حتی اگر مقدار کلی غذای خود را کاهش نمی‌دهید، برای هضم راحت‌تر و جریان خون بهتر وعده‌های غذایی کوچک‌تر در طول روز را انتخاب کنید.

سخن پایانی

افرادی که افت فشار خون دارند باید به آرامی ‌از حالت نشسته یا دراز کشیده خارج شده و بایستند تا از غش کردن و سرگیجه جلوگیری کنند. این افراد می‌توانند با نوشیدن مایعات بیشتر و جبران کم‌آبی بدن، فشار خون خود را افزایش دهند. مصرف برخی مواد غذایی دیگر نیز به بالا رفتن فشار خون کمک می‌کند که در این مقاله از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز به آن‌ها پرداختیم. اگر در مورد علائم فشار خون پایین خود یا اطرافیانتان نگران هستید، باید این موضوع را با پزشک در میان بگذارید. گاهی فشار خون پایین می‌تواند ناشی از مصرف برخی داروها باشد. پزشک می‌تواند عوارض جانبی داروها را بررسی کند و تنظیمات و تغییرات مورد نیاز را انجام دهد.

مطالب مرتبط
برچسب: فشار خون
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها